اخبار و گزارشات کارگری ٩ اسفند ماه ١٣٩٨

اخبار کارگرى
February 28, 2020

اخبار و گزارشات کارگری ٩ اسفند ماه ١٣٩٨

«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

- کارزارعفو بین الملل برای لغو اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی ازبازداشت شدگان اعتراضات هفته آخر آبان ماه 98

- بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون شیوع ویروس کرونا

- بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون شیوع بیماری کرونا

- وضعيت نا به سامان راننده ها وکمک راننده های كاميون كارخانه سيمان بحنورد (خراسان شمالى)

- زنده زنده سوختن 5 کارگر در حادثه آتش سوزی گلخانه ای درشهرستان مبارکه

*کارزارعفو بین الملل برای لغو اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی ازبازداشت شدگان اعتراضات هفته آخر آبان ماه 98

روز جمعه 28 فوریه،سازمان عفو بین الملل با صدور فراخوانی تحت عنوان« اقدام فوری»خواهان راه اندازی کارزاری برای لغومحکومیت اعدام امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی ازبازداشت شدگان اعتراضات هفته آخر آبان ماه 98 شد.

دراین فراخوان ازجمله آمده است:

امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی در ارتباط با ایجاد آتش‌سوزی در جریان اعتراضات آبان پس از یک محاکمه به شدت ناعادلانه به اعدام محکوم شده‌اند.

آنها در مرحله تحقیق از داشتن وکیل محروم بودند و می‌گویند که شکنجه شده‌اند.

به مقامات ایران نامه بنویسید و از آن‌ها بخواهید که حکم اعدام آن‌ها را لغو کرده و یک محاکمه عادلانه بدون توسل به مجازات اعدام برگزار کنند.

از مقامات ایران بخواهید که ترتیبی اتخاذ کنند تا امیرحسین مرادی، سعید تمجیدی و محمد رجبی به وکیل انتخابی و خانواده خود دسترسی داشته و ادعاهای آن‌ها در خصوص شکنجه بررسی شده و افراد مظنون به داشتن مسئولیت  به صورت عادلانه محاکمه شوند.

لینک متن اصلی کمپین:

https://www.amnesty.org/en/documents/mde13/1888/2020/en/

*بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران پیرامون شیوع ویروس کرونا

ویروس کرونا در حالی استان‌ها و شهرها و روستاها را یک به یک فتح می‌کند و جامعه را در بهت و بحران فرو برده است که ما شاهد یک مدیریت ناکارآمد در مواجهه با بحران هستیم این ناکارآمدی ریشه در عوامل ساختاری کلان دارد و یک شبه به وجود نیامده‌است. تاکید بر خصوصی‌سازی و پولی سازی خدمات آموزشی و بهداشتی از سوی تمام جناح‌های سیاسی ، رشد و گسترش فقر و نابرابری در سال‌های اخیر، گسترش فساد و اختلاس و احتکار و عدم قاطعیت در برخورد با دزدان و فاسدان ، عدم آگاهی و توانمندی شهروندان در مواجهه با بحران ، مدیریت باندی و جناحی، پنهان‌کاری و نبود صداقت با مردم ، بی‌توجهی به تجربه‌های موفق جهانی، عدم توجه به تخصص و علم و سلطه برخی قشریون و متحجران در سیستم مدیریتی کشور و ... از جمله عوامل ریشه‌ای و ساختاری است که امروز و هنگام مقابله با کرونا خود را در مدیریت ناکارآمد نشان داده‌است و اگر تلاش و کوشش شبانه روزی پزشکان، پرستاران، بهیاران و سایر نیروهای خدمات درمانی نبود، در موقعیت بسیار بدتری قرار داشتیم که شایسته است از فداکاری تمام پرسنل و کادر بهداشتی و درمانی تشکر و قدردانی نماییم.

