اخبار وگزارشات کارگری ١٠ آذرماه ١٣٩٩

اخبار وگزارشات کارگری ١٠ آذرماه ١٣٩٩

اتحاد  مبارزه   پیروزی

گرامی باد ۱۶آذر روز دانشجو

کارگر   معلم   دانشجو اتحاد اتحاد

– اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه ماشین سازی تبریزدراعتراض به نداشتن امنیت شغلی برای دومین روز متوالی

– سومین روز اعتصاب ‌موتورسواران صورتی ‌اسنپ ‌فود برای افزایش کرایه پایه وعدم ارسال سفارش ها به اسنپ ‌باکس و تاکسی اسنپ

– اعتراض کانون نویسندگان ایران به بازداشت امین مرادی

– کانون نویسندگان ایران:دادگاه آرش گنجی تجدید شد

– جان باختن کارگرجوان در شهرک صنعتی نجف آباد براثر گاز گرفتگی

– جان باختن یک کارگر فولاد زرند براثر غرق شدن در حوض کارخانه

*اعتصاب وتجمع کارگران کارخانه ماشین سازی تبریزدراعتراض به نداشتن امنیت شغلی برای دومین روز متوالی

روز دوشنبه ۱۰ آذر برای دومین روز متوالی،کارگران کارخانه ماشین سازی تبریزبه اعتصاب وتجمعشان برای اعتراض به نداشتن امنیت شغلی ادامه دادند.

کارگران شرکت ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز در تماس با خبرنگاررسانه ای ، از تجمع روزدوشنبه خود در داخل شرکت خبر دادند.

این کارگران گفتند: تیم مدیریتی که اخیرا در شرکت مستقر شده، نمی‌تواند شرکت را به بهروه‌وری و رونق برساند.

این کارگران با ابراز نگرانی در مورد آینده شغلی خود، از دولت خواستند به وضعیت بغرنج کارخانه ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز ورود کرده و امنیت شغلی را به کارگران بازگردانند.

کارگران ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز ضمن ابراز نگرانی از آینده شرکت،افزودند: مدیریتی که اخیرا از سوی سازمان گسترش به شرکت وارد شده تجربه و تخصص کافی را برای مدیریت ندارد و نیامده موجب ناراحتی کارگران شده است.

آنها با بیان اینکه ما خواستار تغییر تیم مدیریتی فعلی هستیم و سازمان گسترش باید منابع مالی این شرکت را تامین کند، افزودند: درخواست کارگران تداوم تولید و پرداخت منظم حقوق است.

کارگران این واحد صنعتی در خاتمه گفتند: قرار بود امروز (دوشنبه، ۱۰ آذر ماه) تعدادی از بازرسان اداره کار و فرمانداری تبریز برای پیگیری مطالبات کارگران با آنها گفتگو کنند.

درهمین رابطه:پژواک دوباره صدای اعتراض کارگران کارخانه ماشین سازی تبریز نسبت  به نداشتن امنیت شغلی با اعتصاب وبرپایی تجمع

روز یکشنبه ۹ آذر همزمان با معرفی مدیرعامل جدید شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز، کارگران کارخانه ماشین سازی تبریزبا اعتصاب وبرپایی تجمع صدای اعتراضشان را نسبت  به نداشتن امنیت شغلی منعکس کردند.

به گزارش یک منبع خبری محلی،بعد از واگذاری شرکت ماشین سازی به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران، «تقوامنش» بعنوان مدیرعامل جدید معرفی شد و امروز در حضور مدیرکل کار و رفاه اجتماعی استان و رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان معارفه گردید.

درهمین رابطه،مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی آذربایجان گفت: امروز برای کارخانه ریخته گری ماشین سازی سر پرست جدید معرفی شده بود و برخی از کارگران نگران آینده شغلی خود بودند، چون اولین بار است که شرکت گسترش صنایع ایران این کارخانه را تحویل می گیرد.

وی افزود:کارگران دغدغه این را داشتند که امنیت شغلی آنها و روند تولید به چه شکلی خواهد بود.

