اخبار و گزارشات کارگری ١٣ آبان ماه ١٣٩٨

اخبار کارگرى
November 05, 2019

اخبار و گزارشات کارگری ١٣ آبان ماه ١٣٩٨

«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

پژواک صدای کارگران حق طلب  بازداشتی شهرداری کوت عبدالله باشیم

- کارگران کمباین‌سازی تبریز برای جلوگیری از مصادره زمین و تجهیزات و ماشین‌آلات  کارخانه با تجمع مانع پلمب این واحد صنعتی شدند

- بلاتکلیفی معیشتی 3هزارکارگر شرکت همشهری زیرمجموعه شهرداری تبریزبدلیل اختلافات بین اعضای شورای شهر

- ” آینده مبهم گروه ملی صنعتی فولاد ”

- 14آبان سالروز در گذشت کورش بحشنده

- تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان نسبت  به وضعیت نامطلوب سرای دانشجویی صبا

- تحصن سها مرتضایی دانشجوی «ستاره دار» دانشگاه تهران در اعتراض به محرومیت تحصیلیش

*کارگران کمباین‌سازی تبریز برای جلوگیری از مصادره زمین و تجهیزات و ماشین‌آلات  کارخانه با تجمع مانع پلمب این واحد صنعتی شدند

روز شنبه 11آبان، کارگران کمباین‌سازی تبریز برای جلوگیری از مصادره زمین و تجهیزات و ماشین‌آلات  کارخانه با تجمع مانع پلمب این واحد صنعتی توسط یکی از بانک‌های خصوصی شدند.

کارگران کارخانه کمباین‌سازی تبریز:چرا قوه قضاییه اقدام به توقیف این کارخانه با بیش از 100میلیارد تومان ارزش مالی  که تنها محل درآمد اهالی یک منطقه بوده و کارگرانش سالها عمر خود را برای نگهداریش بعنوان محل کارشان هزینه کرده‌اند و مطالباتشان بابت مزد معوقه و سنوات پایان خدمت به حدود 2 میلیارد و600میلیون تومان می‌رسد ودر عین حال امکان بازگشایی مجدد ش وجود دارد،اقدام کرده است؟

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ 13آبان،جمعی از کارگران کارخانه کمباین‌سازی تبریز «توسعه صنعت آذربایجان» ، از توقیف کارخانه و مصادره زمین و تجهیزات و ماشین‌آلات این واحد تولیدی ازسوی یکی از بانک‌های خصوصی خبر دادند.

این کارگران با بیان اینکه در مدت زمانی که این کارخانه به تعطیلی کشیده شده، زیان‌های مالی و روحی زیادی را متحمل شده‌ایم، افزودند: سالها با تلاش شبانه‌روزی توانسته‌ایم با وجود همه مشکلات اقتصادی فعالیت تولیدی کارخانه کمباین‌سازی را حفظ کنیم اما چند سالی است این کارخانه تعطیل شده و اخیرا (روز شنبه 11 آبان) یکی از بانک‌های خصوصی بابت مطالبات معوقه از مراجع قضایی حکم توقیف اموال کارخانه را دریافت کرده است.

این کارگران در ادامه با اشاره به اینکه این شرکت به زودی قرار است با حضور سرمایه‌گذار جدید، جان تازه‌ای بگیرد، افزودند: هرچند روز شنبه اجتماع گروهی از کارگران کارخانه مانع پلمب این واحد صنعتی توسط بانک شد اما توقیف اموال و صورت‌برداری آن انجام شده و برای اموال توقیف شده نیز محافظ تعیین شده است.

کارگران تصریح کردند: مراجع قضایی چرا برای این کارخانه که مصائب خود را پشت سر گذاشته و اکنون می‌خواهد با حضور یک سرمایه‌گذار جدید کار را از سر بگیرد، حکم توقیف صادر کرد‌ه‌اند.

کارگران در ادامه گفتند: در حال حاضر حدود 30 کارگر کارخانه از سه سال پیش تاکنون معوقه دارند و متاسفانه هیج نهادی مسئولیت پیگیری مطالبات پرداخت نشده آنها را برعهده نگرفته است.

این کارگران در ادامه با اشاره به مصادره کارخانه و دارایی‌های تحت تملک کارخانه کمباین‌سازی تبریز گفتند: بانک در حالی اقدام به توقیف کارخانه و دارایی‌های آن کرده که تاکنون برای وصول طلب 5 میلیارد تومانی خود هیچ اقدامی نکرده بود و در حال حاضر که رقم طلب با اضافه شدن جرائم به 24 میلیارد تومان رسیده، به یکباره با حکم قضایی و با مامور اقدام به توقف کارخانه کرده است.

در خاتمه کارگران کمباین‌سازی تبریزمی پرسند، در این کارخانه که تنها محل درآمد اهالی یک منطقه بوده و کارگران آن سالها عمر خود را برای نگهداری محل کار خود هزینه کرده‌اند و مطالبات کارگرانش بابت مزد معوقه و سنوات پایان خدمت به حدود 2 میلیارد و600میلیون تومان می‌رسد،چرا قوه قضائیه  برای توقیف این واحد صنعتی که بیش از 100میلیارد تومان ارزش مالی دارد ودر عین حال امکان بازگشایی مجدد آن وجود دارد،اقدام کرده است؟

*بلاتکلیفی معیشتی 3هزارکارگر شرکت همشهری زیرمجموعه شهرداری تبریزبدلیل اختلافات بین اعضای شورای شهر

بدلیل اختلافات بین اعضای شورای شهر3هزارکارگر شرکت همشهری زیرمجموعه شهرداری تبریزاز نظرمعیشتی بلاتکلیف شدند.

بنابه گزارش رسانه ای شده بتاریخ 13آبان،براساس تصمیم روز گذشته شورای شهر تبریز،پرداخت حقوق مهرماه 3هزارکارگر شرکت همشهری زیرمجموعه شهرداری تبریزدرهاله از ابهام قرار گرفته است و حداقل یک ماه و حداکثر به مدت نامعلوم به تعویق افتاد.

بعبارتی دیگر تا زمان تعیین تکیلف با شرکت همشهری وبرگزاری مناقصه و بازگشایی پاکت‌ها و مشخص شدن برنده مناقصه، بروکراسی نامعلومی در پیش است و 3هزار کارگربرای مدتی نامعلوم  به بلاتکلیفی معیشتی رفتند.

*آینده مبهم گروه ملی صنعتی فولاد

پس از اعتراضات گسترده کارگران گروه ملی فولاد در آذر ماه سال گذشته که منجر به برکناری سرمایه گذار و سهامدار این شرکت و بازگشت مالکیت آن به بانک ملی ایران گردید وعده های بسیاری از سوی مسئولین مختلف در خصوص احیای دوباره شرکت و رونق تولید در آن مطرح شد اما با گذشت قریب به یکسال نه تنها هیچکدام از این وعده ها محقق نشد بلکه توده کارگر همچنان خود را در میان گرداب مشکلات ریز و درشت همچون سالهای قبل گرفتار میبیند.

روز شنبه یازدهم آبان ماه پهلوانی مدیرعامل گروه ملی جای خود را به یوسفی داد.این سومین تغییر مدیریت کلان سازمان در یکسال گذشته است.

تغییراتی که جز برای عده معدودی که با خوش رقصی برای مدیریت شرکت و عده دیگر با خوش خدمتی به برخی افراد و نهادهای مذهبی موفق شدند به پست و مقام و جایگاه سازمانی رؤیایی دست یابند برای توده کارگران ثمر و فایده دیگری نداشت.

هر دو مدیرعامل قبل (غفوری و پهلوانی) با انجام اقدامات فریبکارانه نمایشی و هیاهوی رسانه ای و صد البته در سایه حمایت مقامات دولت ، در ارتقاء به سطوح بالای مدیریتی در وزارت نفت و شرکت پتروشیمی از گروه ملی برای خود سکوی پرتاب ساختند.

اما این همه ماجرا نیست بلکه نقشه دیگری برای آینده این شرکت در حال طراحی است.

طبق آمارهای موجود در معاونت فنی و بهره برداری در 6 ماهه نخست سال جاری میانگین تولید در بخشهای مختلف شرکت کمتر از 28% بوده حال آنکه به گفته کارگران ؛ این میزان تولید در ماه گذشته به 10% رسیده است.

با توجه به آمار فوق و در نظر گرفتن هزینه های انرژی،استهلاک ماشین آلات،تأمین قطعات و سایر هزینه های جاری شرکت پرسش اساسی این است که چگونه تیم مدیریت غفوری و پهلوانی بااین میزان تولید اندک که سود حاصل از آن حتی کفاف هزینه انرژی برق و گاز مصرف شده را نمیدهد موفق به پرداخت حقوق به موقع حقوق پرسنل در ماههای گذشته شده و رقم نزدیک به 30 میلیارد تومان در ماه بابت پرداخت حقوق و دستمزد کارکنان از کدام محل تآمین میشده است

پاسخ به این سؤال را باید در زد و بندها و اقدامات پشت پرده مدیران بانک ملی ایران در ساختمان شماره 2577 روبروی پارک ملت در خیابان ولیعصر تهران یافت.ساختمانی که متعلق به شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویاست.

براساس شواهد موجود و حتی تأیید ضمنی پهلوانی مدیرعامل سابق شرکت ؛ هلدینگ سرمایه گذاری نگاه پویا که زیر مجموعه شرکت مدیریت طرح و توسعه آینده پویاست در 15 ماه گذشته پرداخت بدهی های گروه ملی فولاد به بانک ملی که رقمی بالغ بر 1700 میلیار تومان بوده و اکنون به کمتر از 200 میلیارد تومان رسیده است و همینطور پرداخت حقوق پرسنل را بر عهده گرفته است.

به بیانی دیگر پس از تسویه طلب بانک ملی باید مالک اصلی گروه ملی فولاد را هلدینگ سرمایه گذاری نگاه پویا دانست که مجموعه ای بیش از 25 شرکت تولیدی در سراسر کشور را در مالکیت خود دارد.

اینکه شرکت سرمایه گذاری و مدیرعامل انتصابی آن بتوانند گروه ملی فولاد را مجددا به چرخه تولید با ظرفیت کامل بازگردانند موضوعی است که در ماههای آتی روشن خواهد شد اما نکته اصلی این است که اساساً چرا و چگونه این تغییر مالکیت از بانک ملی ایران به شرکت سرمایه گذاری مذکور در خفا و بی سروصدا در حال انجام است؟

ظاهرا با آشکار شدن تخلفات سازمان خصوصی سازی کشور و اعتراضات قدرتمند کارگران هپکو و آذرآب در اراک و کشت و صنعت نیشکر در هفت تپه به واگذاری های این سازمان که منجر به نابودی این شرکت ها که حتی احتمال تعطیلی برخی از آنها وجود دارد سیاستی دیگر در جابجایی مالکیت صنایع تولیدی به شرکتهای سرمایه گذاری متعلق به مقامات دولتی و وابستگان آنها درحال شکل گیری است کما اینکه همین هلدینگ سرمایه گذاری توسط صندوق توسعه سرمایه گذاری متعلق به بانک ملی ایران تأسیس شده است و در پشت پرده این صندوق در حال انتقال مالکیت بیش از 100 شرکت تحت پوشش خود به این هلدینگ است.

در این میان بسنده کردن کارگران به دریافت ماهانه حقوق بدون درنظر داشتن اینکه چه عاقبتی در انتظار این شرکت خواهد بود و سکوت و چشم بستن بر تغییر و تحولات در حال جریان ؛ به پیشبرد طراحی توطئه تصاحب گروه ملی صنعتی فولاد توسط این شرکت سرمایه گذاری خواهد انجامید.

بنابراین در چنین شرایطی هوشیاری و دقت نظر بسیاری لازم است تا از سوی کارگران گروه ملی به خرج داده شود تا مبادا وقایع سال 96 و ورود سرمایه گذار بی تخصصی که اهدافی غیر از راه اندازی خطوط تولیدی کارخانجات را در سر داشت یکبار دیگر تکرار شود.

مطالبه گری و پرسشگری حق کارگران است و لازم است بی درنگ از مدیریت جدید سازمان در همین بدو شروع بکار پاسخ این ابهامات یعنی محل تأمین حقوق پرسنل و نقش شرکت سرمایه گذاری نگاه پویا در اداره گروه ملی صنعتی فولاد را جویا شد.

پیمان شجیراتی کارگر سابق گروه ملی فولاد

دوازدهم آبان 1398

*14آبان سالروز در گذشت کورش بحشنده

14آبان سالروز در گذشت کورش بحشنده یار وهمراه زحمتکشان و مدافع حقوق کارگران و از فعالان وتلاش گران برای ایجاد تشکل های سراسری کارگران .

یادش گرامی باد...

برگرفته از کانال تلگرام کانون مدافعان حقوق کارگر

*تجمع اعتراضی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان نسبت  به وضعیت نامطلوب سرای دانشجویی صبا

ظهرروز یکشنبه 12آبان، جمعی از دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان برای اعتراض به وضعیت نامطلوب کارگاه‌ها و امکانات سرای دانشجویی جدید این دانشگاه  دست به تجمع در ساختمان مارتاپیترز زدند.

برپایه گزارش رسانه ای شده بتاریخ13آبان،ساختمان مجتمع عالی آموزشی پژوهشی صنعت آب و برق اصفهان که اکنون با نام سرای دانشجویی صبا در اجاره دانشگاه هنر اصفهان قرار گرفته، در واقع جدیدترین بخش این دانشگاه است. در اواخر ترم تحصیلی گذشته و ابتدای تابستان سال جاری بود که مصطفی کیانی، رئیس سابق دانشگاه هنر اصفهان اعلام کرد که این مجتمع در اختیار دانشگاه قرار گرفته و قرار است به عنوان خوابگاه جدید دختران و محلی برای کارگاه‌های رشته‌هایی چون طراحی صنعتی، صنایع دستی، آهنگسازی و غیره مورد استفاده قرار بگیرد.

این مجتمع در حوالی میدان استقلال و در همسایگی پالایشگاه اصفهان قرار دارد و تاکنون حواشی زیادی برای دانشگاه هنر داشته است. دوری مسیر، امکانات کم، سختی راه و امنیت پایین از جمله مواردی است که دانشجویان به آن اعتراض داشتند. در کنار مشکلاتی که این مجتمع دانشجویی برای خوابگاهیان ایجاد کرده، دیگر دانشجویان که برای کلاس‌های خود باید تا سرای دانشجویی صبا بروند نیز اعتراضاتی دارند.

دانشگاه هنر اصفهان با دارا بودن رشته‌هایی چون طراحی صنعتی، فرش و صنایع دستی نیاز به فضای فیزیکی زیادی برای کارگاه‌های عملی دارد. پس از دائر شدن مجتمع صبا کارگاه‌های دانشگاه به این سرا منتقل شدند و حالا نبود امکانات اولیه کافی مانند صندلی، میز و لوازم کار باعث اعتراض دانشجویان شده است. همچنین سلف این ساختمان نیز مشکل دارد و دانشجویان برای صرف غذا محل مشخصی ندارند.

مشکلات در نهایت کاسه صبر دانشجویان را لبریز کرد و معترض در حیاط ساختمان مرکزی دانشگاه هنر تجمع کردند و رضا نصر اصفهانی رئیس دانشگاه نیز به میان آن‌ها آمد و ضمن صحیح دانستن انتقادات قول پیگیری به دانشجویان داد. وی گفت که به مسئولان سرای دانشجویی صبا تذکر خواهد داد و امکانات جدید را فراهم خواهند کرد؛ اما دانشجویان خواستار امضا قراردادی برای پیگیری قول‌های رئیس شدند.

*تحصن سها مرتضایی دانشجوی «ستاره دار» دانشگاه تهران در اعتراض به محرومیت تحصیلیش

روز دوشنبه 13آبان، تحصن سها مرتضایی دانشجوی «ستاره دار» دانشگاه تهران در اعتراض به محرومیت تحصیلیش مقابل کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران،پانزده روزه شد.

 

 

 

 

منبع اصلی خبر:کانال تلگرام شوراهای صنفی دانشجویان کشور

akhbarkargari2468@gmail.com

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com