اخباروگزارش های کارگری ۹ آبان ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری ۹ آبان ماه ۱۴۰۰

– یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

۱- تجمع اعتراضی سراسری کارگران بازنشسته،ازکارافتادگان ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به عدم همسان سازی حقوق

۲- تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات ایران  

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

۱- اعتصاب همکاران ما در  پتروشیمی بیستون کرماشاه

۲- دومین روز تجمع همکاران ما در مجتمع پتروشیمی آبادان

۳- اگر شورای سازماندهی نبود!!!

– تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی خطوط ۱، ۲ و۴ مترو تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

– ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی۲ راهبر حق طلب اخراجی شرکت بهره‌برداری متروتهران

– کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند

– دومین روزاعتصاب و تجمع  کارگران کارخانه روغن نباتی گلناربرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما

– اعتصاب  وتجمع کارگران فضای سبز(پارک ملت) رژان دشت کاسپین  دراعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق

– مرگ ومصدومیت ۲ کارگر سیمبان درشهرستان نظرآباد براثر برق گرفتگی

– مرگ ومصدومیت ۵ کارگر فصلی در بوکان براثر تصادف

*یکشنبه های اعتراضی کارگران بازنشسته:

۱- تجمع اعتراضی سراسری کارگران بازنشسته،ازکارافتادگان ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی نسبت به عدم همسان سازی حقوق

روز یکشنبه ۹آبان ، کارگران بازنشسته،ازکارافتادگان ومستمری بگیران سازمان تامین اجتماعی درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به عدم همسان سازی حقوق برای باری دیگر درشهرهای اهواز،تبریز،تهران،رشت ،کرمانشاه ،مشهد و….دست به تجمع مقابل ادارات تامین اجتماعی زدند.

+گزارش رسانه ای شده:تجمع بازنشستگان کارگری در برخی استان‌ها/ حقوق بالاتر از خط فقر حق مسلم ماست

بازنشستگان کارگری در برخی استان‌ها با حضور مقابل سازمان تامین اجتماعی به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند.

امروز (نهم آبان) جمعی از بازنشستگان و مستمری‌بگیران سازمان تامین اجتماعی با حضور مقابل ادارات تامین اجتماعی به وضعیت معیشتی خود اعتراض کردند.

بازنشستگان خواستار مستمری بالاتر از خط فقر، درمان رایگان، خدمات رفاهی و وام مناسب و تادیه بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی شدند و از مسئولان جدید سازمان درخواست کردند به خواسته‌های بازنشستگان بیشتر از قبل توجه کنند.

براساس اخبار دریافتی، این تجمع در اهواز، رشت، مشهد و برخی شهرهای دیگر برگزار شده است.

۲- تجمع اعتراضی بازنشستگان مخابرات ایران  

روز یکشنبه ۹ آبانماه جمعی از بازنشستگان شرکت مخابرات ایران در محوطه ساختمان معاونت مالی مخابرات ایران تجمع اعتراضی برپا کردند.

بازنشستگان مخابرات ایران خواهان تحقق مطالبات خود هستند.

 اتحادیه آزاد کارگران ایران- ۹ آبان ۱۴۰۰

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:

۱- اعتصاب همکاران ما در  پتروشیمی بیستون کرماشاه

روز ٨ آبان همکاران قراردادی ما در اتاق کنترل، سایت و کارگران واحد تعمیرات پتروشیمی بیستون کرمانشاه در اعتراض به خلف وعده و عدم پاسخگویی به مطالباتشان دست به اعتصاب زدند و در محوطهٔ شرکت تجمع کردند.  بدنبال اعتصاب سراسری کارگران پروژه ای نفت پیمانکاران با عقب نشینی در مقابل خواستهای ما  وعده هایی دادند و بسیاری از شرکت ها شروع به کار کردند. اما نکته اینجاست که هر جا که وعده ها عملی نمیشود همکاران ما دوباره دست به اعتصاب زده و پیگیر خواستهایشان  میشوند. بدین ترتیب اوضاع همانند سال گذشته نیست که پیمانکاران وعده دهند و بعد از بازگشت به کار همه چیز به وضع قبل برگردد. ما کارگران مطالبه گریم و از مطالباتمان کوتاه نمی آییم. افزایش دستمزدها مطابق ارقام اعلام شده خودمان و پرداخت بموقع آن  و تسویه حساب طلبهای کارگران در هر کجا که پرداخت نشده است، ٢٠ روز کار و ١٠ روز مرخصی، بهبود قابل قبول وضع کمپ ها و غذا از جمله مطالبات فوری ماست. ما خواستار کوتاه شدن دست پیمانکاران هستیم.

۲- دومین روز تجمع همکاران ما در مجتمع پتروشیمی آبادان

امروز یکشنبه ٩ آبان جمعی از همکاران ما در پتروشیمی آبادان برای دومین روز در اعتراض به عدم تحقق مطالباتشان و خلف وعده ها در محوطه شرکت تجمع کردند. افزایش دستمزدها و اصلاح طرح طبقه‌بندی مشاغل، داشتن امنیت شغلی و بازگشت به کار ۴ نفر از همکاران اخراجی از جمله مطالبات کارگران است.

۳- اگر شورای سازماندهی نبود!!!

بیشتر از ۴ ماه از اعتصابِ ما کارگرانِ پروژه ایی میگذرد، فارغ از دستاوردها و نتایج این اعتصاب

به این موضوع فکر میکردم که اگر شورای سازماندهی وجود نداشت چه می شد.

اگر شورا نبود امسال هم  مانند پارسال همچنان کارگران را با وعده های دروغین، سرگردان و حیران و بدون هیچ نگرانی ای از سر بلند کردن دوباره نیروی عظیم کارگران ، کارفرما ها مطالبات کارگران را نادیده می‌گرفتند.

اما می‌بینیم که امسال بواسطه ی وجود شورای سازمانده و نقش دخالتگر آن در لحظات مبارزات ما، کارفرماها به دست و پا افتاده  و هرچه در چنته داشتند به کمک نیروهای امنیتی در اتحاد با یکدیگر  سعی در پایان دادن به این اعتصاب شدند اما جواب نگرفتند و ناگزیر به عقب نشینی هایی شدند.

اگر شورا نبود گروه های معلوم الحال فردی را به عنوان نماینده کارگران اعتصابی از صندوق در می آوردند و بالای سرِ ما کارگران قرار می دادند و زد و بندهایشان را میکردند و ما دیگر شاهد این حجم از برگزاریِ مجمع های عمومی در شهرهای مختلف و حضور میدانی خودِ کارگران اعتصابی نبودیم.

اگر شورا نبود صدای اعتراضمان در آن سطحی که پارسال بود، می ماند و نمی توانستیم خیلِ عظیمی از حامیان طبقه ی کارگر و نهادهای همبستگیِ کارگران را از سرتاسر جهان با خود همراه کنیم.

اگر شورایمان را درست نمی کردیم همانطور که روزهای اول اعتصاب به کارگران فراخوانِ برگشت به شهرها را می‌دادند و می‌خواستند تا کارگران را از محیط اعتصاب دور کنند تا مطالباتمان را نتوانیم در سطح بالاتر به کارفرماها تحمیل کنیم، امسال هم خیلی زود سر و ته قضیه را هم می آوردند. اما با تشکیل این شورا توانستیم بخش رادیکالتری از کارگران را حول شورا و با بیانیه های به موقع، کارگران را در بیشتر کمپ ها نگه داریم تا لحظه به لحظه از وضعیت اعتصاب و عملکرد کارفرماها باخبر باشیم و پیگیر اعتراضمان در سطح سراسری باشیم.

اگر ما کارگران این شورا را ایجاد نمی‌کردیم ، خبری از اعتراض به عدم واکسیناسیون کارگران در مراکز نفتی نبود. ولی  شورای بیانیه داد و با همکاران کارگرمان در هفت تپه بدلیل جان باختن کارگری بخاطر ابتلا به کرونا اعلام همبستگی کرد و بر خواست واکسیناسیون همه کارگران کوبید و دیدم این کار در محیط های نفت آغاز شد و موفق شدیم.

همچنین در پرتو هدایت روشن بینانه شورای سازماندهی ما توانستیم با هماهنگی و موقعیت سنجیِ مناسبی که داشتیم تحصن های موفقی را در محل کار ایجاد کنیم و با بیانیه های خود، گفتمان ایجاد مجامع عمومی به عنوان محل تصمیم گیری خود و انتخاب نمایندگان واقعی در این مجمع و رفتن به سوی قراردادهای جمعی را به یکی از مطالبات خود تبدیل کنیم کنیم و در این راه هم موفقیت های خوبی داشتیم.

اگر شورا نبود ما کارگران را بدون قراردادهای کتبی و با نیرنگ و فریب به محل کار بازمیگرداندند. بین ما کارگران تفرقه ایجاد میکردند، همانطور که در بیانیه ها و گفته های گروه‌های پایپینگی این امرِ تفرقه افکنانه سازماندهی شده پیش می رفت که در این عرصه هم ما بر آن فایق آمدیم.  

اگر شورا نبود نمی‌توانستیم مطالبات خود را به دیگر بخش های جامعه گره بزنیم و صف متحدی از اعتراض برای خواستهای سراسری کارگری را به نمایش بگذاریم.

اگر شورا نبود بخش های تخصصی و غیر تخصصی را که کارفرماها دندان تیز کرده بودند تا از هم جدا کنند را نمی‌توانستیم متحد نگه داریم و یکی ز هوشمندانه ترین کارِهای شورا تاکید بر این نکته بود که مزد هیچ کارگری نباید از ۱۲ میلیون کمتر باشد و با این مطالبه همه بخش های کارگران در نفت را نمایندگی کرد.

و بالاخره اینکه اگر شورا نبود دو مطالبه کوتاه شدن دست پیمانکاران ولغو قوانین ویژه مناطق اقتصادی چنین به جلو نمی آمد و امروز می بینیم مطالبه برچیده شدن پیمانکاران به اعتراض کف خیابان همکاران ما تبدیل شده است. من امروز خود را عضوی از این شورا میدانم و همه همکاران خود را به فعالیت متمرکز با شورای سازماندهی فرامیخوانم . با این کار هم صف مبارزه خود را مستحکم  تر کرده  و هم جواب محکمتری به برخی ناباوران خرد میدهیم. 

محمود، عسلویه

*تجمعات اعتراضی کارگران پیمانی خطوط ۱، ۲ و۴ مترو تهران نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

روز یکشنبه ۹ ابان،کارگران بخش خدمات خط ۲ مترو تهران برای اعتراض به عدم پرداخت ۳ ماه حقوق دست به تجمع در ایستگاه مترو صادقیه پایتخت زدند.

هفته گذشته هم کارگران خط ۴ در شرکت بهره‌برداری مترو تجمع کردند. 

در خط ۱ متروی تهران هم اعتراضاتی برپا شده است.

تجمع کنندگان به خبرنگاررسانه ای گفتند:دستمزدهای آن‌ها طبق روال معمول با تاخیر پرداخت می‌شود و هنوز دستمزدهای ۳ ماه اخیر را دریافت نکرده‌اند. 

آن‌ها افزودند: از سال ۹۸ حدود ۲ ماه معوقات بیمه‌ای دارند و بابت سال‌های ۹۸ و ۹۹ «سنوات» طلبکار هستند. 

آنها ادامه دادند:بابت «تعطیل کاری» از پیمانکار خود طلبکار هستند. 

آن‌ها درخاتمه گفتند:پیمانکار وعده داده که تا فردا (۱۰آبان) دستمزدهای مربوط به ۳ ماه اخیر را بپردازد. 

*ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی۲ راهبر حق طلب اخراجی شرکت بهره‌برداری متروتهران

بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی۲ راهبر حق طلب شرکت بهره‌برداری متروتهران که قراردادهایشان از خرداد ماه سال جاری تمدید نشده کماکان ادامه دارد.

دو راهبر متروی تهران به نام‌های مهدی مفیدی و حمید باقری که در خطوط  ۱ و ۴ شاغل بودند، به دلیل تمدید نشدن قراردادهایشان از خرداد ماه سال جاری، موفق به بازگشت به محل کار خود نشده‌اند. 

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ ۹ آبان،در ادبیات روابط کار که در قلمروی «قانون کار» شکل می‌گیرد، تمدید نشدن قراردادهای کارگران را «اخراج» یا «تعدیل نیرو» نامگذاری نمی‌کنند و کارفرمایان صرفا از آن با عنوان «تمدید نشدن قرارداد» یاد می‌کنند. 

با این حال از ۳۱ خرداد ماه که شرکت مترو عنوان کرد تاریخ پایان قراردادهای این راهبران است، تا امروز، بازگشت به کار آن‌ها محقق نشده است. 

درهمین رابطه:اخراج ۲ راهبر حق طلب شرکت بهره‌برداری متروتهران

۲ راهبر حق طلب شرکت بهره‌برداری مترو تهران (خطوط ۱ و۴ متروتهران)اخراج شدند.

روز دوشنبه ۷ تیر،همکاران این دوراهبرحق طلب متروتهران به خبرنگاررسانه ای گفتند:این راهبران تا پایان شهریور ماه با شرکت بهره‌برداری مترو قرارداد دارند اما به دلیل شرکت در تجمعات اخیر، کار خود را از دست دادند.

تمامی راهبران طرف قرارداد با شرکت بهره‌برداری مترو تا پایان شهرویر ماه قرارداد دارند و با توجه به در پیش بودن اتمام قراردادهای خود و شرکت کردن در تجمعات، نگران امنیت شغلی خود هستند.

*کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند

روز شنبه ۸ آبان، کارگران خشمگین ومعترض کارخانه ماشین‌سازی تبریز مقابل ساختمان اداری تجمع کردند ودرادامه تعدادی از مدیران، معاونان و مشاوران را از دفتر کار خودشان اخراج کردند.

*دومین روزاعتصاب و تجمع  کارگران کارخانه روغن نباتی گلناربرای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما

روز یکشنبه ۹ آبان برای دومین روز متوالی، کارگران کارخانه روغن نباتی گلناردرکرمان برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، تهدید کارگران معترض به اخراج از کاروعدم پاسخگویی کارفرما کاربه اعتصابشان ادامه دادند و دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت زدند.

تجمع کنندگان اعلام کردند: درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.

یکی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار در تشریح اعتراض خود و همکارانش به خبرنگار رسانه ای گفت: بعد از گذشت دو روز اعتراض برای وصول مطالبات مزدی، متاسفانه هیچ مسئولی در کارخانه حاضر نمی‌شود و پاسخگوی مطالباتمان نیست.

به گفته وی؛ مسئولیت کارخانه روغن گلنار کرمان را چندین سال است بخش خصوصی برعهده دارد. مسائل و مشکلاتی سبب ایجاد اختلاف میان مدیران شرکت و کارگران شده، شماری از موارد اختلاف کارگران و کارفرما، تعطیلات اجباری بدون حقوق، کسر مرخصی، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه، شبکاری‌های دو هفته‌ای مداوم و بی‌توجهی به مشکلات کارگران و از مهم‌تر تهدید کارگران در صورت اعتراض به اخراج است.

او با بیان اینکه کارگران این کارخانه ساعت کاری مشخصی ندارند و در برخی موارد و به خواست کارفرما شیفت شبکاری یا روزکاری ۱۲ساعته مداوم انجام می‌دهند، افزود: مطالبات دیگری از کارفرما در ارتباط با سنوات، اضافه کاری‌ها و پرداخت حق بیمه به تامین اجتماعی داریم که به دلیل بی‌توجهی کارفرما، وصول این مطالبات چندین ماه است دچار مشکلات شده.

یکی دیگر از کارگران حاضر در این تجمع اعتراضی گفت: دو روز است که دست از کار کشیده‌ایم و خواهان رسیدگی به خواسته‌های خود هستیم. مسئولان شرکت حاضر به مذاکره و شنیدن خواسته‌های ما نیستند. آن‌ها یکبار به جمع کارگران آمدند و برای متفرق کردن کارگران تهدید به اخراج کردند. ما برای جلوگیری از هرگونه درگیری از نهاد قضایی و انتظامی انتظار داریم با بررسی همه اسناد مورد ادعای کارگران کارخانه روغن نباتی گلنار، به موضوع ورد پیدا کنند.

آن‌ها درباره پیگیری موضوع از سوی اداره کار استان کرمان گفتند: صبح امروز بازرس اداره کل کار استان در محل کارخانه حاضر شد و با تشکیل جلسه تمامی موارد را بررسی و گزارشی مکتوب تهیه کرد. اما ما کارگران از نتیجه این جلسه باخبر نیستم.

 این کارگر گفت: درصورتی‌که به درخواست‌های به حق ما پاسخ مثبت داده نشود، اعتراضات ادامه خواهد داشت.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران کارخانه روغن نباتی گلنازنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روز شنبه ۸ آبان،جمعی از کارگران کارخانه روغن نباتی گلناز برای اعتراض نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع دراین واحدتولیدی دراستان کرمان زدند.