وی به جلسه عصر امروز خود با برخی مسئولین پیرامون این مساله اشاره داشته و بیان داشت: قرار شد کارخانه با توافق و تعامل کارگران، مدیران استانی و سرپرست جدید، اداره شود و سازمان گسترش هم نسبت به نقدینگی و تامین مواد اولیه اقدامات خود را انجام دهد.

او درخاتمه گفت: قرار شد سازمان گسترش پیگیری مشکلات کارگران و تکمیل اعضای هیئت مدیره شود و متولیان کارگران متعهد شدند که امنیت شغلی آنها را فراهم کنند.

*سومین روز اعتصاب ‌موتورسواران صورتی ‌اسنپ ‌فود برای افزایش کرایه پایه وعدم ارسال سفارش ها به اسنپ ‌باکس و تاکسی اسنپ

روز دوشنبه ۱۰ آذر برای سومین روز متوالی،‌موتورسواران صورتی ‌اسنپ ‌فود برای افزایش کرایه پایه از ۸ به ۱۰ هزارتومان وعدم ارسال دیگر سفارش‌های اپلیکیشن اسنپ‌فود به اسنپ‌ باکس و تاکسی اسنپ اعتصابشان ادامه دادند واز جابجایی بسته های مواد غذایی در پایتخت از سعادت‌آباد تا مرزداران، جردن تا ونک و نیاوران خودداری کردند.

در دو روز گذشته اگر در تهران چرخی می‌زدید، احتمالا موتورسواران صورتی اسنپ‌فود را می‌دیدید که سوئیچ‌ها را داخل جیبشان گذاشته‌اند و قصد نداشتند چیزی را جابه‌جا کنند یا به مقصد برسانند. از سعادت‌آباد تا مرزداران، جردن تا ونک و نیاوران بایکرها موتورها را خاموش کرده و حتی نگاهی هم به صفحه گوشی نمی‌انداختند. خواسته آنها چه بود؟ کرایه پایه به بالای ۱۰هزار تومان برسد و دیگر سفارش‌های اپلیکیشن اسنپ‌فود به اسنپ‌باکس و ماشین اکو ارسال نشود.

برای اینکه بدانید ماجرا چیست، اول باید فرق اسنپ‌فود را با اسنپ‌باکس بشناسید. اسنپ‌باکس بیشتر برای حمل کالا استفاده می‌شود و روی ترک موتور، یک جعبه سبز دارد، اما اسنپ‌فود غذا، میوه، نان و … جابه‌جا می‌کند و رنگ جعبه‌اش صورتی است. یکی از راننده‌های اسنپ‌فود درباره این دو روز اعتراض و توقف اینطور توضیح می‌دهد که آنها به دو موضوع اعتراض دارند:

اول اینکه قیمت پایه جابه‌جا کردن غذا برایشان هشت هزار تومان است و می‌خواهند این مبلغ افزایش یابد. دوم هم اینکه اسنپ‌فود نباید غذا، میوه و کالاهایی که قبلا متعلق به موتورهای صورتی بود را به اسنپ‌باکس و تاکسی اسنپ بدهد. چندوقت پیش برای افزایش رضایت مشتریان، راننده‌های اسنپ‌باکس این دسترسی را پیدا کرده بودند که سفارش‌های میوه و سوپرمارکت را ارسال کنند.

اما این سرویس‌ها ابتدا فقط محدود به مقصدهای دور و زمان‌های شلوغ بود. شرکت اسنپ از دو هفته پیش دسترسی اسنپ‌باکس و اسنپ‌خودرو را برای ارسال همه‌نوع سفارشی (حتی غذا که ارسال آن بر اساس قرارداد ممنوع است) باز می‌کند. حالا چرا این موضوع برای موتورهای صورتی اسنپ‌فود گران تمام می‌شود؟

چون سر سفره‌ای که قبلا فقط خودشان نشسته بودند، دو مهمان دیگر هم حاضر شده است. حالا تازه این را در نظر بگیرید که کف کرایه‌های اسنپ‌باکس، هزار تومان بیشتر از آنها و کف کرایه اسنپ ماشین هم ۱۳ هزار تومان است. پس عجیب نیست که از این موضوع شاکی شده باشند؛ هم رقبای تازه‌ای پیدا کرده‌اند و هم کرایه کمتری دریافت خواهند کرد.

البته موتورسواران اسنپ‌فود تحلیل دیگری هم دارند. آنها می‌گویند که شرکت اسنپ، از راننده‌های اسنپ‌باکس ۲۰ درصد کمیسیون می‌گیرد و برایش نفع بیشتری دارد که همه کارهایش را اسنپ‌باکس انجام دهد، اما اسنپ‌فودی‌ها به اسنپ کمیسیون نمی‌پرداختند. به‌خاطر همین هم استدلال آنها این است که اگر امروز اعتراض نکنند، فردا مجبور به پرداخت کمیسیون می‌شوند و این آش هم برایشان شورتر می‌شود.

یک راننده اسنپ‌فود که می‌گوید ماهانه به طور میانگین چهار میلیون تومان درآمد دارد، درباره اعتراضشان توضیح می‌دهد: «از روز اول که من در اسنپ‌فود کار کردم تا سال پیش، قیمت پایه هفت هزار تومان بود. بعد آن را هزار تومان افزایش دادند اما باز هم دردی را از ما دوا نکرد. مثلا از میدان پونک تا باغ‌فیض یک بار را باید با هشت تومان جابه‌جا کنم، اما اگر بخواهم یک نوشابه بخرم، باید ۱۰ هزار تومان بدهم.» خلاصه اینکه آنها آنقدر عصبانی هستند که روز گذشته به گفته او به‌جز دو، یا سه نفر بایکر (یا همان موتورسوار)، فرد دیگری در شهر تهران کار نکرده است.

این بایکر معترض‌ می‌گوید از روزی که اعتراض را شروع و کار را متوقف کرده‌اند، اسنپ‌فود دو اس‌ام‌اس برایشان فرستاده است. اولی این بوده که هر کسی روز شنبه چیزی جابه‌جا کند، ۳۰هزار تومان اعتبار هدیه دریافت خواهد کرد. دومی هم اینکه به بسیاری از همکارانشان پیامکی فرستاده‌اند که باید به کلانتری مراجعه کنند.

خیلی از این افرادی که این پیام را گرفتند اصلا در سر کار نبوده‌اند. اسنپ‌فود ۹۳۰ کارمند دارد و در یک روز عادی۱۰۰هزار تراکنش مالی با میانگین ۵۰ هزار تومان در آن اتفاق می‌افتد. راننده‌های موتورسوار اسنپ می‌گویند: «ما این شرکت را به اینجا رساندیم و حالا نمی‌خواهیم که حقمان را به سرویس‌های اسنپ‌باکس یا اسنپ‌اکو بدهیم.»

آنها در یکی از کانال‌های خبری‌شان نوشته‌اند: «موفقیت و پیشرفت امروز اسنپ‌فود مدیون تلاش و زحمت‌های بی‌وقفه ما در گرما و سرماست. چه کسانی که در راه این شغل پرمخاطره جان خود را از دست ندادند. اما اسنپ‌فود به‌جای قدردانی از زحمات ما در این شرایط بحرانی، ما را کنار زده و درصدد دور زدن ماست. ما هم تا زمانی که حق خود را بگیریم به اعتراض ادامه خواهیم داد.»

واکنش اسنپ‌فود چه بود؟

اسنپ‌فود در برابر این اعتراض در صفحه اینستاگرام خود برای مشتریانش اینگونه نوشت: «به علت شرایط آب‌وهوایی و مشکل پیش‌آمده در فرایند ارسال، مارکت‌پارتی به تعویق افتاد.» مارکت‌پارتی قرار بود همان جمعه سیاه اسنپ‌فود باشد که تخفیف زیادی روی کالاها بگذارد.

اما با اعتراض برخی موتورسوارها همه کاسه‌وکوزه‌ها برای برندینگ این شرکت شکسته شد. علاوه‌براین هنگام سفارش دادن هم، این اپلیکیشن هشدار می‌دهد که در برخی از نقاط به طور موقت امکان سفارش، محدود شده است. به غیر از این، هیچ توضیح دیگری در این دو روز از سوی این شرکت دیده نشد و به گفته روابط‌عمومی هنوز موضع رسانه‌ای در برابر آن گرفته نشده است.

