اخباروگزارشات کارگری ١٦ بهمن ماه ١٣٩٩

اخباروگزارشات کارگری ١٦ بهمن ماه ١٣٩٩

– بیانیه مشترک تشکلها و گروه های مستقل در رابطه با افزایش حداقل دستمزد و حقوق سال ١٣٩٩

– ادامه اعتراضات کارگران کارخانه آب معدنی داماش نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

– اعتراض به عملکرد دولت همزمان با بازدید استاندار خراسان رضوی از ساختمان مرکز سلامت شبانه روزی چکنه

– تجمع اعتراضی سهامداران شرکت پدیده شاندیز نسبت به کاهش قیمت سهام درمشهد

– ادامه اعتراضات مرغداران نسبت به قیمت و وضعیت نامناسب توزیع نهاده های دامی با برپایی تجمع مقابل وزارت کشاورزی

– خودکشی یک کودک کار درتوابع شهرستان سراوان

– مرگ ومصدومیت ۳ کارگر مجتمع کارخانجات فولاد بوتیای ایرانیان براثر گاز گرفتگی با اسید-وخامت حال یکی از مصدومین

*بیانیه مشترک تشکلها و گروه های مستقل در رابطه با افزایش حداقل دستمزد و حقوق سال ١٣٩٩

   وجود تورم بالای ٤٠ درصد در نیمه اول سال جاری رمق زندگی را از کارگران، معلمان، بازنشستگان، بیکاران و کلیه مزدبگیران کم درآمد و عموم مردم زحمتکش و محروم را فراتر از سالهای گذشته گرفته بود تا اینکه شب ۲۴ آبان ۹۸ دولت برای جبران کسری بودجه اش به طرزی غارتگرانه دست در جیب مردم برد و قیمت بنزین را سه برابر افزایش داد.

   مردم جامعه از کارگر گرفته تا معلم و بازنشسته و بیکار و غیره که تأثیر افزایش بنزین توسط حکومت را بارها بر زندگی خود تجربه کرده و میدانستند به دنبال افزایش قیمت بنزین همچون افزایش چند باره قیمت دلار، قیمت دیگر کالاهای مورد نیاز زندگی فورا و سرسام آور بالا خواهد رفت، برای دفاع از حق زندگیشان بلافاصله خیابانهای شهرها را به میدان اعتراض تبدیل کرده ، وسیعا به خیابان آمدند و صدای اعتراضشان را نه تنها به گرانی بنزین، بلکه علیه ۴۰ سال سرکوب، چپاول و به تباهی کشانده شدن زندگیشان توسط غارتگران بلند کردند.

   اکنون برمتن سرکوب های خونین این خیزش ها که تا به امروز نیز ادامه دارد و در دل شدیدترین فشارهای معیشتی و اعتراض های مردم، نمایش هر ساله مذاکرات حکومتی “شورای عالی کار” برای افزایش دستمزد کارگران از آذر ماه شروع و همچنان ادامه دارد.

   سال ها این سناریوی تعیین مزد در حالی بهمین سبک و سیاق اجرا میشود که نیروی کارمزدی فاقد تشکل های مستقل قدرتمند و سراسری برای دفاع از سطح معیشت خود هستند.امسال بویژه قصد دارند که به بهانه نبودن بودجه  درصدی تحقیر آمیز به دستمزد و حقوق مزدبگیران اضافه کرده که همان هم پیشاپیش با افزایش نرخ تورم هنوز دریافت نشده، بازپس گرفته میشود.

   نباید هیچ بهانه و توجیهی مبنی بر نبود بودجه و یا عدم توانائی کارفرمایان و سازمانها در پرداخت دستمزدها و حقوق های مورد مطالبه ی شاغلین و بازنشستگان  را پذیرفت. زیرا جامعه شاهد بود که چگونه و با قید سه فوریت برای سپاه قدس بودجه ۲۰۰ میلیون یوروئی علاوه بر بودجه مصوب قبلی را تخصیص دادند.

   دولت موظف است علاوه بر پذیرش حداقل دستمزد و حقوق ماهانه همه مزدبگیران مطابق هزینه کارشناسی شده “سبدمعیشت خانوار” که درشرایط فعلی به میزان ۹ میلیون تومان برآورد میشود، بودجه کافی نیز برای پرداخت بیمه بیکاری به همه بیکاران، تأمین زندگی کودکان کار و درمان مناسب و رایگان، اختصاص دهد.

   ما کارگران، معلمان، بازنشستگان و کلیه مزدبگیران در صورت عدم تحقق مطالبه ی مذکور، حق خود می دانیم که به هر شکل ممکن، علیه این همه تبعیض و بی‌عدالتی  درهمه مراکز کارگری، مدارس و دانشگاه ها، خيابان ها و مقابل مراکز دولتی و حکومتی اعتراضی همه جانبه نماییم.

٩٨/١١/١۲

١- اتحاد بازنشستگان ایران

۲- انجمن صنفی کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

۳- سندیکای نقاشان البرز

۴- شورای بازنشستگان ایران

۵- بخشی از بازنشستگان فولاد

۶- گروه ۱۹ اسفند

۷-گروه بازنشستگان تامین اجتماعی

۸-گروه پایپینگ و اکیپ پروژه ای  آذربایجان

۹- جمعی از فعالین لغو کار کودکان

۱۰-جمعی از فعالین کارگری سنندج

*ادامه اعتراضات کارگران کارخانه آب معدنی داماش نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

اعتراضات کارگران کارخانه آب معدنی داماش درشهرستان رودبار،استان گیلان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کماکان ادامه دارد.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۶ بهمن، به دنبال واگذاری مسئولیت کارخانه آب معدنی داماش به یک کارفرمای جدید، شماری از کارگران این واحد صنعتی نگرانی خود را نسبت به آینده شغلی و دریافت مطالبات معوقه خود اعلام کردند.

این کارگران گفتند: شرکت آب معدنی داماش که پیش از این متعلق به هلدینگ بانک ملی بود، اخیرا به یک کارفرمای جدید واگذار شده و هنوز شروع به کار نکرده است.

کارگران این شرکت درباره شرایط کنونی این مجموعه صنعتی گفتند: طبق ماده ۱۲ قانون کار، کارفرمای جدید باید تمام مطالبات گذشته کارگران را پرداخت کند. این مطالبات اعم از سنوات، سختی و زیان‌آور بودن کار و مطالبات مالی و مزدی معوقه است.

این کارگران که نسبت به تاخیر در معوقات مزدی و همچنین تعیین تکلیف وضعیت کارخانه ابراز نگرانی می‌کنند، گفتند: حدود ۲۲ کارگر قدیمی در کارخانه باقی مانده‌اند که ۳ تا ۴ ماه مطالبات مزدی عقب‌افتاده طلب دارند.

در عین حال این کارگران گفتند: در حال حاضر سه تا چهار روز است که تولید در کارخانه متوقف شده و وضعیت بلاتکلیفی داریم.

کارگران آب معدنی داماش در ادامه تصریح کردند: امیدواریم شرایط جدیدی که قرار است در روز‌ها و هفته‌های آینده برای ما کارگران قدیمی فراهم شود قابل قبول باشد و بتوانیم قبل از پایان سال بخشی از مطالبات معوقه مزدی و عیدی خود را وصول کنیم.

کارگران در ادامه افزودند: وضعیت مالی کارگرانی که ماه‌هاست مزد دریافت نکرده‌اند مناسب نیست و آنان از تامین معاش خود ناتوان شده‌اند و این در حالی است که قبل از واگذاری کارخانه باید دو طرف (بانک ملی و خریدار بخش خصوصی) در خصوص مطالبات کارگران تعیین تکلیف کنند.

کارگران آب معدنی داماش افزودند: مسئولان محلی و شهرستان رودبار بدون درنظر گرفتن شرایط زندگی آن‌ها حین واگذاری این واحد صنعتی نباید تصمیماتی را اتخاذ می‌کردند که کاملا به زیان آن‌ها و خانواده‌هایشان باشد.

کارگران در ادامه گفتند: تا این لحظه از جانب کارفرمای جدید در شرایط کاری کارگران قدیمی تغییری ایجاد نشده و آن‌ها با همان شرایط قبلی ساعت و حجم کاری مشغولند.

*اعتراض به عملکرد دولت همزمان با بازدید استاندار خراسان رضوی از ساختمان مرکز سلامت شبانه روزی چکنه

ظهر روز پنج شنبه ۱۶ بهمن، استاندار خراسان رضوی در جریان سفر خود به شهرستان چکنه قصد بازدید از مرکز سلامت شبانه روزی چکنه را داشت که با مقاومت نگهبان روبرو شد.

نگهبان ساختمان مرکز سلامت شبانه روزی چکنه در اعتراض به عملکرد دولت، در ساختمان را به روی استاندار خراسان رضوی باز نکرد و معتمدیان از در پشت وارد این مرکز شد.

*تجمع اعتراضی سهامداران شرکت پدیده شاندیز نسبت به کاهش قیمت سهام درمشهد

روز چهارشنبه ۱۵ بهمن،جمعی از سهامداران شرکت پدیده شاندیز(گشان) برای اعتراض به کاهش قیمت سهام دست به تجمع مقابل این شرکت درکلانشهر مشهد زدند.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۶ بهمن، از انتهای مرداد ماه سال جاری روند حاکم بر بازار سرمایه به نزول شاخص‌های بورسی منجر شد و هم‌زمان سهام گشان در بازار سرمایه، روزبه‌روز کاهش قیمت یافت و از ۱۰ هزار تومان در تابستان به ۴ هزارو ۴۲۱تومان در روز گذشته رسید. این موضوع به حدی کام سهام‌داران این شرکت را تلخ کرد که باعث شد دیروز برخی از آن‌ها مقابل دفتر شرکت تجمع کنند.

قابل یادآوری است که حدود ۸۰ سهام‌دارانی که در ابتدای دهه ۹۰ تحت‌تأثیر تبلیغات و بدون درنظر گرفتن واقعیت‌های اقتصادی، سهام شرکت پدیده را خریداری کردند و به مدت ۵ سال دارایی‌شان در این شرکت، بلوکه شد و تاحدی معامله‌ناپذیر بود.

*ادامه اعتراضات مرغداران نسبت به قیمت و وضعیت نامناسب توزیع نهاده های دامی با برپایی تجمع مقابل وزارت کشاورزی

روز چهارشنبه ۱۵ بهمن،جمعی از مرغداران درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به قیمت و وضعیت نامناسب توزیع نهاده های دامی  دست به تجمع مقابل وزارت کشاورزی زدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۱۶ بهمن،آمده‌اند تا با کاظم خاوازی، وزیر کشاورزی صحبت کنند اما ساعت طولانی انتظار را تاب نمی‌آورند و رییس یکی از تشکل‌های مرغ تخم‌گذار بدحال می‌شود و روی زمین می‌افتد. اورژانس که می‌آید نیروی انتظامات هم از راه می‌رسد و جمعیت را به درون ساختمان وزارتخانه هدایت می‌کند.

مرغداران روی صندلی‌های آبی لابی می‌نشینند اما صندلی‌ها کافی نیست و عده‌ای سرپا می‌مانند. تا ساعت ۵ بعدازظهر کسی برای گفتگو با مرغداران پایین نمی‌آید. آنها می‌گویند این دومین هفته است که جلوی وزارتخانه جمع می‌شوند و فقط یکبار توانسته‌اند با یکی از مدیران میانی وزارتخانه گفتگوی بی‌حاصلی داشته باشند.

یکی از مرغداران می‌گوید: «ببینید چه به سر تولید آورده‌اند که ما پیرمردها را مجبور کرده‌اند با حال وخیم و در این شرایط شیوع کرونا تجمع کنیم.»

 مرغدار دیگری با اشاره به نشست‌های پی‌در‌پی و بدون نتیجه با تشکل‌های صنفی انتقاد می‌کند که «تشکل‌های صنفی در این مملکت قدرتی ندارند و همه چیز دست دولتی‌هاست. می‌آییم دردمان را به دولتی‌ها بگوییم گوش هیچکدام‌شان بدهکار نیست.»

یکی دیگر از فعالان صنعت که خودش را به زحمت به جلوی صف می‌کشد، گلایه می‌کند: «وزیر کشاورزی فقط جلوی دوربین تلویزیون بلد است از تولید دم بزند و شعار بدهد؟ اگر دلش برای تولید می‌سوزد چرا یک تک پا پایین نمی‌آید که حرف تولیدکنندگان را بشنود؟»

مرغدار دیگری با کنایه می‌گوید:«ایشان همین چند وقت پیش تا کرمان رفت ولی نه برای سرکشی به وضعیت کشاورزانی که همه زندگی‌شان را در طوفان شن از دست دادند، بلکه برای شرکت در میهمانی هواپیمایی ماهان و گلخانه‌داری‌شان رفت!»

با تمام حواشی که ماه‌های قبل و البته سال‌های قبل توزیع نهاده‌های دامی ایجاد کرده است، همچنان مشکل مرغدارها دسترسی به خوراک دام با قیمت مناسب است. مرغداری که خشمگین به نظر می‌رسد می‌گوید: «عزم مدیران دولتی حل مشکل نیست وگرنه چند سال دیگر باید بحث خوراک دام و فساد در توزیع آن خبرساز بشود و چند هزار بار دیگر مرغداران باید درباره‌اش حرف بزنند؟! الان پرسش ما این است که چه کسانی از این بازار نفع می‌برند که عزمی به اصلاح وضعیت وجود ندارد؟»

واردات خوراک دام و طیور در زمره بزرگترین اقلام وارداتی ایران به شمار می‌آید و بازاری به بزرگی ۱۳۰هزار میلیارد تومان گردش مالی دارد که البته بخش عمده این بازار و مقرراتش به دست وزارت کشاورزی است.

تولیدکنندگان مرغ و گوشت می‌گویند که ۷۰ درصد بهای تمام شده محصولشان به نرخ خوراک دام و طیور وابسته است و دولت مدعی است که برای واردات این کالا که جز اقلام عمده وارداتی به ایران است، دلار ۴۲۰۰ می دهد اما معلوم نیست که این دلارهای ۴۲۰۰ چه می‌شود و چرا در نهایت خوراک دام با بهای گزاف به دست مرغداران می‌رسد.

مرغداران به رسانه‌ها گفته‌اند که فقط ۳۰ تا ۴۰ درصد مصرف خوراک‌شان با نرخ دولتی است و بقیه را از بازار آزاد می‌خرند. کمیسیون اصل نود مجلس گزارشی منتشر کرده است حدود ۹۰ درصد نهاده‌های دامی مورد نیاز کشور از طریق واردات تامین می‌شود و نیاز سالانه کشور حدود ۹میلیون تن ذرت، ۲/۴میلیون تن سویا و۵/۵میلیون تن جو برآورد می‌شود.

کمیسیون اصل نود مجلس در گزارش خود تاکید کرده که نه‌تنها حجم انبوهی از واردات خوراک دام با دلار ۴۲۰۰سر از بازار آزاد درمی‌آورد که وزارت کشاورزی به ذخایر استراتژیک هم دست برده است.

همچنین اختلاف آماری شدیدی بین اظهارات گمرک و معاونت امور دام وزارت کشاورزی وجود دارد و در حالی که گمرک اعلام کرده که در شش ماهه اول امسال چهار میلیون و ۹۶۴ هزار تن ذرت وارد شده است رقم اظهاری معاونت امور دام وزارت کشاورزی فقط یک میلیون و ۳۵۳ هزار تن است و از نظر مجلس اختلاف فاحش ۳ میلیون و ۵۹۳ هزار تنی قابل توجیه نیست.

همچنین با توجه به مجموع واردات و تولید داخل باید در شش ماه ابتدای سال ۹۱۹هزار و ۷۰۲ تن کنجاله سویا به مرغداران با نرخ دولتی تحویل داده می‌شد اما حدود۴۸ هزار و ۱۰۳ تن آن گم شده است.

در این میان وزارت کشاورزی مدعی است که خوراک دام با قیمت دولتی را در سامانه‌ای تحت عنوان بازارگاه به مرغداران می‌فروشد و مرغداران باید با ثبت نام در این سامانه و تحویل مرغ و تخم‌مرغ خود با نرخ مصوب در ازایش خوراک دام با دلار ۴۲۰۰ تومانی را بگیرند.

مرغداران اما می‌گویند که فقط دو یا سه قلم از ترکیبات خوراک دام و طیور در این سامانه عرضه می‌شود و البته تمام نیاز مرغداران را هم پوشش نمی‌دهد و آنها مابقی جیره غذایی مرغ را از بازار آزاد تهیه می‌کنند. همچنین هزینه واکسیناسیون و داروهای طیور بین چهار تا پنج برابر و دستمزد کارگر سه برابر شده است اما وزارتخانه بدون در نظر گرفتن این موارد می‌خواهد تخم‌مرغ و مرغ را ارزان از مرغداران بگیرد و بخشی از جیره خوراک دام و طیور را به آنها بدهد.

به گفته این مرغداران هزینه تمام شده قیمت هرکیلوگرم تخم‌مرغ در حال حاضر برای مرغداران حدود ۱۶ هزار تومان است اما وزارتخانه می‌خواهد تخم‌مرغ را با نرخ مصوب کیلویی۱۴ هزار تومان از مرغداران بگیرد.

علاوه بر این سامانه بازارگاه اول تخم‌مرغ و مرغ را می‌گیرد و بعد خوراک تحویل می‌دهد! در صورتی که این فرآیند باید برعکس باشد و حالا مرغداران برای بازار شب عید هنوز نتوانسته‌اند برنامه‌ریزی کنند و چنانچه بخواهند نیازشان را از بازار آزاد تهیه کنند بهای هر تخم‌مرغ در شب عید ممکن است تا ۴۵۰۰ تومان برسد. با این وجود تا آخرین دقایق تجمع مرغداران در روز چهارشنبه از وزیر کشاورزی خبری نشد و مرغداران دوباره دست خالی وزارتخانه را ترک کردند.

*خودکشی یک کودک کار درتوابع شهرستان سراوان

روز سه شنبه ۱۴ بهمن،یک کودک کار۱۱ساله بنام مسلم شاهکرم زهی اهل روستای زیارت (هیتوک) ازتوابع  شهرستان سراوان، استان سیستان و بلوچستان خودرا حلق آویز کرد وبه زندگیش خاتمه داد.

به گزارش ۱۶ بهمن یک منبع خبری محلی،مسلم گوسفندان را برای چرا به مراتع و کوه های اطراف روستا برده که تعدادی از آنها گم شدند. هنگام بازگشت مسلم به منزل، مادر خود را در جریان گم شدن آنها قرار داده و به دلیل ترس از پدرش و تنبیه فیزیکی خود را در انباری خانه حلق آویز کرده است.

*مرگ ومصدومیت ۳ کارگر مجتمع کارخانجات فولاد بوتیای ایرانیان براثر گاز گرفتگی با اسید-وخامت حال یکی از مصدومین

روز پنج شنبه ۱۶ بهمن،یک کارگر مجتمع کارخانجات فولاد بوتیای ایرانیان واقع در در ۲۷ کیلومتری غرب شهر کرمان،وابسته به هلدینگ توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه” میدکو” حین کار براثر گاز گرفتگی با اسید جان خودرا ازدست داد و۲ کارگردیگرمسموم و به بیمارستان منتقل شدند.حال یکی از مصدومین وخیم گزارش شده است.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate