اخباروگزارش های کارگری ۲ آبان ماه ۱۴۰۰
فراخوان تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به عدم همسان سازی حقوق
زمان:دوشنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۰ – ساعت ۹ صبح
مکان:تهران – خیابان وزرا – مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد
– اعتصاب کارگران پروژهی لیچینگ معدن سونگون ورزقان
– گزارش یک دیدار به مناسبت بزرگداشت روزجهانی معلم (قسمت یکم):
دیدار اعضای کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با مدیر و موسس مدرسه کودکان کار جلال آل احمد
– دومین روز اعتراضات دامداران شاهرود نسبت به کاهش سهمیه خوراک دام دولتی با تجمع مقابل فرمانداری
– مرگ یکی از کارگران پروژهای صنعت نفت بر اثر ناامنی محیط کار
*اعتصاب کارگران پروژهی لیچینگ معدن سونگون ورزقان
بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران امروز یکشنبه دوم آبان ماه، کارگران پروژهی هیپ لیچینگ معدن سونگون ورزقان در اعتراض به عدم پرداخت مزایا دست به اعتصاب و تجمع زدند.
این کارگران از نیروهای شرکت آهن آجین هستند.
مجتمع مس سونگون ورزقان به کارگران پروژههای در دست احداث که خارج از محدودهی نگهبانی اصلی مجتمع هستند پاداش پرداخت نمیکند.
کارگران پروژههای این مجتمع نسبت به عدم تخصیص پاداش معترض هستند و نیروهای شرکت آهن آجین شاغل در پروژهی لیچینگ در اعتراض به همین موضوع دست به تجمع زدند.
اتحادیه آزاد کارگران ایران- دوم آبانماه ۱۴۰۰
*گزارش یک دیدار به مناسبت بزرگداشت روزجهانی معلم (قسمت یکم):
دیدار اعضای کانون صنفی معلمان ایران (تهران) با مدیر و موسس مدرسه کودکان کار جلال آل احمد
در این دیدار که به مناسبت بزرگداشت روزجهانی معلم با هدف ارتباط بیشتر کانون با اقشار مختلف اجتماعی و همکارانی که در این مدارس فعالیت میکنند، صورت گرفت، بعد از معرفی ابتدایی، خانم سنگسری (مدیر و موسس مدرسه جلال آل احمد، فوق لیسانس گرافیک و نیروی موظف قسمت ابتدایی) از خود و فعالیتهای این مرکز آموزشی و جناب آقای نادری از فعالان اجتماعی در زمینه عدالت آموزشی، تبعه افغانستان، به بیان مشکلات این آموزشگاه از ابتدای تاسیس تا کنون پرداختند. مشکلاتی که اگر همراهی مسئولان را به همراه داشته باشد لذت آموزش برای این کودکان نیز چند برابر خواهد شد.
دانش آموزان مدرسه :
کلاس اول، هر سال از همهی پایهها بیشتر هست.
چون بچه های زیادی ده ساله، دوازده ساله، سیزده ساله هستند که برای کلاس اول ثبتنام میکنند. مثلا امسال تا ۲۰ مهر، ۱۵۳ نفر ثبت نام برای کلاس اول داشتیم و باز هم ثبت نام داریم. تعداد زیادی از این بچهها شرایط سنی شون با پایهی اول همخوانی ندارد. اما ما محدودیت سنی برای پذیرش نداریم.
بعضی از بچهها را از سر چهارراهها آوردیم سر کلاس و بعضی از آنها بچههایی هستند که به آموزش و پرورش مراجعه کردهاند و چون شرایط ثبتنام دانشآموزی در هیچ کدام از مدارس را ندارند، یا باید به نهضت سوادآموزی بروند یا بیایند اینجا؛ مدرسه آل احمد.
بچهها این مدرسه را به نهضت ترجیح میدهند. به هر حال اینجا شرایط نزدیکتری به مدرسه دارد تا کلاس های نهضت. پویایی فضای مدرسه و برنامه های جانبی آن جاذبه بیشتری ایجاد میکند.
پسر و دختر ثابت با هم نیستند. شیفتها جداست اما دانش آموزان خواهر و برادر زیاد داریم. اگر بازرس هم بیاد و پسر و دختر در یک کلاس باشند ایرادی نمیگیرد.
تا پایهی چهارم مجوز داریم و ایرادی نداره کلاس مختلط باشه.
چون در محلههای ضعیف و زیر نظر آموزش و پرورش هستیم اگر یک بچه که دوازده سالش باشد و مدرسه نرفته باشد، خود آموزش و پرورش به ما ارجاع میدهد. دانشآموز دوازده ساله نمیتواند مدرسه عادی برود، باید به نهضت برود پس ترجیح میدهد بیاد مدرسه نه نهضت.
خانواده های ایرانی افغانستانی داریم که اکثرا خانم ها ایرانی هستند و از روستاهای اطراف سبزوار و مشهد و آقا افغانستانی، اکثر اینها مشکل اقامتی دارند و مجبور هستند بچهها رو در مدارس شبیه ما ثبت نام کنند.
سال گذشته ۳۵۱ دانش آموز داشتیم. آمار مدرسه ما تا پایان مهرماه مشخص میشود. بچههایی که هیچ جایی ساماندهی نمیشوند در نهایت به مدرسه ما مراجعه می کنند.
اینجا زنگ هنر و ورزش و اینها نداریم.
پسرها شیفت صبح تا ساعت یازده هستند چون اکثر اونها کار می کنند.
دخترها شیفت بعد از ظهر. بعضی سالها شیفت شبانه هم داشتیم برای سنین بالاتر. ۱۸ سال و ۲۰ سال.
معلمان مدرسه
معلم های مدرسه نیروهای آموزش و پرورش نیستند.
ولی سابقه حضور بعضی از آنها در مدرسه خیلی زیاد است. یعنی از زمان انجیاویی اینجا بودند و با این بچه ها کار کردند و به کارشان وارد هستند. ولی اینکه بخواهیم یا توقع داشته باشیم بدون حقوق کار انجام بدهند منصفانه نیست.
بعضی از معلمان روزهای آذوقه و روزهای دیگر مثلا پنجشنبهها وقت میگذارند و با بچهها کار می کنند. خیلی بیشتر از ساعت تدریس وقت میگذارند و کار میکنند. ولی به هر حال معلم به همان ارتزاق کم هم دلخوش هست و هم راضی و هم نیاز دارد.
معلم خَیّر هم داریم، مثلا معلمی داریم که داوطلبانه یک روز یا دو روز در هفته، دو ساعت میاد برای رفع اشکال ریاضی و با تعداد مشخصی از بچهها کار میکند.
اما معلمی که بخواد همیشه بیاد، نمیتواند
آلودگی هست و …
یکی از هزینههای مدرسه پرداخت حقوق معلمان مدرسه است. معلم خودش هم هزینه دارد. برای یک سری از بچهها آنلاین درس میدهد و برای چند نفر در مدرسه و حضوری درس میدهد. اون معلم هم خونهاش همینجاست، به این حقوق نیاز دارد. همانطور که من میام سرکار و به این حقوق نیاز دارم.
مدرسه همیشه اینطور خالی و خلوت نیست؛ فضا کوچک و بیشتر اوقات مدرسه پر ازدحام و شلوغ هست.
ادامه دارد…
برگرفته ازکانال کانون صنفی معلمان ایران ( تهران)
*دومین روز اعتراضات دامداران شاهرود نسبت به کاهش سهمیه خوراک دام دولتی با تجمع مقابل فرمانداری
روزیکشنبه ۲ آبان،جمعی از دامداران شاهرود در دومین روز اعتراضشان نسبت به کاهش سهمیه خوراک دام دولتی ازساعت ۱۴ تا۲۰دست به تجمع مقابل فرمانداری این شهرستان دراستان سمنان زدند.
روز شنبه اول آبان هم این دامداران ازساعت ۹ تا ۱۹ مقابل سازمان جهادکشاورزی شاهرود اجتماع کرده بودند.
*مرگ یکی از کارگران پروژهای صنعت نفت بر اثر ناامنی محیط کار
بنابر گزارشهای رسیده به اتحادیه آزاد کارگران ایران، فردین دانش هفشجانی یکی از جوشکاران با سابقه شهر هفشجان که سالها در پروژههای صنعت نفت مشغول به کار بود بخاطر عدم ایمنی در محیط کار و در اثر ریزش تونل* جان خود را از دست داد.
اتحادیه آزاد کارگران ایران
*اخباروگزارشات کارگری:بروایتی دیگرریزش کانال