فاجعه سیل و آبگرفتگی در خوزستان + چند خبر ديگر

اطلاعیه شماره ٢:

فاجعه سیل و آبگرفتگی در خوزستان

حدود یک هفته از بحران آب گرفتگی و بالا آمدن فاضلاب ها ناشی از بارش های اخیر در شهرهای خوزستان می گذرد. این یک اتفاق و رویداد تازه نیست و هر سال با کمترین بارندگی شهرهای خوزستان به زیر آب رفته و اکنون خیلی از راه‌های ارتباطی بین مناطق شهری و همینطور راه های روستایی کاملا مسدود شده است. خیابان ها در شهرهای اهواز، کارون، ماهشهر، سربندر و شهر چمران به دریاچه هایی از فاضلاب تبدیل شده و وارد منازل مردم گشته است. با گذشت شش روز از این موضوع، مردم در این مناطق سردرگم و حیران مشغول خالی کردن فاضلاب از خانه های خود هستند. اما حجم ورود آب های آلوده به منازل آنقدر زیاد است که بدون امکانات و تجهیزات لازم، تخلیه آنها از منازل کاری بسیار دشوار است.

علاوه بر نیازهای فوری مردم به اقلام ضروری آنچه که موجب نگرانی جدی است شرایط غیر بهداشتی موجود و احتمال شیوع بیماری های مختلف عفونی، پوستی و گوارشی ناشی از آلودگی های فاضلاب است. در کنار فاجعه سیل و آبگرفتگی، وجود بیماری کرونا و لزوم رعایت پروتکل های بهداشتی برای جلوگیری از سرایت آن به این نگرانی ها دامن زده است. در ویدیوهای منتشر شده در شبکه های اجتماعی مردم این مناطق از ورود زالو و انواع انگل از طریق فاضلاب به منازل خود خبر میدهند.

امروز شنبه پانزدهم آذرماه مردم خشمگین سربندر در اعتراض به وضعیت غیر قابل تحملی که با آن مواجه هستند به شهرداری این شهر هجوم برده و در تجمعی اعتراضی بر اقدام فوری مقامات مسئول پافشاری کردند. در ماهشهر که بیش از پنج هزار واحد مسکونی خسارات جدی دیده اند نیز مردم با تجمع مقابل شهرداری خواهان محاکمه مسئولان شهر و همه مقصران این بحران شده اند.

در چنین شرایط اسفباری نیروهای سپاه به بهانه کمک به مردم وارد مناطق بحران زده شده اند و وقیحانه تبلیغاتی مبنی بر اینکه سپاه منجی و حامی مردم است به راه انداخته اند. اما واقعیت این است و مردم این را میدانند که سپاه دشمن مردم است و برای کنترل این مناطق و از بیم خیزش اعتراضی مردم خشمگین و به ستوه آمده وارد این مناطق شده و خود را مهیا می سازد تا در صورت بروز اعتراضات دست به سرکوب آن بزند.

همانگونه که در اطلاعیه قبل ذکر شده ضرورت دارد به سرعت شوراهای مردمی برای کمک به آسیب دیدگان تشکیل شود و با این اقدام مانع از دخالت نیروهای سرکوبگر سپاه به بهانه کمک رسانی به مردم و ممانعت هایشان شد.

تخلیه آب های آلوده از سطح خیابان ها و خانه های مردم و پس از آن گندزدایی و ضدعفونی کردن این مناطق نیاز فوری و عاجل مردم است. همچنین مردم به لباس، وسایل گرمایشی، پتو، شیرخشک برای کودکان و دیگر ملزومات ضروری زندگی نیاز دارند که باید فورا توسط مقامات مسئول تامین شود.

بعلاوه در خلال این بحران مردم خسارت های جدی ای متحمل شده اند و باید خسارات وارده به مردم تمام و کمال جبران گردد. تا همین جای کار حکومت غارتگر از پذیرش مسئولیت و قصور خود شانه خالی کرده و مردم را بی پناه و مستاصل به حال خود رها نموده است. بنابراین واضح است در ادامه این وضعیت هم هیچگونه مسئولیتی در قبال تامین بهداشت و حفظ سلامت مردم و پرداخت خسارت را تقبل نخواهد کرد. تنها راه ممکن برای دستیابی به حقوق حقه شهروندان آسیب دیده اعتراضات متحدانه خود مردم و حمایت های وسیع مردم است. در اینجا نیز فعالین عرصه های مختلف مبارزاتی نقش مهمی در بسیج حمایت های اجتماعی برای کمک رسانی به سیل زدگان خوزستان و تحمیل خواستها به حکومت را دارند. صدای سیل زدگان خوزستان باشیم.

کمیته سازمانده- واحد خوزستان

١٥ آذر۱۳۹۹، ٥ دسامبر ۲۰۲۰
—————————————————–

اعتصاب ماشین‌سازی تبریز، بیانیه تشکلها در مورد روز مبارزه علیه سانسور، و یک خبر دیگر

– روز شنبه ۱۵ آذر ماه کارگران شرکت ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز برای سومین روز متوالی در اعتراض به عدم پرداخت دستمزدها و همچنین با خواست لغو خصوصی سازی شرکت دست از کار کشیده و در مقابل درب شرکت تجمع کردند. پشت خصوصی سازی ها بساط چپاول و دزدی حکومت و مشتی سرمایه دار دزد و مفتخور قرار دارد و تعرضی همه جانبه به زندگی و معیشت کارگران است. کارگران شرکت ریخته گری ماشین سازی تبریز ۳ ماه است هیچ دستمزدی دریافت نکرده اند. در حرکت اعتراضی ١٥ آذر کارگران ماشین سازی تبریز با بستن درب شرکت و ممانعت از ورود مدیرعامل به داخل شرکت خواستار پاسخگویی مقامات به خواسته هایشان شدند. کارگران معترض می گویند دولت قصد دارد با فروش این شرکت به بخش خصوصی بخشی از نیازهای خود را تامین نماید. کارگران بر امنیت شغلی و معیشت خود و همچنین پرداخت کامل و فوری طلبهایشان تاکید کردند.

-٤ تشکل کارگری یعنی سندیکای شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه، سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری و کمیته پیگیری برای ایجاد تشکل‌های کارگری طی بیانیه ای مشترک سیزدهم آذر ماه روز مبارزه با سانسور را گرامی داشتند. در این بیانیه از جمله چنین آمده است: “سیزدهم آذر روز مبارزه با سانسور است، سانسور یکی از ابزارهای مهم سلب آزادی به‌ شمار می‌رود. سانسور به‌ مانند سدی در برابر آزادی قلم و آزادی بیان است و ابزار یک سیستم بسته و دیکتاتوری است که در آن اکثریت انسان‌ها صدمه خواهند دید و بیشترین صدمه از آن طبقه کارگر و همه ستم‌دیده‌گان خواهد بود، جنبش‌های مختلف مانند جنبش کارگری و سایر اقشار حتی محیط زیستی نیز از سانسور لطمه دیده و به موجب آن سرکوب می‌گردند. ما بارها و بارها شاهد استفاده از تیغ تیز سانسور برای تسهیل در ضربات وارده بر قامت جنبش‌ها و فعالان، رهبران و پیشروان آنها بوده‌ایم. سانسور تامین کننده تاریکی مورد نیاز برای سرکوب است. با وجود این شمشیر دولبه سرکوب و سانسور‌ علیه آزادی، هرگز جنبش‌های اجتماعی و فعالان آن سکوت نکرده، بلکه همواره بر علیه آن به مبارزه برخاسته اند. چنانکه مطالبات خود را با اعتصاب، تجمعات اعتراضی در خیابان‌ها و مقابل سازمان‌ها و نهادها فریاد زدند. سانسور از مصادیق عینی، شفاف و آشکار سرکوب آزادی به‌ شمار می‌رود….

یک درصدی‌ها با تمام امکانات، سازمان‌ها و قوای نظامی و قضایی و اجرایی و قانون گذاری، قادر نخواهند شد که جوامع را به جزایر امن استثمار و ثروت اندوزی خود تبدیل کنند. چنان‌که شاهد درهم شکستن تمامی تلاش‌شان برای رسیدن به اهداف خود بوده و خواهیم بود. برای نمونه مبارزان نویسنده نیز مانند هزاران کارگر و رهبران کارگری دیگر به همراه رهبران و پیشروان جنبش کارگری و سایر اقشار اجتماعی در زندان بسر می‌برند. به یقین بر این باوریم کارگران و زحمتکشان بدون اتحاد و همبستگی و ابزارها و قدرت اجتماعی و شورایی و اتحادیه‌ای و سندیکایی‌ خود و ایجاد توازن قوای لازم نمی‌توانند آزادی‌های ممکن را ایجاد کنند. زیرا سیستم سرمایه‌داری برای غارت بیشتر نیاز به سانسور و عدم آگاهی طبقاتی دارد. زنده باد اتحاد کارگران و زحمتکشان برای لغو سانسور”.

حزب کمونیست کارگری همراه با کارگران سیزدهم آذر روز مبارزه علیه سانسور را گرامی میدارد.

– روز شنبه ۱۵ آذرماه عده ای از پاکبانان شرکت آرش زین بابل در ایستگاه شوش مترو خط یک تهران در اعتراض به عقب افتادن حدود ۲ ماه مزد و پرداخت نشدن عیدی و سنوات سال ۹۸ و ۱۵ روز حقوق اسفند ٩٨ و نیز اخراج چند تن از همکارانشان دست به تجمع زدند. در این روز کارگران باز هم با همان وعده های همیشگی روبرو شدند. کارگران میگویند وعده قبول نیست و پیگیر خواستهایشان هستند.

پیش بسوی اعتصابات سراسری

پیش بسوی ایجاد شوراها

حزب کمونیست کارگری ایران

١٥ آذر۱۳۹۹، ٥ دسامبر ۲۰۲۰

Print Friendly, PDF & Email

Google Translate