با شیوع کرونا در چین، رویکرد کاسب کارانه و سودمحور باعث شد که مسئولان پروازهای چین به ایران را محدود نکنند و متاسفانه عملا زمینه ورود ویروس به کشور فراهم گردید بعد از آن نیز سیاست کتمان و پنهان‌کاری ، عدم تامین امکانات و ایجاد زیرساخت‌های ضروری موجب شده‌است که اینک آمار رسمی ابتلا و فوت بیماران با آمار غیررسمی بسیار زیاد باشد به طوری که برخلاف آمارجهانی (دو درصد)،  طبق آخرین آماررسمی نرخ فوت مبتلایان در ایران کمی بیش از ده درصد برآورد شده‌است از سوی دیگر برخی مسئولان با گرفتن ویدئو و اعلام کرونای مثبت خود در حال عادی سازی شرایط هستند و رییس جمهور از روال عادی از روز شنبه سخن می‌گوید. مسئولان در حالی شو کرونای من هم مثبت است راه انداخته‌اند که تعدادی از پزشکان و پرستاران فداکار به خاطر فقدان امکانات و ایمنی جان خود را از دست داده‌اند جالب اینکه در شبکه‌های اجتماعی مردم تست مثبت کرونای مسئولان را به حساب دسترسی آنان و خانواده هایشان به کیت تشخیص و نمونه دیگری از تبعیض و نابرابری می‌دانند و خواستار آن هستند که رئیس جمهور هم مانند مردم روز شنبه از وسایل عمومی نقلیه استفاده کند تا بفهمد اوضاع چقدر عادی است!

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با نثار آرزوی سلامتی و تندرستی برای همه آحاد جامعه به خصوص پیشگامان مبارزه با کرونا رو به مسئولان ، مردم و همکاران اعلام می‌کند :

۱. مسئولان باید دست از کتمان برداشته با مردم صادق باشند و تمام امکانات را برای مقابله با کرونا بسیج نمایند. تعطیلی مراکز پرجمعیت و پرتردد از مدارس تا دانشگاه‌ها و سینما و مراکز خرید می‌تواند یک گام موثر باشد. دولت باید برای تمام اقشار شرایطی فراهم نماید که اگر کسانی مجبور شدند خود را قرنطینه نمایند مشکل معیشتی نداشته باشند.

۲. دولت باید تمام امکانات ضروری را برای تیم پزشکی فراهم نموده و ماسک ، دستکش و مواد ضدعفونی کننده را به صورت رایگان و کافی در اختیار همه قرار دهد متاسفانه روزانه شاهد کشف میلیونی از این اقلام هستیم ولی هنوز در مراکز درمانی و بهداشتی پرسنل و مردم از این خدمات بی‌بهره هستند.

۳. دولت باید از تجربه موفق دیگر کشورها استفاده می‌کرد و شهر قم را به عنوان منشأ، قرنطینه می‌نمود حالا که ویروس به بیش از ۲۰ استان سرایت نموده‌است بهترین کار ماندن در خانه و پرهیز از رفت و آمدهای غیرضروری است. مردم عزیز و شریف ایران باید ضمن آگاهی از این ویروس، تمام نکات ایمنی و بهداشتی را رعایت نمایند.

۴. به جای ایراد نطق‌های غیرمسئولانه چون گشایش مدارس از روز شنبه، دولت باید زمینه های آموزش مجازی را فراهم نماید تا دانشجویان و دانش‌آموزان در محیط خانه بتوانند درس بخوانند بی‌شک معلمان و اساتید کشور بعد از بحران در راستای جبران این ایام تلاش بیشتری خواهند نمود.

۵. زندان‌ها و پادگان‌ها از جمله مراکزی هستند که در صورت شیوع به خاطر محدودیت تردد و امکانات با فاجعه انسانی بزرگی روبرو خواهد شد لذا ما موکدا از مقامات مسئول خواهان اهدای مرخصی به زندانیان و سربازان هستیم. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران از قوه قضاییه ، سازمان زندان‌ها می‌خواهد شرایط آزادی و مرخصی #معلمان_زندانی را در کنار سایر زندانیان فراهم نماید.

ما چون گذشته معتقدیم قدرت ما در اتحاد ماست باید یکی شویم تا پیروز این میدان شویم باید روحیه فردگرایی و خودخواهی را کنار بگذاریم و با رعایت بهداشت به دیگران و بهبود وضعیت کمک نماییم.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

۱۳۹۸/۱۲/۹

*بیانیه اتحادیه آزاد کارگران ایران پیرامون شیوع بیماری کرونا

شبح مرگ بر فراز جامعه سایه انداخته است. با شیوع ابتلای گسترده به ویروس کرونا، این مرض مرگبار به یک اپیدمی جدی تبدیل شده است. روزانه اخبار ابتلا و مرگ و میر افراد جدیدی در شهرهای مختلف منتشر می شود. نگرانی ها از آن سو بسیار بیشتر از آمار رسمی است که اکنون دیگر بر همه عیان شده است که نهادهای دولتی در اعلام شروع این اپیدمی مرگبار با پنهانکاری جان مردم را به بازی گرفتند. اگر از همان ابتدای شیوع این بیماری اخبار صحیح به جامعه اطلاع داده میشد مردم زودتر می توانستند اعمال پیشگیرانه ی فردی را رعایت کنند. با توجه به ضعف جدی سیستم درمان در ایران و نبود امکانات پزشکی پیشرفته بایست در همان ابتدای شیوع، در مناطق درگیر محدودیتهای بهداشتی اِعمال می گشت تا بیماری به این سرعت در سراسر کشور منتشر نمی شد.

جدای از خطرات جدی شیوع این بیماری، عدم صلاحیت و توانایی حاکمیت برای اداره امور کشور بویژه در این شرایط بحرانی، هراس و نگرانی های مردم را چندین برابر کرده است.

هیچ فردی نه در خانه و نه در محیط کار، نه در مدارس و دانشگاه ها و نه در هیچ جایی احساس امنیت نمی کند. شرایط برای اقشار و طبقات فرودست جامعه بغرنج تر است که هم ناچار به حضور در محیط کار و اماکن عمومی هستند و بلحاظ اقتصادی هم توانایی تهیه و استفاده از مواد بهداشتی و وسایل پیشگیری از ابتلای به این ویروس را ندارند.

کارگران کارخانجات و مراکز صنعتی در محیطهای بسیار غیر بهداشتی به سر میبرند که خطر ابتلا به بیماری برایشان بسیار زیاد است.

زندانیان زیادی در زندانهای کشور به سر میبرند که از طریق تماس با خانواده های شان اعلام کرده اند که هیچگونه بهداشتی در زندانها رعایت نمی شود و نه تنها محیط زندانها ضدعفونی نگشته است بلکه هیچگونه مواد بهداشتی نیز در اختیار زندانیان قرار نگرفته است و حتی در فروشگاه های داخل زندان نیز مواد بهداشتی و ضدعفونی کننده ای برای خرید وجود ندارد. در این میان تعداد زیادی از زندانیان سیاسی در زندانهای کشور وجود دارند که بخاطر ضدیت حاکمیت با این زندانیان، بیشتر از دیگران در معرض خطر قرار دارند.

کودکان کار که در خیابانها و مراکز غیر بهداشتی به کار گرفته شده اند بدون هیچگونه آموزشی در اینباره، با جانشان بازی میشود. سربازان زیادی در محیط های غیر بهداشتی پادگان ها در جمع های پر تعداد به اسارت گرفته شده اند.

ختم کلام اینکه جانِ کل جامعه به بازی گرفته شده است.

در چنین شرایطی حکومت مؤظف است که:

۱- هرنوع مواد بهداشتی و پزشکی که برای رعایت بهداشت فردی نیاز است را به رایگان و سریعاً در اختیار تمامی افراد قرار دهد.

۲- آموزش های لازم برای پیشگیری از شیوع بیشتر بیماری را از طریق نهادهای ذیربط و صدا و سیما، سریعاً و به صورت تخصصی در اختیار جامعه قرار دهد.

۳- مراکز تخصصی پزشکی و آزمایشگاهی را برای تشخیص و درمان سریع بیماری در تمامی شهرها تجهیز کرده و به مردم اعلام نماید.

۴- آمار واقعی میزان ابتلا و تلفات را بدون هیچ مخفی کاری و دروغ بافی به اطلاع جامعه برساند.

۵- تصمیم گیرندگان و عاملین پنهانکاری درباره شیوع این بیماری که منجر به گسترش بیماری شد را به جامعه معرفی نماید تا آنها بعنوان اقدام کنندگان علیه امنیت جانی افراد جامعه در دادگاه های صالحه محاکمه گردند.

۶- تمامی زندانیان محبوس در زندانهای کشور بایست به فوریت یا آزاد گردند یا اینکه تا پایان دوران بحران به مرخصی فرستاده شوند.

۷- مدارس، دانشگاه ها و تمام مراکز آموزشی کشور باید تا پایان دوران شیوع بیماری تعطیل گردند.

۸- با توجه به شدت شیوع بیماری، مراکز کاری چه دولتی و چه خصوصی، کارخانجات و محیطهای صنعتی به مدت زمان لازم تعطیل اعلام گردند و چنانچه دولت از تعطیلی عمومی سر باز بزند کارگران و دیگر اقشار، خود رأساً برای تعطیلی اقدام نمایند.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- نهم اسفندماه نود و هشت

*وضعيت نا به سامان راننده ها وکمک راننده های كاميون كارخانه سيمان بحنورد (خراسان شمالى)

گزارش دریافتی:بالاخره دزد وسايل كاميون هاى كارخانه سيمان بجنورد توسط راننده ها بازداشت شد. اين خبر باعث شد تا به ميان راننده كاميون ها برويم هم از اخبار دزدى با خبر شويم و هم از اوضاع آنها گزارشى تهيه كنيم.

بنا به گفته راننده ها يك سرى دزدى  سریالی از ابتداى پاييز 98 در محل پاركينگ ماشين هاى سنگين كارخانه سيمان بجنوردبوقوع پیوست. دزدى هايى كوچك از قبیل سرقت لوازم داخل ماشين ( از دستمال كاغذى و فلاسك بگير تا آچار ، عينك ، جانماز...) اين دزدى ها باعث آن شد كه صاحبان كاميون به راننده هاى خود و راننده ها  به كمك راننده ها و كمك راننده ها به كارگران بخش بارگيرى شك و در مواردى انگ دزدى بزنند.

اما با بازداشت دزد توسط راننده ها و تحويل آن به حراست كارخانه معلوم شد دزد جزئى از لشکر بيكاران است كه تا سال پيش در اين كارخانه مشغول به كار بوده است ، و با تغيير پيمانكار نيروى انسانى  کارش را از دست داده است. تنها جرم وى براى اخراج از سر كار بالا بودن سابقه و سطح حقوقش نسبت به ديگر همكاران اش بوده است.

نظر آقاى "الف" را كه يكى از راننده كاميون هاى كارخانه است كه از وى دزد هم شده را در مورد دزدى ها جويا شدیم، او ميگويد ؛ "دزد كه به اين آفتابه دزد نميگن ، دزداى واقعى تو كارخونه نشستند و بار جابجا ميكنند." وقتى از وی پرسيدیم بايد با اين دزد وسايل چه كنند؟ ميگويد؛ هيچى، بايد وِلِش كنند. اين بره زندون زن و بچش هم از گرسنگى بايد خلاف كنند. اون كه بدتره. بهش كار بدن اگه دزدى كرد دستش رو قطع كنند. نه كه يه گرسنه رو بفرستى زندون به هيچى هم كار نداشته باشى.... من خودم رفتم شكايتم رو پس گرفتم. از او در مورد باقى مشكلات رانندگان پرسيدیم ، ميگويد؛ "ما راننده ها همدم مون ماشين. خونه مون ماشين. صبح ساعت ٥ ميزنيم بيرون از خونه اگه مسير داخل استانى بريم ١٠ شب خونه ايم" او در ادامه از نريختن بيمه ها به صورت كامل شكوه ميكند. وی می افزاید حق بيمه اش را ١٥تا ٢٠روز ميريزند. ميگويد پنج سال بيمه او را ناقص ريختد. با اين كه رانندگى جزء مشاغل نيمه سخت است اما متاسفانه صاحبان ماشين براى ارزان شدن حق بيمه ها از پرداخت كامل بيمه ها سر باز ميزنند و به دليل كم سوادى رانند گان كه حق بيمه را چك نميكنند اكثرا حتى از اين موضوع خبر هم ندارند.

اما وضعيت شاگرد راننده ها از اين هم فاجعه بارتر است. هيچ يك از شاگرد راننده ها بيشتر از يك ميليون حقوق نميگيرند. و هستند كسانى كه با پانصد هزار تومانکار می کنند. حق بيمه هم ندارند و اگر هم بيمه باشند بيشتر از ١٠ روز در ماه حق بيمه برايشان واريز نميشود.

آقای "دال" که صاحب یک يك كاميون بنز قديمى  وراننده است. از مشكلاتشان ميگويد. از گران شدن هزينه هاى ماشين از قيمت هاى لاستيك و تاير تا كم بودن قيمت حمل نقل ها می گوید. از قديمى بودن ماشينش نالان است و تنها آرزويش خريد يك ماشين صفر كيلومتر است. او كه بيشتر از سى سال سن ندارد اما چهره اش به مردان جا افتاده بيشتر شبيه است ، ميگويد ماشين را از پدر مرحومش به ارث برده. برادرش زمين هاى كشاورزى پدرش را به ارث برده خواهرانش خانه روستا را برداشته اند و وى ماشين را به شرط خرجى دادن به مادرشان برداشته است. اكنون مادرش با همسر و تك دخترش را از روستا آورده شهر اما از پس هزينه هايشان بر نمى آيد. ميگويد"شب روز در جاده ام بدون راننده كمكى و حتى شاگرد. اما خرج ماشين هم به زور در مياد چه برسه خرج خودم و خونه." او ميگويد از پول دريافتى براى هر سرى بار بردن بايد مقدارى به باربرى بدهد و كمى هم براى بيمه كردن بار بپردازد و شيرینى براى كارگران بخش بارگيرى كنار بگذارد و حق سيگار به باربر هاى محل تخليه بدهد.

با توجه به صحبت ها و كفتگو ها ميتوان پايين بودن حقوق شاگرد راننده ها و كم بودن بيمه هاى راننده ها و شاگردانشان و ناچيز بودن حمل بار و پرداخت رشوه تحت عناوين متفاوت را جزء مشكلات اين زحمتكشان دانست.

ندا ناجی آزاد شد

ندا ناجی از حامیان کارگران ایران که در روز جهانی کارگر همراه با دیگر کارگران در مقابل مجلس دستگیر شده بود امروز پنجشنبه هشتم اسفندماه پس از ده ماه بازداشت ظالمانه با قرار کفالت موقتاً از زندان آزاد شد.

ندا در دادگاه بدوی به حکم سنگین پنج سال و شش ماه حبس محکوم شد که در دادگاه تجدید نظر این حکم به سی ماه حبس تعزیری تغییر یافت.

اتحادیه آزاد کارگران ایران ضمن ابراز انزجار از صدور حکم زندان برای ندا ناجی، آزادی این فرزند جسور طبقه کارگر را به وی و خانواده اش شادباش می گوید و خواهان لغو احکام صادره علیه کارگران و فعالین کارگری و آزادی تمام زندانیان کارگری و سیاسی است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران- هشتم اسفندماه نود وهشت

*زنده زنده سوختن 5 کارگر در حادثه آتش سوزی گلخانه ای درشهرستان مبارکه

بامداد روز سه شنبه 6اسفند،درحادثه آتش سوزی گلخانه ای واقع در جنب کارخانه قند دهسرخ شهرستان مبارکه دراستان اصفهان5 کارگر زنده زنده سوختند.

درهمین رابطه مدير حوادث و فوريت های پزشکي استان اصفهان به خبرنگار رسانه ای گفت: درهمین رابطه مدير حوادث و فوريت های پزشکي استان اصفهان به خبرنگار رسانه ای گفت:در اين حادثه و به دليل سوختگي کامل بدن، پنج مرد که احتمال مي‌رود از اتباع افغانستان باشند جان خود را از دست دادند که پيکر آنها غيرقابل شناسايي است.

akhbarkargari2468@gmail.com

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com