کارگران تجمع کننده به خبرنگاررسانه ای گفتند:کارفرما هر ماه با اعلام تعطیلی موقت کارخانه (به مدت یک تا دو هفته)، حدود ۳۰۰کارگر این واحد تولیدی را به مرخصی اجباری می‌فرستد. مهر ماه گذشته نیز این تعطیلات برای حدودا دو هفته طول کشید.

این کارگران که نگران امنیت شغلی خود هستند، درباره سایر مشکلات خود افزودند: قرارداد کاری همه کارگران به صورت یک ماهه است اما کارفرما به ازای روز‌های کارکرد به کارگران حقوق پرداخت می‌کند. به عنوان نمونه ماه پیش به ازای دو هفته کار به حساب هر یک از کارگران حدودا سه میلیون تومان واریز شده است. این در حالیست که کارگران طبق قرار داد منعقده هر روز آماده کار و حضور در کارخانه هستند و این کارفرماست که کارگران را به مرخصی‌های اجباری می‌فرستد.

آنها ادامه دادند:بخش دیگری از مشکلات ما کسر حق مرخصی‌ است. کارفرما در ایامی که کارگران به اجبار خود در محل کار خود حاضر نمی‌شوند، از روزهای مرخصی آنها کسر می‌کند بطوریکه کارگرانی که به ناچار به هر دلیلی درخواست مرخصی می‌دهند برای آنها غیبت رد می‌شود.

کارگران معترض گفتند: کارفرما مدعی است مواد اولیه برای ادامه روند تولید ندارد این درحالی‌ست که کارخانه از لحاظ تامین مواد اولیه تولید مشکلی ندارد و از سهمیه دولتی روغن و سایر حمایتهای دولتی نیز برخوردار است.

به گفته یکی ازکارگران، این واحد بعد از چند سال تعطیلی، سال گذشته با حمایت مسئولان استان کرمان به سرمایه‌گذاری بخش خصوص واگذار شده است.

به گفته وی؛ در کارخانه روغن نباتی زمانی بیش از ۱۴۰۰ نیروی کارگری دائم و قرارداد موقت کار می‌کردند اما بعد از تغییر مدیریت، مشکلات کارخانه با کاهش امنیت شغلی کارگران آغاز و به تدریج از تعداد کارگران کاسته شد.

این کارگر گفت: بخش دیگری از اعتراضات کارگران ناشی از مشخص نبودن وضعیت تولید در کارخانه است. مدیریت کارخانه برای رونق تولید از خود اشتیاقی نشان نمی‌دهد و هر چند وقت یکبار، تولید روغن را متوقف می‌کند.

او گفت: رعایت نکردن قانون کار، عدم پرداخت اضافه کار، پرداخت نشدن حق شیفت، کاهش میزان تولید، عقد قراردادهای کوتاه‌مدت یکماهه و بی‌توجهی به مشکلات کارگران از مهم‌ترین مسائلی است که توسط کارگران به آن اعتراض دارند.

*اعتصاب  وتجمع کارگران فضای سبز(پارک ملت) رژان دشت کاسپین  دراعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق

روزیکشنبه ۹ آبان، کارگران فضای سبز(پارک ملت) رژان دشت کاسپین  برای اعتراض به عدم پرداخت ۴ ماه حقوق دست از کارکشیدند ودرحل کارشان در قزوین تجمع کردند.

*مرگ ومصدومیت ۲ کارگر سیمبان درشهرستان نظرآباد براثر برق گرفتگی

شنبه شب(۸ آبان)،۲ کارگر سیمبان شرکت توزیع برق شهرستان نظرآباد در استان  حین کار در ارتفاع تیرک برق دچار برق گرفتگی شدند  ویکی از آنها بنام علی پزشک‌پور در دم جان باخت ودیگری بنام مجتبی فرهادیبا جراحات سوختگی به بیمارستان مهر تهران منتقل شد.

*مرگ ومصدومیت ۵ کارگر فصلی در بوکان براثر تصادف

بامداد روز یکشنبه ۹ آبان،براثر تصادف یک دستگاه پراید حامل کارگران فصلی با یک دستگاه تراکتور در حد فاصل داشبند به شهر سیمینه  شهرستان بوکان در استان آذربایجان غربی ۲ کارگر دردم جان باختند  و ۳ کارگر دیگر زخمی وبه بیمارستان منتقل شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate