اخبار و گزارشات کارگری ٢٢ فروردين ماه ١٣٩٨

اخبار کارگرى
April 12, 2019

اخبار و گزارشات کارگری 22 فروردین ماه 1398

«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

- اولین گلگشت شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی (بستا)  روز پنجشنبه ۲۲ فروردین ۹۸ در محل پارک دانشجو تهران برگزار شد

- اعتراض به بی تفاوتی مسئولان نسبت به افزایش نرخ کرایه تاکسی و مشکلات رانندگان تاکسی در صومعه سرا

مسئولان بجای حل مشکلات میخواهند مردم را بجان هم بیاندازند

- بیکاری بیش از 5هزارکارگردر معمولان و پلدختر بر اثر سیل

- به ”ستاد همیاری فرهنگیان ایران در حمایت از سیل زدگان” بپیوندیم

- بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران ومصدومیت10کارگردر دوحادثه جداگانه:

1- مصدومیت 8کارگرحفر کانال در آق قلا براثر واژگونی سرویس رفت وآمدشان

2- مصدومیت 2کارگرکارخانه بلور و شیشه اصفهان در حادثه تصادف سرویس رفت وآمد

- جان باختن یک کارگر ساختمانی در دزفول براثر سقوط از ارتفاع

*اولین گلگشت شورای کارگری بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی (بستا)  روز پنجشنبه ۲۲ فروردین ۹۸ در محل پارک دانشجو تهران برگزار شد

بدنبال فراخوان هیئت موسس " بستا" در جهت تبادل نظر ، ارائه پیشنهادها، راهکارها و تشریک مساعی برای چگونگی کسب مطالبات بازنشستگان تامین اجتماعی، امروز  اولین نشست حضوری در محل پارک دانشجو  شهر تهران  از ساعت ۱۰ تا ۱۲  صبح برگزار گردید.

در این نشست ابتدا خانم اکرم محمدی نماینده سابق کارگران کیمیدارو و یکی از اعضای هیئت موسس " بستا "ضمن خوش آمد گویی به حضار دلایل ایجاد "بستا" را تشریح کردند و توضیحات مبسوطی پیرامون چگونگی و سبک کار عملی "بستا "که بزودی باید تحقق یابد ارائه نمودند.

خانم پروین محمدی نماینده سابق کارگران صنایع فلزی ایران(شماره ۲ ) نیز بعنوان دیگر عضو هیئت موسس "بستا" در باره مطالبات بازنشستگان، ناتوانی کانون های بازنشستگان در تحقق طلب کلان ۱۸۰ میلیاردی تامین اجتماعی از دولت و به تبع آن ،ناتوانی در کسب مطالبات صاحبان واقعی صندوق و ضرورت اتحاد بازنشستگان و بویژه تقویت "بستا" برای کسب مطالباتشان سخنرانی نمودند.

شا‌پور احسانی راد نماینده سابق کارگران پروفیل ساوه ، دیگر عضو هیئت موسس  ،ایجاد تشکل واقعی بر دوش بازنشستگان بصورتیکه چنان قدرتمند شود که تا به اینگونه شاهد غارت اموالشان نباشند و در فقر و تنگدستی بسر ببرند و  تنها راه عبور از این بحران ورشکستگی صندوق را دخالت و مشارکت جدی بازنشستگان در سرنوشت خود دانستند.

خانم حاتمی نماینده سابق کارگران صنایع فلزی ایران (شماره ۱) نیز بعنوان یکی از اعضای هیئت موسس "بستا" از اعضای این گروه  خواستند از این پس بطور جدی و پیگیر در جلسات حضوری بستا فعالانه مشارکت نمایند و صرفا به حضور در فضای مجازی بسنده نکنند.

خانم جوادی کارگر سابق شرکت پخش وسایل و تجهیزات پزشکی دیگر عضو هیئت موسس بستا طی سخنانی بر اهمیت همبستگی و اتحاد بازنشستگان تامین اجتماعی بعنوان صاحبان واقعی سازمان تاکید کردند و تنها راه رسیدگی به مطالبات بازنشستگان را استمرار این نشست ها و رسیدن به راهکار مشترک دانستند .

 آخرین سخنران از اعضای هیئت موسس "بستا" خانم بنایی اظهار داشتند که فعلا شاغل و بعنوان نماینده پرسنل در شورای کارگری بیمارستان  هستند و چون میدانند در آینده بازنشسته خواهند شد لذا از هم اکنون باید در سرنوشت آینده خود دخیل باشد و  با این غارت اموال و بحرانی که بر صندوق تامین اجتماعی حاکم است بعید می داند مستمری بازنشستگان ختم به خیر شود مگر اینکه از هم اکنون شاغل و بازنشسته همت کنند و چاره ایی بیاندیشند و حرکت و عمل مناسبی انجام دهند.

در انتهای نشست امروز اعضای بستا که هر یک زمانی نماینده ای فعال در محل کار خود بودند با کوهی از تجربیات گذشته، خود را معرفی و راهکارهایی ارائه دادند، نمایندگان کارگری سابق از شرکتها و مراکز تولیدی پارس الکتریک،  جنرال، تهران شیمی، کارتن ایران، حمل و نقل بین المللی ابادان و.... ضمن استقبال از ایجاد بستا و تداوم و استمرار نشستهای حضوری، برای رسیدن به تفاهم و اشتراک نظر و عمل برای تحقق مطالبات بازنشستگان تاکید نمودند و تقاضا کردند این نشست ها تداوم یابد.

هیئت موسس بازنشستگان سازمان تامین اجتماعی "بستا"

۲۲ فروردین 97

*اعتراض به بی تفاوتی مسئولان نسبت به افزایش نرخ کرایه تاکسی و مشکلات رانندگان تاکسی در صومعه سرا

مسئولان بجای حل مشکلات میخواهند مردم را بجان هم بیاندازند

افزایش نرخ کرایه تاکسی وعدم پاسخگویی به مشکلات رانندگان تاکسی موجب اعتراضات اهالی ورانندگان تاکسی شهرستان صومعه سراشد.

مسئولان هم طبق ضرب المثل« تفرقه بینداز و حکومت کن»رویه ای پیش گرفته اند تا بابی تفاوتی مردم را بجان هم بیاندازند.

بنابه گزارش یک منبع خبری محلی،به جرات می‌توان گفت در کنار مشکلات فراوانی که در جامعه امروزی به چشم می‌خورد و مردم با آن دست و پنجه نرم می‌کنند، بحث افزایش سالانه نرخ تاکسی‌ها به عنوان یکی از اصلی‌ترین چالش حوزه شهری مطرح بوده است، چالشی که هر ساله قبل از اعلام نرخ جدید با روند افزایش خودسرانه گره می‌خورد.

شايد اگر بتوانيم آمار مستندي از دليل مشاجرات خيابانی به دست بياوریم آنگاه خواهيم ديد رقم تأمل‌برانگيزی از مشاجرات بر سر نرخ نامعقول كرايه‌ها است، مشاجراتی که بین راننده تاکسی و مسافر پیش می‌آید و هیچ مسئولی هم پاسخگوی این آشفته بازار نیست.

عده‌ای ازاهالی  شهرستان صومعه‌سرا نسبت به افزایش خودسرانه کرایه تاکسی اعتراض داشته و خواستار رسیدگی مسئولان به این موضوع شدند.

یکی از اهالی صومعه‌سرا با اشاره به افزایش نرخ کرایه تاکسی، اظهار کرد: همه ما به عنوان یک شهروند واقف هستیم که شرایط اقتصادی و وضعیت دشوار زندگی به همه فشار آورده است اما از مسئولان شهرستان انتظار داریم جلوی بی‌قانونی و سواستفاده گرفته شود.

وی با بیان اینکه اکثر تاکسی‌های داخل شهر کرایه را هزار و 500 تومان می‌گیرند و تاکسی‌های خطی برون‌شهری هم به همین میزان افزایش کرایه داشته‌اند، افزود: ما هم معتقدیم که با تورم موجود باید طبعا کرایه هم افزایش یابد چون راننده‌ها هم مشکلات زیادی دارند اما باید یک نرخ قانونی وجود داشته باشد نه اینکه هر ایستگاهی هرچقدر دلش خواست افزایش دهد.

وی افزود: مردم دانش‌آموز یا مریض دارند که در روز یک مسیر را باید چندبار رفت و آمد کنند و افزایش دو برابری کرایه با این شرایط اقتصادی آن هم به صورت خودسرانه قابل قبول نیست.

وی تصریح کرد: فرماندار، رئیس تعزیرات، مسئول تاکسیرانی، شهردار و همه کسانی که در این حوزه صاحب اختیار هستند و تصمیم گیرنده لطفا اجازه ندهند افزایش کرایه بصورت سرخود و بدون طی کردن روند قانونی رفته رفته به شکل یک فرهنگ درآید.

