اخباروگزارشات کارگری ١٠ آبان ماه ١٣٩٩

اخبار کارگرى
October 31, 2020

اخباروگزارشات کارگری ١٠ آبان ماه ١٣٩٩

- کارگران خوزستان دراعتراض:

1- ادامه اعتراضات کارگران شرکت آب وفاضلاب اهواز نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل وزارت نیرو

2- اعتصاب وتجمع کارگران واحدهای تعمیراتی شرکت پتروشیمی فناوران در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق وسطح نازلش

3- ادامه اعتراضات جمعی از کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به بازداشت همکاران مقابل دفتر مدیریت شرکت

4- ادامه اعتراضات کارگران دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش وعدم تبدیل وضعیت از پیمانی به قرارداد مستقیم با تجمع مقابل سازمان منطقه آزاد اروند

5- ادامه تجمعات اعتراضی کارکنان دانشگاه چمران اهوازنسبت به سطح پایین حقوق وشرایط کاری

- تجمعات اعتراضی دامنه دارکارگران کشت و صنعت مغان نسبت به بلاتکلیفی شغلی بدلیل عدم تعیین تکلیف با مالکیت شرکت پس از ابطال واگذاری مقابل اداره مرکزی

- بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین علیرغم وعده و وعیدها کماکان ادامه دارد

- لگدمالی حقوق کودکان وزنان کارگر جنوب کرمان(10 تا 60 سال) زیر سایه سکوت مسئولین ذیربط

- خودسوزی کارگرجوان اخراجی یک شرکت شن و ماسه رودبارمقابل معدن

*کارگران خوزستان دراعتراض:

1- ادامه اعتراضات کارگران شرکت آب وفاضلاب اهواز نسبت به عدم تبدیل وضعیت مقابل وزارت نیرو

روز شنبه 10 آبان،جمعی ازکارگران پیمانی آب وفاضلاب اهوازخودرا به تهران رساندند تا با تجمع مقابل ساختمان وزارت نیروصدای اعتراضشان را نسبت به عدم تبدیل وضعیت 1400 کارگراین شرکت از پیمانی به قرارداد مستقیم،هرچه بیشتر منعکس کنند.

یکی از کارگران حاضر درتجمع اعتراضی مقابل وزارت نیرو به خبرنگار رسانه ای گفت: تبدیل وضعیت استخدامی از کارگر پیمانکاری به قرارداد مستقیم مطالبه‌ای است که سال‌هاست آن ‌را دنبال می‌کنیم. تا اینکه سال جاری علارغم صدور بخشنامه از سوی سازمان مهندسی آبفای کشور مبنی بر تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری به قرارداد مستقیم، متاسفانه مدیریت آبفای اهواز این تکلیف قانونی را اجرا نمی‌کند.

وی افزود: در آبفای اهواز حدود 1400 نفر به واسطه چند شرکت پیمانکاری با سوابق کاری 15 تا 20 ساله مشغول کارند. حقوقی که آن‌ها از شرکت‌های واسطه‌ای دریافت می‌کنند کفاف زندگی‌شان را نمی‌دهد در عین حال با وجود تشابه نزدیکی که میان حرفه آن‌ها با برخی نیروهای قرارداد مستقیم و حتی رسمی وجود دارد، دستمزدهایی که به آن‌ها پرداخت می‌شود به هیچ وجه قابل مقایسه نیست. بنابراین تصمیم به تبدیل وضعیت استخدامی خود گرفتند.

این کارگر پیمانکاری آبفای اهواز با بیان اینکه کارگران بارها مسئله تبدیل وضعیت استخدامی خود را از آبفای اهواز و آبفای خوزستان مطالبه کرده‌اند، اضافه کرد: در این‌باره علاوه بر آبفای اهواز با آبفای خوزستان هم نامه‌نگاری‌هایی انجام دادیم که نتیجه آن وعده پیگیری بوده است. تا اینکه به صورت اتفاقی برخی همکاران که مطالباتمان را در آبفای تهران پیگیری می‌کردند متوجه صدور بخشنامه تبدیل وضعیت شغلی کارگران پیمانکاری شدند که آبفای اهواز در ابتدا آن را انکار می‌کرد.

او ادامه داد:در حال حاضر حدود 4 ماه از ابلاغ این بخشنامه مهم و سرنوشت‌ساز می‌گذرد اما اداره آبفای اهواز هیچ اقدامی برای اجرای آن نمی‌کند.

این کارگر در ارتباط با علت حضورشان در تهران گفت: در واکنش به بی‌توجهی مسئولان استانی به مطالباتمان تصمیم گرفتیم به تهران بیاییم و اعتراض‌مان را به گوش مسئولان بالا دستی برسانیم.

او که خواستار رسیدگی مسئولان وزارت نیرو و آب و فاضلاب کشور به مشکلاتشان است،همچنین گفت: کارگران آبفای اهواز در طی یک الی دو سال گذشته برای تحقق خواسته‌هایشان چندین بار تجمع اعتراض بر پا کرده‌اند که در هر نوبت با بی‌توجهی مسئولان روبرو شدند.

این کارگر با بیان اینکه بدون شک همه کارگران آبفای اهواز که از صبح امروز در تهران حضور دارند، منتظر پاسخ موافق مسئولان هستند،ادامه داد: کارگران آب و فاضلاب اهواز پیش از سفر به تهران پیگیری‌های زیادی ازسوی نهادهای مرتبط با مطالباتشان انجام داده‌اند اما به دلیل بی‌تفاوتی مسئولان استانی ناچار شده‌اند اعتراض خود را به تهران انتقال دهند.

وی گفت: سال‌ها به واسطه حضور پیمانکاری‌های مختلف به کار تلمبه‌چی، اپراتوری ایستگاه‌های آب و فاضلاب و غیره… اشتغال داشته‌ایم اما کار با پیمانکاران خسته‌مان کرده و می‌خواهیم بخشنامه تبدیل وضعیت کارگران پیمانکاری عملی شود.

این کارگر پیمانی آبفای اهواز در پایان گفت: بخشنامه تبدیل وضعیت قراردادهای کاری کارگران پیمانی به آینده شغلی ما سر و سامان می‌دهد و ما به هیج وجه از این مطالبه‌ی خود کوتاه نخواهیم آمد.

2- اعتصاب وتجمع کارگران واحدهای تعمیراتی شرکت پتروشیمی فناوران در اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق وسطح نازلش

روز شنبه 10 آبان، کارگران واحدهای تعمیراتی شرکت پتروشیمی فناوران برای اعتراض به تبعیض در پرداخت حقوق وسطح نازلش دست از کار کشیدند ودراین واحد تولیدی واقع دربندرامام، منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی ماهشهرتجمع کردند.

یکی از کارگران اعتصابی به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: تجمع کنندگان در محوطه شرکت از مدیران این پتروشیمی خواستار توجه به وضعیت نابسامان خود و رفع تبعیض‌ در خدمات شغلی و ردیف های استخدامی شده اند.

وی افزود:پتروشیمی فناوران بیش از 800 نیروی شاغل دارد که با عناوین قراردادی متفاوت بکارگیری شده‌اند و در ارائه خدمات به آنها تفاوت‌های بسیاری وجود دارد و همین موضوع باعث شکاف عمین‌ در ارائه خدمات و حقوق و مزایا شده است.

وی اضافه کرد:گاها چند نفر در یک واحد و کنار هم کار می‌کنند اما برخی با حقوق و مزایای کافی و نیروی دیگر حتی از خدمات اولیه رفاهی محروم است.

ابل یادآوری است که،پتروشیمی فناوران از شرکت‌های زیرمجموعه شرکت سرمایه گذاری نفت،گازوپتروشیمی تامین(تاپیکو) است وشرکت سرمایه گذاری تأمین اجتماعی (شستا) با بیش از 71 درصد سهامدار اصلی هلدینگ تاپیکواست.

3- ادامه اعتراضات جمعی از کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه نسبت به بازداشت همکاران مقابل دفتر مدیریت شرکت

روز شنبه 10 آبان، جمعی از کارگران کشت وصنعت نیشکر هفت تپه درادامه اعتراضشان نسبت بازداشت چهارنفر از همکارانشان دست به تجمع مقابل دفتر مدیریت شرکت زدند وخواستار آزادی آنها شدند.

خاطرنشان می شود که 4 کارگر هفت تپه بنام های یوسف بهمنی،مسعود حیوری، حمید ممبینی وابراهیم عباسی منجزی در تجمع اعتراضی روز پنج شنبه 8 تعدادی از کارگران نسبت به عدم پرداخت حق اضافه کاری ماه های تیر ومرداد 17 همکارانشان دراین مجتمع با دخالت نیروهای انتظامی ویگان ویژه بازداشت شدند و و ابتدا به پاسگاه هفت تپه وسپس به بازداشتگاه آگاهی شهرستان شوش و بنابر اخرین گزارشات منتشره،روز شنبه 10 آبان، زندان فجر شهرستان دزفول منتقل شدند.

روزجمعه 9 آبان هم،تعدادی از کارگران هفت تپه دراعتراض به بازداشت همکارانشان واعلام همبستگی با آنها مقابل پلیس امنیت شوش تجمع کرده بودند.

4- ادامه اعتراضات کارگران دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش وعدم تبدیل وضعیت از پیمانی به قرارداد مستقیم با تجمع مقابل سازمان منطقه آزاد اروند

روز شنبه 10 آبان، کارگران دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند درادامه اعتراضاتشان+ نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقعش وعدم تبدیل وضعیت از پیمانی به قرارداد مستقیم دست به تجمع مقابل سازمان منطقه آزاد اروند،زدند.

تجمع کنندگان به خبرنگار رسانه ای گفتند: خارج سازی وضعیت شغلی از زیر نظر پیمانکار و عقد قرارداد جدید زیر نظر سازمان تجاری صنعتی منطقه آزاد اروند و رسیدگی مسئولان به وضعیت مالی از خواسته‌هایی است که از مسئولان می خواهیم به آنها رسیدگی کنند.

+تجمع اعتراضی کارگران دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق

روز سه شنبه 6 آبان، کارگران دروازه های ورودی منطقه آزاد اروند برای بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم پرداخت بموقع حقوق مقابل شرکت تعاونی این منطقه واقع  در شمال غربی خلیج فارس- شهرهای آبادان، خرمشهر و مینوشهر(جزیره مینو)- و در محل تلاقی دو رودخانه اروند و کارون،تجمع کردند.

5- ادامه تجمعات اعتراضی کارکنان دانشگاه چمران اهوازنسبت به سطح پایین حقوق وشرایط کاری

روز شنبه 10 آبان، کارکنان دانشگاه چمران اهوازدرادامه اعتراضاتشان نسبت به سطح پایین حقوق وشرایط کاری،برای باری دیگردست به تجمع دراین واحد آموزش عالی در استان خوزستان زدند.

در همین رابطه:اعتصاب و تجمع کارکنان دانشگاه چمران اهواز دراعتراض به کاهش حقوق وافزایش ساعت کار

روز چهارشنبه 19 شهریور، کارکنان دانشگاه چمران اهواز برای انعکاس صدای اعتراضشان نسبت به کاهش حقوق وافزایش ساعت کاردست از کارکشیدند ودر محوطه دانشگاه تجمع کردند.

*تجمعات اعتراضی دامنه دارکارگران کشت و صنعت مغان نسبت به بلاتکلیفی شغلی بدلیل عدم تعیین تکلیف با مالکیت شرکت پس از ابطال واگذاری مقابل اداره مرکزی

طی هفته های گذشته همه روزه، کارگران بخش های مختلف کشت و صنعت مغان ورانندگان مرتبط به این مجتمع با برپایی تجمع مقابل اداره مرکزی شرکت با بنمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به عدم تعیین تکلیف با مالکیت شرکت،خواهان پایان دادن به بلاتکلیفی شغلیشان هستند.

یادآوری:اعتراض کارگران کشت وصنعت مغان نسبت به تخلیه انبار توسط مالک فعلی پس از ابطال واگذاری

کارگران کشت وصنعت مغان ضمن ممانعت از تخلیه انبار توسط مالک فعلی پس از ابطال واگذاری،اعتراضشان را روز جمعه 18 مهر رسانه ای کردند.

یکی از کارگران شرکت کشت و صنعت مغان به خبرنگار یک رسانه محلی گفت: به دلیل اینکه هنوز ابطال واگذاری تثبیت نشده و انتقال شرکت در حال انجام است، سرمایه گذار و مدیران فعلی شرکت از فرصت استفاده کرده و در حال تخلیه انبار‌ها هستند.

وی خاطرنشان کرد: از سوی دادستانی برای ممنوعیت تخلیه انبار‌ها نامه زده شده و پاسگاه شهرک نیز در محل حضور یافته، اما روند انتقال محصولات از انبارها ادامه دارد.

بنابه گزارش همین منبع،تاراج گران کشت وصنعت مغان دو روز است که شبانه روز با همکاری افراد معلوم الحال تمام ذخایر محصولات کشاورزی در این مجموعه زرخیز کشت وصنعت مغان در حال غارت و تخلیه است وتعدادی از کارگران کشت و صنعت مغان در داخل این مجموعه با عوامل غارت انبارهای کشت وصنعت مغان درگیر هستند.

هنوز هیچ واکنشی از سوی مسئولان امر برای جلوگیری از این غارت بزرگ و آشکار توسط افراد معلوم الحال صورت نگرفته است و به نظر می رسد مسئولان امر یا در خواب عمیق فرو رفته اند و یا خود را به بیخیالی مطلق زده اند تا آخرین بسته از شکر و لبینات موجود در انبارهای کشت و صنعت مغان را بطور کامل غارت و تخلیه کنند.

اگر همین امروز جلوی این غارت صریح وآشکار را نگیرند از انبار 8000 تنی شکر و لبنیات و حتی سایر تجهیزات و اقلام چیزی باقی نخواهد ماند یعنی اقدام مسئولان نوش دارو بعد از مرگ سهراب خواهد بود.

*بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین علیرغم وعده و وعیدها کماکان ادامه دارد

علیرغم وعده و وعیدهای محمدباقرنوبخت و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین کماکان ادامه دارد.

روز شنبه 10 آبان این کارگران به خبرنگاریک رسانه محلی گفتند:هفته گذشته معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار قزوین در رسانه‌ها مطرح کرده بود که در سفر اخیر محمدباقر نوبخت، معاون رییس جمهور و رییس سازمان برنامه و بودجه به قزوین و طرح موضوع، اعتبار مورد نیاز برای تسویه مطالبات کارگران عوارضی تامین و به استان نیز ابلاغ شده و با تامین اعتبار مطالبات کارگران، تا آخر هفته جاری به حساب آنان واریز خواهد شد.

البته با اینکه نوبخت در سفر به قزوین قول پرداخت مطالبات و بازگشت به کار کارکنان عوارضی قزوین را داده بود اما تا به امروز که دوماه از وعده رییس برنامه و بودجه قزوین می‌گذرد و با اینکه نوبخت بودجه لازم را در اختیار مسئولان استان قزوین قرار داده است اما هنوز هیچ وعده ای محقق نشده است.

درهمین رابطه:

+ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین علیرغم وعده و وعید محمدباقرنوبخت

بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی 48 کارگر اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین علیرغم وعده و وعید3شهریور99 محمدباقرنوبخت درتجمع اعتراضی این کارگران همزمان با سفر وی،کماکان ادامه دارد.

روز پنج شنبه اول آبان یک منبع خبری محلی از توخالی درآمدن وعده محمدباقرنوبخت مبنی بربازگشت بکار وپرداخت مطالبات 48 کارگر اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین پس از گذشت 2 ماه خبرداد.

بنابه گزارش همین منبع، 48کارگر اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین وخانواده هایشان هفت ماه است که درآمد و حقوق و بیمه ندارند، فرزندانشان را با هزینه خصوصی حوزه بهداشت و درمان نزد پزشک می‌برند، جدیدترین اظهارنظرهای مسئولان اداره راه و شهرسازی و اداره راهداری قزوین نیز نشان می‌دهد که هیچ نهادی تمایلی برای به‌کارگیری این کارگران اخراجی ندارد!

نزدیک دوماه از وعده نوبخت معاون رئیس جمهور برای بازگشت به کار و پرداخت معوقات این کارگران می‌گذرد اما هنوز این وعده رنگ تحقق به خود نگرفته و از سوی دیگر مسئولان برنامه و بودجه قزوین می‌گویند بودجه وعده داده شده به استان قزوین تعلق گرفته اما نهاد و متولی دولتی برای برعهده گرفتن بازپرداخت این مطالبات و به‌کارگیری این کارگران وجود ندارد!

گویا قرار است این بودجه در قزوین سرگردان بماند و با بی‌تدبیری صورت گرفته از سوی مسئولان دولتی و به گردن نگرفتن حل مشکل بیکاری این کارگران به تهران برگشت داده شود!

++تجمع اعتراضی کارگرن اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی همزمان با سفر نوبخت

روز دوشنبه 3 شهریور همزمان با سفر نوبخت به قزوین، کارگرن اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین درادامه اعتراضات دامنه دارشان نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی دست به تجمع در مسیربازگشت نوبخت از دهکده باراجین به مهمانسرا زدند.

بنابه گزارشات رسانه ای شده بتاریخ 6 شهریور،بنا به وعده نوبخت قرارشده که تا پایان سال 99 قرارداد کارگرن اخراجی راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای قزوین تمدید و بدهی و معوقات آنها نیز به حساب اداره کل راهداری استان واریز شود.

این کارگران که تعدادشان به 50نفرمی رسد 5 ماه است که به بهانه الکترونیکی شدن عوارضی‌ها از کار بیکار شده اند ودرحال دست وپنجه نرم کردن با مشکلات اقتصادی و معیشتی هستند ودرخلال این مدت بارها تجمعات اعتراضی در قزوین وتهران مقابل اداره کل راهداری،وزارت راه وشهرسازی واستانداری قزوین برپاکرده بودند.

*لگدمالی حقوق کودکان وزنان کارگر جنوب کرمان(10 تا 60 سال) زیر سایه سکوت مسئولین ذیربط

برای تهیه این گزارش به مدت یک هفته در مکان‌های مختلفی مثل گلخانه‌ها، مزارع کشت پیاز و سایر محصولات جالیزی در جنوب کرمان مستقر شده ایم و پای صحبت تعدادی از زنان کارگر نشستیم که در سنین مختلف 10 تا 60 سال برای امرار و معاش زندگی در زمین‌های کشاورزی مشغول فعالیت هستند.

از آن‌ها در خصوص دغدغه‌ها و خواسته هایشان پرسیدیم که بدون استثنا اولین دغدغه همه‌ی آن‌ها دستمزد پایین بود، آن‌ها می‌گفتند با توجه به اینکه ما گاهی بیش‌تر از مرد‌ها کار می کنیم و ساعات طولانی تری در زمین‌های کشاورزی و گلخانه‌ها برای کاشت و برداشت محصول می‌مانیم، اما یک سوم دستمزد مرد‌ها را می‌گیریم که نوعی تبعیض است.

علاوه بر آن ایمن نبودن محیط کار از نظر مسائل بهداشتی در مکان‌هایی مثل گلخانه‌ها که درصد سموم و کود‌های کشاورزی که تبخیر می‌شود و در محیط می‌مانند بیش از حد مجاز است از دیگر گلایه‌های آن‌ها از کارفرمایان بود که به این مسائل توجه ندارند و تاسف بارتر این که حتی بعضی از آن‌ها در این شرایط کرونایی ماسک ساده هم نداشتند.

محل سکونت اغلب این زنان کشاورز در نزدیکی همان گلخانه، مزرعه و یا باغی است که کار می کنند ومحل زندگی بیشتر آن‌ها آلونک‌هایی است که از چوب و پلاستیک ساخته شده اند و در مقابل آتش سوزی، حشرات، مار، عقرب و بسیاری از مسائل دیگر آسیب پذیرند.

اما مهم تر از همه بلاتکلیفی این زنان زحمت کشی بود که باید تا پایان عمر خود کار کنند چراکه بیش از 95 درصد این افراد فاقد بیمه هستند در صورتی که بعضی از آن‌ها خصوصا در گلخانه‌ها سابقه کار چند ساله داشتند اما کارفرمایان آن‌ها را بیمه نکرده اند.

جا به جایی زنانی که فاصله محل کار تا منزلشان بیشتر بود به وسیله وانت بار‌ها انجام می‌شد به طوری که در شرایط فعلی و ویروس کرونا تعداد زیادی از زنان بدون رعایت فاصله گذاری اجتماعی با وانت جابه جا می‌شدند و در صورت چپ کردن وانت فاجعه به بارخواهد آمد.

بی توجهی به اشتغال زنان دراین منطقه باعث شده است برخی زنان از شدت فقر و نیازمندی حاضر شوند با دستمزد کم و یا در مواردی مجانی و در برابر مقداری سبزیجات در زمین‌های کشاورزی کار کنند تا امید خود را در زندگی از دست ندهند.

دیدن این وضعیت ناگوار و ناراحت کننده سبب شد تا برای جویا شدن علت آن به سراغ مسئولان جنوب استان کرمان برویم تا شاید قدمی برای این افراد برداشته شود.

مسئول امور بانوان شهرستان جیرفت در این باره گفت: اکثر کارگران گلخانه‌ها زنان و دختران روستایی هستند که بیشتر آن‌ها زنان بی سرپرست، بدسرپرست یا خودسرپرست هستند.

او در خصوص مشکلات این زنان که بیشتردر معرض آسیب‌های روحی و جسمی هستند، افزود: با توجه به شیوع ویروس کرونا تعداد زیادی از زنان کارگر بالای وانت بار‌ها سوار می‌شوند تا از روستا به محل کارشان بروند واگریکی از آن‌ها ناقل بیماری باشد برای دیگر اعضای گروه نیزمشکلات جدی به وجود می‌آورد.

اوگفت: این کارگران زحمت کش هیچ‌گونه امنیت شغلی ندارند و فقط در فصل کاشت از آن‌ها بیگاری می‌کشند و با دستمزد ناچیزی مورد سوءاستفاده واقع می‌شوند.

وی افزود: این زنان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی نیستند و هیچ‌گونه حمایتی از آنان نمی‌شود و به دلیل شرایط بد محیط کار از نظر روحی و جسمی آسیب بسیاری می‌بینند.

سری به اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جیرفت زدیم تا ببینیم سهم این زنان زحمتکش در این سازمان چقدر است؟

سرپرست اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی شهرستان جیرفت   در خصوص سهم زنان کشاورز گفت: تقریبا بین 30 تا 40 درصد کارگران زن در بخش کشاورزی به صورت فصلی مشغول به کار هستند.

او با بیان اینکه زنان کارگر دربخش کشاورزی زیرمجموعه کارگاه‌های خدماتی، تولیدی، صنعتی یا کشاورزی قرار می‌گیرند، افزود: بر این اساس همه زنان کارگری که در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند مشمول قانون کار هستند.

وی افزود:هیچ سرپرست خانواده‌ای راضی نیست که همسرش در بخش کشاورزی با این وضعیت بد کار کند، اما به دلیل مشکلات اجتماعی و اقتصادی که دارند مجبور به کارگری در بخش کشاورزی روی بیاورند.

اوادامه داد: زنان‌کارگر کشاورز معمولا بیمه نمی‌شوند و کارفرما‌ها در این مورد تخلف می‌کنند، زیرا به دلیل حجم زیاد کار در فصل کاشت و برداشت قضیه از چشم بازرسان مخفی می‌ماند و آن‌ها بیمه نمی‌شوند، که با کمال تأسف باید گفت نه اداره تأمین اجتماعی می‌تواند به خوبی بازرسی انجام دهد و نه بازرسین اداره کار که به همین دلیل آن‌ها از مزایای بیمه محروم می‌شوند!

قابل یادآوری است که، جنوب استان کرمان یکی از قطب‌های کشاورزی درکشور است که سالانه بیش از چهار و نیم میلیون تن محصول کشاورزی تولید و روانه بازار‌های داخلی و خارجی می‌کند.

بخش هایی ازیک گزارش رسانه ای شده بتاریخ 10 آبان

*خودسوزی کارگرجوان اخراجی یک شرکت شن و ماسه رودبارمقابل معدن

روز پنج شنبه 8 آبان،یک کارگر 32 ساله اخراجی یک شرکت شن و ماسه رودباردراعتراض به عدم تمدید قراردادش وادامه بیکاریش دست به خودسوزی مقابل معدن زد.

این کارگراهل روستای گنجه رودباردراستان گیلان دچار سوختگی شدید وبه بیمارستان منتقل شد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com