اخباروگزارش های کارگری ۴ دی ماه ۱۴۰۱

اخباروگزارش های کارگری ۴ دی ماه ۱۴۰۱

صدویکمین روزاعتراضات سراسری پس از قتل مهسا (ژینا) امینی  در مقر گشت ارشاد تهران 

روزیکشنبه ۴ دی ماه ، همزمان با صدویکمین روز اعتراضات سراسری پس ازقتل مهسا (ژینا) امینی  در مقر گشت ارشاد تهران،شاهد اعتراضات بقرار زیر بودیم:

– برگزاری مراسم گرامیداشت یاد جان باختگان اعتراضات سراسری بوکان بمناسبت چهلمین روز خاکسپاریشان علیرغم جو شدید امنیتی و حضور نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری

– تظاهرات در سطح شهر بوکان پس از خاتمه مراسم یادمان وتیراندازی نیروهای سرکوب دولت ودستگاه رهبری بسوی جمعیت

– اعتصاب عمومی گسترده مغازه‌داران و کسبه بوکان هم‌زمان با مراسم چهلمین روز خاکسپاری جان باختگان اعتراضات سراسری این شهر

– گرامیداشت خاطره برهان کرمی از جان باختگان اعتراضات سراسری کامیاران به مناسبت چهلمین روز خاکسپاریش  در روستای چروسانه‌ی کامیاران با حضور جمعیت کثیری وبا سر دادن شعارهای اعتراضی

– جنگ و گریز خیابانی در مهاباد

– تحصن دانشجویان در لابی دانشکده مهندسی کامپیوتر دانشگاه شریف در حمایت از دکتر علی شریفی زارچی

– آویختن طناب دار به همراه نصب قایق‌های رنگی در اعتراض به اعدام‌های ظالمانه و کشته شدن کیان پیرفلک؛ دانشکده برق دانشگاه نوشیروانی بابل

– پخش اطلاعات و خبرها به شکل روزنامه؛ دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران

– دیوارنویسی در حمایت از اعتراضات مردمی؛ کوی دانشگاه بین‌الملل قزوین

و

– یکسال از جان باختن ۱۰ کارگر مناطق عملیاتی غرب کارون براثر تصادف سرویس رفت وآمد گذشت،یادشان گرامی باد

تصادف سرویس رفت وآمد کارگران زیرطمع سود اندوزی و بی خیالی مسئولان وکارفرمایان کماکان قربانی می گیرد

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

۱- همانطور که گزارش کرده بودیم همکاران ارکان ثالث به خاطر مشکلات شغلی و معیشتی خود در فازهای پالایشگاهی مختلف برای روز سوم دی ماه فراخوان  به تجمع و اعتصاب داده بودند. 

در پاسخ به این فراخوان، صبح روز گذشته شنبه، همکاران در تدارک برپایی تجمع خود بودند که با سد نیروهای  امنیتی روبرو شدند.

۲- تا این لحظه اخبار دریافتی حاکی از این است که در شروع تجمع دیروز حدود ۳۰ نفر از همکاران ارکان ثالثی بازداشت شدند که ۱۵ نفر از آنها بعد از ظهر دیروز آزاد شدند.

– چهارم دی ماه هفدهمین سالگرد اولین اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد

– جان باختن ۲ کارگر معدن تویه دامغان در حادثه انفجار در اتاق استراحت و مصدومیت ۵ کارگردیگر

یکسال از جان باختن ۱۰ کارگر مناطق عملیاتی غرب کارون براثر تصادف سرویس رفت وآمد گذشت،یادشان گرامی باد

تصادف سرویس رفت وآمد کارگران زیرطمع سود اندوزی و بی خیالی مسئولان وکارفرمایان کماکان قربانی می گیرد

بازپخش:

۱- بازهم تصادف سرویس رفت وآمد کارگران قربانی گرفت،اینبارجان باختن ۱۰ کارگر مناطق عملیاتی غرب کارون

صبح روز شنبه ۴ دی ۱۴۰۰، مینی بوس حامل کارگران مناطق عملیاتی غرب کارون(میدان نفتی یادآوران ) در حال حرکت در محور اهواز به خرمشهر حدوداً ۱۵ کیلومتری سه راه حسینیه براثر تصادف با یک دستگاه کامیون حامل احشام ۱۰ نفر از کارگران بنام های مالک بالدی، عمار بالدی، جنگی بالدی، محمد بالدی، سعید بالدی، فاخر بالدی، حلیم بالدی، عبدالرضا بالدی، نزار بالدی و حاتم بغلانی

دردم جان باختند وکارگران منصور پور بالدی، سید اقبال حسینی، مصطفی حسینی، صالح بالدی، سیدحیدر حسینی، سیدمحمدحسینی، حامدروهامی، سجاد البوبالدی، غلامحسین فرصتی، نظار بالدی، ناصر شریفی، حبیب شریفی، امید جلالی و عبدالامیر بالدی مصدوم و به بیمارستان منتقل شدند.

۲- مراسم گرامیداشت یاد جانباختگان تصادف خودروی کارگران در میدان نفتی یاد آوران و تجمع اعتراضی مردم دارخوین

امروز پنجم دی ماه  ۱۴۰۰مردم دارخوین در همراهی با خانواده های همکاران جانباخته ما در جریان تصادف مهیب در جاده مرگبار اهواز–خرمشهر و برای گرامیداشت یاد این عزیزان تجمع بزرگی برپا کردند و صدای اعتراض خود را به نا امنی جاده اهواز–خرمشهر که به قتلگاهی برای مردم خوزستان تبدیل شده بلند کردند. برای مقابله با این تجمع نیروی انتظامی به محل اعزام شده بود.

در تصادف مهیب روز چهارم دیماه خودرونی حامل همکاران ما در یکی از شرکت های شاغل در میدان نفتی در جاده قدیم اهواز–خرمشهر ده کارگر جانباختند و ١٥ نفر زخمی شدند. اسامی عزیزان جانباخته در این اتفاق ناگوار عبارتند از: مالك بالدى،عماد بالدى،جنگى بالدى، محمد بالدى،حاتم بغلاني ،سعيد بالدى، فاخر بالدى، حليم بالدي ،عبدالرضا بالدى،نزار بالدی. یاد این عزیزان گرامی باد.

یک موضوع اعتراض ما کارگران نفت همواره اعتراض به جاده های نا امن و اختصاص خودروی های اسقاطی به ایاب و ذهابمان است.

منبع گزارش:کانال شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

۱- همانطور که گزارش کرده بودیم همکاران ارکان ثالث به خاطر مشکلات شغلی و معیشتی خود در فازهای پالایشگاهی مختلف برای روز سوم دی ماه فراخوان (https://t.me/shoranaft/627) به تجمع و اعتصاب داده بودند. 

در پاسخ به این فراخوان، صبح روز گذشته شنبه، همکاران در تدارک برپایی تجمع خود بودند که با سد نیروهای  امنیتی روبرو شدند. 

بنا بر گزارش دریافتی، در عسلویه از ساعت هفت و ربع صبح سوم دی ماه خودروهای انتظامی، نیروهای لباس شخصی و تعداد بسیار زیادی خودرو با پلاکهای شخصی با شماره های غیر محلی در میدان کاکتوس مستقر شدند بطوریکه هر چند متر یک خودرو انتظامی از درگاه ورودی اصلی پارس جنوبی تا اطراف میدان کاکتوس مستقر بودند و با این لشکر کشی مانع برگزاری تجمع کارگران شدند. 

بنا بر اخبار دریافتی، تعدادی از همکاران معترض به محض حضور برای تجمع توسط ماموران امنیتی بازداشت شده اند که هنوز خبری از تعدادی و اسامی همکاران بازداشتی دریافت نکرده ایم.

این ابعاد از بسیج نیرو برای مقابله با کارگران نشان از هراس مسئولین و دولت از تجمع و اعتراض کارگر است. 

هم اکنون فضای پالایشگاهها در پارس جنوبی متلاطم و کارگران خشمگین از این زورگویی ها بر آزادی فوری همکاران بازداشتی و پیگیری مطالبات و اعتراضاتشان تاکید دارند. 

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت تعرض به همکاران ارکان ثالثی و این بازداشتها را قاطعانه محکوم و از مبارزات و خواستهای آنها حمایت و پشتیبانی میکند. 

باید بساط پیمانکاران دزد و چپاولگر جمع شود و این خواست سراسری همه کارگران نفت است. 

باید نیروهای سرکوب از محیط کار بیرون روند و به امنیتی کردن فضای کار کارگران پایان داده شود. 

مطالبات این همکاران باید به فوریت پاسخ داده شود . 

با اتحاد و مبارزه تلاش کنیم تا همکارانمان فورا و بدون قید و شرط آزاد شوند.

۲- تا این لحظه اخبار دریافتی حاکی از این است که در شروع تجمع دیروز حدود ۳۰ نفر از همکاران ارکان ثالثی بازداشت شدند که ۱۵ نفر از آنها بعد از ظهر دیروز آزاد شدند.

۱۵ نفر دیگر کسانی بودند که از سرویسهای شرکتی جهت حضور در تجمع پیاده شدند.

امروز قرار بوده که همکاران بازداشتی به دادگاه منتقل و تعیین تکلیف شوند.

باید در سطحی وسیع به این بازداشت ها اعتراض کرده و خواستار آزادی فوری و بی قید و شرط همکاران شد.

یک راه این اعتراض، اعتصاب اخطاری است.

بیانیه انجمن صنفی معلمان فارس در مورد وضعیت بانو ژیلا خیر

ژیلا خیر، دبیر هنرکازرون، که در تاریخ یک آذر ماه ۱۴۰۱ توسط نیروهای امنیتی کازرون بازداشت و به زندان عادل‌آباد شیراز منتقل شد، تاکنون پس از ۳۴ روز بازداشت، با توجه به انجام بازجویی از ایشان همچنان در زندان عادل‌آباد به سر می‌برد.

انجمن صنفی معلمان فارس، ضمن ابراز نگرانی از وضعیت این معلم و فعال صنفی فارس و عدم رسیدگی به پرونده‌شان و با توجه به‌ بیماری فرزند ایشان، از نهادهای مربوطه می‌خواهد هر چه سریع‌تر وضعیت بانو ژیلا خیر را مشخص کرده و خواستار آزادی فوری این همکار گرامی می‌باشد.

انجمن صنفی معلمان فارس

ارجاع پرونده فائره عبدی پور به دادگاه انقلاب گرگان

پرونده فائزه عبدی‌پور فعال دانشجویی که در یکم آذر ماه توسط وزارت اطلاعات در گرگان بازداشت شده بود به دادگاه انقلاب این شهر ارجاع شد.

در کیفر خواست صادره اتهامات وی، تحریک مردم به جنگ و کشتار با یکدیگر به قصد برهم زدن امنیت کشور، تبلیغ علیه نظام جمهوری اسلامی و نشر اکاذیب عنوان شده است. 

گفتنی است دادستان گرگان از حضور وکیل ایشان در روند دادرسی جلوگیری کرده‌است.

فائزه عبدی‌پور فعال دانشجویی و دانش‌آموخته‌ی علوم سیاسی دانشگاه علامه و دانشجوی ارشد روابط بین‌الملل دانشگاه مازندران است که هم‌اکنون در زندان مرکزی گرگان به‌سر می‌برد.

گروگان گرفتن حقوق قانونی معلم منتقد نیشابوری

آموزش و پرورش نیشابور بخشی از مزایای حقوقی (حق رتبه‌بندی) عبدالرضا قندهاری، فعال صنفی_اجتماعی را حدف کرد. این معلم نیشابوری که قبلا با احکام محرومیت از مدیریت، حبس تعلیقی، جریمه نقدی و توبیخ کتبی مواجه شده بود این بار معیشتش هدف قرار گرفته است. کارشناسان مربوطه در آموزش و پرورش نیشابور مدعی هستند که امور اداری و حراست اداره کل آموزش و پرورش خراسان طی تماس تلفنی از آن ها خواسته اند این بخش از مزایای این معلم را برقرار نکنند. این در حالی است که قانون رتبه بندی ابلاغ شده و در حال حاضر شامل تمامی معلمان ایران شده است. شنیده می شود که احکام رتبه‌بندی  تعدادی از معلمان خراسان رضوی صادر نشده که بخشی از آن ها فعالین صنفی هستند. اسامی دیگران هم در آینده منتشر می شود. به نظر می رسد این اقدام در راستای انتقام گیری و مرعوب کردن معلمان فعال در حوزه اجتماعی است که خود پیگیر اجرای قانون رتبه بندی بوده‌اند.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکوم کردن اقدام معلم ستیزانه ادارات آموزش و پرورش در حق معلمان هشدار می‌دهد عواقب این اقدام غیر قانونی مسلما گریبان بانیان آن را خواهد گرفت.

مدیر معزول آرامستان شهرداری اهواز، مشاور مدیرکل آموزش پرورش خوزستان

بنابر خبرهای منتشر شده در رسانه‌های محلی، در هفته‌ی گذشته موسی خنافره (امیری) مدیر معزول آرامستان شهرادری اهواز، طی حکمی به عنوان مشاور مدیر کل آموزش پرورش خوزستان منصوب شده است.

یوسف مرادی بعد از گذشت یک هفته هنوزم زیر شکنجه و آزار و اذیت است تا زمانی که تن به اعتراف‌های اجباری دهد.

به کدام جرم؟

با کدام قانون بدون هیچ مدرکی یک جوان را تا سر‌حد‌ مرگ آزار و شکنجه می‌دهند.

هیچکس پاسخگو نیست.

#صدای_ما_بودند_صدایشان_باشیم

استوری اینستاگرام‌ یگانه مرادی خواهر یوسف مرادی

چهارم دی ماه هفدهمین سالگرد اولین اعتصاب سندیکای کارگران شرکت واحد 

۴ دی ماه ۱۳۸۴ کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه بدنبال چندین حرکت اعتراضی برای حقوق قانونی و مطالبات و آزادی نمایندگان بازداشتی خود، به فراخوان سندیکا دست به اولین اعتصاب کارگران شرکت واحد در سطح تهران زدند. 

در رابطه با اعتصاب تاریخی ۴ دی ۱۳۸۴، تا کنون سندیکا و فعالین و پژهشگران کارگری مطالب ارزنده ای انتشار داده اند. در زیر خاطره یکی از نمایندگان کارگران در اعتصاب دی ۸۴ و گوشه هایی از بیانیه های دو سال اخیر سندیکا در این مورد را درج میکنیم و از همکاران‌گرامی می خواهیم که خاطرات و‌ نظرات خود را با سندیکا در میان بگذارند.

خاطره یکی از کارگران اعتصابی شرکت واحد از اعتصاب تاریخی ۴ دی ۱۳۸۴: «۱۷ سال قبل در چنین شبی بود که بسیاری از ما را بازداشت کرده بودند و زندان بودیم که اعلامیه در سطح شرکت واحد بصورت شبانه پخش شده بود که سندیکا اعلام اعتصاب کرده است. تهدید کارگران موجب شد شب ما را آزاد کردند که صبح توانستیم با وجود حضور فراوان نیروهای انتظامی و امنیتی خودمان را به جمع اعتصابیون برسایم و از آنجایی که همه می‌دانستند ما شبش زندان بودیم و الان هم در جمع همکاران هستیم باعث روحیه ای خوب بین همکاران شده بود که توانستیم با اتحادی که کسی فکرش را هم نمی‌کرد کلا از تمام مناطق یکدل و یکدست همکاران خودشان را با اتوبوس به منطقه ۶ رساندند و تا صبح همه در کنار هم ماندیم. در آن اعتصاب با تکیه به اتحاد خود توانستیم به بخش عمده ای از مطالبت فوری خود برسیم. با اینوجود، شرکت واحد و‌حاکمیت کماکان از به رسمیت شناختن سندیکا و‌حتی پیگیری برخی توافقات سر باز زدند و پس ار آن سندیکا دومین اعتصاب حود را در ۸ بهمن ۸۴ سازمان داد که در مورد آن‌جداگانه خواهم‌نوشت. حاکمیت و‌کارفرما اما لحظه ای از سرکوپ فعالین سندیکا خودداری نکردند، و‌ هنوز که هنوز است داریم برای این تشکل مستقل کارگری هزینه میدهیم و‌ حسن و ‌داود و ‌رضا در زندان هستند و بسیاری دیگر در ماههای گذشته تهدید و ‌بازداشت شده بودند.»

از متن بیانیه سندیکای کارگران شرکت‌واحد در تاریخ ۴ آذر ۱۴۰۰ به مناسبت ۱۶مین سالگرد اولین اعتصاب کارگران شرکت واحد: « رانندگان و کارگران شرکت واحد با ایستادگی و مقاومت بسیار بعد از گذشت ۷ ماه از تشکیل سندیکای مستقل کارگری و بی‌توجهی کارفرما و فشارهای امنیتی با تصمیم جمعی رانندگان و کارگران برای رسیدن به مطالبات معوقه و به رسمیت شناختن حق اعتصاب و اعتراض اقدام به فراخوان اعتصاب در سطح مناطق دهگانه اتوبوسرانی کردند…. پیام اعتصاب چهارم دی برای جامعه کارگری هم روشن بود؛ این که کارگران می‌توانند بدون اجازه حاکمیت، دولت و کارفرما، سندیکای مستقل و تشکل‌ مستقل کارگری تشکیل دهند و از حق اعتراض و اعتصاب برای رسیدن به خواسته‌هایشان بهره ببرند….»

چاره کارگران وحدت و تشکیلات است

تشکل و اعتصاب حق مسلم‌کارگران است

کلیه فعالین کارگری، معلمی، دانشجویی، دانش آموزی، و فعالین جنبش زنان، معترضین بازداشتی و زندانیان سیاسی آزاد باید گردند.

با امید به گسترش صلح و عدالت در ایران و‌ تمام جهان

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

۴ دی ۱۴۰۱

جان باختن ۲ کارگر معدن تویه دامغان در حادثه انفجار در اتاق استراحت و مصدومیت ۵ کارگردیگر

ظهر روز یکشنبه ۴ دی،براثر انفجار در اتاق استراحت ۲ کارگردر دم جان باختند و ۵ کارگر دیگر مصدوم و به بیمارستان ولایت دامغان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate