مصاحبه تلویزیون اکس مسلم با بابک یزدی و شاپرک شجری زاده تحت عنوان :
اهمیت لغو بازی فوتبال جمهوری اسلامی با کانادا برای خداناباوران چیست؟
لینک کامل برنامه در یوتیوب
https://www.youtube.com/watch?v=wBQliwyKfLs
در اینجا فشرده پاسخ هاو نظرات بابک یزدی را به صورت کتبی و تلخیص شده خواهید دید.
اکس مسلم:
چه پروسه ای طی شد تا این مسابقه لغو شد؟
بابک یزدی:
از روز اولی که حامد اسماعیلیون اعلام کرد، ما هم در شرق و هم در غرب کانادا مشغول شدیم.
افراد جریانات، احزاب سازمان ها و به ویژه خانواده و شخص حامد خیلی خوب و جدی کار کردند.
مقامات دولتی هم اول زیاد جدی نگرفته بودند ولی خود جاستین ترودو نخست وزیر گفته بود “ایده خوبی نبوده” شهردار ونکوور که محکوم کرده بود و پرمیر یا فرماندار بریتیش کلمبیا هم تایید نکرده بود.
من همان روز اول برای حامد نامه ای نوشتم که ما در ونکوور نیروی خوبی داریم و شما چون هزینه سفر و هواپیما و … سنگین هست اگر مایل باشید می توانید دوستانتون را در منزل رفقای ما جا بدهید تا هزینه هتل و غذا و ایاب و ذهاب تون صرفه جویی شود. که حامد هم تشکر کرده و گفته بود اگر لازم شد تماس می گیرم.
ما از اول گفتیم باید بریم برای کنسل کردن پلن “آ” و اگر کنسل نشد بریم برای پلن “ب” و پلن “ث” و بیشترین نیرو را روی پلن “آ ” گذاشتیم و به همین دلیل داخل حزب ما اطلاعیه خودمان را دادیم هم کمیته خارج و هم کمیته غرب کانادا و سازماندهی و برنامه ریزی برای هم داخل و هم بیرون استادیوم داشتیم. و بیرون حزب هم با شخصیت های سیاسی ، هنری، فرهنگی، اجتماعی نامه ای خطاب به فدراسیون فوتبال نوشتیم. و کپی آن را هم به نخست وزیر و وزیر ورزش و وزیر مهاجرت و نمایندگان مجلس و … در کانادا فرستادیم.
از طرف آی دبلیو دی(فعالین روز جهانی زن) در ونکوور هم نامه ای خطاب به فدراسیون نوشته شد.
از طرف کمیته مبارزه برای آزادی زندانیان سیاسی هم نامه نوشته شد و هم اجازه تظاهرات جلوی خود فدراسیون را برای جمعه ۲۷ مه گذشته داشتیم.
هم زمان در کلاب هاوس دوستانی مثل شاپرک و بهرنگ و کیقباد و مصطفی عزیزی و دیگران کار و فعالیت می کردند که مواردی هم ما را هم دعوت و همکاری می کردیم.
در مدیا اجتماعی فیس بوک. تلویزیون کانال جدید تلویزیون همراه و سی بی سی و … در حد توان مصاحبه و نوشته و .. .داشتیم.
این بخشی از کاری بود که ما درگیر بودیم. طبیعتا افراد و گروه ها و شخصیت های دیگر هم خیلی کار کردند. و به ویژه خانواده های پرواز ۷۵۲ و به ویژه شخص حامد اسماعیلیون خیلی خوب کار کرد مواضع خوب و درست و متین و مردمی هم داشت.
ما گفته بودیم که مخالف فوتبال و یا فوتبالیست ها نیستیم. مخالف بازیکن و یا حتی تماشاچی ها هم نیستیم. ما مخالف بازی سیاسی که پشت داستان بود و می خواستند روابط دو کشور را به شکلی نرمال و عادی کنند بودیم.
اکس مسلم:
مشکلات پیش رو برای لغو مسابقه فوتبال چه بوده اند؟
بابک یزدی:
یکی خود دولت کانادا بود که تقریبا وسط بازی می کرد و باید با خودمان همراهش می کردیم. البته در این مورد از اول کمی از وسط کمی فاصله گرفته بود و به سمت مخالفین رژیم نزدیکتر شده بود ولی اصلا کافی نبود. نخست وزیر گفته بود” ایده خوبی نبوده” پریمیر بریتیش کلمبیا هم موضع مشابهی گرفته بود ولی شهردار ونکوور رسما محکوم کرده بود. یکی خود تیم فوتبال کانادا بود که اصلا در جریان مسائل سیاسی ایران نبود و اصلا سیاسی نبود و ما باید در جریان قرارشون میدادیم که این مورد سیاسی هست و رژیم ایران را بهتر به اون ها می شناسوندیم. که خوب کار شد به ویژه نامه هایی که به فدراسیون نوشته شد و اینکه مثلا آی دبلیو دی که ما در اونجا رفقامون دست اندرکار هستند. با تعداد زیادی از فوتبالیست ها نیز تماس گرفته و بخشا قانعشان کردند.. یک مورد دیگه بخشی از فوتبال دوستان که لزوما رژیمی هم نبودند ولی دوست داشتند فوتبال را تماشا کنند و تحت تاثیر تبلیغات رژیم قرار گرفته بودند که “فوتبال را سیاسی نکنیم” فوتبالی که نصف جمعیت یعنی زنان را راه نمیدهند و یا با اسرائیل مسابقه نمی دهند و … سیاسی نکنیم. در این مورد هم خوب کار توضیحی و نوشته و مصاحبه های زیادی صورت گرفت.
اکس مسلم:
بایکوت سیاسی حکومت اسلامی در سطح بین الملل چطور به مردم کمک میکند براندازی را بهتر پیش ببرند؟
بابک یزدی:
ما سیاست بایکوت رژیم را سالها داشتیم و باور داریم که این رژیم را باید بایکوت سیاسی، نظامی، ورزشی، هنری و سران رژیم را حتی بایکوت اقتصادی هم کرد.طبیعتا بایکوت اقتصادی علی العموم به ضرر مردم هست ولی بقیه بایکوت ها را باید اعمال کرد و باید فشار آورد و رژیم را مثل دولت آپارتاید آفریقای جنوبی در یک کلام آفریقای جنوبیزه اش کرد.
این رژیم با روی کار آمدنش تقریبا اسلام سیاسی را جهانی کرد. شاخه شیعه آن در ایران و سنی اش در افغانستان و پاکستان و عربستان و بدتر هم دیگه بوکوحرام و داعش و …
بخشا کمک ها و نیاز دولت های غربی برای مبارزه با کمونیسم و بخشا هم راستش بعد تر با سقوط شوروی که به نام سقوط کمونیسم تبلیغ می شد خواستند آلترناتیوی درست کنند برای مظلومان و مستضعفان و زحمت کشان و در این مورد نه تنها خود اسلامی ها بلکه بخشی از چپ های پرت و عقب مانده و هپروتی هم کمک کرده بودند.
دولت های غربی هنوز هم به طور کامل دست از حمایت از این رژیم برنداشته اند. هرچند تا حدودی مانند سابق زیر بال و پرش را نمی گیرند.
با سقوط رژیم اسلامی در ایران و روی کار آمدن یک رژیم آزاد، سکولار، و انسانی که مبتنی باشد بر خوشی، شادی، رفاه، آسایش، و رهایی مردم در ایران که برآمده از یک انقلاب و در کشوری که رژیم اسلامی حاکم بوده روی کار بیاید و اینکه نویدی داده شود که در یک گوشه ای از جهان یک نظامی سکولار و لائیک روی کار آمده، داستان انقلاب کبیر فرانسه به شکلی در جهان تکرار خواهد شد و حتی بیشتر و مهمتر به دلیل مدیای اجتماعی که امروزه در دسترس مردم جهان هست، یواش یواش پشم و پیله اسلام سیاسی هم ریخته میشه و دکون و دستگاهشون را هم جمع می کنند.
ما از سالها قبل سیاست بایکوت رژیم را داشتیم ولی کم کم افراد و جریانات دیگه هم دارند به این سیاست نزدیک می شوند. نمونه اش خانواده های پرواز ۷۵۲، و مسیح علینژاد و بخشا ورزشکارانی که از رژیم جدا شده و یا پناهنده شده اند و …
این سیاست را ما ادامه می دهیم و سعی می کنیم افراد و جریانات بیشتری را به این سیاست یعنی بایکوت سیاسی، نظامی، ورزشی، فرهنگی و هنری رژیم جذب و قانع کنیم.
ما گفته بودیم کنسل بشود یک پیروزی برای مخالفین رژیم هست و کنسل هم نشود از خود فرودگاه تا داخل و بیرون استادیوم یک افتضاح برای رژیم و طرفدارانش درست می کنیم!
آنطور که رژیم مدعی بود این بازی مربوط به باورهای مختلف نبود!
این پیروزی در ادامه موفقیت دادگاه استکهلم که به جرایم یکی از عوامل کشتار زندانیان سیاسی در سال ۶۷ رسیدگی کرد، موفقیت بزرگی است که موقعیت جمهوری اسلامی را در عرصه بین المللی هرچه بیشتر تضعیف می کند.
یک راه انزوای کامل جمهوری اسلامی این است که هر گونه روابط ورزشی، فرهنگی، نظامی و سیاسی با این رژیم در سطح بین المللی قطع شود. جمهوری اسلامی دشمن و قاتل مردم ایران است.
لغو مسابقه فوتبال ایران و کانادا به همگان نشان داد که شرایط برای بایکوت رژیم جنایتکار اسلامی مهیا است و ما می توانیم با کار متمرکز و بسیج افکار عمومی شکستهای بیشتری را به جمهوری اسلامی تحمیل کنیم.
زنده باد همه کسانی که با تلاش شبانه روزی باعث لغو این مسابقه و سرافکندگی بیشتر برای جمهوری اسلامی شدند.
این نکته را هم بگویم که این برنامه کاری جمعی و با هم و ثمره اتحاد نانوشته ای بود بین خیلی از مخالفین رژیم. از فردی و جریانی و گروهی تا حزبی و سازمانی و … به ویژه خانواده ها و شخص حامد و البته حزب ما هم بیشترین تلاش خودش را داشت.کسی رانباید در این جریان بولد و یا رهبر کرد، و کسی را هم نباید کنار گذاشت و جدا کرد مگر افراد و جریاناتی که رسما و عملا درگیر نشدند.
ما نشان دادیم که این رژیم لیاقت بازی در سطح جهانی و با تیم کانادا را ندارد.
رژیمی که به صورت زنانی که سعی می کنند وارد استادیوم شوند، فلفل می پاشند.
رژیمی که یک رژیم قاتل و آپارتاید جنسی است که ورزشکاران و مردم معترض در خیابان ها را با خونسردی می کشد.
با تلاش هایی که انجام شد مسابقه تیم ایران با اکوادور در تورنتو و مسابقه اصلی یعنی تیم ایران با تیم کانادا در ونکوور نیز لغو گردید.. ولی در هر صورت اگر مسابقه ای هم برپزار می شد ما از فرودگاه تا هتل و استادیوم و حتی مسیر های راه به رژیم و تروریست های همراه تیم فوتبال درس خوبی می دادیم.
اسک مسلم:
بایکوت سیاسی اگر منجر به سرنگونی جمهوری اسلامی شود چطور جنبش اسلام سیاسی در سطح جهان را تضعیف خواهد کرد؟
بابک یزدی:
ما از اول گفته بودیم کنسل بشود یک پیروزی برای مخالفین رژیم هست و کنسل هم نشود از خود فرودگاه تا هتل و در مسیر راه و داخل و بیرون استادیوم یک افتضاح برایشان درست می کنیم!
این بازی مربوط به باورهای مختلف نیست!
این یه آزمایش و یا امتحانی بود تا ببینند می توانند روابط دو دولت را از سر بگیرند و دولت کانادا هم و به ویژه حزب حاکم که همیشه گاهی به نعل و گاهی به میخ می زند و با رژیم می لاسد متوجه شد که جنبش خانواده ها ، و جنبش اعتراضی در ایران و خارج به هیچ وجه اجازه نمی دهد که این روابط دوباره مثل سابق از سر بگیرد. و به ویژه با این رئیس جمهور قاتلی که یکی از دست اندرکاران قتل عام ۶۷ هست و خود دولت کانادا و هر سه حزب رسما قتل عام ۶۷ را به عنوان جنایت علیه بشریت به رسمیت شناخته اند و کانادا تنها دولتی هست که قتل عام ۶۷ را رسما جنایت علیه بشریت به رسمیت شناخته و روز دهم سپتامبر را به عنوان روز زندانیان سیاسی در ایران به رسمیت شناخته.
در ضمن دولت کانادا هر سال نقض حقوق بشر در ایران را در سازمان ملل مطرح کرده و امسال نیز ما باید یک متنی کامل و پاکیجی از موارد نقض حقوق بشر را به علی احساسی که نماینده پارلمان و همچنین نماینده و مدیر بخش حقوق بشر کانادا در پارلمان هست بدهیم و تشویق و ترغیب کنیم تا رژیم را بیشتر بهتر محکوم کند و همچنین سپاه پاسداران را به عنوان یک جریان تروریستی به رسمیت بشناسند.
بابک یزدی