وی با بیان اینکه در یکسال اخیر شاهد بوده‌ایم در بسیاری از مسیرها بدلیل نبود پول خُرد کرایه را از 750 تومان به 1000تومان رند کرده‌اند و افزایش داده‌اند، خاطرنشان کرد: منتظر پیگیری مسئولان مربوطه و تعیین تکلیف قانونی هستیم.

یکی از جوانان صومعه‌سرا اظهار کرد: تمامی خط‌های مسافربری داخل‌شهری و برون شهری که در حال سرویس‌دهی هستند، هر یک هرطوری که دلش بخواهد از مسافر کرایه دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه چرا هیچ یک از مسئولان پیگیر این موضوع نمی‌شوند، افزود: یعنی ایستگاه داخل‌شهری و خط برون شهری زیر نظرهیچ اداره‌ای نیست؟، پس تاکسیرانی و شهرداری چه کارهایی را به عهده دارند.

این جوان گفت: از مسئولان مربوطه انتظار رسیدگی داریم زیرا امروز در یکی از ایستگاه‌ها نزدیک بود به خاطر نرخ کرایه زد و خورد پیش بیاید، لااقل مسئولان مربوطه یک برچسب به رانندگان دهند تا بر ماشین‌هایشان نصب کنند و مردم قانع شوند.

یکی از رانندگان تاکسی داخل شهری صومعه‌سرا تصریح کرد: وقتی مردم نسبت به افزایش نرخ کرایه از مسئولان پاسخ می‌خواهند، چرا از همان‌ها تقاضا نمی‌کنند حداقل یک امکاناتی به این رانندگان بدهند تا ما هم مجبور به اضافه کردن میزان کرایه نباشیم.

وی با بیان اینکه راننده‌های تاکسی هم برای همین شهر و روستا هستند و از جای دیگر نیامدند، خاطرنشان کرد: لنت جلوی پژه قبلا 50 هزار تومان بود الان شده 180 هزار تومان، بیمه اجتماعی 160هزار تومان بود اکنون به 230 هزار تومان افزایش پیدا کرده، یک راننده چگونه باید این هزینه‌ها را تهیه کند.

این راننده تاکسی با بیان اینکه مردم فقط زورشان به راننده تاکسی و نانوایی‌ها می‌رسد و به دیگر اقلام کاری ندارند، اظهار کرد: شاید باورش برای همه سخت باشد اما چندین ماه است که در خانه‌مان رنگ یک کیلو گوشت را ندیده‌ایم، ما هم زن و بچه و دانشجو، سرباز و مریض داریم.

وی با بیان اینکه نه زمین زراعی داریم و نه شغل دومی، افزود: وقتی چندین سال است که هیچ مسئولی برایمان نرخی مشخص نمی‌کند تکلیفمان چیست، هیچ ارگانی خدماتی به ما ارائه نمی‌دهد، پس هزینه‌های زندگی را از کجا تامین کنیم.

این راننده تاکسی با بیان اینکه قبلا روغن لاستیک یا چند تا جنس دیگر به ما می‌دادند خوب بود، ولی همان هم قطع کردند، گفت:  فقط مسئولان این راننده‌ها و مردم را رو در روی هم قرار می‌دهند و کار دیگری نمی‌کنند.

یکی از اهالی صومعه‌سرایی تصریح کرد: وقتی رانندگان هرطور که بخواهند کرایه را افزایش دهند، آن روستایی که ماست و دوغ و تخم‌مرغ و... را از روستا به شهر می‌آورد، با دیدن افزایش کرایه، جنس خود را هم گرانتر می‌فروشد.

وی با بیان اینکه باید فرماندار و نماینده این موضوع را رسیدگی کنند زیرا شهردار مثل اینکه سرش خیلی شلوغ است و نمی‌تواند به این مسائل رسیدگی کند، خاطرنشان کرد: فرماندار و نماینده هر چه زودتر ورود کنند و نگذارند مردم به جان هم بیفتند و یک نرخی تعیین شود که هم راننده و هم مردم ضرر نکنند.

*بیکاری بیش از 5هزارکارگردر معمولان و پلدختر بر اثر سیل

بیش از 5هزارکارگردر معمولان و پلدختر بر اثر سیل بیکارشدند.

براساس گزارش رسانه ای شده بتاریخ22فروردین ماه،1300 کارگر ساختمانی و 4 هزار کارگر سایر صنوف در معمولان و پلدختر بر اثر سیل  بیکارشدند.

بنابهمین گزارش،300نفر از این کارگران به کلی خانه و زندگی‌شان را هم از دست داده‌اند و علاوه بر بیکاری آواره نیز شده‌اند.

قابل یادآوری است که این گزارش در بر گیرنده تعداد کارگران ساختمانی بیکار شده ای هست که تحت پوشش بیمه می باشند.

*به ”ستاد همیاری فرهنگیان ایران در حمایت از سیل زدگان” بپیوندیم

شرایط در مناطق سیل زده بسیار بحرانی است. گستردگی مناطق گرفتار سیل و میزان خرابی ها به حدی است که عملاً زندگی بسیاری را به مخاطره جدی انداخته است. تخریب منازل و مزارع و مدارس و محل های کسب و کار مردم و تمامی آنچه که روند روزمره زیست مردم آن مناطق در گرو آن بود، منجر به شرایطی بشدت بحرانی شده که میتواند انسانها را کاملاً مستأصل نماید.

مسئولین و نهادهای دولتی نیز آنچنان که پیداست عملاً کار چندانی برای مردم گرفتار انجام نمیدهند و صرفاً بدنبال شوهای تبلیغاتی و مراقبت از اماکن اقتصادی و تأسیسات نفتی دولتی هستند.

در این میان اما گستردگی کمک های مردمی چه بصورت جمع آوری اقلام در سراسر کشور و چه به صورت اقدامات عملی در محل برای کنترل و برون رفت از شرایط بحرانی جلوه ای شورانگیز از اتحاد بزرگ مردم و توانایی برای اداره امور توسط خود مردم را به نمایش گذاشته است.

این کمک رسانی ها ابداً به معنای برداشتن مسئولیت از شانه نهادهای دولتی نیست بلکه جدای از اراده مردم در سراسر کشور برای یاری رسانی به همنوعان، برای اِعمال فشار بیشتر بر نهادهای حاکمیتی در راستای انجام اقدامات فوری در مناطق سیل زده است. نهادهای حاکمیتی باید بدانند که جامعه ایران چشم بر وضعیت مردم گرفتار در این مناطق نخواهد بست و اجازه نخواهد داد که ثروتهای جامعه در این شرایط بحرانی مصروفِ کمک رسانی نشود.

میزان تلاش مردمی برای کمک رسانی در سطح کشور بسیار زیاد و غرورآفرین است. در این میان تلاش کانون صنفی معلمان ایران نمونه ای بسیار بارز از اتحاد سراسری را دامن زده است که اتفاقاً با رویکردی صحیح اقدام به نیاز سنجی، جمع آوری کمک و انتقال اقلام با همکاری گروه های محلی نموده است.

اتحادیه آزاد کارگران ایران خود را در کنار این تلاش میداند و به تمامی دوستداران و اعضای اتحادیه و تمامی کارگران و انسانهای شریف در سراسر کشور فراخوان میدهد تا با تشریک مساعی با کانون صنفی معلمان ایران، کمک های خویش را از طریق ” ستاد همیاری فرهنگیان ایران در حمایت از سیل زدگان” به مناطق سیل زده برسانند.

پاینده باد اتحاد کارگران و معلمان

اتحادیه آزاد کارگران ایران

*بازهم تصادف سرویس رفت و آمد کارگران ومصدومیت10کارگردر دوحادثه جداگانه:

1- مصدومیت 8کارگرحفر کانال در آق قلا براثر واژگونی سرویس رفت وآمدشان

عصر روزپنج شنبه 22فروردین،سرویس رفت وآمد کارگران حفر کانال در آق قلا واژگون و8نفر مصدوم شدند.

براساس گزارش رسانه ای شده،پنج کارگر مصدوم حادثه با آمبولانس به بیمارستان آل جلیل آق قلا و سه کارگرمصدوم دیگراین سانحه با بالگرد به بیمارستان پنجم آذر گرگان منتقل شدند.

2- مصدومیت 2کارگرکارخانه بلور و شیشه اصفهان در حادثه تصادف سرویس رفت وآمد

عصر روز چهارشنبه 21فروردین ماه،سرویس رفت وآمد کارگران کارخانه بلور و شیشه اصفهان واقع در دولت آباد 6کیلومتری شهرزیبا، در مسیربازگشت کارگران ازشهرک صنعتی دولت آباد بطرف سمت خیابان سجاد با یک کامیون برخورد کرد و2کارگر مصدوم شدند.

*جان باختن یک کارگر ساختمانی در دزفول براثر سقوط از ارتفاع

صبح روز پنج شنبه 22فروردین ماه،یک کارگر کاشی کار حین کاردرساختمانی واقع در خیابان آفرینش شمالی بدنبال سقوط از ارتفاع جانش را ازدست داد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com