اخباروگزارشات کارگری ٢٦ بهمن ماه ١٣٩٩
– چهارمین تجمع سراسری کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان
– تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیرانتفاعی کشورنسبت به نداشتن امنیت شغلی و بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس
– تجمع اعتراضی سراسری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی کشورنسبت به سطح نازل حقوق
– حسین حسنخانی معلم فرهیخته به اتهام واهی ” فعالیت تبلیغی علیه نظام اسلامی” به ۳ ماه زندان محکوم شد
– نامه سرگشاده دانشجویان به مسئولان وزارت علوم و دانشگاهها در رابطه با خوابگاهها
*چهارمین تجمع سراسری کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی برای احقاق حقوق برحقشان
روز یکشنبه ۲۶ بهمن برای چهارمین بار طی ۲ ماه گذشته(۲۳ آذر تا ۲۶ بهمن)،برای احقاق حقوق برحقشان درشهرهای اراک،اردبیل،اصفهان،اهواز،ایلام،بجنورد،تبریز،خرم آباد،دزفول،سنندج، شوش،شیراز، قزوین ،قم، کرج،کرمان،کرمانشاه،مشهد،نیشابور،یزد و..مقابل اداره تامین اجتماعی ودرتهران مقابل مجلس وسازمان برنامه وبودجه تجمع کردند.
+ شعارها:
– دستت را از صندوق و جیبم پایت را از روی گلویم بردار
– فریاد فریاد از این همه بیداد
– وعده وعید کافیه، سفرهی ما خالیه
– تا حق خود نگیریم، از پا نمینشینیم
– گرانی وتورم بلای جان مردم
– خواسته اصلی ما حقوق مثل تورم
– بدست میاد حقمون فقط کف خیابان
– بازنشسته بیداره از تبعیض بیزاره
– کشتی بازنشسته دیگه به گل نشسته
– فقط کف خیابون بدست میاد حقمون
– وحدت بازنشسته سراسرایرانه
– تا حق خود نگیریم ازپا نمینشینیم
– مسئول بیا پایین
– کارگرتهرانی کارگرشهرستان وحدتتون مبارک
– تجمع!تجمع! تا حصول نتیجه
– معیشت حق مسلم ماست
– گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من آنچه البته به جایی نرسد فریاد است
– رفاه اجتماعی، حقوق عادلانه، آیندهای مطمئن حق مسلم ماست
– ما الان گرسنهایم، وعده به فردا میدن
– حقوق ما کارگریه عیدی ما کارمندیه
+گزارشات رسانه ای شده:
۱- تجمع کارگران بازنشسته صنعت فولاد در اصفهان
جمعی از بازنشستگان فولاد و ذوب آهن خواستار رسیدگی مسئولان به مطالبات و خواستههای خود شدند.
تجمع جمعی از بازنشستگان فولاد و ذوب آهن برای مطالبات خود
جمعی از بازنشستگان فولاد و ذوب آهن اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما توجه به موضوع حقوق، درمان و هویت بازنشستگان، برقراری حقوق و درمان بازنشستگان صنعت فولاد از طریق جدول ۷ قانون بودجه، عقد قرارداد بیمههای درمانی با تعرفهها و فرانشیزهای درمانیِ فولاد، خودگردانی صندوق فولاد و افزایش حقوق کمتر از میزان تورم شدند.
از دیگر خواستههای بازنشستگان فولاد و ذوب آهن، اصلاح احکام همسان سازی بازنشسته فولاد مطابق با تورم و نه معادل سازی با کمترینهای صندوق کشوری، نه به واگذاری سرمایههای صندوقهای بازنشستگی و نظارت بر مصوبات مجلس و دولت در صندوق فولاد بود.
همچنین، پرسش از عاقبت هزار میلیارد تومان منابع همسان سازی حقوق بازنشستگان فولادی، تایید ماهیت دولتی بودن فولادیها از سوی قوه قضاییه، اجرای مقررات تامین اجتماعی از سوی وزارت رفاه و تاکید بر پرداخت بنهای خدماتی و معیشتی و خدمات درمانی و رفاهی مانند همه شرکتها خواستههای این بازنشستگان فولادی بود.
از سال ۱۳۸۸ بدلیل آغاز خصوصی شدن برخی از شرکتهای فولاد، نظام پرداخت حقوق بازنشستگان این شرکتها مانند ذوب آهن و فلاد مبارکه با مشکلاتی مواجه شد.
صندوق بازنشستگی فولاد کشور حدود ۸۶هزار بازنشسته دارد .
ذوبآهن اصفهان نخستین و بزرگترین کارخانه تولیدکننده فولاد ساختمانی و ریل در ایران و بزرگترین تولیدکننده محصولات طویل در خاورمیانه است.
شرکت فولاد مبارکه اصفهان هم تولید کننده بیش از نیمی از فولاد کشور است.
۲- گزارشی درباره تجمع کارگران بازنشسته سازمان تامین اجتماعی فارس مقابل اداره کل تامین اجتماعی
از ساعات اولیه امروز (۲۶بهمن) که در تجمع اعتراضآمیز بازنشستگان مجموعههای مختلف حضور داشتم شاهد صحنهها و شعارهایی بودم که گر چه موضوع تازهای نبود و تنها در همین سال جاری پنج مرحله متوالی توسط بازنشستگان در سراسر کشور و به خصوص شهر شیراز صورت گرفته بود، اما با دیدن این صحنه ها و بی توجهی مسئولین استان به ویژه مدیر کل تامین اجتماعی فارس، اولین جمله ای که به ذهنم متبادر شد این بود که ” گوش اگر گوش تو و ناله اگر ناله من آنچه البته به جایی نرسد فریاد است”.
مردان و زنان میانسالی که پس از سالها، کار و زحمت و تحمل سختیهای روزگار، اکنون باید با خیالی آسوده به استراحت مشغول باشند و دغدغه امرار معاش خود و خانواده را نداشته باشند ساعتهای متوالی با در دست داشتن پلاکاردهای متعدد به نشان اعتراض و مطالبه حق و حقوق خود جلوی اداره کل تامین اجتماعی فارس جمع شدند تا مطالبه به حق خود را به گوش مسوولین برسانند اما مدیر کل این اداره حتی برای دلجویی از این افراد به خود زحمت حضور در جمع معترضان را نداد.
افرادی که در این تجمع حضور داشتند شعارهای “رفاه اجتماعی، حقوق عادلانه، آیندهای مطمئن حق مسلم ماست، ما الان گرسنهایم، وعده به فردا میدن، حقوق ما کارگریه عیدی ما کارمندیه و شعارهایی از این قبیل سر می دادند.
به میان جمع معترضان رفته و با چند تن از آنها گفتگو کردیم.
بهروزی از بازنشستگان مجموعه لاستیک دنا درخواست کرد که مطالبات و خواسته های مردم به گوش مسئولین برسد و همانند برخی رسانه ها گزینشی و فرمایشی عمل نشود.
اذعان بازنشستگان تامین اجتماعی به تبعیضهایی که در دولت وجود دارد/ مدیرکلی که حتی برای دلجویی به جمع معترضان بازنشسته نیامد
وی با بیان اینکه بنده پنج سال است بازنشسته هستم اما خرج و دخلم با هم جور نیست، گفت: درخواست ما این است که قانون ماده ۴۱ (ماده ۴۱ قانون کار) برای کارگران به درستی اجرا شود، همچنین عیدی ما را به وقت بازنشستگی همانند عیدی کارمندی پرداخت نکنند، در صورتی که وقتی شاغل باشیم عیدی کامل پرداخت می کنند.
خواهان حق و حقوق خود هستیم و تا رسیدن به مطالباتمان کوتاه نخواهیم آمد
مصطفوی نماینده بازنشستگان مجموعه بریجستون نیز عنوان کرد: افرادی که امروز در این جمع حضور دارند نمایندگان جامعه کارگری استان فارس هستند که از مجموعه های مختلف از جمله کاشیحافظ، کارخانه آزمایش، تامین اجتماعی، کارخانجات روغننباتی شیراز، لاستیک دنا سرامیک رخسار مخابرات راه دور، شهرداری، اداره برق، بنیاد شهید، هلال احمر، صنایع بستهبندی شیراز و… هستند که به دنبال مطالبه حق و حقوق ضایع شده خود در این مکان گرد هم جمع شدهاند.
وی با بیان اینکه ما یکسری مشکلات معیشتی و خواستههایی در زمینه افزایش حقوق سالیانه، طرح همسان سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی با نیروهای لشکری و کشوری و… داریم و خواهان حق و حقوق خود هستیم و تا رسیدن به مطالباتمان کوتاه نخواهیم آمد.
مصطفوی با اشاره به اینکه تاکنون با نمایندگان مختلف مجلس، استاندار، مسوول سازمان برنامه و بودجه و مسوولین کمیسیون های اجتماعی مجلس، کانون عالی بازنشستگان و همه صحبت کردیم و تا به امروز پیگیری این ماجرا بودیم، اظهار کرد: اما تا به امروز به نتیجه خاصی که ملموس باشد و گره ای از کار ما گشوده شود نرسیدهایم
وی اضافه کرد: خواسته ما کاملا صنفی است و با استفاده از این تجمعات و خواسته ها و شعارها می خواهیم صدای خود را به مسئولین امر برسانیم و از شما به عنوان رسانه تقاضا داریم که در این امر ما را یاری کنید.
مشکل ما تبعیضهایی است که در دولت وجود دارد
محمدی یکی از کارکنان صنایع مخابراتی راه دور نیز گفت: مشکل ما در ارتباط با تبعیضهایی است که دولت قائل میشود.
وی با بیان اینکه تورم اقتصادی حاکم بر جامعه که ما بازنشستگان را به زانو درآورده است، وضعیت کمبود درآمدها، عدم اجرای قوانین همگانی برای کل کشور، تبعیضی که دولت و سازمان تامین اجتماعی و وزارت رفاه بین ما قائل هستند، از جمله درخواستهای ما از مسئولین است.
این بازنشسته صنایع مخابراتی راه دور همچنین ادامه داد: مگر کارمندان لشکری و کشوری با ما چه تفاوتی دارند که حقوق و مستمری آنان باید بیشتر باشد، مگر ما هم همانند بقیه شهروند این شهر و کشور نیستیم؟
وی با تاکید بر اینکه ما نیز همانند بقیه اقشار جامعه، دستمان در تورم گرانی و مشکلات اقتصادی و معیشتی جامعه است،تصریح کرد: ما اکنون حق خود را میخواهیم و هیچ حقی را جز حقوق خود از دولت درخواست نکرده ایم، بلکه درخواستمان این است که از محل پس انداز ۳۵ ساله خود به ما کمک حق و حقوقمان را بدهند.
محمدی با بیان اینکه ما بارها به دولت اعلام کردهایم که اگر در شرایط فعلی پول ندارد، مشکلی نیست، افزود: حداقل، سود سالیانه پولی را که به ما بدهکار هستند را به ما پرداخت کنند.
اذعان بازنشستگان تامین اجتماعی به تبعیضهایی که در دولت وجود دارد/ مدیرکلی که حتی برای دلجویی به جمع معترضان بازنشسته نیامد
وی با اشاره به اینکه ما هم از مشکلات جامعه، وضعیت اقتصادی، تحریم ها و مشکلاتی که هم دولت هم جامعه با آن مواجه هستند، خبرداریم و مسائل را درک میکنیم اما حداقل سود پولی را که در این سالها پس انداز کرده ایم را به ما پرداخت کنند.
این نیروی بازنشسته صنایع مخابرات ادامه داد: یک بازنشسته که در جنوب شهر زندگی می کند حداقل ۵۰ درصد حقوق خود را بابت اجاره هزینه میکند پس در این گرانی و وضعیت چاره ای ندارد جز اینکه با چنین اعتراضهایی صدای خود را به گوش مسئولین برساند تا شاید یکی به داد ما برسد.
زن و بچه خود باشیم آیا این عدالت اجتماعی است؟
یکی از بازنشستگان جمع معترض که در حال سخنرانی بود، خطاب به مدیرکل تامین اجتماعی گفت: آقای مدیر کل برخی از ما هرکدام روزی جزو مدیران این مملکت بودیم و امروز اینجا آمدهایم و به شما تذکر میدهیم که چرا ماده ۹۶ قانون تامین را اجرا نکردید؟ چرا ماده ۱۱۱ قانون تامین اجتماعی را که میگوید حقوق مستمری بگیر و بازنشسته باید معادل حقوق کارگری باشد رعایت نمیشود؟
در کجای این مملکت دیده میشود که یک نفر حقوق بگیر بازنشسته تامین اجتماعی با ماهی دو میلیون و پانصد هزار تومان بتواند زندگی کند؟
۳– تجمع بازنشستگان کارگری مقابل مجلس – مستمریها را به خط فقر ۹ میلیون تومانی برسانید! – لزوم آغاز دور جدید متناسبسازی
امروز (بیست و ششم بهمن) جمعی از کارگران بازنشسته با حضور مقابل مجلس شورای اسلامی، خواستار رسیدگی به مطالبات مزدی و معیشتی خود شدند.
این بازنشستگان میگویند: در شرایطی که سبد معیشت و خط فقر، نُه میلیون تومان است، دستمزد ما با احتساب مزایای همسانسازی، زیر سه میلیون تومان است و این به هیچوجه عادلانه نیست.
این بازنشستگان خواستار اجرای ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی شدند و میگویند: بایستی مستمریها به اندازه هزینههای زندگی افزایش یابد.
بازنشستگان کارگری در عین حال، خواستار اجرای دور جدیدی از متناسبسازی قبل از پایان سال هستند و میگویند: در اسفندماه بایستی متناسبسازی اجرایی که نواقص بسیاری دارد، برای همه بازنشستگان کارگری اصلاح شود.
یکی از حاضران در تجمع امروز، ارائه خدمات درمانی رایگان به بازنشستگان، برخورداری از حق تشکلیابی مستقل و خدمات رفاهی مناسب را دیگر مطالبات تجمع امروز برشمرد و گفت: نمایندگان مجلس و بودجهریزان باید کارگران بازنشسته را که همگی زیر خط فقر هستند، در اولویت قرار دهند.
همزمان در برخی شهرستانها، کارگران بازنشسته امروز به ادارات تامین اجتماعی مراجعه کرده و خواستار توجه به مطالبات قانونی خود شدهاند.
۴- تجمع بازنشستگان کارگری مقابل سازمان برنامه – چرا بودجه مناسب برای همسانسازی بازنشستگان کارگری اختصاص نمیدهند؟
کارگران بازنشسته امروز (بیست و ششم بهمن) بعد از تجمع مقابل مجلس شورای اسلامی مقابل سازمان برنامه و بودجه رفتند تا با مقامات این سازمان در ارتباط با مطالبات خود و تبعیض در اختصاص بودجهها مذاکره کنند.
یکی از حاضران در تجمع امروز میگوید: بیش از یک ساعت است که مقابل سازمان برنامه، خواستار دیدار با نوبخت (رئیس این سازمان) هستیم اما هیچ کس به ما پاسخگو نیست؛ آقای نوبخت حاضر نشد در جمع بازنشستگان کارگری حاضر شود.
این بازنشسته میگوید: هدف ما از اجتماع مقابل سازمان برنامه و بودجه، اعتراض به تبعیض حاکم در اختصاص بودجههاست و اینکه چرا از خزانه ملی بودجه کافی برای همسانسازی حقوق بازنشستگان کارگری اختصاص ندادهاند؟
موضوع بعدی، تخصیص اعتبار همسانسازی در بودجه سال آینده است؛ بازنشستگان کارگری خواستار تثبیت بودجه بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومانی فقط برای همسانسازی در ۱۴۰۰ هستند و میگویند: با عددهای کمتر، بازهم عدالت برقرار نمیشود.
این بازنشستگان میگویند: خواستار مذاکره رودررو با مقامات سازمان برنامه هستیم و امیدواریم به تقاضای خیل عظیم بازنشستگان توجه کنند.
۵- اعتراض بازنشستگان تأمین اجتماعی به وضعیت معیشتی
باردیگر با تجمع در استانهای مختلف نسبت به وضعیت معیشتی، بدهی ۳۴۰هزار میلیارد تومانی دولت به این سازمان و عیدی به بازنشستگان تجمع کردند.
در ادامه تجمعات سراسری بازنشستگان در هفتههای اخیر، صبح امروز نیز تعدادی از بازنشستگان و مستمر بگیران سازمان تأمین اجتماعی با تجمع در مقابل ساختمان تأمین اجتماعی در استانهای مختلف نسبت به وضعیتش معیشتی بازنشستگان اعتراض کردند.
همچنین بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی در پایان بیانیه را قرائت کردند. در این بیانیه آمده است:
وضعیت معیشتی بازنشستگان و مستمری بگیران هر روز بیشتر از روز قبل رو به وخامت گذاشته، اما دولت همچنان از پرداخت بدهی خود به صندوق بازنشستگان تأمین اجتماعی که بالغ بر ۳۴۰ هزار میلیارد تومان است سر باز میزند. نمایندگان مجلس نیز علیرغم تمامی وعدههایی که دادهاند نتوانستهاند مطالبات ما را تا اجرایی شدن آنها پیگیری نمایند و در بودجه ۱۴۰۰ نیز چشم انداز روشنی برای برآورده کردن خواستههای ما وجود ندارد. ما امروز در اینجا جمع شدهایم که یکبار دیگر با صدای بلند مطالبات قانونی و مشروع خود به شرح زیر را بیان کرده و خواهان اجرای فوری آنها شویم.
۱ -براساس ماده ۹۶ قانون تأمین اجتماعی، درصد افزایش حقوق بازنشستگان باید یکسان بوده و هریک از این بازنشستهها به تناسب پرداخت حق بیمه از افزایش حقوق برخوردار شوند؛ سازمان تأمین اجتماعی موظف به افزایش و ترمیم عقب ماندگی حقوق بازنشستگان تراز با نرخ تورم و افزایش هزینههای زندگی و خط فقر است که الان به ده میلیون رسیده است.
۲ – ما خواهان اجرای بند (ب) ماده ۱۲ برنامه ششم توسعه اقتصادی هستیم که سازمان تأمین اجتماعی را موظف به متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مستمری بگیران میکند.
۳ – ما خواهان رفع تبعیض بین بازنشستگان همکار و غیرهمکار سازمان تأمین اجتماعی هستیم.
۴ -ما خواهان پرداخت عیدی برابر با شاغلین به بازنشستگان و مستمری بگیران سازمان تأمین اجتماعی هستیم.
۵ – سازمان تأمین اجتماعی طبق ماده ۵۴ قانون تأمین اجتماعی مسئول تأمین درمان کامل بازنشستگان بیمه پرداز اجباری به طور مستقیم است و ما خواهان اجرایی شدن این ماده قانونی هستیم.
۶- سازمان تأمین اجتماعی موظف است مشکل معیشتی و بیمه از کار افتادگان و مستمری بگیران را حل نماید و به وضعیت نابسامان بازنشستگان ۹۹ رسیدگی نماید.
۷ – منبای محاسبات «چهار/سی ام» در اجرای همسان سازی مشاغل سخت و زیان آور در طول سالهای بازنشستگی و مستمری بگیری به هیچ وجه کفایت نمیکند و سازمان باید حق و حقوق ما را براساس قانون و مطابق رای دیوان عدالت و مبنای «سی/ سی ام» بپردازد.
۸ -ما خواهان اجرای بند ج ماده ۱۱۲ قانون برنامه پنجساله ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی و پرداخت حق منطقه جنگی بازنشستگان سازمان تأمین اجتماعی در مناطق جنگی هستیم.
۶- تجمع بازنشستگان مقابل سازمان برنامه؛ همسانسازی در انتظار تصویب مجلس
ظهر یکشنبه (۲۶ بهمن) جمعی از بازنشستگان تأمین اجتماعی با تجمع مقابل سازمان برنامه و بودجه، خواستار اجرای متناسبسازی حقوق بازنشستگان با شاغلین شدند. اعتراض تجمعکنندگان به تبعیض اجرای قانون متناسبسازی برای بازنشستگان تأمین اجتماعی و لشکری و کشوری است. نمایندگانی از آنها به سازمان برنامه دعوت شدند و در نشستی با عوضپور رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی، دغدغهها و مشکلاتشان را مطرح کردند. در این جلسه به آنها گفته شد که پس از تصویب لایحه دوفوریتیِ ارسالشده به مجلس، متناسبسازی به صورت صد درصدی اجرا میشود.
*تجمع اعتراضی معلمان مدارس غیرانتفاعی کشورنسبت به نداشتن امنیت شغلی و بلاتکلیفی استخدامی مقابل مجلس
روزیکشنبه ۲۶ بهمن،معلمان مدارس غیرانتفاعی کشوربرای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به نداشتن امنیت شغلی و بلاتکلیفی استخدامی خودشان را به پایتخت رساندند ودست به تجمع مقابل مجلس زدند.
براساس گزارشات رسانه ای شده، این معلمان مدارس غیرانتفاعی و غیردولتی خواستار استخدام مانند معلمان حقالتدریسی، نهضتی، پیش دبستانی و نیروهای خدماتی شدند.
*تجمع اعتراضی سراسری کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی کشورنسبت به سطح نازل حقوق
روزیکشنبه ۲۶ بهمن، کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی کشوربرای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به سطح نازل حقوق دست به تجمع در چند شهر ازجمله درتهران مقابل سازمان مرکزی این دانشگاه،تبریز،مشهد و….زدند.
برپایه گزارشات رسانه ای شده، این سومین بار است که این افراد درخواست خود را طی برگزاری گردهمایی مطرح کردند. درخواست آنها همسان سازی و همترازی حقوق کارکنان دانشگاه آزاد اسلامی با دانشگاه های دولتی و اجرای مصوبه افزایش ۵۰ درصدی حقوق و مزایا از اول فروردین ماه ۱۳۹۹ است.
*حسین حسنخانی معلم فرهیخته به اتهام واهی ” فعالیت تبلیغی علیه نظام اسلامی” به ۳ ماه زندان محکوم شد
در ابلاغیه ی بدوی که شعبه ی یک دادگاه انقلاب مهاباد صادر نموده است، در تشریح مصادیق جرم آقای حسنخانی چنین یادآوری شده است:
” پیگیری حقوق پایمال شده ی فرهنگیان” و “شرکت در تحصنات معلمان در جلوی ساختمان اداره ی آموزش و پرورش آن شهرستان ” و ” بالا بردن پلاکاردی با این مضمون” :
جای معلم آزاده در زندان نیست ، در کلاس درس است . معلمان زندانی را آزاد کنید.
آقای حسنخانی با استناد به ماده ی ۵۰۰ قانون مجازات اسلامی به حکم قاضی جواد غلامی رئیس شعبه ی یک دادگاه انقلاب مهاباد به ۳ ماه زندان محکوم شده است .
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ضمن محکوم کردن اینگونه برخوردها خواهان پایان دادن نیروهای امنیتی به سرکوب فرهنگیان می باشد.
منبع اصلی خبر: کانال شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران
*نامه سرگشاده دانشجویان به مسئولان وزارت علوم و دانشگاهها در رابطه با خوابگاهها
با گذشت قریب به یک سال از شروع همهگیری بیماری کرونا همچنان خوابگاههای دانشجویی عملاً در تعطیلی بهسر میبرند و در تعداد محدودی و در پروسهای پرمشقت به برخی از دانشجویان تعلق میگیرند. این دانشجویان که بخش کوچکی از دانشجویان تحصیلات تکمیلی هستند مجوز استفاده از خوابگاه را دریافت کردهاند. اصولاً در این یک سال هیچ درخواستی از دانشجویان کارشناسی مورد بررسی قرار نگرفته است و اکنون نیز در جدیدترین تصمیمات صرفاً به مدت حدود دو هفته و تنها برای واحدهای عملی امکان استفاده از خوابگاه فراهم شده است.
بهاینوسیله ما بهعنوان بخشی از بدنهی دانشجویی اعتراض خود را به رویههای موجود در اداره خوابگاهها اعلام داشته و پیشنهادهای جایگزین را برای بهبود شرایط بیان میداریم.
در جامعهی بحرانزدهی ما شماری از دانشجویان فاقد محیط و امکانات مناسب برای دنبالکردن آموزش مجازی و پیگیری تحصیلشان هستند. کار دانشجویی نیازمند محیطی برای تمرکز، تأمل و پژوهش است که در بیرون از خوابگاه برای برخی دانشجویان بیرون از دسترس قرار گرفته است. در دوران تعطیلی خوابگاههای دانشجویی و در میان تحمیل هزینههای مالی، روحی و انگیزشی فراوان به دانشجویان یکی از همکلاسیهایمان اشکان فتحی در بازگشت از کارگری در رودخانه غرق شده است. در کنار آن خبرهای تلخی از فروپاشی زیست دانشجویان خارج از خوابگاه از جمله خودکشیها به گوشمان میرسد. دانشجویانی تا آستانه انصراف از تحصیل پیش رفتهاند و عدهای در این روند سخت و یک طرفه آموزش و امتحانات مجازی بریدهاند و از تحصیل ناامید شدهاند.
پرسش این است که حق آموزش رایگان ما و حق برخورداری از امکانات رفاهی مناسب برای پیگیری تحصیل با چه توجیهی نادیده گرفته شده است. آیا مسئولان تا به حال از دانشجویانی که در پارک یا بی.آر.تی خوابیدهاند چیزی شنیدهاند؟ آیا نمیدانند که دانشجویانی بدون اتاق و امکانات مستقل و با مشکلات محیطی فراوان، بیرون از دانشگاه، در حال فروپاشی هستند؟ حقیقت این است که سیاستهای دانشگاه و وزارت علوم از کرونا برای هم صنفان ما مرگبارتر بوده است و درحال شکنجه دانشجویان محروم از امکانات و سوق دادنشان به مرگ تدریجی است.
ما میگوییم که خوابگاهها بایستی برای دانشجویانی که به آن احتیاج دارند بازگشایی شوند و در این مورد تمایزی بین مقاطع کارشناسی، ارشد یا دکترا وجود ندارد، اساساً با چه سنجشی این تمایز خلق شده است؟! پیشنهاد ما این است که کمیتهای مشترک با نمایندگان دانشجویان تشکیل دهید و اطلاعات خوابگاهها را بهصورت شفاف اعلام کنید. سپس باتوجه به مسایل بهداشتی و اولویتهایی که بایستی با همفکری و مشارکت نمایندگان دانشجویی تعیین شوند شروع به اسکان دانشجویان کنید. اگر دانشجویی باز هم بدون خوابگاه ماند آن وقت از محدودیت سخن گویید.
از همه دانشجویان، شوراها و انجمنهای دانشجویی تقاضا میکنیم جهت پیشبرد بهتر مطالبات و تاثیرگذاری بیشتر به متن بپیوندند.
اسامی تشکلهای امضا کننده نامه :
شورای صنفی پردیس هنرهای زیبا دانشگاه تهران
شورای صنفی دانشکده زبانها و ادبیات خارجی دانشگاه تهران
شورای منتخب دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران
فعالین صنفی مستقل دانشگاه تهران
فعالین صنفی دانشکده تربیت بدنی دانشگاه تهران