اخباروگزارش های کارگری اول آبان ماه ۱۴۰۰

اخباروگزارش های کارگری اول آبان ماه ۱۴۰۰

فراخوان  تجمع اعتراضی کارگران بازنشسته صنعت فولاد کشور نسبت به عدم همسان سازی حقوق

زمان:دوشنبه ۳ آبان ماه ۱۴۰۰ – ساعت ۹ صبح

مکان:تهران – خیابان وزرا – مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد

– اعتصاب رانندگان اتوبوس های درون شهری شیرازبرای اعتراض به سطح پایین حقوق ومشکلات بیمه

– ادامه اعتراضات کارگران سد شفارود رضوانشهرنسبت به بلاتکلیفی شغلی وپرداخت قطره چکانی ماه ها حقوق معوقه و وعده های توخالی مسئولان بابرپایی تجمع در ورودی کارگاه

– اعتصاب کارگران و رانندگان اداره راهداری مریوان 

– شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:گزارشی از یک همکار، با سپاس و درود فراوان

ایمنی محیط کار ، بهداشت محیط های کار خواست مهم کارگران نفت

– تجمع اعتراضی پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی سال ۹۹ نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مبنی بر تغییر در حد نصاب قبولی

– کارگران شهرداری خاش با اعتراض به سطح پایین حقوق خواهان همسان سازی حقوق ورتبه بندی حقوق شدند

– دست وپنجه کردن کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد وخانواده هایشان با عدم پرداخت ماه ها حقوق وبی خیالی مسئولان کماکان ادامه دارد

– جان باختن یک کارگر دراراک براثر سقوط از راه پله يك ساختمان در حال ساخت

– جان باختن یک کارگر درتهران زیر منبع موتورخانه

*اعتصاب رانندگان اتوبوس های درون شهری شیرازبرای اعتراض به سطح پایین حقوق ومشکلات بیمه

روزشنبه اول آبان، رانندگان اتوبوس های درون شهری شیراز در پایانه های ولیعصر، نمازی، پایانه اجمدی و… شیرازبرای اعتراض به سطح پایین حقوق ومشکلات بیمه دست به اعتصاب زدند وازصبح ازخارج کردن اتوبوس ها خودداری کردند.

نماینده بهره برداران سازمان حمل و نقل مسافر درون شهری شیراز به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: راننده ها به علت حقوق کم و مشکلات بیمه امروز به محل کار مراجعه نکردند.

وی با بیان اینکه از سمت سازمان حمل و نقل شهرداری شیراز باید مسائل پیگیری شود، گفت: کماکان مطالبات از سال ۱۳۹۸ تاکنون پرداخت نگردیده و وعده های سازمان به صورت کامل محقق نشده است.

بنابه گفته نماینده بهره برداران سازمان حمل و نقل مسافر درون شهری شیراز، دوماه یارانه، کسری کارت، تبلیغات، حق سرویس در بستی، تبلیغات، ۱۰ درصد معوقات شهریور ماه سال گذشته پرداخته نشده است.

یکی از رانندگان خط ۶۹ شیراز در تشریح این موضوع گفت: امروزه همه اقشار مردم شاهد گرانی های سرسام آور و بحران معیشتی هستند و رانندگان اتوبوس های خط واحد نیز از این قاعده مستثنا نبوده اند.

وی علت اصلی اعتصاب امروز رانندگان اتوبوس های درون شهری را پایین بودن سطح حقوق عنوان کرد و افزود: با شرایط کنونی به هیچ وجه امکان امرار معاش با این حقوق محقق نیست و خانواده های زیادی به خاطر این شرایط در سختی زیادی به سر میبرند.

راننده دیگری از مشکلات بیمه ای رانندگان خبر داد و گفت: علاوه بر پایین بودن مبلغی دریافتی ما، بخشی از آن نیز صرف هزینه های ماهانه بیمه اعضای خانواده می شود، چرا که برای بیمه فرزندان رانندگان باید مبلغی را از این حقوق به صورت ماهانه بپردازیم.

*ادامه اعتراضات کارگران سد شفارود رضوانشهرنسبت به بلاتکلیفی شغلی وپرداخت قطره چکانی ماه ها حقوق معوقه و وعده های توخالی مسئولان بابرپایی تجمع در ورودی کارگاه

روزشنبه اول آبان ماه، کارگران سد شفارود رضوانشهر بابرپایی تجمع در ورودی کارگاه به اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی وپرداخت قطره چکانی ماه ها حقوق معوقه و وعده های توخالی مسئولان ادامه دادند.

براساس آخرین گزارشات رسانه ای شده،بدنبال تجمعات اعتراضی دامنه دار کارگران سد شفارود منجمله مقابل فرمانداری رضوانشهر و وعده ووعیدها مسئولان ورئیس کارگاه،کارفرما(شرکت پیمانکاری ژیان)حقوق اردیبهشت ماه را به حساب کارگران واریز کرد.

کارگران سد شفارود با ادامه تجمعات اعتراضیشان خواهان پرداخت ۶ ماه حقوق معوقه باقیمانده خودشان  وپایان دادن به بلاتکلیفی شغلیشان شدند.

درهمین رابطه:تجمع اعتراضی کارگران سد شفارود رضوانشهرنسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان برای چندمین بار

روزسه شنبه ۲۷ مهربرای چندمین بار، ی کارگران سد شفارود رضوانشهردراستان گیلان برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی و وعده های توخالی مسئولان دست به تجمع درمحوطه کارگاه این سدزدند.

بنابه گزارشات رسانه ای شده،قرار بود۳ ماه  از۷ ماه حقوق معوقه این کارگران تا ۱۷ شهریور پرداخت شود که محقق نشد ، رییس کارگاه هم قول داده بود تا مهرماه حقوق اردیبهشت را تسویه کند که این قول هم عملی نشد.

قابل یادآوری است که ساخت این سد یک ماه است که تعطیل شده و بیش از ۷۰۰ کارگر بیکار شده اند وشرکت پیمانکاری ژیان درسال جاری فقط حقوق ماه فروردین کارگران را به حسابشان واریز کرد و کارگران حقوق بقیه ماه‌ها را طلبکارند.

*اعتصاب کارگران و رانندگان اداره راهداری مریوان 

امروز شنبه اول آبان ماه جمعی از رانندگان و کارگران اداره راهداری و حمل و‌ نقل جاده‌ای شهرستان مریوان در اعتراض به عدم رسیدگی به مشکلات‌شان دست به اعتصاب زدند.

این کارگران نسبت به سطح پایین حقوق و مزایا و همچنین تفاوت فاحش حق بیمه پرداختی با دریافتی‌های‌شان اعتراض دارند.

این کارگران امروز با امضای طوماری خطاب به مدیریت اداره راهداری شهرستان مریوان خواستار رسیدگی به خواسته‌های‌شان شدند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- اول آبانماه ۱۴۰۰

*شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت:گزارشی از یک همکار، با سپاس و درود فراوان

ایمنی محیط کار ، بهداشت محیط های کار خواست مهم کارگران نفت

کارگر کار میکند و باید محیط کارش امن باشد و ایجاد محیط ایمنی کار از وظایف اصلی مدیریت است.

سازمان جهانی بهداشت (WHO) سلامتی را اینگونه تعریف کرده است: ( رفاه کامل جسمی ، روحی، اجتماعی و نه فقط بیماری و نقص عضو)

تعاریف و اصطلاحات شسته و رفته و قشنگی که در خط مشی های شرکت های مختلف در پارس جنوبی وجود دارد ولی فقط در کاغذ و در اساسنامه است. اما  بطور واقعی هیچ اقدامی در این خصوص از سوی مدیریت صورت نمیگیرد و حرص و طمع  سرمایه داران در سودجویی مانع اختصاص کوچکترین هزینه ای برای این مساله و تامین امنیت جانی و جسمی کارگران میشود. از همین رو آمار صدمات ناشی از عدم ایمنی محیط های کار بالاست و مرتباً قربانی میگیرد. به مواردی از مشکلات کارگران در این زمینه در زیر اشاره خواهد شد:

١- بالا بردن استاندارد تجهیزات ایمنی مطابق استانداردهای بین المللی . 

عدم وجود تجهیزات ایمنی لازم  و سطح پایین کیفیت آنها از جمله ، پالایشگاهها فاقد استاندارد های بین المللی ایمنی محیط های کار است.

٢-  عدم رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی در سرویس ها هنگام جابه جایی نفرات و صف های ورود به داخل پالایشگاه و هنگام حضور و غیاب افراد. 

چه بسیار  کارگرانی که بخاطر همین موضوع خود و خانواده هایشان درگیر بیماری مرگبار کرونا شده و آسیب جدی دیده و حتی جانشان را از دست داده اند.

٣- وضعیت نامناسب کمپ ها و محیط خشک و پادگان گونه این کمپ ها. 

 رعایت نکردن پروتکل های بهداشتی در کمپ ها و عدم فاصله گذاری در کمپ که بعضاً مشاهده میگردد در یک اتاق هشت نفر ساکن هستند. وضعیت نامناسب کمپ ها و محیط خشک و پادگان گونه این کمپ ها.

٤-  وضعیت بهداشتی نامناسب سرویس های بهداشتی و حمام کمپ ها و خرابی بعضی از سرویسها و خطر آفرین بودن آنها.

٥- استفاده کردن از ناوگان مستعمل و فاقد استاندارد جهت جابه جایی نفرات از کمپ به سایت و برعکس.

 یکی از اخبار های مرگ و میر کارگران نقل و انتقال توسط چنین ناوگانهایی است.

٦- استفاده کردن از مواد غذایی فاقد تاریخ تولید ،انقضاء و استاندارد در رستورانهای تهیه غذا برای کارگران.

کم نیستند خبرهایی که مربوط به مسمومیت غذای کارگران بوده است. ضمن اینکه کیفیت غذا آنقدر پایین و حجم آن ناکافی است که بسیاری از کارگران با مشکل سوء تغذیه و بعضا گرسنگی روبرو هستند. آنهم در شرایط کار سنگین و طاقت فرسا فشار سنگینی بر کارگران است.  وضعیت نامناسب نگهداری گوشت و مواد فاسد شدنی در بعضی از آشپزخانه ها یکی از موضوعات اعتراضات کارگران نفت است.

٧. لغزنده بودن اسکله های و عدم اختصاص تجهیزات استاندارد برای جلوگیری از سقوط از  ارتفاع .

٨.عدم اختصاص امکانات تهویه هوا در محیط های کار،  استشمام هوای آلوده و شیمایی در محیط های نفتی یک  معضل جدی کارگران نفت است و سلامتی جسمی آنها را به خطر می اندازد.

٩. آمادگی برای مقابله با انفجارها و آتش سوزی ها همواره خطر آفرین است. 

١٠ . رد کردن بیمه کارگران متخصص بعنوان کارگر ساده و محروم کردن این کارگران از همان حداقل های بیمه.

١١. مشکلات روحی و روانی افراد شاغل زیر فشارهای معیشتی و دستمزد و شرایط نابسامان کمپ ها، دوری از خانواده و عدم برخورداری از  مرخصی کافی جهت دیدار با خانواده ، دوری و فاصله محیط های کار از شهرها و سوخت و ساز شهری و غیر متنوع بودن و یکنواختی محیط های کار. ۲۰ روز کار ده روز مرخصی و کاهش ساعت کاری روزانه از جمله خواستهای فوری کارگران است.

١٢- فضای امنیتی پادگانی در محیط های کار و برخورد تحقیر آمیز مدیران و پیمانکاران چپاولگر .

*تجمع اعتراضی پذیرفته شدگان آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی سال ۹۹ نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مبنی بر تغییر در حد نصاب قبولی

جمعی از پذیرفته شدگان استخدامی سازمان تامین اجتماعی سال ۹۹ برای انعکاس هرچه بیشتر صدای اعتراضشان نسبت به بلاتکلیفی استخدامی مبنی بر تغییر در حد نصاب قبولی دست به تجمع زدند.

یکی از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی آزمون استخدامی تامین اجتماعی به خبرنگاررسانه ای گفت: ما جمعی از داوطلبان ازمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی هستیم که بعد یکسال تلاش و انتظار نفر اول ازمون شدیم ولی سازمان با یک حدنصاب من درآوردی۵۵ درصد که در دفترچه ذکر نشده از ما برای طی کردن سایر مراحل استخدام دعوت نمیکند و حدود ۱۱۰۰ ظرفیت به علت نمرات سلیقه ای مصاحبه و این حدنصاب  با وجود نفرات برتر خالی مونده در واقع ۹۰ درصد ظرفیت ازاد خالی مونده و یک سال تلاش و زحمات ما نادیده گرفته شده است.

یکی دیگر از پذیرفته شدگان گفت:اخیرا سازمان تامین اجتماعی با اعمال  حدنصاب غیرقانونی ۵۵ ، آنهم پس از اعمال حدنصاب  شناوراولیه ، که حدنصاب ۵۵نه در دفترچه استخدامی و نه در هیچ اطلاعیه دیگری عنوان نشده است و فقط بصورت شفاهی و تلفنی خبر حذف داوطلبان قبول شده را به خاطر اعمال این شرط بی پایه و اساس داده است  و با اعمال حد نصاب مذکور  تعداد ۱۱۰۰ نفر از قبول شدگان ،طبق دفترچه استخدامی  آزمون شهریور ۹۹ را  حذف و عملا ۱۱۰۰ ظرفیت استخدامی را خالی گذاشته است.

یکی دیگر از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی تامین اجتماعی گفت:تامین اجتماعی ۲۱ شهریور سال ۹۹ آزمون استخدامی برگزار کرد که سنجش ۱۲۰۰۰ نفر را کارنامه سبز معرفی کرد و بعد از دریافت مدارک سازمان اعلام کرد که در دفترچه آمده که کسانی مصاحبه میشوند که به بیش از ۵۰ درصد سوالات پاسخ داده باشند و با کمتر از ۵۰۰ نفر مصاحبه شد. آیا سنجش خودرای تصمیم به سبز اعلام کردن کارنامه ها گرفته بود؟؟ بعد از ماهها برای هر رشته حد نصابی در نظر گرفتند و با افرادی که بالای حدنصاب بودند مصاحبه شد امتیاز کتبی رو ۵۰ و امتیاز مصاحبه رو هم ۵۰ در نظر گرفتند. شرطی که برای قبولی در نظر گرفتند این بود که میانگین نمره مصاحبه و کتبی باید ۵۵بشه. مصاحبه به صورت مجازی برگزار شد و به صورت ضربدری استانها مصاحبه کردند. برخی استانها نمره خوبی دادن ولی تعداد زیادی استانها نمره خوبی ندادن (بنابراین در نظر گرفتن یک عدد معین برای همه استانها منطقی نبوده) و در کل کشور به گفته مسئولان سازمان ۱۱۰۰ظرفیت خالی مانده. در شهر ما ۴ نفر قرار بود استخدام بشن ولی کسی نمره ۵۵ را نیاورده. به حدی سوالات مشکل بود که در شهر ما که باید ۱۲ نفر به مصاحبه دعوت میشدند ۸ نفر بیشتر شرایط مصاحبه رو کسب نکردند. چند ماه بعد از مصاحبه از ما، سازمان اعلام کرد که افرادی که حد مجاز برای مصاحبه نیاورده بودند رو مصاحبه میکنه به صورتی که نمره در ۲/۱ضرب میشه تا به حد نصاب برسه و از فرد مصاحبه بشه و بعد از مصاحبه نمره ای که ارفاق شده بود کسر بشه (منظورم این هست که چند ماه یکبار قانون جدیدی وضع میکنند و بیشتر از یکسال هست که با روح و روان شرکت کنندگان بازی میکنند) . در اکثر استانها فقط سهمیه دارها جذب شده اند و انگشت شمار سهمیه آزاد ها را جذب کرده اند. 

یادآوری:

آزمون استخدامی سازمان تامین اجتماعی برای جذب پیمانی حدود ۴ هزار نفر در شهریورماه ۹۹ برگزار شد و پس از مدتی سازمان سنجش کارنامه ۱۲ هزار نفر (سه برابر ظرفیت) سبز و قبول شده در مرحله کتبی اعلام کرد.

در این آزمون که رکوردی از لحاظ تعداد شرکت کننده ثبت شد، ۸۶ هزار نفر شرکت کرده بودند و سطح سختی سوالات در حدی بود که کمتر از ۳۰۰ نفر نمره بیشتر از ۵۰ را به عنوان حدنصاب تعیین شده توسط سازمان در آزمون کتبی کسب نمودند.

پس از کش و قوس های فراوان حدنصاب آزمون کتبی با تصویب سازمان تامین اجتماعی به استاندارد ۵۰ درصد بالاترین نمره کاهش پیدا کرد، اما سنگ بزرگ دیگری پیش پای پذیرفته شدگان آزمون استخدامی تامین اجتماعی نهاده شد و آن تعیین حدنصاب ۵۵ برای میانگین مجموع نمره کتبی و مصاحبه بود!

*کارگران شهرداری خاش با اعتراض به سطح پایین حقوق خواهان همسان سازی حقوق ورتبه بندی حقوق شدند

روز شنبه اول آبان،کارگران شهرداری خاش در استان سیستان و بلوچستان ضمن اعتراض به سطح پایین حقوق خواهان همسان سازی حقوق ورتبه بندی حقوق شدند.

یکی از کارگران شهرداری خاش با ۴۰ سال سن به خبرنگاررسانه ای گفت:این روزها حال خوبی نداریم. سه ماه است حقوق نگرفته ایم.

اوافزود: من جرات نمی‌کنم دخترم را بازار ببرم چراکه می‌ترسم داخل ویترین مغازه‌ها چیزی ببیند من نتوانم بخرم و شرمنده خانواده شوم.

دغدغه همکاران دیگرش را داشت، از نوزاد چهارماهی می‌گفت که پدر کارگرش شیر خشک هم نمی‌تواند برایش تامین کند و به او چایی شیرین می‌دهد و ادامه داد: خیلی‌های دیگر چهار ماه یا پنج ماه حقوق نگرفته اند.

 کارگر اگر حقوق نگیرد چگونه کار و زندگی کند؟ این را گفت و افزود: سرِ کار تمام فکر و ذکرمان معیشت و مشکلات مادی خانواده است و تصریح کرد: شهرداری می‌گوید بودجه و منابع مالی ما کم است و پول نداریم.

این کارگر شهرداری از طرح رتبه‌بندی مشاغل کارگری و طرح همسان‌سازی حقوق در شهرداری گلایه داشت و گفت: با خودمان گفتیم این طرح‌ها اجرا می‌شود و به امید خدا روزهای بهتر هم می‌آید ولی متاسفانه تا امروز این طرح‌ها اجرا نشده که هیچ، از دستور کار هم خارج شده و همه ما را فراموش کرده‌اند.

 او با بیان اینکه با این پنج میلیون و ۱۰۰هزار تومان حقوق که آنهم چند ماه حقوقی پرداخت نشود کارگر نمی‌تواند زندگی کند توضیح داد: اگر رتبه‌بندی مشاغل کارگری و  طرح همسان‌سازی حقوق اجرا می‌شد این حقوق به مراتب بالا می‌رفت و وضع زندگی ماهم بهتر می‌شد.

*دست وپنجه کردن کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد وخانواده هایشان با عدم پرداخت ماه ها حقوق وبی خیالی مسئولان کماکان ادامه دارد

کارگر معترض شهرداری خرم‌آباد:آیا مسئولان شهرداری و پیمانکاران مربوطه خودشان می توانند شش ماه بدون حقوق زندگی کنند؟

روز شنبه اول آبان برای باری دیگر،عدم پرداخت ۶ ماه حقوق کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد رسانه ای شد وخاطرنشان کرد که دست وپنجه کردن کارگران شهرداری این شهرستان دراستان لرستان وخانواده هایشان با عدم پرداخت ماه ها حقوق وبی خیالی مسئولان کماکان ادامه دارد.

یکی از کارگران فضای سبز شهرداری خرم‌آباد به خبرنگاریک رسانه محلی گفت:حدود ۱۰ سال است که در قسمت فضای سبز شهرداری مشغول به کار هستم، طی این سالها سابقه نداشته که ما هم مانند سایر مشاغل ماه به ماه حقوق خود را دریافت کنیم.

وی افزود: به ناچار در شهرداری مشغول به کار شده ایم چون شغل دیگری نیست که بتوانیم خودمان را از این وضعیت نجات دهیم و هر روز باید شرمنده زن و بچه مان باشیم.

اواضافه کرد: شش فرزند دارم و از پس مخارج زندگی بر نمی آیم و پسر بزرگم مجبور است کارگری کند تا بتواند کمک خرج خانواده باشد. مگر گناه ما چیست که در مقابل زحماتی که می کشیم مزدی دریافت نمی کنیم و هر ماه، وعده ماه بعد می دهند و در نهایت هیچ حقوقی پرداخت نمی شود.

این کارگر معترض گفت: در فضای سبز منطقه ۲ خرم آباد مشغول به کار هستیم و شش ماه است هیچ حقوقی دریافت نکرده ایم، آیا مسئولان شهرداری و پیمانکاران مربوطه خودشان می توانند شش ماه بدون حقوق زندگی کنند؟

این کارگر شهرداری خاطرنشان کرد: در طول سال شاید دو الی سه بار حقوق کارگران پرداخت می شود آن هم حقوق یک الی دو ماه که واقعا کفاف زندگی را نمی دهد.

وی گفت: شش ماه است حتی هزار تومانی به منزل نبرده ام و تنها خوراک ما نان خالی است و خیلی از روزها همین نان را هم قرض می گیریم، توان خرید غذای ساده و حتی یک کیلو میوه نداریم. بارها اعتراض و اعتصاب کرده ایم ولی چرا کسی به فکر کارگران نیست!.

*جان باختن یک کارگر دراراک براثر سقوط از راه پله يك ساختمان در حال ساخت

بعذازظهر روزجمعه ۳۰ مهر،یک کارگر۴۰ ساله حین کار نظافت راه پله يك ساختمان در حال ساخت براثرسقوط وپس از انتقال به بیمارستان جانش را ازدست داد.

*جان باختن یک کارگر درتهران زیر منبع موتورخانه

عصرروزجمعه ۳۰ مهر،یک کارگر تعمیرکار حین کار تعمیر درموتورخانه ساختمانی واقع درخیابان رودکی تهران براثر سقوط منبع موتورخانه دردم جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com


Google Translate