آیا مذاهب سامی در زمان خود مترقی بودند؟

آیا مذاهب سامی در زمان خود مترقی بودند؟

هم در میان مردم عادی و هم در میان بسیاری از متخصصین مطالعات مذهبی، این باور شایع است که ظهور سه مذهب سامی یکتاپرست به خصوص مذهب مسیحیت، در زمانه خودشان نشانه پیشرفت قوه تفکر بشر بوده و نسبت به مذاهب پاگان و چندخدایی که جایگزین آنها شده اند، مترقی تر و عقلانی تر بوده اند. بنابراین به زعم ایشان، مذاهبی مانند یهودیت، مسیحیت و اسلام اگرچه اکنون با شرایط مدرن مطابقتی ندارند، اما دست کم در زمان ظهور خودشان، به لحاظ نظری، پیشرفته تر بودند و عقاید بشری را گامی به جلو بردند. من در این مقاله می خواهم نشان بدهم این باور رایج بی پایه و اساس است و اگر نگوییم یک دروغ بی شرمانه، از جهل و ناآگاهی نسبت به مذاهب و تفکرات رقیب در زمان ظهور این مذاهب سامی نشات می‌گیرد. پیروان این عقیده دروغین، به خودشان زحمتی نمی‌دهند تا تفکرات الحادی یا پاگان آنزمان را مطالعه کنند و بعد در این مورد به قضاوت بنشینند. ادامه‌ی خواندن

چگونه جمهوری اسلامی را سرنگون سازیم؟

پرسش از معماری یک انقلاب مستقیما پرسش از سبک کار است. سبک کار کمونیستی مناسب با شرایط سیاسی فعلی ایران چیست؟ من بدون مقدمه به سراغ اصل مطلب می‌روم. آنچه امروزه اپوزیسیون راست و چپ برای مقابله با جمهوری اسلامی انجام می‌دهد به هیچ وجه بر سبک کار صحیحی استوار نیست. ادامه‌ی خواندن

مغلطه ی آنها ، برنامه ی ما

امین قضایی 
منبع : http://azady-barabary.com/

۱ – اعتقاد راسخ ما بر این است که مبارزه برای نابودی نظام سرمایه داری و برقراری سوسیالیسم ، در گروی  بلوغ و پیشرفت جنبش های اجتماعی در ایران است. در شرایط خفقان سیاسی وسرکوب بی امان همه چیز و همه کس ، امکان تشکل یابی ، تحزب و حتی  ابراز آزادانه عقاید و گرایش های سیاسی ، از مردم سلب شده است.بنابراین تنها مطالبات مشخص جنبش های اجتماعی ، عرصه ی ارتباط ارگانیک میان یک افق سیاسی مشخص و توده ی مردم است. تنها با تعین و جهت یابی این مطالبات به سوی افق سوسیالیستی ، قادر به آماده سازی طبقه ی کارگر در مبارزه ی طبقاتی خویش هستیم. در این مسیر ، سه جنبش کارگری ، دانشجویی و زنان در مقاطع کوتاهی توانسته اند مطالبات خود را در جامعه مطرح ساخته و فعالین جنبشی خود را معرفی کنند.

ادامه‌ی خواندن

فقر شناسی، نوشته رفیق امین قضایی

امین قضایى
دو نوع فقیر وجود دارد : فقیری که پول ندارد به رستوران برود ، فقیری که اصلا او را به رستوران راه نمی دهند. دومی برای اولی یک کابوس است . فقرا تنها سعی نمی کنند پول دربیارند بیشتر از این باید سعی کنند  فقرشان از ظاهرشان قابل تشخیص نباشد. آنها تمام تلاش خود را در مقابل دوستان و میهمانان خود انجام می دهند تا فقر خود را پنهان کنند تا مبادا آبروشان یعنی همان موقعیت خرد ِ اجتماعی شان به خطر بیافتد .

ادامه‌ی خواندن

درباره دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب

امین قضایی : جنبش دانشجویان آزادی خواه و برابری طلب را با اعضایش نمی شناسند ، شناسنامه این جنبش ، همان کارنامه ی درخشان این جنبش  و  فعالیت های مبارزاتی آن است. پس خیلی ساده استدلال می کنم که بنابر واقعیت فوق الذکر، دستگیری گسترده ی اعضای این جنبش نیز به سرکوب همیشگی و نابودی این جنبش منجر نخواهد شد.

ادامه‌ی خواندن

معمای کامو

امین قضایی : قصد ندارم متفکرینی مانند کامو و یا  آرای اندیشمندان منتسب به مکتب فرانکفورت را نقد کنم چون مسئله ای که فرانکفورتی ها به  مانند موعظه گرانی بی ایمان  به مارکسیسم در برابر مارکسیسم پیش می کشند به معمایی کاملا جدی تر در تاریخ تفکر غرب تعلق دارد.

ادامه‌ی خواندن

درباره جنبش چپ دانشجویی

امین قضایی : تا دیروز، جنبش دانشجویی وجود نداشت جز موقعی که دروغ می گفت. و ما چپ ها بودیم که جنبش را دوباره تعریف کردیم: جنبش دانشجویی وجود ندارد جز موقعی که فریاد بزند.قدرت تئوری و اندیشه ما هزاران برابر نسل پیشین چپ است. ما دیالکتیسین ها به قول سقراط از اهالی تراکی نیستیم که هر کجا مدعی یافتیم او را دعوت به کشتی گرفتن نماییم.

ادامه‌ی خواندن