سلام. ما کارگران کارخانه ایران پوپلین رشت ۵۲ روز هست که حقوق نگرفتیم! توی این وضعیت گرانی و تورم، کرایه خونه و قسط آخه چطور آدم زندگی بکنه؟ چرا کسی پاسخ گو نیست؟ مسئولین خودشون به جای ما باشند ۵۲ روز حقوق دریافت نکنند با این وضع اقتصادی اصلا سرکار میروند؟! توی این ایام کرونا، تعطیلی که نداریم هیچ از حقوق هم خبری نیست!

🔹 به جای پرداخت سنوات بازنشستگان بهتر نبود حقوق معوقه ۵۲ روز کارگر میدادند…هدف از تغییر مدیرعامل چه بود….!!!؟

*اعتراض کانون نویسندگان ایران به بازداشت امین مرادی

صبح روز شنبه هشتم آذر ماه ماموران امنیتی به منزل امین مرادی، شاعر و عضو کانون نویسندگان ایران، یورش برده و پس از حدود دو ساعت تفتیش، وسایل شخصی‌اش از جمله دو دستگاه لپ‌تاپ، کامپیوتر، تلفن همراه و تعدادی کتاب را ضبط و او را به زندان اوین منتقل کردند.

کانون نویسندگان ایران با ابراز نگرانی از وضعیت سلامتی مرادی در شرایط شیوع گسترده‌ی ویروس کرونا و با توجه به این که وی از دیسک کمر و بیماری ریوی رنج می‌برد، خواستار آزادی فوری این شاعر و رفع نگرانی خانواده‌ی اوست.

کانون نویسندگان ایران

۹ آذر‌ ۱۳۹۹

*کانون نویسندگان ایران:دادگاه آرش گنجی تجدید شد

امروز، نهم آذر، دادگاه آرش گنجی، منشی هیئت دبیران کانون نویسندگان ایران، طبق قرار قبلی با حضور وکیل او، ناصر زرافشان، برگزار شد. از آنجا که گنجی به دلیل داشتن علائم مشکوک به کرونا نتوانست در جلسه‌ی رسیدگی به پرونده‌اش حاضر شود، قرار شد وقت دیگری برای دادگاه تعیین و به او ابلاغ شود.

این جلسه در شعبه‌ی ۲۸ دادگاه انقلاب اسلامی به ریاست قاضی عموزاد و به اتهام «اجتماع و تبانی به قصد اقدام علیه امنیت ملی»، «تبلیغ علیه نظام» و «عضویت و همکاری با گروهک مخالف نظام» برگزار شد. گنجی پیشتر در نخستین جلسه‌ی محاکمه‌‌اش در ۲۵ خرداد ماه سال جاری این اتهامات را رد کرده بود.

آرش گنجی روز یکم دی ماه سال گذشته به دلایل نامعلوم بازداشت و پس از چهار هفته با تأمین قرار ۴۵۰ میلیون تومانی تا برگزاری دادگاه از زندان اوین آزاد شد. اولین جلسه‌ی دادگاه به علت نامفهوم بودن برخی موارد به تاریخ دیگری موکول شد، با این همه قاضی مقیسه وثیقه را به ۳ میلیارد تومان افزایش داد که منجر به بازداشت مجدد گنجی شد. او پس از تأمین وثیقه روز ۳۱ خرداد موقتاً و تا پایان مراحل دادرسی از بازداشتگاه اوین آزاد شد.

*جان باختن کارگرجوان در شهرک صنعتی نجف آباد براثر گاز گرفتگی

یکشنبه شب(۹آذر)،یک کارگر۲۲ ساله در شهرک صنعتی نجف آباد دراستان اصفهان براثر گازگرفتگی در داخل اتاقک نگهبانی کارخانه ای جان خودرا ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر فولاد زرند براثر غرق شدن در حوض کارخانه

روزیکشنبه ۹ آذر،یک کارگر ۴۹ ساله بدنبال سقوط  در حوض آب کارخانه فولاد شهر زرند دراستان کرمان،غرق  وجانش را ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate