اخباروگزارش های کارگری ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳

اخباروگزارش های کارگری ۲۸ آذر ماه ۱۴۰۳

– پنجمین روز اعتراض کارگران اخراجی پروژه  کارخانه تغلیظ مس درآلونسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی وبی خیالی مسئولان با برپایی تجمع مقابل مجتمع

– اعتصاب وتجمع کارگران گروه صنعتی سهند (کارخانه های سهندجام تبریز وسهند فلوت تبریز)دراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش

– تجمع اعتراضی کارگران شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد(رانندگان وکمک امدادگران)نسبت به عدم تبدیل وضعیت با سال ها سابقه کاری

– ادامه اعتراضات نسبت به قطعی مکرر برق بابرپایی تجمع تولیدکنندگان مقابل مجتمع صنعتی تجریشی

– تجمع اعتراضی  جمعی ازمال باختگان  شرکت رضایت خودرو طراوت نوین همزمان با هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت 

– تجمع  اعتراضی مال باختگان خرید خودرو بوشهر نسبت به روندکند رسیدگی به پرونده کلاهبرداری

– صدور رأی بدوی دادگاه مبنی بر پرداخت یارانه کارت بلیط، یارانه اتوبوسرانی‌ها، یارانه خرید قطعات لوازم یدکی، هزینه تعمیرات پرداختی به مالکان اتوبوس خصوصی

– درباره مجمع عمومی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران؛ بخش دوم

– آزادی عثمان اسماعیلی از زندان سقزدرمیان استقبال تعدادی از دوستان و اعضای خانواده 

– بازهم جان باختن یک کارگر شهرداری براثر تصادف درحین کار؛اینبارمرگ کارگران جوان شهرداری منطقه۷ اصفهان

*******

*پنجمین روز اعتراض کارگران اخراجی پروژه  کارخانه تغلیظ مس درآلونسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی وبی خیالی مسئولان با برپایی تجمع مقابل مجتمع

روز چهارشنبه ۲۸ آذر برای پنجمین روز متوالی، کارگران اخراجی پروژه  کارخانه تغلیظ مس درآلوبرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی وبی خیالی مسئولان مقابل مجتمع تجمع کردند.

یکی ازاین کارگران حق طلب به خبرنگاررسانه ای گفت: کارگران معترض همانند روزهای گذشته در محوطه بیرونی کارخانه تغلیظ مس درآلو جمع شدند.

وی با بیان اینکه کارگران خواهان مشخص شدن وضعیت بازگشت به کار خود هستند، گفت: تا این لحظه از جانب مدیریت کارخانه تغلیظ مس درآلو و مسئولان اداری شهرستان بردسیر و رابر پاسخ مشخصی به خواسته‌های کارگران داده نشده است.

‎او با بیان اینکه ما۱۳۰ نفر کارگر بومی منطقه هستیم که از مهر ماه پیگیر بازگشت به کارمان از مسئولان شهرستانی و استانی هستیم اما متاسفانه بعد از گذشت حدود سه ماه هنوز اقدامی در جهت پیگیری وضعیت شغلی‌مان انجام نشده است، افزود: بارها ازسوی مسئولان رده بالای کشور تأکید شده که از جوانان بومی برای کار در صنایع بومی استفاده شود.

وی ضمن بیان اینکه کارگران از مسولان شهرستانی برای رسیدگی کردن به مطالباتشان ناامید شده‌اند، در ادامه با اشاره به دمای منفی ۱۰درجه درجه‌ی هوا و سرمای شدید در منطقه تأکید کردند که تا رسیدن به خواسته‌ی خود دست از تجمع برنمی‌دارند.

این کارگر گفت: تنها چیزی که می‌خواهیم کار است تا بتوانیم خرج خانواده‌ی خود را تأمین کنیم. در شهرستان‌های «برسیر» و«رابر» جز کارهای روز مزد و عملگی، کار دیگری نیست. بسیاری از ما کارهای تخصصیِ پروژه‌ای انجام داده‌ایم و به راحتی می‌توانیم در کارخانه تغلیظ در آلو کار کنیم.

درهمین رابطه:چهارمین روز اعتراض کارگران اخراجی پروژه  کارخانه تغلیظ مس درآلونسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی با برپایی تجمع خانوادگی در مجتمع

روزسه شنبه ۲۷ آذر، کارگران اخراجی پروژه  کارخانه تغلیظ مس درآلو در چهارمین روز اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع خانوادگی در مجتمع زدند.

*اعتصاب وتجمع کارگران گروه صنعتی سهند (کارخانه های سهندجام تبریز وسهند فلوت تبریز)دراعتراض به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش

روزسه شنبه ۲۷ آذر، کارگران گروه صنعتی سهند (کارخانه های سهندجام تبریز وسهند فلوت تبریز)برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش دست از کارکشیدند ودراین واحدهای تولید کننده شیشه واقع در تبریز ، جاده آذرشهرتجمع کردند.

*تجمع اعتراضی کارگران شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد(رانندگان وکمک امدادگران)نسبت به عدم تبدیل وضعیت با سال ها سابقه کاری

برپایه فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،روزسه شنبه ۲۷ آذر، کارگران شرکت گاز استان کهگیلویه و بویراحمد(رانندگان وکمک امدادگران)برای اعتراض به عدم تبدیل وضعیت با سال ها سابقه کاری تجمع کردند.

*ادامه اعتراضات نسبت به قطعی مکرر برق بابرپایی تجمع تولیدکنندگان مقابل مجتمع صنعتی تجریشی

فیلم منتشره درشبکه های اجتماعی،ازتجمع اعتراضی تولیدکنندگان مقابل مجتمع صنعتی تجریشی واقع درشهرری،باقرشهر نسبت به قطعی مکرر برق،خبرمی دهد.

*تجمع اعتراضی  جمعی ازمال باختگان  شرکت رضایت خودرو طراوت نوین همزمان با هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت 

روز چهارشنبه ۲۸آذر همزمان با هشتمین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده شرکت رضایت خودرو طراوت نوین درقزوین، جمعی ازمال باختگان  دست به تجمع زدند.

هشتمین جلسه دادگاه علنی پرونده شرکت رضایت خودروی طراوت نوین در قزوین، صبح امروز ۲۸ آذر ماه در حالی که جمع کثیری از مالباختگان مقابل دادگاه تجمع کرده بودند برگزار شد.

*تجمع  اعتراضی مال باختگان خرید خودرو بوشهر نسبت به روندکند رسیدگی به پرونده کلاهبرداری 

روزچهارشنبه ۲۸ آذر،جمعی از مال باختگان خرید خودرودست به تجمع مقابل نمایشگاه صوری خودرو در خیابان آیت‌الله طالقانی زدند و خواستار پیگیری هرچه سریع‌تر پرونده کلاهبرداران در دستگاه قضایی شدند.

*صدور رأی بدوی دادگاه مبنی بر پرداخت یارانه کارت بلیط، یارانه اتوبوسرانی‌ها، یارانه خرید قطعات لوازم یدکی، هزینه تعمیرات پرداختی به مالکان اتوبوس خصوصی

با شکایت جمعی از مالکان اتوبوس‌های خصوصی، شعبه ۵۲ دادگاه حقوقی عمومی کارکنان دولت به نفع شکات رأی بر دریافت یارانه کارت بلیط، یارانه اتوبوسرانی‌ها، یارانه خرید قطعات لوازم یدکی، هزینه تعمیرات پرداختی به مالکان اتوبوس خصوصی، پرداخت خسارت تادیه و هزینه دادرسی صادر کرد.

از سال ۸۶ شرکت واحد اتوبوسرانی ، شهرداری و شورای شهر تهران با چراغ سبز سایر نهادهای حاکمیتی، برای خاموش کردن صدای اعتراض رانندگان شرکت واحد اقدام به تاسیس شرکت خصوصی با رویکرد خصوصی سازی بخش عمده‌ای از شرکت واحد را گرفتند.

هر چند چنانچه همه تعهدات نسبت به مالکان اتوبوس خصوصی  انجام می‌شد باز به لحاظ اینکه در شهرها و بخصوص کلان شهرها لازم است حمل و نقل به عهده شهرداری با پرداخت یارانه انجام شود تا خدمات بهینه به شهروندان همراه با اجرای پرژه‌های حمل و نقل هوای پاک صورت گیرد. اما مدیران دزد با تاسیس شرکت‌های خصوصی خودمانی اقدام به دزدی از یارانه‌های پرداختی به مالکان اتوبوس و سرکوب تمام و کمال این مالکان اتوبوس کردند تا جاییکه مشاهده می‌کنید سال‌هاست اتوبوسرانی کلان شهر تهران ویران شده است.

شهرداری بجای اینکه حقوق و مزایای رانندگان را پرداخت کنند دائما در حال طرح نقشه هایی هستند  که چطور صدای اعتراض رانندگان را خاموش کنند ولی پس از ناکارآمدی سرکوب از طریق شرکت های خصوصی در سه سال گذشته اقدام به انعقاد قرارداد با شرکت‌های پیمانکاری برای تامین نیروی انسانی با نام حامیان شهر، هادیان شهر و خودرو سرویس شهر انجام داده اند و مدیران بخش عمده‌ای از حقوق رانندگان زحمتکش را از این طریق به جیب می‌زنند.

چاره کارگران و زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه 

۲۸ آذر ۱۴۰۳

*درباره مجمع عمومی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران؛ بخش دوم

جعفر ابراهیمی، بازرس پیشین شورای هماهنگی

توضیحی درباره یک نامه جعلی

همزمان با برگزاری مجمع عمومی عادی شورای هماهنگی، برخی افراد منتسب به تشکل‌ها با انتشار نامه‌ای جعلی و بی‌پشتوانه، این اقدام جمعی و شورایی را زیر سؤال بردند. اینجانب طی ماه‌های گذشته هیچ تماس یا نامه‌ای رسمی مبنی بر مخالفت با برگزاری مجمع مجازی از سوی این تشکل‌ها دریافت نکرده‌ام. بااین‌حال، پس از آزادی از زندان، به‌طور مستمر با فعالان صنفی، دبیرخانه و تشکل‌های حامی برگزاری مجمع در ارتباط بودم. دغدغه اصلی اکثریت قاطع، برگزاری مجمع و بازسازی ارکان شورا بود که در نهایت با موفقیت انجام شد.

با این وجود، در جریان مجمع، دو تماس و یک پیامک تهدیدآمیز از سوی یکی از افراد دریافت کردم. همچنین در تلگرام، انبوهی از کامنت‌های تهدیدآمیز، توهین‌آمیز و همراه با دروغ‌پردازی و گراهای امنیتی منتشر شد که فعالان، کانون‌های تهران و اسلامشهر و اعضای کارگروه برگزاری مجمع را هدف قرار داده بود.

نکات ضروری درباره نامه جعلی:

الف) اقدامات غیرقانونی و غیراخلاقی برخی افراد:

  1. جعل نام کانون‌های غیرفعال:

نام کانون صنفی فرهنگیان شهرستان انزلی و کانون صنفی فرهنگیان خراسان رضوی در این نامه ذکر شده بود. بر اساس شواهد موجود، چنین کانونی در انزلی وجود خارجی ندارد. تشکل خراسان رضوی نیز، پس از دخالت نهادهای امنیتی و حراست، در اختیار نیروهای بسیج قرار گرفت و عضو شاخص آن، آقای هاشم خواستار، سال‌هاست در زندان است. این دو تشکل اساساً عضو شورای هماهنگی نیستند و این موضوع توسط دبیرخانه نیز اعلام شده است.

  1. افزودن نام تشکل‌ها بدون هماهنگی:

در این نامه، نام کانون مستقل فرهنگیان آذربایجان شرقی نیز دیده می‌شود. این تصمیم بدون اطلاع و تأیید اعضای هیأت مدیره این تشکل اتخاذ شده که اسناد آن در کانال شورا منتشر شده است.

همچنین، برخی اعضای هیأت مدیره انجمن صنفی خراسان شمالی اعلام کرده‌اند که فرآیند صدور این نامه، غیردموکراتیک و بدون هماهنگی بوده است.

  1. عدم تأیید از سوی هیأت مدیره تشکل‌ها:

پس از انتشار این نامه، از تشکل‌های امضاکننده خواسته شد که تأییدیه رسمی از سوی هیأت مدیره خود ارائه دهند تا تفاوت بین جعل و انتقاد مشخص شود. با این حال، نمایندگان برخی تشکل‌ها مانند خمینی‌شهر از همکاری سر باز زدند.

افراد مرتبط با تشکل‌های اصفهان و کرمانشاه که از بانیان این نامه بودند و از سال ۱۳۹۶ به‌عنوان نمایندگان مادام‌العمر در شورا حضور دارند نیز حاضر به پاسخگویی و همکاری نشدند.

متأسفانه، اساسنامه فعلی شورای هماهنگی سازوکاری برای پاسخگو کردن این افراد ندارد. امیدواریم با تغییر اساسنامه، این خلأ برطرف شود.

ب) نتیجه راستی‌آزمایی امضاها:

نام تشکل تربت حیدریه در نسخه اولیه نامه ذکر شده بود که با مخالفت نماینده این تشکل در شورا، حذف شد.

دبیرخانه همچنین تأیید کرد که کانون صنفی معلمان زنجان این نامه را امضا کرده و به تأیید اکثریت هیأت مدیره آن رسیده است. بااین‌حال، از کانون زنجان انتظار می‌رود که انتقاد یا مخالفت خود را به‌طور مستقل و خارج از جریان انحلال‌طلبان اعلام کند.

بررسی‌های دقیق دبیرخانه و گفتگو با اعضای هیأت مدیره‌ها نشان می‌دهد که این نامه، اقدامی هدفمند، جعلی و فرصت‌طلبانه برای تضعیف شورای هماهنگی بوده است.

جعل و مشابه‌سازی با هدف بی‌اعتبارسازی

این اقدام هدفمند، با شواهد دیگری نیز همراه است:

در ۳۱ شهریور ۱۴۰۳، افراد مذکور کانالی با نام مشابه «تشکل‌های صنفی معلمان ایران» ایجاد کردند و چند پست منتشر نمودند.

در ۲۰ آذر، پست‌های قبلی حذف و نامه جعلی منتسب به تشکل‌ها در آن قرار داده شد.

این اولین بار نیست که مشابه‌سازی و جعل نام شورا صورت می‌گیرد. در موسم انتخابات گذشته:

  1. تشکل‌های وابسته به اصولگرایان با نام جعلی «شورای هماهنگی تشکل‌های انقلابی فرهنگیان ایران» تلاش کردند معلمان را به شرکت در انتخابات دعوت کنند.
  2. تشکل‌های وابسته به اصلاح‌طلبان نیز با مشابه‌سازی عنوان «تشکل‌های صنفی معلمان»، درصدد سوءاستفاده از نام تشکل‌های مستقل صنفی برآمدند.

این شیوه تکراری و نخ‌نما، نشانگر تلاش هدفمندی برای ایجاد انحلال، انشعاب یا بی‌اعتبارسازی شورای هماهنگی است. چنین اقداماتی، در نهایت راهی جز ناکامی نخواهد داشت و تنها بر اتحاد و انسجام تشکل‌های مستقل خواهد افزود.

۲۸ آذر ۱۴۰۳

ادامه دارد …

*آزادی عثمان اسماعیلی از زندان سقزدرمیان استقبال تعدادی از دوستان و اعضای خانواده 

روزچهارشنبه ۲۸ آذر،عثمان اسماعیلی با پایان دوران محکومیتش از زندان سقز آزاد شد ومورد استقبال تعدادی از دوستان و اعضای خانواده قرارگرفت.

*بازهم جان باختن یک کارگر شهرداری براثر تصادف درحین کار؛اینبارمرگ کارگران جوان شهرداری منطقه۷ اصفهان

روزچهارشنبه ۲۸ آذر،یک کارگر۳۰ ساله فضای سبز شهرداری منطقه۷ اصفهان(شرکت پیمانکاری نیکوشهر) با ۹ سال سابقه کاری و دارای دو فرزند حین کار در میدان فرزانگان این کلانشهربراثر برخورد یک تریلی با وی شدیدا مصدوم وبه بیمارستان منتقل شد وپس از چندساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان جان خودرا ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate