اخباروگزارش های کارگری ۲۲ آبان ماه ۱۴۰۳
– پیوستن زندان دستگرد اصفهان در چهل و دومین هفته از کارزار ” سهشنبههای نه به اعدام”
گسترشِ کارزار به ۲۵ زندان کشور
گروگانگیری زنان، اقلیتهای مذهبی و قومی با صدور احکام اعدام
– بیانیه ۳۴۵ نفر از فعالین کارگری، معلمی، زنان و اجتماعی و مدنی در محکومیت اقدامات خشونت آمیز و بدور از انصاف علیه #دختر_علوم_تحقيقات (آهو دریایی ) و حمایت از آزادیهای فردی
– ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی باتجمع پرستاران یاسوج
– تجمع اعتراضی کادر درمان بیمارستان سجاد یاسوج نسبت به قتل پزشک متخصص
– پانزدهمین سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاههای
سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی
– اولین تجمع اعتراضی همکاران ارکان ثالث در آبعلی، نسبت به تحقق خواسته های شان.
– دومین روز اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه زیرسکوت مصلحتی مسئولان اداره کل کار استان گیلان
– دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در شهرهای بابل وبیجار هم مقابل ساختمان شرکت مخابرات تجمع برگزارشد
– اخراج کارگر کارخانه ماشین سازی اراک با ۵ سال سابقه کار توسط کارفرما به دلیلِ ایجاد یک صفحه در اینستاگرام برای بیان مطالباتِ کارگری زیرسایه انفعال مسئولین اداره کل کار استان مرکزی
– تجمع اعتراضی جمعی از اهالی بیدخون نسبت به ساخت تصفیه خانه فاظلاب صنعتی در جوار این شهر
– تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر نسبت به مرگ یک دانشجو
– تجمع اعتراضی تعدادی از دانشجویان اخراجی با اتهام تقلب درکنکور مقابل نهاد ریاست جمهوری
– حمایت بیش از هزار نفر از معلمان استان کوردستان از فعالین صنفی فرهنگیان
– تداوم بلاتکلیفی امان جلالی نژاد
– نقض حکم اخراج شهربانو اسدی در دیوان عدالت اداری
– کانون نویسندگان ایران: یاد غفار حسینی
– جان باختن ۸۹ کارگر براثر حوادث کاری در استان أصفهان طی ۷ ماه سال جاری
– جان باختن ۱۵ کارگر دراستان اردبیل براثر حوادث کاری طی نیمه اول سال جاری
– با جان باختن یکی دیگرازکارگران مصدوم حادثه انفجار کوره کارخانه چدن سازان مشفق تعداد کارگران قربانی به ۵ نفر رسید
*******
*پیوستن زندان دستگرد اصفهان در چهل و دومین هفته از کارزار ” سهشنبههای نه به اعدام”
گسترشِ کارزار به ۲۵ زندان کشور
گروگانگیری زنان، اقلیتهای مذهبی و قومی با صدور احکام اعدام
در آستانه پنجمین سالگرد قیام آبان خونین ۱۳۹۸ یاد بیش از ۱۵۰۰ تن از زنان، مردان، جوانان و کودکان جانباخته اعتراضات آبان را گرامی میداریم و به پایداری خانوادههای جانباختگان در احقاق حق دادخواهیشان با وجود سرکوب حاکمیت مستبد درود میفرستیم.
سایه سیاه و سنگین اعدام روی سر زندانیان در سیاهچالهای حکومت فاشیستی ولایت فقیه سنگینی میکند. موتور اعدام و کشتار زندانیان کماکان فعال است. به طوری که اقلیت چپاولگر حاکم بر ایران از ابتدای ماه آبان تا کنون بیش از ۱۰۳ تن از جمله ۲ زن را اعدام کرده است. یعنی به طور میانگین ۵ تن به چوبه دار سپرده شدهاند. از ابتدای روی کار آمدن پزشکیان نیز بیش از ۴۵۰ تن اعدام شدهاند که این تنها دستاورد ملموس و در عین حال شوم دولت جدید این حکومت است.
همانطور که شاهد بودیم در ماههای اخیر قضائیه فاسد با صدور و اجرای احکام اعدام در ایران آمارهای جدیدی از سرکوب را به ثبت رسانده است.
چنانکه در چند روز گذشته شاهد صدور حکم ضدانسانی اعدام برای دو زندانی با اتهامات سیاسی و جاسوسی در زندانهای اوین و ارومیه بودیم.
زندانی سیاسی وریشه مرادی، هموطن زن کُرد در زندان اوین ، به اتهام واهی و حکومت ساخته بغی محکوم به اعدام شده است؛ در زندان ارومیه نیز ناصر بکرزاده به اتهام جاسوسی توسط شعبه ۳ دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است. پیشتر نیز سه زندانی دیگر ( ادریس آلی ، آزاد شجاعی و رسول احمد محمد) توسط همین شعبه به اعدام محکوم شدهاند.
در عمل سرکوبگرانه دیگر در زندان شیبان اهواز چهار هموطن عرب به اسامی علی مجدم ، معین خنفری، محمدرضا مقدم و عدنان غبیشاوی که دو هفته پیش به قرنطینه زندان جهت اجرای حکم اعدام منتقل شده بودند در وضعیت اسفباری قرار دارند. در اعتراض به این وضعیت غیرانسانی، سه تن از آنها در اعتصاب غذا به سر میبرند و جانشان به شدت در معرض خطر است.
با وجود رفتار جنون آمیز حکومت در صدور و اجرای احکام اعدام، زندانیان همچنان به مقاومت و همبستگی خود در زندانها ادامه میدهند و در ادامه این همبستگی در کارزار “سهشنبههای نه به اعدام” در هفته چهل و یکم جمعی از زندانیان زندان دستگرد اصفهان با پس دادن غذای ناهار زندان اعلام اعتصاب غذا کردند و به کارزار ” سهشنبههای نه به اعدام” پیوستند.
این کارزار صدور احکام اعدام برای زنان هموطنمان همچون وریشه مرادی و پخشان عزیزی و نیز صدور دهها حکم برای هموطنان کُرد ، بلوچ و عرب و… و عموم شهروندان معترض را که همراه با نقض گسترده《حق دادرسی عادلانه و منصفانه》برای این عزیزان بوده نوعی گروگانگیری برای کنترل موج فزاینده اعتراضات در میان مردم بهجان آمده و فرودست جامعه میداند، و این روند “گروگانگیری به وسیله صدور حکم اعدام” را شدیداً محکوم کرده و خواستار مقابله همگانی با این روند غیر انسانی است.
کارزار”سهشنبههای نه به اعدام” برای آگاهی هموطنان با توجه به بیپایه بودن این گونه احکام اعدام برای ن بودخستین بار فاش میکند که در پرونده چهار شهروند بلوچ (عیدو شهبخش ، عبدالغنی شهبخش ، عبدالرحیم قنبرزهی و سلیمان شهبخش) در مقطعی به این زندانیان گفته شده که “چیزی در پرونده شما نیست و به زودی آزاد میشوید” و حتی عیدو شهبخش برای مدتی آزاد شده بود اما پس از چندی بازداشت و همراه با دیگر متهمان این پرونده محکوم به اعدام شده است. سیر غیرطبیعی پرونده درباره این چهار هموطن بلوچ نشان میدهد که نگهداری این عزیزان و عموم زندانیان زیر حکم اعدام چنانکه گفته شد جز با هدف “گروگانگیری” برای ایجاد فضای ارعاب و سرکوب در جامعه نیست. همانطور که میدانید متاسفانه حکم اعدام این زندانیان بیگناه برای اجرا به شعبه اجرای احکام فرستاده شده و هر لحظه ممکن است سر این عزیزان بر دار شود.
کارزار سهشنبههای نه به اعدام که بارها خطر اجرای حکم زندانیان محکوم به اعدام را هشدار داده است. مجدداً از تمام وجدانهای بیدار و فعالان سیاسی، صنفی، مدنی، حقوق بشری و… که موضوع اعدام برایشان حیاتی است، میخواهد برای نجات جان زندانیان محکوم به اعدام و توقف و لغو اعدام در ایران تلاش کنند، تا این حجم از خشونت و سرکوب علیه شهروندان و زندانیان در ایران به پایان رسد. ما تاکید میکنیم ماشین کشتار جمهوری اعدام تنها با کنشگری فعال و همبستگی جمعی و اتحاد عمل ممکن است.
اعضای کارزار “سهشنبه های نه به اعدام” روز سهشنبه، ۲۲ آبان ۱۴۰۳، در هفته چهل و دوم در ۲۵ زندان مختلف در اعتصاب غذا هستند.
زندانیان اعتصابی این کارزار شامل زندانهای زیر میباشد:
زندانهای اوین (بند زنان ،بند ۴و۸)، قزلحصار(واحد ۳و۴)، مرکزی کرج ، تهران بزرگ، اراک ، خرم آباد ، اسد آباد اصفهان ، شیبان اهواز ، نظام شیراز ، بم ، کهنوج ، مشهد ، قائمشهر ، لاکان رشت (بند مردان و زنان )، اردبیل ، تبریز ، ارومیه ، سلماس ، خوی ، نقده ، سقز ، بانه ، مریوان ، کامیاران و دستگرد اصفهان
#کارزار_سهشنبههای_نه_به_اعدام
سهشنبه ۲۲ آبان ۱۴۰۳
*بیانیه ۳۴۵ نفر از فعالین کارگری، معلمی، زنان و اجتماعی و مدنی در محکومیت اقدامات خشونت آمیز و بدور از انصاف علیه #دختر_علوم_تحقيقات (آهو دریایی ) و حمایت از آزادیهای فردی
ما، جمعی از شهروندان و کنشگران مدنی، اقدامات سرکوبگرانه علیه آهو دریایی #دختر_علوم_تحقيقات را به شدت محکوم میکنیم.
بستری کردن اجباری دانشجوی ترم هفتم زبان، در بیمارستان روانپزشکی، اقدامی آشکار در جهت خاموش کردن صدای اعتراض، و نقض آشکار حقوق بشر است.
تلاش نابخردانه و بزدلانه شما برای خاموش نمودن صدای ملت با پروپاگاندا، مجنونسازی و حبس، ما را از مبارزه برای آزادی خواهی و عدالت طلبی باز نمیدارد. اگر از قیام مهسا و جنبش #زن_زندگی_آزادی درس عبرت نگرفتهاید، بدانید که تاریخ پر است از درس های عبرت آموز.
بدون هیچ کاستی، اقدام آهو دریایی، خط بطلانی است بر رویکرد لجوجانه حکومت درباره نوع پوشش زنان و دختران، بی شک، او نماد جسارت و ایستادگی در برابر خشونت و تحقیر زنان است؛ آهو دریایی با اقدامی شجاعانه، بعد از پاره شدن لباس هایش توسط نیروهای حراستی، به حق خود، برای انتخاب پوشش اعتراض کرد و به صدای میلیونها زن ایرانی تبدیل شد.
ما از جامعه جهانی میخواهیم، تا در برابر این بیعدالتی سکوت نکنند، و از حکومت جمهوری اسلامی بخواهند، تا به حقوق اساسی شهروندان ایران احترام بگذارد.
در پایان، از همه آزادیخواهان و فعالان صنفی و مدنی، که به ارزشهای انسانی پایبندند، درخواست میکنیم، تا با امضا این بیانیه، صدای اعتراض خود را به گوش جهانیان برسانند.
ما خواهان آزادی فوری و بیقید و شرط #آهو_دریایی هستیم و از شما میخواهیم هرچه سریعتر، #دختر_علوم_تحقیقات را آزاد کنید و نسبت به اقدامات سرکوبگرانه و خشونت آمیز درباره حجاب اجباری پایان دهید، پیش از آنکه “خیلی زود دیر شود”.
با هم برای آزادی و عدالت تلاش کنیم.
امضا کنندگان:
[نام و نام خانوادگی امضاکنندگان]
- آرام ابراهیمی
- آسو حسین زاده
- آزاده افصحی
- آفرین مهاجر
- ابراهیم حضوری فشخامی
- ابراهیم رحمانی
- ابوالفضل رحیمی شاد
- احمد حیدری
- احمد ملک زاده
- احمد پورمندی
- اریز کریمی
- اسرین درکاله
- اسماعیل عبدالهی
- اصغر شیری
- اصغر صادقی
- افسر عزیزیان
- افشار نجفی
- الدوز هاشمی
- الهه رفاه
- امیر توکلی
- امیر عباس قربانی
- امیر وقاری
- اندیشه علیشاهی
- اکبر یزدی
- اکرم عبدلی
- اکرم نصیریان
- ایران فیضی
- ایمان فاضلی
- باقر حقی
- برزو علیدادی
- بهار زمانی
- بهاره لقمان
- بهداد آرین
- بهزاد همایونی
- بهمن محمدی
- بهنام ابراهیم زاده
- بیان کریمی
- پرستو فاطمی
- پروانه حسینی
- پروانه شهریاری
- پرویز الهیاری
- پروین محمدی
- پروین ملک
- پروین نخستین
- پوران ناظمی
- پیام الهیاری
- پیام فرجی
- پیمان سکوتی
- پیمان شجیراتی
- پیمان پورداد
- تورج ابوذرخانی
- ثریا محمودی تبار
- ثریا محمودی تبار
- ثریا ندیمپور
- ثریا نور
- ثمانه خلیلی
- جاوید شهافر
- جعفر عظیم زاده
- جمشید عزیزی ننه کرانی
- جمیله حیدرنژاد
- جوانمیر مرادی
- حبیب الله کریمی
- حبیب حضرتی
- حجت آزاده
- حسن نایب هاشم
- حسن نورزاد
- حسن گلزاری
- حسین آذرگشب
- حسین احمدی
- حسین جوکار
- حسین سنایی پور
- حسین علی نژاد
- حسین مرادی
- حسین میربهاری
- حسین چاروسه
- حشمت امیری
- حمید حسینی
- حمید نوری مند
- حیدر قربانی
- خلیل خلیلیپور دارستانی
- خلیل کریمی
- داود بایسته
- دیانا بیگلری فرد
- راضیه زبرجد
- رافت باروت کوب
- رحیم بندویی
- رحیم یزدانپرست
- رسول کاظمی
- رضا برومند
- رضا ترابی
- رضا شهابی
- رضا ضرابی
- رضا مسلمی
- رضا نجفی
- رضا کرمی
- رضوان فرازمند
- رضوان مقدم
- رعنا سلیمانی
- روناک فدوی
- رویا غیاثی
- رویا نادری
- زرتشت احمدی راغب
- زهرا عوض زاده
- زهرا غفاری فرشته
- زهرا نیکورای
- زهره اسکندری
- زینب کریمی
- سارا سیاهپور
- سارا نخعی
- ستار رحمانی
- سعید دهقان
- سعید رحمانی
- سعید صحرائی
- سما معانی
- سمیه بردچی
- سوران محمدی آذر
- سولماز فرج زاده
- سوما فرجی
- سیامک بهاری
- سیامک رادمهر
- سیامک طاهری
- سیاوش عبقری
- سید احمد بهنامی
- سیدجلال مدبر
- سیدهاشم خواستار
- سیما بهاری
- سیمرغ بزرگ ضیابری
- شادیه جلالی ثانی
- شاپور احسانی راد
- شایان مشکین قلم
- شبنم بهارفر
- شعله زمینی
- شعله پاکروان
- شهلا عبقری
- شهلا محمدی
- شهین حیدری
- شوکت محمدی
- شکرالله مسیج پور
- شھناز خندانی
- شیرین احمدی
- شیلان میرزایی
- شیما کریمی
- صدیق کریمی
- صدیقه مالکی فر
- صفیه بسیم
- صمد ابری
- طاهره بدری
- عباد کریمی
- عباس راستی بروجنی
- عباس واحدیان شاهرودی
- عبدالرسول مرتضوی
- عسل عباسیان
- عسل محمدی
- علی زاهد
- علیرضا ریاحی
- علیرضا یکتا
- علیرضا یگانه
- عنایت یوسف پور
- عیسی لرکی
- عیسی محمدی
- عیسی چولاندیم
- عینالله رضازاده جویباری
- غزل ظهیری
- غلامرضا احمدی
- فاطمه اکبر زاده
- فاطمه بهمنی
- فاطمه طاهری
- فخره واصلی
- فرخ کابلیان
- فرزانه قاسمی
- فرزانه داودپور
- فرزین رضایی روشن
- فرنگیس محمدی
- فرهاد تالشی
- فرهاد شهروان
- فروزان احمدی
- فروغ بهمئی
- فریبا رضوی
- فریبرز صارمی
- فرید احمد زاده
- فریده مردمانی
- فریده معمایی
- فریده کریمی پور
- فوزیه خالصي
- فیروزه شرف الدین
- قاسم فلاح
- لاله محمدی
- لیدا اسماعیلی
- لیدا طلب نواز
- لیلا احمدی
- لیلی میرغفاری
- مجتبی ابطحی
- مجید آزادبر
- مجید صالح زاده
- محبوبه فرح زادی
- محسن احمدیزاده
- محسن تقیزاده
- محسن تولایی
- محسن صادقپور
- محسن عقیلی
- محسن عمرانی
- محسن قنبری
- محسن نورایی
- محمد حسنی عارفی
- محمد رضا امامی
- محمد رضا عالی پیام
- محمد زاهدی فر
- محمد صفاییان
- محمد علی زحمتکش
- محمد فرجی
- محمد قاسمی
- محمد کرد
- محمدحسن حسنزاده مهرآبادی
- محمدرضا خسروی
- محمدرضا مکوندی
- محمدولی حیدربیگی
- محمدکریمی
- محمود صدیقی پور
- محمود هاشمی
- محمود پارسایی
- مراد ظهرابی
- مرتضی الیاسی
- مرضیه صفر کارمزدی
- مریم محمدی
- مسعود ابروش
- مسعود زینال زاده
- مسعود شب افروز
- مسعود فرهیخته
- مسعود منصوریان
- مصطفی خسروی بابادی
- مصطفی دهباشیزاده
- مصطفی سرحدی
- مصطفی هوشمند
- مصطفی کمالی
- معصومه شقاقی
- معصومه عبدی
- معصومه محمدی
- منصور منصوری
- منصوره خسرو شاهی
- منصوره کاویانی
- منظر ضرابی
- مهدی وزیری
- مهدی گودینی
- مهدیه محدثی
- مهشید سلیمانی ضیابری
- مهشید ناظمی
- مهشید یاسری
- مهوش نیکعهد
- مهین اکبری
- مهین علیپور
- میترا درویشیان
- میترا فرد
- مینا احدی
- ناهید شقاقی
- نجف علیجانی
- ندا میرزالو
- نرگس خرمی راد
- نرگس شیربچه
- نسترن بزازی
- نسرین بهمن
- نسرین پوری
- نسرین کرم پور
- نسرین کریمی
- نسیم محمدی
- نصرت یزدانی
- نهیه کریمی
- نوشابه امیری
- نیما بهرامی
- وحید دهسری
- وحیده جوهرچی
- ولی حق شناس
- هادی محمدی
- هانیه نجیبی
- هرمز رها
- هرمینه هورداد
- هریش امیری
- هوشنگ اسدی
- هوشنگ کریمی
- هوشیار سروش
- ژاله روح زاد
- کریستا کوسترز
- کمال جعفری یزدی
- کمال حسینی
- کوکب بداغی پگاه
- کوکب محمدی
- کیقباد اسماعیل پور
- گوهرتاج الهیاری
- یاسمن گرمرودی
- یدی بلدی
- یونس ازاد بر
- ارسلان فتح الله زاده
- اعظم دانشور
- ایلیا رئیسی
- بهنام ابراهیم زاده
- بیژن رجایی
- تقی هاشمی
- جواد خلاصی
- حسین منفردی
- حمیرا نصرتی
- رضا جعفریان
- زهره کیوانی
- سارا افراسیابی
- سبحان صبحی
- سحر مطلبی
- سرور کسمایی
- سروش آزادی
- سعیده فتحی
- سهیل رسولی
- سيروس میرزایی
- سیامک کلهر
- فاطمه رضایی
- فرامرز بهار
- فریبا شهروان
- فلوریا عسکری
- ماهان مهرابی
- محمد مهدوی فر
- محمد نصیری
- محمدپور نصیری
- مرجان سپهری
- منصور زند
- منصوره خسرو شاهی
- مهناز قزللو
- میلاد رسائی منش
- نسرین نامدار
- نصرت بهشتی
- هادی موسوی
- پارسا مصلحیفرد
- کامران لطفی
- کریم شاه محمدی
- شهرام شعبانی
- محمد خرمشاهی
- احمد زرگریان
- اسماعیل صفرزاده
- تورج گورکانی
- جواد لعل محمدی
- حسن سعیدی
- حسن قربانی
- راحله احمدی
- علی فیص
- غلام حسین نیا
- فرامرز خداشناس
- فرنگیس قشقایی
- محمد فکور مطلق
- مریم کبیری
- ژیلا خیر
*ادامه اعتراضات پرستاران کشورنسبت به سطح نازل حقوق ،عدم پرداخت بموقع مطالبات،کمبود نیرو و شرایط سخت کاری و وعده های توخالی باتجمع پرستاران یاسوج
*تجمع اعتراضی کادر درمان بیمارستان سجاد یاسوج نسبت به قتل پزشک متخصص
روزسه شنبه ۲۲ آبان، کادر درمان بیمارستان سجاد یاسوج برای اعتراض به قتل پزشک متخصص دست به تجمع زدند و خواستار رسیدگی جدی به امنیت مراکز درمانی شدند.
قابل یادآوری است که دوشنبه شب(۲۱ آبان)، دکتر مسعود داودی از متخصصان قلب و اساتید دانشگاه علوم پزشکی در یاسوج به قتل رسید.
*پانزدهمین سه شنبه اعتراضی کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکتهای پیمانکاری پالایشگاههای
سوم، پنجم، هفتم، هشتم، نهم، دهم، یازدهم و دوازدهم مجتمع گاز پارس جنوبی
خواسته ها:
۱– اجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل همطرازبا کارگران رسمی و قراردادی
۲ -اجرای طرح طبقه بندی مشاغل برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری و ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی برای آنها
۳-اجرای ۱۴ روزکار ۱۴ روز مرخصی برای کارگران اداری و پشتیبانی
۴- مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ
۵- بازگشت بکار همکار حق طلب اخراجی
*اولین تجمع اعتراضی همکاران ارکان ثالث در آبعلی، نسبت به تحقق خواسته های شان.
جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳
همکاران ارکان ثالث در آبعلی در اعتراض به عدم رسیدگی به خواسته هایشان از جمله پایین بودن مزد، دست درازی پیمانکاران به حقوق و مزایا و بلاتکلیفی طرح حذف شرکتهای پیمانکاری و تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری، سرکوب و نداشتن حق تجمع و اعتراض، تجمع نمودند و دولت را به دلیل عدم رسیدگی به خواسته هایشان، دروغگو خطاب کردند.
شورای سازماندهی اعتراضات کارگران غیر رسمی نفت(ارکان ثالث)صدای اعتراضات بر حق همه کارگران نفت، از اعتراضات همکاران در آبعلی حمایت نموده، همه کارگران بخشهای مختلف نفت را به پیوستن به گسترش اعتراضات فرامیخواند.
*دومین روز اعتصاب کارگران کارخانه ایران برک دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه زیرسکوت مصلحتی مسئولان اداره کل کار استان گیلان
روز دوشنبه ۲۲ آبان برای دومین روز متوالی،کارگران کارخانه ایران برک دراعتراض به عدم پرداخت ماه ها حقوق وحق بیمه زیرسکوت مصلحتی مسئولان اداره کل کار استان گیلان از رفتن برسرکارشان دراین واحد تولیدی واقع دررشت، کیلومتر ۵ جاده لاکان خودداری کردند.
گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲۲ آبان بقلم یک کارگر معترض:
دیروز و امروز (یکشنبه) کارگران ایران برک خسته تر از همیشه به ناچار دست از کار کشیدند تا کسی بیاید و خبری از پرداختی به آنها بدهد. اما خبری که شنیدیم این بود که از اداره کار آمدند و پیگیر قضایا شدند اما آنها را هم با … راهی اداره شان کردند! چرا بازرسین محترم با مدیران شرکت هم قدم میشوند؟ چرا خودشان به تنهایی با کارگر در خلوت صحبت نمیکنند؟ نه یک نفر بلکه ۱۰ نفر اما تک تک. ما در سال ۱۴۰۳ تا امروز فقط ۳ حقوق گرفتیم. اردیبهشت؛ خرداد؛ تیر و تمااااام و همینطور بیمه الان خبری که در شرکت پیچیده این است که مرداد و شهریور را باز بیمه اش پرداخت نمیشود. میخواهند بپرند مهر را بدهند البته آن هم معلوم نیست؛ شاید کلا ندهند. امروز هم گفتند از پول فعلا خبری نیست شما کار کنید در غیر این صورت پولی نمیتوانیم به شما بدهیم. مگر تا الان کار کردیم چه چیز کف دستمان گذاشتید.
*دردوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشورنسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان در شهرهای بابل وبیجار هم مقابل ساختمان شرکت مخابرات تجمع برگزارشد
*اخراج کارگر کارخانه ماشین سازی اراک با ۵ سال سابقه کار توسط کارفرما به دلیلِ ایجاد یک صفحه در اینستاگرام برای بیان مطالباتِ کارگری زیرسایه انفعال مسئولین اداره کل کار استان مرکزی
در کارخانه ماشین سازیِ اراک یک کارگر به دلیلِ ایجاد یک صفحه در اینستاگرام برای بیان مطالباتِ کارگری اخراج میشود.
ایجادِ یک صفحه در اینستاگرام؛ این دلیلِ اخراجِ کارگرِ با سابقهی ۵ سالهی ماشینسازیِ اراک است! بنا بهگزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲۲ آبان،حدود ۸ ماه پیش، زمانی که در صفحهاش در اینستاگرام از کارگران میخواهد که برای تحققِ وعدهی افزایشِ حقوق مطالبهگری کنند، از او شکایت میشود. «نشر اکاذیب»، «تشکیل دسته یا جمعیت برای اخلال و خرابکاری در صنایع» و «بازداشتن مردم از کسب و کار با هیاهو و جنجال»، اینها اتهاماتی است که از سوی وکیل شرکت ثبت شده؛ اتهاماتی که البته از سوی دادگاه رد شده است. در متن حکم نهاییِ دادگاه آمده: «در خصوص پیامها و چتها و پیجی که مشتکی عنه تشکیل داده است هیچ موردی که مشتمل بر عناوین فوق باشد ملاحظه نگردید و پیجِ مذکور با ملاحظه محتویات آن و اظهارات مشتکی عنه، مشخص میگردد که صرفا جهت اطلاعرسانی درخصوص کم بودن حقوق و احیانا برگزاری تجمعات محدود و در محدوده داخل ماشینسازی به جهت اعتراض به کم بودن حقوقها میباشد و نه تشویق به اعتصاب و اخلال در تولید کارخانه.»
خرابکاری از نظرِ کارفرما: داشتنِ یک صفحه در اینستاگرام!
دادگاه، اتهامات به کارگر را بیاساس دانست، اما کارفرما با همین اتهامات او را اخراج کرد. کارگر میگوید: «تصور میکردم حالا که دادگاه اتهامات را رد کرده، میتوانم به کار برگردم اما کارتم را غیرفعال و وسطِ قرارداد بیرونم کردند.» کارگر از نظرِ کارفرما «خرابکار» است، چون صفحهای برای بیانِ مطالباتِ کارگران ترتیب داده! ظاهرا این اقدامِ کارگر از نظرِ کارفرما آنقدر نابخشودنی است که تاکنون هیچ وساطتی نتوانسته کارگر را به کارخانه برگرداند.
مثل همیشه، حتی اداره کار هم نتوانسته به دادِ کارگر برسد. اگرچه در میانهی قراردادِ کار، عذر او را خواسته بودند و راه برای شکایت از کارفرما باز بود، اما آنطور که کارگر میگوید به پیشنهادِ مشاورِ اداره کار، از ثبت شکایت علیه کارفرما خودداری کرده بود تا شاید امیدی برای بازگشت به کار داشته باشد. اما نه تنها به کار بازنگشت که بعد از گذشت یک ماه، دیگر حتی نتوانست مقرریِ بیمه بیکاریِ خود را نیز دریافت کند؛ چراکه طبق قانون، کارگر برای دریافتِ این مقرری از زمانِ خروج از کار تنها یک ماه فرصت برای ثبتِ درخواست برقراریِ بیمه بیکاری دارد.
حالا ۸ ماه از زمانِ اخراج کارگر میگذرد، او مسافرکشی میکند تا خرجِ خانواده و هزینههای کودک یک سالهاش را تأمین کند. امیدی برای بازگشت به کار ندارد، اما آنطور که خود میگوید حراست با او تماس گرفته که اگر ادمینِ یکی از صفحات اینستاگرامی را معرفی کند، میتواند به کار برگردد! ظاهرا کارفرما در فضای مجازی به دنبالِ ساکت کردنِ صدای کارگران حتی در حدِ بیانِ حداقلیترین مطالبات است.
*تجمع اعتراضی جمعی از اهالی بیدخون نسبت به ساخت تصفیه خانه فاظلاب صنعتی در جوار این شهر
روزسه شنبه ۲۲ آبان،جمعی از اهالی بیدخون برای اعتراض به ساخت تصفیه خانه فاظلاب صنعتی در جوار این شهر از توابع بخش مرکزی شهرستان عسلویه در استان بوشهردر محل این پروژه در دست احداث تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه خواجه نصیر نسبت به مرگ یک دانشجو
روز دوشنبه ۲۲ آبان،دانشجویان دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی برای اعتراض به مرگ یک دانشجودست به تجمع زدند.
به گزارش کانال شورای صنفی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، حادثه شب قبل، دوشنبه ۲۱ ام آبان ماه نتیجه اهمالکاری و عدم مسئولیت پذیری افراد مذکور، نیروی حراست پاس شب و عدم حضور سرپرست خوابگاه دانش، امید رحیمی و نبود کلید درب ورود آمبولانس به خوابگاه و به تعویق افتادن حضور اورژانس در محل حادثه بوده است.
بنا بهمین گزارش،مطالبات دانشجویان از بامداد روز سهشنبه پاسخگویی امیررضا شاهانی، ریاست سابق دانشگاه، رضا رمضانیان، معاونت امور فرهنگی-دانشجویی، حسین مهدوی مقدم، ریاست سابق پردیس رضایینژاد، محمد ناطقی، ریاست حراست پردیس و امید رحیمی، سرپرست شیفت شب خوابگاه دانش میباشد.
*تجمع اعتراضی تعدادی از دانشجویان اخراجی با اتهام تقلب درکنکور مقابل نهاد ریاست جمهوری
روزدوشنبه ۲۱ آبان همزمان با دومین روز اعتراض بازنشستگان فرهنگی سال ۱۴۰۲ نسبت به عدم پرداخت ۶۰درصد پاداش پایان خدمت و وعده های توخالی با تجمع مقابل سازمان برنامه وبودجه ونهادریاست جمهوری، تعدادی از دانشجویان اخراجی با اتهام تقلب درکنکور هم مقابل نهاد ریاست جمهوری تجمع برپاکردند.
گزارشی به قلم یک معلم بازنشسته:
جلوی نهاد ریاست جمهوری تعدادی دانشجوی اخراجی تجمع داشتند.
علت اخراجشان تقلب در کنکور بوده است.
می گفتند که با وجود گرفتن رای برائت برای پروندههای آنها وزارت بهداشت حاضر نیست که آنها را برگرداند. بیشتر آنها چندترم از تحصیلشان گذشته بود مثلاً بعد از ۷ترم.
با وجود اینکه تقلب را نادرست می دانم ولی نباید بچه ها تاوان آنرا بدهند باید سرچشمه فساد یعنی دانه درشت های فروش سوالات آزمون سراسری یا امتحانات نهایی شناسایی و مجازات شوند.
ساعت ها منتظر ماندند و نماینده شان بعد از برگشت گفت که هنوز هم باید منتظر بمانند.
همکارانی که به رسانهها دسترسی دارید صدای این جوانان و فرزندان ایران باشید شاید که مشکلشان رفع شود.
پی_نوشت :
این صحبتهای معلم بازنشسته البرزی است که روز ۲۱ آبان برای اعتراض به بی عدالتی ها در مقابل نهاد ریاست جمهوری در تجمع حضور داشته است، معلم هر جا که باشد نسبت به اطراف خود حساس است حتی در شرایط اعتراضی،
خود را مسئول میداند صدای دیگر اقشار هم باشد.
برگرفته ازکانال چالش صنفی معلمان ایران
*حمایت بیش از هزار نفر از معلمان استان کوردستان از فعالین صنفی فرهنگیان
همکاران گرامی، مردم کوردستان
درود بر شما
همانگونە کە مستحضرید آموزش و پرورش ایران با مشکلات عدیدەایی از جملە کاهش کیفیت آموزش،افت تحصیلی، ترکتحصیل صدها هزار نفر دانشآموز، کمبود معلم و فضای آموزشی، طبقەبندی کردن و خصوصی سازی آموزش، نارضایتی شغلی معلمان بەواسطە سیاست تقابلی راس هرم مدیریتی بە جای شنیدن نقطە نظرات و انتقادات سازندە بدنە، عدم آموزش بە زبان مادری و نداشتن برنامە و طرحی برای اجرا در مناطق دو یا چند زبانە و….مواجە میباشد. فعالین صنفی معلمان با تاکید بر این اصل کە جامعە خود نگهبان جامعە است، هموارە مشکلات روبە فزونی آموزش و پرورش را در قالب کنشهای مدنی و قانونی در جهت حل و برطرف کردن آنها بە مقامات گوشزد نمودەاند، اما متاسفانە هموارە این حرکات مدنی مسالمتآمیز همچون دیگر حرکتهای اعتراضی سرکوب شدە و بدان وقعی ننهادند کە پیامد این برخوردها شرایط اسفبار کنونی دستگاە آموزش و پرورش کشور است.
با استیلای نگاە امنیتی کە از اول انقلاب تاکنون بر استانهای کوردنشین سایە افکندە، سرکوب جنبشهای مدنی و صنفی شدیدتر از دیگر نقاط کشور بودە و در چند سال گذشتە بسیاری از فعالین صنفی و مدنی در این استانها با احکام سنگینی روبەرو گشتەاند. در استان کوردستان فعالین صنفی معلمان با پروندەسازی نهادهای امنیتی و با چراغ سبز شخصیتهای حقوقی نظیر دادستان، معاون سیاسی استاندار و با همکاری مسئولان ذی نفوذ در ادارە کل آموزش و پرورش استان همچون مدیرکل، مسئول حراست، مسئول تخلفات اداری و هیات تخلفات و…با ظالمانەترین احکام همچون انفصال دائم و موقت، اخراج، بازنشستگی اجباری، تبعید، زندان، حذف رتبەبندی و…مواجە گشتەاند.
ما بە عنوان جمعی از فرهنگیان استان کوردستان و بر پایە شناخت و ایمان بە عملکرد حقطلبانە این معلمان دلسوز بر خود واجب دانستیم ضمن محکوم کردن احکام صادرە برای آنها گامی در حمایت از این عزیزان برداریم، در همین راستا در اولین گام اقدام بە طراحی پتیشن برای جمعآوری امضا خطاب بە شخصیت حقوقی رییس جمهور مملکت نمودیم تا صدای حقخواهی خود و مظلومیت همکاران کنشگر خود را بە ایشان برسانیم. در این راستا بیش از هزار نفر از همکاران فرهنگی در استان کوردستان فعالانە و باورمند در این امر شرکت نمودند. حمایت این همکاران کە بر پایە شناخت کامل از فعالین صنفی و مشکلات مورد اشارە در فعالیتهای قانونی و مدنی آنهاست ،خود بزرگترین دلیل بر بیگناهی آنها و روایی پرسشها و انتقادات آنها در جهت اصلاح امور دستگاە آموزش و پرورش میباشد. ما اعتقاد داریم کنشهای حقطلبانە این عزیزان در راستای کاستن از آلام آموزش و پرورش کشور است و تماما بر پایە قانون و واقعیات عینی قابل اثبات بیان شدە لذا جا دارد با دیدە قبول و اثرگذاری مثبت نگریستە شود نە بر پایە حذف و پروندەسازی.
در پایان انتظار داریم آقای پزشکیان و مسئولان وزارت آموزش و پرورش دولت ایشان صدای حق طلبانە معلمان کوردستان در قالب این کنش مدنی را شنیدە و بە وعدەهای انتخاباتی خود جامە عمل بپوشانند و در جهت استفادە از تمام ظرفیت و دانش بدنە آموزش و پرورش خصوصا همکاران بە ناحق محکوم شدە، تمام احکام صادرە علیە ایشان را لغو نمایند، چرا کە عقلانیت مبتنی بر عدل و اخلاق ایجاب میکند پایانی بر سیاست غیرعقلانی و ناعادلانە سرکوب معلمان در ایران بە صورت عام و کوردستان بە طور اخص گذاشتە شود، در غیر اینصورت جامعە فرهنگیان استان کوردستان بیصدا نخواهد ماند و برای حمایت از همکاران خود حق هرگونە اقدام قانونی از جملە تجمع و تحصن و….را برای خود محفوظ می دارد.
برای مشاهده فهرست اسامی امضاها به فایل مندرج در کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران مراجعه شود.
*تداوم بلاتکلیفی امان جلالی نژاد
امان جلالینژاد، نقاش و مدرس هنر، پس از هفت ماه از زمان بازداشت همچنان در زندان شیبان اهواز در وضعیت نامشخصی بهسر میبرد.
به گفته امیر جلالینژاد، برادر او، پروندهی امان هنوز به دادگاه ارجاع نشده است، و این در حالی است که از بازداشت موقت او بیش از هفت ماه میگذرد.
امیر جلالینژاد اضافه کرد که امان از بیستویکم فروردین، ۳۷ روز را بدون دسترسی به وکیل و آگاهی از حقوق خود، در سلول انفرادی و تحت فشار و شکنجه گذرانده است.
بهگفتهی او، پس از انتقال امان به بند عمومی، هر بار به بهانهای قرار بازداشتش تمدید شده و در حال حاضر پرونده به دادستانی فرستاده شده است. با این حال، هنوز مشخص نیست چرا رسیدگی به این پرونده با چنین تعویقهایی روبهرو شده و امان جلالینژاد همچنان در بلاتکلیفی بهسر میبرد، درحالیکه مدت بازداشت او به بیش از هفت ماه رسیده است.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*نقض حکم اخراج شهربانو اسدی در دیوان عدالت اداری
در پی شکایت خانم شهربانو اسدی، دبیر زبان و ادبیات فارسی ناحیه ۲ شهر رشت به دیوان عدالت اداری با وکالت آقای امیر عطارد، قضات مربوطه در شعبه ۲۸ در تاریخ ۱۴ مهر ۱۴۰۳ با نقض حکم اخراج رأی به بازگشت به کار مجدد ایشان دادند.
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران ضمن ابراز خرسندی از نقض حکم اخراج خانم اسدی، در انتظار فرایند اداری و بازگشت به تدریس ایشان میباشد و همچنین خواستار نقض همهی احکام قضایی و اداری صادره علیه کنشگران صنفی و بازگشت به کار ایشان است.
*کانون نویسندگان ایران: یاد غفار حسینی
در ۲۰ آبان سال ۱۳۷۵ عمال امنیتی جمهوری اسلامی، شبحوار و کوردلانه به خانهی غفار حسینی خزیدند و این یار وفادار کانون نویسندگان ایران را تبهکارانه به قتل رساندند.
غفار حسینی؛ شاعر، نویسنده، مترجم و از بنیادگذاران کانون نویسندگان ایران پس از دورهای خروج از ایران و دریافت دکترای جامعهشناسی در سال ۱۳۶۰ به ایران بازگشته بود. او به عنوان نویسندهای معتقد به آرمان و رؤیای تحققپذیر آزادی، بر این باور بود: «چه بسا آرمانهای نویسندگان و شعرای یک مملکت سالها و حتا قرنها از قوانین موجود و آنچه که در سطح جامعه میگذرد، فراتر رود»، از همین رو بهرغم همهی خطرهایی که در پیش بود، در اوایل دههی هفتاد فعالانه در حیات دوبارهی کانون کوششی بیدریغ داشت تا بتواند در مقام نویسندهای متعهد به آزادیِ انسان، مبارزه با نظام جزماندیش و مستبدِ سانسور را از طریق فعالیت در کانون نویسندگان ایران ادامه دهد و در کالبد مبارزه با سانسور و گسترش دامنهی آزادی بیان جانی نو بدمد.
غفار کانون نویسندگان ایران را جمع متکثری از اندیشههای متفاوت و گاه متضادِ فرهنگی، اجتماعی و سیاسی میدانست که همواره فراتر از مرزبندیهای حزبی و ایدئولوژیک، آزادیِ بیحصر و استثناء اندیشه و بیان را در همهی عرصههای اجتماعی برای انسان طلب میکند. او ستیز با ابعاد گوناگون سانسور و فشارهای اجتماعی مانند «سانسور دولتی» را در راستای «رشد فرهنگی» ارزیابی میکرد، چنانکه در میزگرد مجلهی «تکاپو» در سال ۱۳۷۲ میگوید: «رشد فرهنگی یعنی حرکت کردن. یعنی موانع سنتی و قدیمی را پشت سرگذاشتن. یعنی پا را فراتر گذاشتن. یعنی فراتر از چارچوبهای قانون اندیشیدن»، به همین سبب فعالیت کانونی را حرکتی در جهت توسعهی فرهنگی و اجتماعی، و کانون را نمادی پویا از «جامعهی مدنی» با ابعادی دموکراتیک میدانست.
در سالهای استیلای بیچونوچرای سانسور، غفار حسینی باوری استوار به نقش آزادیخواهانهی کانون داشت و تخطی از آرمانهای منشور را گامی مهلک در جهت نابودی آن میدانست. او معتقد بود: «آن کسانی که پیشنهاد کردند و میکنند که کانون در چنین شرایطی بیاید و در چارچوب قوانین محدود فعالیت کند، آن دیگر کانون نویسندگان نخواهد بود. آن یک عروسک مقواییِ بیچهرهی بیهویتی است که فکر نمیکنم هیچکس تن بدهد به اینکه چنین چیز مصنوعیای جای کانون نویسندگان را بگیرد». افزون بر چنین باورهایی، امضای بیانیهی «ما نویسندهایم» معروف به متن «۱۳۴ نویسنده» در سال ۱۳۷۳، سختکوشیِ خستگیناپذیر در کانون و حضور مداوم در جمعهای مشورتی، جنایتکاران دستگاه سانسور را بر آن داشت تا پس از تهدیدهای فراوان، بزدلانه غفار حسینی را به کام مرگ بفرستند. با این قتل سیاسی، برگ سیاه دیگری بر تاریخ خونین و درازدامن سانسور در ایران معاصر افزوده شد.
نامش همچنان بلند و آثارش ماندگار
*جان باختن ۸۹ کارگر براثر حوادث کاری در استان أصفهان طی ۷ ماه سال جاری
مدیر کل پزشکی قانونی استان أصفهان گفت:در هفت ماه نخست امسال ۸۹ نفر بر اثر حوادث کار جان خود را از دست دادند.
وی افزود: از این تعداد ۸۶ نفر مرد و سه نفر خانم بودند و باید توجه داشت که سال گذشته ۱۰۴نفر در مدت مشابه در حوادث کار جان باختند که کاهش حدود ۱۵ درصدی را نشان میدهد.
وی در خصوص آمار مصدومان حوادث کار طی هفت ماه امسال نیز تصریح کرد: در این مدت یک هزار و ۴۵۷ مصدوم حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کرده اند که ۱۰۳ نفر آنان زن و یک هزار و ۳۵۴ نفر آنان مرد بودند.
*جان باختن ۱۵ کارگر دراستان اردبیل براثر حوادث کاری طی نیمه اول سال جاری
مدیرکل پزشکی قانونی استان اردبیل گفت:در نیمه نخست امسال ۱۵ نفر کارگر مرد در اثر حوادث ناشی از کار جان خود را از دست دادند، این در حالی است که تعداد متوفیات در مدت مشابه سال قبل ۱۶ کارگر مرد بوده است.
وی افزود: همچنین در نیمه نخست سالجاری ۳۶۰ نفر با مصدومیت ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی استان اردبیل مراجعه کردهاند که از این تعداد ۱۶ نفر زن و ۳۴۴ نفر مردان را تشکیل میدهند.
*با جان باختن یکی دیگرازکارگران مصدوم حادثه انفجار کوره کارخانه چدن سازان مشفق تعداد کارگران قربانی به ۵ نفر رسید
برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۲۲ آبان، یکی دیگرازکارگران مصدوم حادثه انفجار کوره کارخانه چدن سازان مشفق جان باخت وبدین ترتیب تعداد کارگران قربانی به ۵ نفر رسید.
یادآوری:
/تعداد کارگران جان باخته حادثه انفجار کوره کارخانه چدن سازان مشفق به ۴ نفر رسید
برپایه آخرین گزارش رسانه ای شده با جان باختن ۲ کارگرمصدوم کارخانه چدن سازان مشفق تعداد کارگران قربانی حادثه انفجار کوره به ۴ نفر رسید.
/مرگ ومصدومیت ۹ کارگرکارخانه چدن سازان مشفق براثر انفجار کوره
بر اثر انفجار کوره در کارخانه چدن سازان مشفق واقع در شهرک صنعتی امیرکبیر ۲ کارگرجان خودرا ازدست دادند و ۷ کارگر مصدوم وبه بیمارستان منتقل شدند.حال ۳ کارگر مصدوم این حادثه وخیم گزارش شده است.
akhbarkargari2468@gmail.com