اخبار و گزارشات کارگری ١٩ فروردين ماه ١٣٩٨

اخبار کارگرى
April 08, 2019

اخبار و گزارشات کارکری 19 فروردین ماه 1398(مرگ 8کارگروزخمی شدن14کارگر براثرحادثه حین کار ودرمسیر رفت وآمد محل کاردرصدر اخبارامروز)

«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

- مرگ 8کارگروزخمی شدن14کارگر براثرحادثه حین کار ودرمسیر رفت وآمد محل کار:

1- جان باختن یک کارگرمصدوم حادثه ریزش دیواردربوکان پس از 4روزدست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان

2- غرق ومفقود شدن 2 کارگر جمع آوری ضایعات شیراز حین کاردر کانال آب

3- مرگ یک کارگر ساختمانی درتایباد بر اثر سقوط از بالابر

4- جان باختن 4کارگر معدن چادرملو درسانحه تصادف

5- تصادف سرویس رفت وآمد کارگران کشاورزی در شوش 11مصدوم برجاگذاشت

6- مصدومیت 3کارگردر میدان شکوفه تهران براثر ریزش آوار

- کارگران بازنشسته مجتمع نیشکرهفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبتشان باتجمع مانع بارگیری شکر شدند

- خاتمه موقتی تجمعات اعتراضی کارگران پروژه قطارشهری اهواز(شرکت کیسون )نسبت به اخراج 5همکارمعترض وعدم پرداخت یکسال حقوق وعیدی بدلیل  سفرمدیر پروژه کارگاه

- ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران کشتارگاه صنعتی دام ایلام دراصرار سازمان خصوصی سازی به واگذاری و دست بدست شدنش دراین روند

- بیکاری کارگران 130 کارگاه صنایع‌دستی و 14 مزرعه پرورش ماهی دراستان لرستان براثر سیل

-

*مرگ 8کارگروزخمی شدن14کارگر براثرحادثه حین کار ودرمسیر رفت وآمد محل کار:

1- جان باختن یک کارگرمصدوم حادثه ریزش دیواردربوکان پس از 4روزدست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان

روزدوشنبه نوزدهم فروردین، یک کارگرمصدوم حادثه ریزش دیواردر در کوی مهندسین بوکان پس از 4روزدست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان قلی پوراین شهرستان جانش را ازدست داد.

براساس گزارش رسانه ای شده،کارگر مصدوم دیگر این حادثه براثر شدت جراحات وارده به بیمارستان خمینی منتقل شده است.

2- غرق ومفقود شدن 2 کارگر جمع آوری ضایعات شیراز حین کاردر کانال آب

صبح روزدوشنبه19فروردین2 کارگر جمع آوری ضایعات شیراز حین کاردر کانال آب در پل سلطان

آباد،غرق و با جریان آب مفقود شد.

براساس گزارشات رسانه ای شده،قانع رئیس سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری شیرازگفت: دو تیم غواصی، پهباد سازمان، چندین دستگاه خودرو و تجسس در مسیر کانال آب و انشعابات برای جستجو و کمک رسانی به کارگران حادثه دیده که تابعیت غیرایرانی دارند، در پل سلطان آباد اعزام شده اند.

3- مرگ یک کارگر ساختمانی درتایباد بر اثر سقوط از بالابر

روزیکشنبه 18فروردین،یک کارگر ساختمانی حین کار در خیابان فرهنگیان شهر تایباد بر اثر سقوط بالابر،جانش را ازدست داد.

براساس گزارشات رسانه ای شده،این کارگر حادثه دیده 48ساله به بیمارستان خاتم الانبیاء منتقل وبه علت شدت جراحات وارده جان خود را از دست داد.

4- جان باختن 4کارگر معدن چادرملو درسانحه تصادف

بامداد روزدوشنبه 19فروردین 4 کارگر معدن چادرملو حین انتقال به محل کار در محور روستای ساغند چادرملو  دچار سانحه تصادف شدند وجانشان را ازدست دادند.

5- تصادف سرویس رفت وآمد کارگران کشاورزی در شوش 11مصدوم برجاگذاشت

عصر روز یکشنبه18فروردین،بر اثر تصادف سرویس رفت وآمد کارگران کشاورزی در نزدیکی روستای حمیدآباد شوش، 11کارگر مصدوم شدند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،کارگران مصدوم این حادثه شامل هفت زن و چهار مرد به بیمارستان نظام مافی شوش و بیمارستان بزرگ دزفول منتقل شدند.

6- مصدومیت 3کارگردر میدان شکوفه تهران براثر ریزش آوار

صبح روز دوشنب 19فروردین،3کارگرحین کار دریک ساختمان در دست ساخت واقع در میدان شکوفه تهران براثر ریزش آوار مصدوم شدند.

به گزارش پایگاه خبری 125،این سه کارگر که دونفرشان تبعه افغانستان هستند جهت مداوا به مراکز درمانی منتقل شدند.

*کارگران بازنشسته مجتمع نیشکرهفت تپه در اعتراض به عدم پرداخت مطالبتشان باتجمع مانع بارگیری شکر شدند

به گزارش 19فروردین ماه سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه، امروز دوشنبه ۱۹ فروردین ماه ۱۳۹۸ کارگران بازنشسته نیشکر هفت تپه به دلیل عدم‌ دریافت سنوات سال های ۹۵و ۹۶ در محوطه کارخانه دست به آعتراض زدند.

بر اساس این گزارش بازنشستگان که تعداد آنها ۱۰۰ نفر بوده است از بارگیری شکر ممانعت بعمل آورده اند .

*خاتمه موقتی تجمعات اعتراضی کارگران پروژه قطارشهری اهواز(شرکت کیسون )نسبت به اخراج 5همکارمعترض وعدم پرداخت یکسال حقوق وعیدی بدلیل  سفرمدیر پروژه کارگاه

روز دوشنبه نوزدهم فروردین ماه، کارگران پروژه قطارشهری اهواز(شرکت کیسون ) به تجمعشان دراعتراض به اخراج 5همکارمعترض وعدم پرداخت یکسال حقوق وعیدی،پس از دوروز بدلیل  سفرمدیر پروژه کارگاه مقتا خاتمه دادند.

بنابه گزارش رسانه ای شده،یکی از کارگران تجمع کننده گفت:مدیر پروژه کارگاه که مسئول مستقیم کارگران شاغل در قطار شهری اهواز است هم اکنون در سفر هست و طبق توصیه مدیرعامل سازمان قطار شهری اهواز که دسترسی برای پیگیری مشکلات تا بازگشت مدیر پروژه وجود ندارد، موقتا به اعتراض خود خاتمه دادیم.

*ادامه بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران کشتارگاه صنعتی دام ایلام دراصرار سازمان خصوصی سازی به واگذاری و دست بدست شدنش دراین روند

سازمان خصوصی سازی با اصرار برواگذاری کشتارگاه صنعتی دام ایلام ودست به دست کردنش طی دوسال گذشته کارگرانش را در بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی قرار داده است.

یکی از کارگران این شرکت در گفتگو باخبرنگار رسانه ای بتاریخ19فروردین ، از حدود سیزده ماه معوقه مزدی و عدم پرداخت بسیاری مزایا و مطالبات کارگران طی یک‌سال و نیم اخیر می‌گوید و اینکه سال جدید را در حالی آغاز کرده‌اند که هیچ تغییری در وضعیت معوقات انباشت شده آنها ایجاد نشد. به علاوه، از اواسط اسفند ماه کشتارگاه که طی چند ماه اخیر با تلاش کارگران اداره می‌شد، با همت مسئولان اداره برق، دچار قطعی برق شد و در خاموشی کامل فرورفت. همچنین در آخرین روزهای سال گذشته، شرکت بار دیگر به مزایده گذاشته شد و در روز ۲۸ اسفند برنده مزایده معرفی و اعلام شد.

وی اشاره کرد: در مزایده مجدد بحث معوقات کارگران لحاظ و قرار شد خریدار جدید آنها را با کارگران تسویه کند.

وی خاطرنشان ساخت: سازمان خصوصی‌سازی با دریافت حکم از قاضی، خریدار قبلی را به خاطر مشکلات ناشی از مدیریت وی، خود به‌خود کنار گذاشت.

وی افزود: مدتی قبل در ابتدای سال جدید کارگران برای کار به کشتارگاه مراجعه کردند اما به دلیل بلاتکلیفی و نامشخص بودن وضعیت فعالیت این واحد، کار نکردند.

این کارگر در پایان، با اظهار ناامیدی از مدیریت بخش خصوصی، گفت: بخش خصوصی نهایتا چند ماه می‌آید اینجا را مدیریت می‌کند و سپس آن را رها می‌کند. به نظر کارگران بهتر است که مدیریت اینجا مجددا به شرکت پشتیبانی امور دام همچون گذشته، واگذار شود.

کشتارگاه صنعتی دام ایلام از جمله بنگاه‌های دولتی خصوصی‌شده‌ای است که از زمان واگذاری در سال ۹۶ تاکنون، مشکلات بسیاری برای کارگرانش ایجاد شده. مطالبه کارگران بازگشت مدیریت کشتارگاه به شرکت پشتیبانی امور دام و در واقع، دولت است اما مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی ایلام یادآور موانع قانونی پیش‌روی این مطالبه شد.

کشتارگاه صنعتی دام ایلام که گفته می‌شود یکی از بزرگترین‌های ایران و حتی غرب آسیا است، بعد از خصوصی‌سازی روزگاری را می‌گذراند که تقریبا مشابه شرایط دیگر بنگاه‌های بزرگ اقتصادی کشور بعد از واگذاری به بخش خصوصی است.

این کشتارگاه که تاریخ تاسیس آن به سال ۱۳۷۲ بازمی‌گردد و گفته می‌شود میزان ظرفیت اسمی آن یک هزار راس دام سبک و ۱۰۰ دام سنگین در یک شیفت اعلام شده، از تابستان سال ۹۶ در وضعیت تعطیلی قرار گرفته است.

مالکیت این کشتارگاه تا سال ۹۵ در اختیار شرکت پشتیبانی امور دام قرار داشته، اما بعد از آن به بخش خصوصی واگذار شد. از ابتدای سال ۹۶ این فرد مالکیت این مرکز را در اختیار گرفت و البته به گفته کارگران؛ وامی حدود دو میلیارد تومان برای هدایت آن از بانک کشاورزی دریافت کرد که خود این نکته جالبی است چراکه حدود سه ماه بعد از واگذاری، مشکلات کشتارگاه آغاز شد.

 شکرالله شیرخانی (مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام) پیرامون وضعیت این کشتارگاه گفت: در اردیبهشت ۱۳۹۶، این کشتارگاه به فردی به نام خانم فاطمه بهادر واگذار شد که اصلا اهلیت این کار را نداشت و حتی یکبار هم به ایلام نیامد. همسر وی کسی بود که بیشتر امورات این کشتارگاه را مدیریت می‌کرد. در زمان واگذاری به این فرد، سازمان خصوصی‌سازی اصلا نظر نهادهای محلی و استانی را نخواست. با گذشت حدود سه ماه از واگذاری، مدیریت نادرست وی موجب بیکاری کارگران آن واحد شد که تعدادشان قبلا حدود ۵۵ نفر بود که طی حدود یک سال اخیر و با بازنشست شدن عده‌ای دیگر، اکنون تعدادشان به ۲۵ نفر رسیده و ۱۲ ماه حقوق معوق برایشان ایجاد شده، و زیر فشار مشکلات معیشتی هستند. علاوه بر این، مشکلات این کشتارگاه مخاطرات بهداشتی نیز برای شهر ایلام به وجود آورد.

وی افزود: مجموعه مدیریتی استان، تلاش کردند شرایط مناسبی را برای این خانم جهت فعالیت فراهم آورند اما وی نتوانست به تعهداتش (به‌خاطر عدم اهلیت) عمل کند.

شیرخانی گفت: در روزهای پایانی سال گذشته، سازمان خصوصی‌سازی مجددا کشتارگاه را به مزایده گذاشت و در تاریخ ۲۸ اسفند ۹۷ مشخص شد فردی برنده مزایده شده است. البته هنوز به صورت رسمی به وی ابلاغ نشده است.

وی افزود: بهبود وضعیت کارگران وابسته به این است که برنده مزایده، مدیریت آنجا را تحویل بگیرد. لازم به ذکر است که مطالبات کارگران نیز در همین مزایده لحاظ شده است و مالک جدید می‌بایستی تمامی مطالبات کارگران را پرداخت کند.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ایلام در خصوص مالک قبلی این بنگاه توضیح داد: به لحاظ قانونی دادستانی و سازمان خصوصی‌سازی کشور پیگیر وضعیت این فرد هستند.

وی گفت: اگر بار قبل که شرکت در اختیار بخش خصوصی قرار گرفته بود، سازمان خصوصی‌سازی پیرامون اهلیت خریدار آن به درستی تحقیق و بررسی کرده بود، مشکلاتی که برای این شرکت بعدا به وجود آمد، پیشامد نمی‌کرد. بنابراین، اگر فردی صاحب اهلیت شرکت را تملک کند، مشکلی در کار پیش نخواهد آمد و دغدغه‌های موجود برطرف خواهند شد.

*بیکاری کارگران 130 کارگاه صنایع‌دستی و 14 مزرعه پرورش ماهی دراستان لرستان براثر سیل

کارگران 130 کارگاه صنایع‌دستی و 14 مزرعه پرورش ماهی دراستان لرستان براثر سیل بیکارشدند.

روزدوشنبه19فروردین،کریم یاوری (مدیرکل حمایت از مشاغل بیمه بیکاری وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) به خبرنگار رسانه ای گفت:

حدود 130 کارگاه صنایع دستی در اثر سیل لرستان دچار خسارت شده‌اند و حدود 1200راس دام و ۱14 مزرعه پرورش ماهی و حدود 200 راس دام سنگین در سیل اخیر در استان لرستان تخریب شده که باعث بیکاری کارگران زیادی خواهد شد. البته این برآوردها اولیه است و آمارهای دقیق‌تر نیاز به بررسی‌های بیشتر دارد.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com