اخباروگزارش های کارگری ۱۲ تیرماه ۱۴۰۲
– دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
خراسان رضوی(مشهد)
خوزستان (شهراهواز)
کردستان(سنندج)
کرمانشاه(کرمانشاه)
هرمزگان (بندرعباس)
– ادامه اعتراضات کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل با تجمع در مجتمع
– تجمع اعتراضی کارکنان باشگاه های ورزشی الزهرا نسبت به تعطیل شدن بنا به تصمیم شهرداری تهران وبیکاری
– گزارش رسانه ای شده جهت اطلاع:
تجمع راهبران مترو در اعتراض به برنامه توسعه هفتم/ نمیتوانیم بیش از ۲۰ سال کار کنیم
– اعتراضات کشاورزان و تراکتورداران جنوب کرمان نسبت به شیوهنامه جدید توزیع سوخت با تجمع مقابل فرمانداری قلعه گنج ومسدود کردن جاده با تراکتورها در رودبار جنوب
– تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی ساوه نسبت واریزی جدید و قراردادهای اعلامی مقابل اداره راه و شهرسازی
– بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان در اعتراض به عملکرد هیئت تخلفات اداری و حمایت از معلمان زندانی
*******
*دوشنبه اعتراضی کارگران بازنشسته مخابرات کشور نسبت به کاهش قدرت خرید ،عدم پرداخت مطالبات و قطع خدمات بیمه تکمیلی درمان بابرپایی تجمع،راهپیمایی ،سردادن شعارها وبرافراشتن پلاکاردها مقابل یا درساختمان مرکزی شرکت مخابرات استان های
خراسان رضوی(مشهد)
خوزستان (شهراهواز)
کردستان(سنندج)
کرمانشاه(کرمانشاه)
هرمزگان (بندرعباس)
شعارها:
«بازنشسته دادبزن حق تو فریادبزن»
«تاحق خود نگیریم از پا نمی نشینیم»
«وزیربی لیاقت استعفا استعفا»
«وزیربی کفایت استعفا استعفا»
«اجرای آئین نامه حق مسلم ماست»
«مخابرات حیا کن به وعه هات عمل کن»
تصاویر:
اهواز:
بندرعباس:
سنندج:
مشهد:
*ادامه اعتراضات کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل با تجمع در مجتمع
روزدوشنبه ۱۲ تیر، کارگران رسمی کشت وصنعت نیشکر هفت تپه با تجمع در مجتمع به اعتراضشان نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی مشاغل ادمه دادند.
درهمین رابطه:
سومین روز اعتراض در مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندی با تجمع مشترک کارگران رسمی وقراردادیمقابل دفتر مدیریت شرکت
روز چهارشنبه ۷ تیر همزمان با سومین روز اعتراض در مجتمع کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به عدم اجرای دقیق بازنگری طرح طبقه بندیکارگران رسمی وقراردادی مشترکا مقابل دفتر مدیریت شرکت تجمع کردند.
*تجمع اعتراضی کارکنان باشگاه های ورزشی الزهرا نسبت به تعطیل شدن بنا به تصمیم شهرداری تهران وبیکاری
روز دوشنبه ۱۲ تیر، کارکنان باشگاه های ورزشی الزهرا برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به تعطیل شدن بنا به تصمیم شهرداری تهران وبیکاری مقابل یکی از باشگاههای الزهرا تهران تجمع کردند.
تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: با بستنِ این باشگاهها، نه تنها نیروهایی که سالها در این مراکز کار کردهاند در این شرایطِ بد اقتصادی بیکار میشوند، بلکه به دلیلِ بالا بودنِ هزینهی باشگاههای خصوصی، خیلی از زنان نمیتوانند در باشگاه ثبت نام کنند.
آنها افزودند:برای ماه بعد ثبت نام انجام نشده و به ما گفتهاند که قرار است ساختمانهای این باشگاهها در اختیار ستاد بحران قرار بگیرد.
گزارش رسانه ای شده جهت اطلاع:
تجمع راهبران مترو در اعتراض به برنامه توسعه هفتم/ نمیتوانیم بیش از ۲۰ سال کار کنیم
جمعی از راهبران خط ۵ مترو تهران، امروز، دوشنبه ۱۲ تیرماه، مقابل ایستگاه مترو گلشهر در اعتراض به بندهایی از لایحهی برنامه توسعه هفتم تجمع کردند.
آنها با اشاره به بندهای (د) و (ذ) ماده ۲۹ فصل ۵ لایحه برنامه هفتم توسعه گفتند: در صورتِ تصویبِ این بندها، سنوات ارفاقی در مشاغل سخت و زیانآور برای هر سال ۱/۲ برابر و حداکثر هفت سال خواهد شد. از طرفی با توجه به تعیین حداقل سن ۵۰ سال برای بازنشستگی مردان در این مشاغل، اکثر راهبران بجای ۲۰ سال ۲۶ سال و کسانی که از ۲۰ سالگی مشغول به کار شدهاند ۳۰ سال باید کار کنند.
به گفتهی این راهبران، قرار گرفتن در معرض برق فشار قوی، آلایندههای محیطی، آلودگی صوتی، ارتعاشات و کار در تونل آسیبهای متعددی به بینایی، شنوایی، ریه، پوست و ستون فقرات راهبران وارد میکند. علاوه بر این آسیبها استرس ناشی از پوشش به موقع حرکتها و بعضاً تجاوز به حریم ریلی (خودکشی) روح و روان راهبران را آسیبپذیر کرده است.
آنها میگویند: افزایش سن بازنشستگی، فرسایش جسمی و روحی راهبران را افزایش داده و باعث کاهش ایمنی در حمل و نقل مسافران خواهد شد.
راهبران مترو همچنین با انتقاد از بند (ژ) لایحه مذکور و تغییر مبنای محاسبهی مستمری بازنشستگی از ۲ سال آخر خدمت به ۵ سال گفتند: این بند باعث کاهش مستمری بازنشستگی خواهد شد. همین امروز هم مستمری بازنشستگی فاصلهی بسیاری با خط فقر و سبد معیشت دارد و با تصویبِ این بند، وضع بازنشستگان به مراتب بدتر خواهد شد.
راهبران مترو در پایان از نمایندگان مجلس خواستند تا با حذف بندهای (د) (ذ) و (ژ) ماده ۲۹ فصل ۵ لایحه هفتم توسعه، اجازه ندهند به جان و روانِ کارگران مشاغل سخت و زیانآور آسیب وارد شود.
*اعتراضات کشاورزان و تراکتورداران جنوب کرمان نسبت به شیوهنامه جدید توزیع سوخت با تجمع مقابل فرمانداری قلعه گنج ومسدود کردن جاده با تراکتورها در رودبار جنوب
از اول هفته جاری کشاورزان و تراکتورداران جنوب کرمان برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به شیوهنامه جدید توزیع سوخت دست به تجمع مقابل فرمانداری قلعه گنج زدند و جاده را در رودبار جنوب با تراکتورها مسدود کردند.
*تجمع اعتراضی متقاضیان مسکن ملی ساوه نسبت واریزی جدید و قراردادهای اعلامی مقابل اداره راه و شهرسازی
روزدوشنبه ۱۲ تیر،جمعی از متقاضیان مسکن ملی ساوه برای اعتراض به واریزی جدید و قراردادهای اعلامی مقابل اداره راه و شهرسازی تحمع کردند.
آنها به خبرنگاررسانه ای گفتند:۲۰۰ میلیون تومان آورده اعلام شده خارج از توان آنهاست و باید راه و شهرسازی در مفاد قرارداد تجدید نظر کند.
برپایه گزارش رسانه ای شده،پروژه مسکن ملی ساوه در سه مرحله با پیشرفت ۷۰درصد، اکنون نیازمند تزریق منابع مالی است و متقاضیان تاکنون ۱۸۰ میلیون تومان به عنوان آورده به حساب واریز کردند.
طولانی شدن زمان واریزیها و افزایش قیمتها میتواند فشار بیشتری را به آنها وارد کرده و زمان بهره برداری را هم به تعویق خواهد انداخت.
*بیانیه کانون صنفی فرهنگیان گیلان در اعتراض به عملکرد هیئت تخلفات اداری و حمایت از معلمان زندانی
روزیکشنبه ۱۱ تیر، کانون صنفی فرهنگیان گیلان بیانیه ای بشرح زیر در اعتراض به عملکرد هیئت تخلفات اداری و حمایت از معلمان زندانی منتشرکرد:
توسعه و تعالی، در آموزش و پرورش خلاق و حرفه ای و کارآمد و مردممحور متجلی میشود.
متاسفانه سلطه مناسبات رانتی، مدیریت و تصمیمگیریهای اساسی موجود را تعریف میکند.
پیداست در چنین وضعیتی، یادگیری و آموزش همگانی که حقوقی عامه است و مسیر آن را اصل ٣٠ قانون اساسی (آموزش رایگان) مشخص میکند به سمت بایگانی میرود و متعاقب آن، بخش بزرگی از دانش آموزان کشور از تحصیل با کیفیت و عادلانه محروم، رنج سرگردانی و روزمرگی و جاماندگی از تحصیل نصیبشان میشود.
سنسورهای نظارتی مدیریت آموزش و پرورش گیلان بویژه هیات تخلفات اداری-با انتساب این حجم از اتهامات برای معلمان-با مدیریت شخصی ناوارد و فافد تجربه و صلاحیت علمی و عملی برای احراز چنین شغل مهم و حساس است.
بنا به شنیدهها در گزارشهای رسمی نگرانی شدید نسبت به سرخوردگی فراگیر و امید اندک به آینده در جوانان بویژه دانشآموزان موج میزند، در میانه این بحرانها، بنظر میرسد، بحرانآفرینی هم در دستور کار هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری قرار دارد.
هیات چه توجیه حقوقی، عرفی و قانونی و حرفهای در قبال تجمع قانونی معلمان کنشگر و فعال صنفی به استناد اصول مصرح قانون اساسی دارد!؟
در افکار عمومی _ به خاطر تبلیغات مسموم سرکوبکنندگان و ضایعکنندگان حق و حقوق دانشآموزان و فرهنگیان _ چنین القا شده است که؛ معلمین برای پیگیری مطالبات و افزایش حقوق خود تجمع میکنند! در حالی که اگر یک مرجع بیطرف، اندکی در احوال شخصی و زیست خیرخواهانهی معلمین خوش نام و خوشسابقه مانند آقایان : انوش عادلی، محمود صدیقی پور ، عزیز قاسم زاده و خانم انامی و همچنین معلمین عزیز استان فارس و سایر نقاط کشور که با اتهامهای گوناگون اکنون در زندان هستند و یا اخراج شدهاند کنکاش نماید، با همهی ناچیزی حقوقشان، باز همین عزیزان در تمام مواقع سال و خصوصا در زمان کرونا و حوداث غیرمترقبه، کمکهای بسیاری برای کم کردن آلام و دردهای مردم، به خصوص دانشآموزان داشتهاند که سهم عمدهی کمکها از اموال و سرمایهی شخصی خودشان بوده است.
گویا در زمانهی ما پاسخ نیکوکاری و نیکاندیشی، توبیخ، تحریم، اخراج از کار، زندان و… میباشد. چه اگر وجدان آگاه و بیداری در میان مقابلهکنندگان با فرهنگیان میبود، از شعارها، بیانیهها، دستنوشتهها و… برداشتی جز مطالبهی خیرخواهی و نیکویی برای کشور و نظام آموزشی نمیشد و این همه مشکلات گریبانگیر فرهنگیان، بازنشستگان، دانشآموزان و سیستم آموزشی نبود.
گرچه با رسیدگی مشکلات مالی و رفع دغدغههای عدیدهی همهی شاغلین و بازنشستگان در آموزش و پرورش، در نهایت سودی اگر حاصل شود، برای آیندهی کشور و دانشآموزان بهعنوان آیندهساز و چشم چراغ این مملکت خواهد بود.