اخباروگزارشات کارگری ٢٠ بهمن ماه ١٣٩٩
– اعتراضات دامنه دار کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن آذربایجان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،تبعیض در پرداخت حقوق ومطالبات وعدم پرداخت بموقعش
– تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث سازمان منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهرنسبت به اجرای سرودم بریده طرح طبقه بندی مشاغل وتبعیض در پرداخت مطالبات
– تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری برای سومین روز متوالی
– ادامه اعتراضات کارگران پیمانکاری پارس جنوبی نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،تبعیض در شرایط کار و حقوق و وعده های توخالی مسئولان
– تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات زنجان نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل ساختمان جدید شرکت همزمان با سفر وزیر ارتباطات
– نامه سرگشاده کارکنان شرکت توزیع برق استان مازندران دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق
– عطا باباخانی بازرس سندیکای کارگران شرکت واحد طی احضاریه ای کتبی به پلیس اطلاعات وامنیت کرج احضارشد
– جان باختن یک از کارگران اداره برق طالقان بر اثر سقوط بهمن
– جان باختن یک کارگر درشهر آبیک بر اثر سقوط از ارتفاع
*اعتراضات دامنه دار کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن آذربایجان نسبت به عدم تبدیل وضعیت ،تبعیض در پرداخت حقوق ومطالبات وعدم پرداخت بموقعش
طی چند روز اخیرکارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن آذربایجان اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت وتبعیض در پرداخت حقوق ومطالبات وعدم پرداخت بموقعش بنمایش گذاشتند.
روز دوشنبه ۲۰ بهمن،کارگران معترض راه آهن آذربایجان به خبرنگار رسانه ای گفتند: تبعیض، تفاوت و نابرابری از لحاظ دستمزد، حقوق و مزایا و امنیت شغلی میان کارگران امور «نگهداری خط» با سایر واحدهای راهآهن (مانند کشش، ناوگان، حمل و نقل، سیر و حرکت و تاسیسات) وجود دارد و از این لحاظ حقوق آنها بسیار پایینتر از سایر واحدهای راهآهن است. یعنی صرف اینکه درآمد آنها از محل طرحهای عمرانی است و هر زمان که دولت کسری بودجه دارد، به بودجه طرحهای عمرانی دستدرازی میکند، کارگران نگهداری خط راهآهن معمولا معوقه حقوق و بیمه نیز دارند.
آنها درباره اعتراضهای اخیر کارگران خط آذربایجان و مطالبههای آنها افزودند: کارگران راهآهن آذربایجان تا دیروز(یکشنبه ۱۹ بهمن) به اعتراض خود ادامه دادند و علاوه بر اینکه با پیمانکار مشکل دارند، خواستهشان از راهآهن کل کشور، تعدیل وضعیت است که مانند سایر واحدهای راهآهن که اخیرا واحد تاسیسات و واحد علائم ارتباط حقوقشان همسانسازی شده است، آنها نیز از این مزایا بهره ببرند. خواسته اصلی کارگران، بحث تجمیع و همسانسازی است.
آنها ادامه دادند:سعید رسولی، مدیرعامل راهآهن، نیز در اردیبهشت ۹۸ نامهای به معاون نیروی انسانی خود ارسال کرده و دستور داده بود که تا پایان خرداد ۹۹، پرسنل تجمیع شوند اما چرا تا امروز پس از گذشت ۹ ماه، هنوز این امر اجرایی نشده است و تبعیض و نابرابری همچنان وجود دارد؟ ما از بسیاری مراجع ازجمله دادستان شهرها و نمایندگان مجلس پیگیر این موضوع هستیم اما هنوز نتیجهای حاصل نشده است.
*تجمع اعتراضی کارگران ارکان ثالث سازمان منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهرنسبت به اجرای سرودم بریده طرح طبقه بندی مشاغل وتبعیض در پرداخت مطالبات
روز دوشنبه ۲۰ بهمن، کارگران ارکان ثالث سازمان منطقه ویژه پتروشیمی ماهشهربرای اعتراض نسبت به اجرای سرودم بریده طرح طبقه بندی مشاغل وتبعیض در پرداخت مطالبات دست به تجمع زدند.
تجمع کنندگان با سردادن شعارهایی منجمله«شهیدی شهیدی(امید شهیدی نیا مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهر) دردمارا ندیدی» و «عدالت عدالت حق مسلم است»با بنمایش گذاشتن اعتراضشان،خواستاراجرای کامل طرح طبقه بندی مشاغل، بازگشت کارانه به ۵۰ درصد، بازگشت اضافه کار به ۱۲۰ ساعت و بازگشت ۱۵ درصد ایاب و ذهاب لغو شده طی سال گذشته شدند.
*تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری برای سومین روز متوالی
روز دوشنبه ۲۰ بهمن برای سومین روز متوالی، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری تجمع کردند.
درهمین رابطه:دومین روز تجمع اعتراضی کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری
روز یکشنبه ۱۹ بهمن برای دومین روزمتوالی، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حملونقل جادهای استان قزوین برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ مقابل استانداری تجمع کردند.
*ادامه اعتراضات کارگران پیمانکاری پارس جنوبی نسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،تبعیض در شرایط کار و حقوق و وعده های توخالی مسئولان
روز دوشنبه ۲۰ بهمن برای باری دیگر، کارگران پیمانکاری پارس جنوبی اعتراضشان رانسبت به عدم اجرای طرح طبقه بندی مشاغل،تبعیض در شرایط کار و حقوق و وعده های توخالی مسئولان،ابراز کردند.
یکی کارگران پیمانکاری پارس جنوبی به خبرنگار رسانه ای گفت: الان ده ماه هست که قرار شده طرح طبقهبندی مشاغل اجرا بشود ولی هنوز اجرا نشده و کسی هم جوابگو نیست. اجرای این طرح، هر روز عقب میافتد؛ این در حالیست که گرانی و تورم بیداد میکند و هزینههای زندگی برای کارگران پیمانکاری پارس جنوبی، کمرشکن شده است. چون طرح طبقهبندی به درستی اجرایی نشده، سابقه کار و تخصص ما پیمانکاریها برابر با هیچ است؛ الان کسی که ۱۰سال سابقه تعمیراتی دارد با کسی که ۴ سال پیش آمده سر کار، در پایه حقوق فقط ۲۰۰ یا ۳۰۰ هزار تومان اختلاف دارد.
تعدادی دیگر از کارگران معترض گفتند:نه تنها طرح طبقه بندی با مشارکت کارگران اجرایی نشده، بلکه طرح ناقصی به نام «یکسانسازی» در برخی از فازهای پارس جنوبی اجرایی شده که طی آن، از پایه حقوق یا مزایای مزدی کارگران کسر کردهاند و باز وعده دادهاند که با اجرای طرح طبقهبندی، همه چیز اصلاح میشود!
کارگران پیمانکاری پارس جنوبی افزودند:مشکل ما تنها عدم اجرای طرح طبقهبندی مشاغل نیست؛ تبعیض و تفاوت در شرایط کار و حقوق، بیش از هر چیز دیگر آزاردهنده است؛ ابتدای بحران کرونا، کارگران پیمانکاری را ۱۴ – ۱۴کردند و لااقل ما هم مثل رسمیها توانستیم چندماه اول بحران، نصف ماه را کنار خانوادههایمان باشیم اما بحران که فروکش کرد و استان بوشهر که از وضعیت قرمز خارج شد، این مزیت را نیز از ما گرفتند؛ اکنون دوباره بسیاری از کارگران پیمانکاری پارس جنوبی با سیستم ۱۰ – ۲۰کار میکنند یعنی در هر ماه، فقط ده روز آف و تعطیلی دارند.
آنها ادامه دادند: یکی از مشکلات و اعتراضات، همین ۱۴ – ۱۴شدن نیروهاست؛ به خاطر آلودگی هوا که در عسلویه بیداد میکند، ۲۰ روز ماندن در منطقه بسیار خطرآفرین است؛ اکثر نیروهای پارس جنوبی هر کدام از شهرهای مختلف به اینجا میآیند و با سیستم ۱۰ – ۲۰ عملاً وقتی برای بودن کنار خانواده ندارند؛ در عین حال، به دلیل شلوغی و تجمع بسیار در کانکس استراحت، اتوبوس و خوابگاه، احتمال انتقال کرونا افزایش مییابد و اگر یکی آلوده شود، همه میگیرند.
این کارگران افزودند: سرویسدهی، کانکس استراحت، غذا، همه برای پیمانکاریها در حد صفر. بهرغم بحران کرونا، هنوز هم غذا را «دست به دست» به دست نیروی پیمانکار میرسانند، ضمن اینکه غذا هیچ گونه کیفیتی ندارد. این در حالیست که یک نیروی رسمی با ۵سال سابقه، حدود ۱۵ میلیون تومان میگیرد (یک پیمانکاری با همین سابقه حدود ۵میلیون یا ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میگیرد) و همه خدمات رفاهی رسمیها و سرویس دهی و اتاق استراحت آنها با ما فرق میکند. توی همه چیز تبعیض است، حتی سرویس بهداشتی!
حالا کارگران پیمانکاری پارس جنوبی که علیرغم تاکید قانون، از حق و حقوق اولیه و بدیهی خود به خصوص از قانونِ «کار یکسان- مزد یکسان» محروم ماندهاند، نه تنها پیگیر حقوق خود هستند بلکه واهمه بدتر شدن اوضاع را نیز دارند؛ ده ماه از زمانی که قرار بوده طرح طبقهبندی اجرایی شود، گذشته اما مسئولان هنوز به صرافت اجرای این طرح نیفتادهاند؛ در این شرایط، کارگران میگویند: تبعیض را که از میان برنداشتهاند، سابقه و مهارت ما را که به هیچ گرفتهاند؛ لااقل از سطح حقوق و دستمزدهایمان کم نکنند؛ چرا هر چندماه یکبار مسئولان یاد نیروهای پیمانکار نفت میافتند اما باز خیلی زود، آبها از آسیاب میافتد و ما را فراموش میکنند؟!
قابل یاد آوری است که قانونِ «کار یکسان- مزد یکسان» که ناظر بر یکسانسازی شرایط شغلی گروههای مختلف در یک محیط ثابت است، توسط دستورالعملها و بندهای قانونی بسیاری تاکید شده است؛ فقط چند نمونه از این الزامات قانونی، فهرستوار از این قرار است:
دستورالعمل شماره (۳۶) روابط کار در اجرای ماده (۳۸) و تبصره یک ماده (۴۹) قانون کار و مقاوله نامه شماره (۱۰۰) سازمان بینالمللی کار.
همچنین درباره طرح طبقه بنی مشاغل ماده ۴۹ قانون کار میگوید: به منظور استقرار مناسبات صحیح کارگاه یا بازار کار در زمینه مزد و مشخص بودن شرح وظایف و دامنه مسئولیت مشاغل مختلف در کارگاه، کارفرمایان مشمول این قانون موظفند با همکاری کمیته طبقهبندی مشاغل کارگاه و یا موسسات ذی صلاح طرح طبقهبندی مشاغل را تهیه کنند و پس از تایید وزارت کار و امور اجتماعی به مرحله اجرا درآورند.
*تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات زنجان نسبت به عدم پرداخت مطالبات مقابل ساختمان جدید شرکت همزمان با سفر وزیر ارتباطات
روز دوشنبه ۲۰ بهمن همزمان با با سفر وزیر ارتباطات و آیین بهرهبرداری از مجتمع ارتباطات زنجان،جمعی از بازنشستگان شرکت مخابرات زنجان برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت مطالبات ازجمله حق سنوات دست به تجمع زدند.
*نامه سرگشاده کارکنان شرکت توزیع برق استان مازندران دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق
جمعی ازکارکنان شرکت توزیع برق استان مازندران با انتشار نامه ای سرگشاده خطاب کارکنان شرکت توزیع برق استان مازندران دراعتراض به عدم پرداخت به موقع حقوق اعتراضشان را نسبت به عدم پرداخت به موقع حقوق رسانه ای کردند.
بخشی از این نامه که روز دوشنبه ۲۰ بهمن رسانه ای شده بقرارزیراست:
*عطا باباخانی بازرس سندیکای کارگران شرکت واحد طی احضاریه ای کتبی به پلیس اطلاعات وامنیت کرج احضارشد
آقای عطا بابا خانی از اعضای فعال سندیکای کارگران شرکت واحد طی تماس تلفنی و احضاریه کتبی که در هجدهم بهمن ماه بدستش رسیده باید ظرف پنج روز آینده خودش را به مقرر پلیس اطلاعات وامنیت کرج معرفی نماید .
براساس اطلاعاتی که ازطریق ثنا درمورد پرونده این فعال سندیکایی بدست آمده ، پرونده جدیدی با اتهام برهم زدن امنیت کشور در تاریخ دوم بهمن ماه از سوی دادسرای انقلاب کرج برای ایشان بازشده است.
آقای باباخانی راننده ی بازنشسته شرکت واحد ، از اعضای فعال سندیکای کارگران شرکت میباشد که همچنان در پیگیری حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی مشارکت دارد.
سندیکای کارگران شرکت واحد هرگونه پرونده سازی برای اعضای فعال سندیکا و فعالین کارگری و بازنشسته را محکوم میکند و خواستار منع تعقیب و پرونده سازی علیه عطاباباخانی میباشد.
*جان باختن یک از کارگران اداره برق طالقان بر اثر سقوط بهمن
روز یکشنبه ۱۹ بهمن، ۳ کارگراداره برق طالقان دراستان البرز که در حال تعمیر شبکه برق بودند گرفتار بهمن شدند ویکی از کارگران جان خودرا ازدست داد و۲ نفر دیگر نجات پیداکردند.
*جان باختن یک کارگر درشهر آبیک بر اثر سقوط از ارتفاع
یک کارگر ساختمانی حین کار سنگ کاری درشهر آبیک ،استان قزوین بر اثر سقوط از ارتفاع جانش را ازدست داد.