اخباروگزارشات کارگری ١٨ بهمن ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ١٨ بهمن ماه ١٣٩٩

– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی با برپایی تجمع زیر پل بختیاری اراک ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران

– ادامه اعتراضات کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ با تجمعی دیگر مقابل استانداری

– اعتصاب معلمان حق التدریس مناطق ۹ و ۱۰ تهران وتعطیل کردن کلاس های آموزش مجازی دراعتراض  به عدم پرداخت یک سال حق التدریس

– اعتراض کارکنان شرکتی مراکز درمانی و بیمارستانی علوم پزشکی ایلام نسبت  به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت

– دست وپنجه نرم کردن کارگران شهرداری الوند وخانواده هایشان با دفترچه های خدمات درمانی بدون اعتبار بدلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف شهرداری وعدم پرداخت بموقع حقوق

– بلند شدن صدای اعتراض کارگران شهرداری سی‌سخت نسبت به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق و وعده های توخالی برای چندین وچندمین بار

*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه هپکو اراک نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی با برپایی تجمع زیر پل بختیاری اراک ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران

روز شنبه ۱۸ بهمن، کارگران کارخانه هپکو اراک درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به نداشتن امیت شغلی و وعده های توخالی دست به تجمع زیر پل بختیاری(نزدیک و سر راه کارخانه‌های هپکو، آذرآب ،کمباین سازی ایران، آلومنیوم ایران و….) در شهراراک زدند وجمعی از کارگران این واحدتولیدی بنمایندگی از همکارانشان راهی پایتخت شدند ومقابل وزارت کار و تامین اجتماعی درتهران تجمع کردند.

یکی از هپکویی های معترض به خبرنگار رسانه ای گفت: سهام بلوکی شرکت هپکو بعد از کش و قوس‌های فراوان از مرداد ماه سال جاری به سازمان تامین اجتماعی انتقال یافت و مقرر شده بود که دولت بحث تهاتر بدهی‌های هپکو را حل نماید اما متاسفانه بارها و بارها از زبان برخی مسئولین می‌شنویم که در حال پیگیری هستند و جلسات متعددی نیز در این خصوص برگزار شده اما تاکنون حاصلی برای این مجموعه بزرگ و استراتژیک نداشته است. در شرایطی که تمامی حساب‌های بانکی شرکت به دلیل بدهی‌ای که نمی‌دانیم بخشی اعظم آن چگونه و از کجا به وجود آمده است و نیاز به بررسی و حسابرسی ویژه دارد، قفل است.

وی افزود:اگر مسئولین به فکر احیای شرکت هپکو هستند باید هرچه سریعتر ساختار مالی این شرکت را سروسامان دهند و سرمایه در گردش مورد نیاز تولید در اختیار این شرکت قرار داده شود.

یکی دیگر از کارگران هپکونیز گفت: آیا بازهم مسئولین می‌خواهند با فرصت‌سوزی و زمان خریدن مشکلات را نادیده بگیرند و باتوجه به پایان عمر دولت فعلی این مشکل را نیز مانند مسائل دیگر به دولت بعدی تحویل دهند؟! بهتر نیست که با توجه به صدر اخبار بودن مشکلات شرکت هپکو در چند سال اخیر مسئولان با حل کردن مشکلات این شرکت که اصلا هم پیچیده نیست و راه‌حل‌های بسیار منطقی و شدنی دارد، حداقل یک کارنامه قابل قبول از خود برای آیندگان به جای بگذارند!

*ادامه اعتراضات کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ با تجمعی دیگر مقابل استانداری

روز شنبه ۱۸ بهمن، کارگران اخراجی اداره کل راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای استان قزوین درادامه کنش هایشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی و وعده های پوچ برای باری دیگرمقابل استانداری تجمع کردند.

یکی از کارگران حاضر درتجمع به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: در روزهای پایانی سال، بلاتکلیفی ۴۸ نفر از کارکنان عوارضی همچنان نقطه سرخط است و سفر نوبخت به استان قزوین نیز نادیده گرفته می‌شود.

وی افزود: در شرایط موجود کارکنان عوارضی شرایط سختی دارند و دیگر طاقت وعده وعیدهای خالی مسئولان را ندارند.

اودرادامه گفت: مبنا بر این بود مشکلات کارکنان عوارضی قزوین در سوم شهریورماه سال‌جاری حل شود و با سفر نوبخت به استان قزوین در چند ماه گذشته، کارکنان این عوارضی برای سومین بار تبدیل وضعیت شدند.

اوگفت: تبدیل وضعیت کارکنان برای نخستین بار در یکم خردادماه سال ۹۷ صورت گرفت؛ با ورود دادستان وقت، منافع بهره‌برداری ایستگاه‌های عوارضی شماره یک، کنارگذر شماره دو، کنارگذر شماره سه در اقبالیه و تاکستان و تعهدات کارگری به سازمان راهداری واگذار شد و براین اساس، این کارگران و کارکنان عوارضی تبدیل وضعیت شدند.

وی اضافه کرد: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم نیز در سال گذشته انجام شد؛ طرح ایستگاه‌های عوارضی توسط مسئولان شرکت ساخت و توسعه آزادراه‌های کشور زیرنظر وزارت راه و شهرسازی الکترونیکی شد و مکاتبانی از سوی مسئولان ذی‌ربط مبنی بر تبدیل وضعیت کارکنان صورت گرفت.

وی افزود: تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای بار دوم در یکم تیرماه سال گذشته انجام شد که با تبدیل وضعیت، تعدادی از کارکنان جذب راهداری و تعدادی هم به صورت مأمور به خدمت به شرکت سپندار زیرمجموعه ساخت و توسعه آزادراه های کشور واگذار شدند.

او اضافه کرد: شرکت سپندار از یکم تیرماه سال گذشته تا به امروز، هیچ گونه قراردادی با کارکنان عوارضی امضا نکرده است و شرکت ساخت و توسعه و حمل و نقل توسعه نیز دائما فرافکنی می‌کند و پاسخگوی مشکلات کارکنان عوارضی نیستند.

اوگفت: هرچند تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی قزوین برای دوبار متوالی صورت گرفت و همین امر موجب ورود دستگاه قضائی و دادستانی شد؛ اما امروز با گذشت یک سال و نیم از مشکلات کارکنان، هنوز ۴۸نفر از این افراد در بلاتکلیفی به سر می‌برند.

وی ادامه داد: با سفر نوبخت به استان قزوین و پیگیری استاندار و دادستان، تبدیل وضعیت کارکنان عوارضی برای بار سوم رسانه‌ای شد و نوبخت بودجه لازم را برای این کارکنان اختصاص داد که محقق شده است؛ اما از سوم شهریورماه تا به امروز و در پایان سال‌جاری، برای حل مشکلات نهایی این کارکنان، ادارات مختلف توپ را به زمین یکدیگر پاس می‌دهند.

اودرخاتمه گفت:امروز در مقابل استانداری قزوین تجمع کرده و از استاندار درخواست داریم این فرافکنی‌ها تمام شده و به وضعیت کارکنان عوارضی رسیدگی شود.

*اعتصاب معلمان حق التدریس مناطق ۹ و ۱۰ تهران وتعطیل کردن کلاس های آموزش مجازی دراعتراض  به عدم پرداخت یک سال حق التدریس

جمعی از معلمان حق التدریس تهران از جمله مناطق ۹ و ۱۰ برای اعتراض به عدم پرداخت یک سال حق التدریسشان دست به اعتصاب زدند و کلاس های آموزش مجازی را تعطیل کردند.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۸ بهمن بنقل از اعضا انجمن اولیا و مربیان این مدارس ، عده ای از اولیا برای پایان دادن به این بلاتکلیفی بارها به مدارس و اداره رفته و تماس های مکرر داشته انداما هنوز آنلاین نشدن معلمان و سردرگمی دانش آموزان ادامه دارد.

مسئولین این مدارس نیز گفتند: عدم پرداخت یک سال حق التدریس به معلمان ، از اسفند ۹۸ تا کنون موجب بروز این نابسامانی شده و وزارت آموزش و پروش بهتر است نسبت به حل این معضل اقدام کند.

*اعتراض کارکنان شرکتی مراکز درمانی و بیمارستانی علوم پزشکی ایلام نسبت  به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت

روز شنبه ۱۸ بهمن، کارکنان شرکتی مراکز درمانی و بیمارستانی علوم پزشکی ایلام اعتراضشان را نسبت به نداشتن امنیت شغلی وعدم تبدیل وضعیت اعلام کردند.

کارکنان و کارگران شرکتی علوم پزشکی استان ایلام به خبرنگار رسانه ای گفتند: از اینکه در چند سال گذشته به صورت پیمانی در استخدام چند شرکت پیمانکاری در بیمارستانها و مراکز درمانی علوم پزشکی ایلام مشغول کار هستیم، معترضیم و خواستار آن هستیم که وضعیت استخدامی‌مان به قرارداد مستقیم تبدیل شود.

این کارکنان که در چند سال گذشته به دنبال تبدیل وضعیت استخدامی خود بوده‌اند، اظهار داشتند: از زمان دولت احمدی نژاد از سوی وزیر وقت بهداشت و درمان دستور تبدیل وضعیت نیروهای تبصره ۴ و شرکتی به قرارداد دائمی کار داده شد اما علی‌رغم این‌که سال‌ها از این دستورالعمل می‌گذرد هنوز تبدیل وضعیت انجام نشده و برنامه مدون و مشخصی برای تعیین تکلیف ما وجود ندارد.

به گفته آن‌ها، این موضوع مختص وضعیت کارکنان علوم پزشکی ایلام نیست بلکه بسیاری از کارکنان شرکتی و قراردادی علوم پزشکی سایر شهر‌ها و استانهای کشور از وضعیت شغلی و درآمدی خود رضایت ندارند و در انتظار تبدیل وضعیت استخدامی خود هستند.

یکی از این کارکنان پیمانی در تشریح وضعیت شغلی خود گفت: دستمزد پرسنل پیمانکاری بسیار پایین‌تر از قراردادی‌ها و رسمی‌هاست. یک پرسنل پیمانکار هرچند سمت بالایی داشته باشد مثلا با ۱۰ تا ۱۵ سال سابقه کار تنها نیمی از حقوقی را دریافت می‌کند که قراردادی‌ها و رسمی‌ها می‌گیرند.

او گفت: پرسنل پیمانکاری همچنین از بسیاری از مزایای قانونی و رفاهی محروم هستند. یکی دیگر از مشکلات آن‌ها نداشتن ثبات شغلی است زیرا هر لحظه کارفرما اراده کند امکان بیکاری برای آن‌ها وجود دارد.

*دست وپنجه نرم کردن کارگران شهرداری الوند وخانواده هایشان با دفترچه های خدمات درمانی بدون اعتبار بدلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف شهرداری وعدم پرداخت بموقع حقوق

روز شنبه ۱۸ بهمن،کارگران شهرداری الوند از دست وپنجه نرم کردن خود وخانواده هایشان با دفترچه های خدمات درمانی بدون اعتبار بدلیل عدم پرداخت حق بیمه از طرف شهرداری این شهر در استان قزوین وعدم پرداخت بموقع حقوق ،خبردادند.

آنها به خبرنگار رسانه ای گفتند: اداره تامین اجتماعی شعبه شهر صنعتی البرز در استان قزوین به دلیل بدهی‌های مالی شهرداری الوند به تامین اجتماعی اخیرا از تمدید دفترچه‌های درمانی کارگرانی که برای تمدید دفترچه‌های درمانی خود اقدام می‌کنند، خودداری کرده است.

یکی از کارگران خدماتی شهرداری الوند با بیان اینکه او و همکارانش بیش از ۱۰سال است که به سازمان تامین اجتماعی حق بیمه پرداخت می‌کنند، در ادامه افزود: در حال حاضر مشکلات بیمه‌ای ناشی از عدم تمدید دفترچه‌های درمانی این تعداد کارگر و خانواده‌هایشان به مشکلات معیشتی آنان افزوده است.

به گفته وی؛ به صورت مشخص دوتاسه ماه حق بیمه کارگران این شهرداری به تامین اجتماعی پرداخت نشده، علاوه بر این دو ماه معوقات مزدی طلبکاریم.

این کارگر گفت: در حال حاضر کارگران منتظر هستند که کارفرما معوقات مزدی و بیمه‌ای ما را بپردازد تا بخشی از مشکلات‌مان برطرف شود.

وی افزود: در بین کارگران شهرداری الوند کارگرانی وجود دارند که هم‌اکنون خود یا خانواده‌هایشان در بیمارستان‌های طرف قرارداد با تامین اجتماعی بستری هستند و در حال حاضر آن‌ها بیشتر از هر زمانی به دفترچه‌های درمانی تامین اجتماعی خود نیازمندند اما با مشکلاتی که در زمینه تمدید نشدن دفترچه‌ها برایشان پیش آمده، برای پرداخت هزینه‌های درمانی سرگردان شده‌اند.

این کارگر شهرداری الوند در بخش پایانی سخنانش اظهار داشت: با توجه به اینکه مسئولان استانی و شهرستانی از وضعیت حدود ۸۰ کارگر بخش خدمات شهرداری باخبرند، از آنان می‌خواهیم نسبت به مشکلات کارگران در آستانه سال نو بی‌تفاوت نباشند.

*بلند شدن صدای اعتراض کارگران شهرداری سی‌سخت نسبت به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق و وعده های توخالی برای چندین وچندمین بار

روز شنبه ۱۸ بهمن،برای چندین وچندمین بار صدای اعتراض کارگران شهرداری سی سخت در استان کهگیلویه و بویراحمد نسبت به عدم پرداخت ۱۰ ماه حقوق و وعده های توخالی ،بلند شد.

جمعی از کارگران شهرداری سی‌سخت به خبرنگار رسانه ای گفتند: در ۱۱ ماه و ۱۵ روز سپری شده از سال جاری، فقط یک ماه حقوق فروردین را دو ماه پیش گرفته‌ایم؛ یعنی ۱۰ ماه مطالباتمان به تاخیر افتاده است.

این کارگران که هر ماه مطالبات خود را با تاخیر ۱۰ماهه دریافت می‌کنند، گفتند: شهردار جدید که از حدود یکسال پیش مدیریت شهر سی‌سخت را برعهده گرفته؛ در روز معارفه خود وعده به‌روز کردن مطالباتمان را داد اما بعد از گذشت بیش از یکسال هنوز هیچ اقدام جدیدی صورت نگرفته است.

یکی از کارگران واحد خدمات شهرداری سی‌سخت با بیان این پرسش که چرا اعضای شورای شهر سی‌سخت هیچ نظارتی بر پرداخت مطالبات کارگران ندارند، گفت: ما از شورای شهرمان در مقام ناظر بر عملکرد شهردار انتظار داریم چاره‌ای برای تامین منابع مالی شهرداری و پرداخت دستمزد نیروی کار شهرداری بیندیشند.

آنها افزودند:دو ماه پیش حقوق فروردین و اردیبهشت ماه را دریافت کرده‌ایم. پرداخت حقوق در هر دوسه ماه یکبار در حالی انجام می‌شود که شهرداران سابق نیز هر ماه به ما یک حقوق می‌دادند.

یکی دیگر از کارگران واحد خدمات شهرداری سی‌سخت در تکمیل سخنان همکار خود گفت: ۸۰ نفر در مجموعه شهرداری سی‌سخت کار می‌کنند وبه نظر می‌رسد در وضعیت فعلی روال پرداخت حقوق همانند ماه‌ها و سال‌های گذشته است. ما کارگران نمی‌دانیم با این گرانی‌ها و تورم، چگونه باید هزینه‌های سنگین زندگی خود را تامین کنیم؛ از چه کسی قرض بگیریم و چه زمانی می‌توانیم این قرض‌ها را بازپرداخت کنیم.

به گفته این کارگران، مشخص نیست شهرداری چه زمانی قصد دارد مطالبات مزدی کارگران را در آستانه سال نو تسویه نماید. قرار بود روز شنبه اول هفته جاری شهردار یک ماه حقوق به حساب کارگران واریز کند، امروز چهار روز از وعده داده شده می‌گذرد اما تاکنون خبری از پرداخت‌ها نیست.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate