اخبار و گزارشات کارگری ۵ اردیبهشت ماه ١٣٩٨

اخبار کارگرى
April 26, 2019

اخبار و گزارشات کارگری 5 اردیبهشت ماه 1398

«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

- فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برای تجمع مقابل مجلس بمناسبت اول ماه مه

- اعتصاب کارگران شهرداری منطقه 5 اهوازدراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق برای پنجمین روز متوالی

- استعفای دسته جمعی  کارکنان آموزش و پرورش نورآباد دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات

- انتقال توفیق محمودی به زندان مرکزی سنندج

- افزایش 5/36 درصدیِ مستمری برای بازنشستگان کافی نیست

بدهی 180هزار میلیاردی تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی

- بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران کانال سد “نهب”

- اهالی روستای باغچمک بم با تجمع مانع اجرای حکم قضایی لایه روبی قنات حسینیه شدند

- سوختگی 3کارگر جوان در حادثه آتش سوزی کانکس کارگری در خیابان مولوی تهران

*فراخوان سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه برای تجمع مقابل مجلس بمناسبت اول ماه مه

کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه طی فراخوانی بتاریخ چهارم اردیبهشت ماه،بمناسبت اول ماه روز جهانی کارگر از رانندگان، کارگران تعمیرگاه ها، پرسنل اداری و خدماتی، کنترلین و بازنشسته ها برای تجمع مقابل مجلس دعوت بعمل آورد.

متن فراخوان:

فراخوان ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران به خاطر گرامیداشت روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت ۹۸) و در اعتراض به تعیین دستمزد زیر خط فقر، گرانی و تورم افسارگسیخته مایحتاج اولیه و معیشت کارگران، بازنشستگان و تمام مزدبگیران، ممانعت از ایجاد سندیکا و دیگر تشکل های مستقل کارگری، خصوصی سازی و پولی سازی آموزش و پرورش، قراردادهای سفید امضاء، تبعیض و نابرابری حقوق زن و مرد، افزایش بی رویه کودکان کار، بازداشت یا زندانی کردن کارگران و معلمان و دیگر فعالین صنفی که بخش عظیمی از کارگران و قشر فرودست جامعه را در بر می گیرد در مقابل مجلس ( میدان بهارستان) تجمع برگزار می کند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران از تمام همکاران محترم اعم از رانندگان، کارگران تعمیرگاه ها، پرسنل اداری و خدماتی، کنترلین و بازنشسته ها درخواست دارد جهت برگزاری هر چه باشکوه تر روز جهانی کارگر (۱۱ اردیبهشت) روز چهارشنبه ساعت ۱۰ صبح در مقابل مجلس (بهارستان) حضور بهم رسانند.

گرامی باد اول ماه مه ۱۱ اردیبهشت روز جهانی کارگر

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

چهارم اردیبهشت ۹۸

*اعتصاب کارگران شهرداری منطقه 5 اهوازدراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق برای پنجمین روز متوالی

روز پنج شنبه پنجم اردیبهشت ماه برای پنجمین روز متوالی،جمعی از کارگران شهرداری منطقه 5 اهوازدراعتراض به عدم پرداخت 3ماه حقوق به اعتصابشان ادامه دادندوازجمع آوری زباله در مناطق تحت پوشش این شهرداری خودداری می کنند.

براساس گزارش رسانه ای شده،یکی از مسئولین شهرداری منطقه پنج اهوازبا تایید اعتصاب کارگران این شهرداری که زیرنظریک شرکت پیمانکاری مشغول بکارند،از پرداخت یک ماه حقوق این کارگران معترض در هفته آتی خبرداد.

 گفت: یک ماه حقوق معوقه کارگران این شهرداری هفته آینده بلافاصله پس از بازشدن حساب شهرداری مرکزی اهواز پرداخت می شود .

*استعفای دسته جمعی  کارکنان آموزش و پرورش نورآباد دراعتراض به عدم پرداخت مطالبات

کارکنان آموزش و پرورش نورآباد در استان لرستان دراعتراض به عدم پرداخت طی نامه ای خطاب مدیرکل آموزش و پرورش استان لرستان دراعتراض به عدم پرداخت حق اضافه کاری وسه سال حق ماموریت دسته جمعی استعفا دادند.

*انتقال توفیق محمودی به زندان مرکزی سنندج

طبق گزارش رسیده توفیق محمودی فعال کارگری دربند پس از تحمل ۴۵ روز بازداشت در بازداشتگاه اداره‌ی اطلاعات شهر سنندج، به زندان مرکزی این شهر منتقل گردید.

شایان ذکر است که بازپرس شعبه‌ی دوم دادگاه انقلاب شهر سنندج از تودیع وثیقه‌ی وی ممانعت به عمل آورده، و تا این لحظه از آزادی موقت ایشان تا زمان دادگاهی جلوگیری نموده است.

کمیته‌ی هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل‌های کارگری ضمن محکوم نمودن تداوم بازداشت غیر قانونی فعال کارگری توفیق محمودی، خواستار پایان بخشیدن به هر سطحی از فشار بر کارگران و فعالین کارگری می‌باشد.

*افزایش 5/36 درصدیِ مستمری برای بازنشستگان کافی نیست

بدهی 180هزار میلیاردی تومانی دولت به سازمان تامین اجتماعی

یک فعال کارگری بازنشسته با انتقاد از رویکرد دولت در قبال سازمان تامین اجتماعی به مطالبات مهم معیشتی و رفاهی کارگران بازنشسته اشاره و خواستار پاسخگویی دولت شد.

برپایه گزارش رسانه ای شده،«بازنشستگان» نسبت به شاغلان مشکلات معیشتی بیشتری دارند؛ از یکسو مزایای مزدی در زمان بازنشستگی کاهش می‌یابد و از سوی دیگر، بازنشستگان در سنین کهولت، کمتر توان اشتغال مجدد و درآمدزایی جانبی دارند. پروین محمدی (فعال کارگری بازنشسته) با اشاره به این مشکلات به دغدغه مهم دیگری اشاره می‌کند: «عدم ارائه خدمات درمانی مناسب».

وی می‌گوید: تامین اجتماعی سالهاست که تعهدات قانونی خود در قبال کارگرانِ بازنشسته را به خوبی انجام نمی‌دهد؛ در این بین، هزینه اضافی تحت عنوان «بیمه تکمیلی» به بازنشستگان تحمیل می‌شود؛ بیمه تکمیلی نه تنها هیچ مزیتی برای بازنشستگان ندارد بلکه تنها ثمره آن «چاق شدن» بنگاه‌های بیمه‌ای است که از قِبَلِ بیمه‌شدگان، مبالغ کلانی به جیب می‌زنند. به عبارت دیگر، با استفاده از ترفندِ «بیمه تکمیلی» شرکت‌های بعضاً ناکارآمد بیمه تکمیلی آباد می‌شوند و جیب بازنشسته‌ی حداقل‌بگیر خالی!

«بیمه تکمیلی» ناکافی و ناکارآمد!

اشاره این فعال کارگری به اصل ۲۹ قانون اساسی و قانون تامین اجتماعی‌ست که هر دوی این اسناد، لزوم ارائه خدمات درمانی مکفی برای بازنشستگان و البته آحاد مردم را یادآور می‌شوند.

او تاکید می‌کند: بایستی از طریق همان «بیمه پایه» خدمات درمانی پایه‌ایِ باکیفیت به بازنشستگان ارائه شود و نیازی به صرف هزینه‌ی اضافی برای بیمه تکمیلی نباشد.

محمدی تاخیر در پرداخت هزینه‌های درمانی را یکی دیگر از معضلاتِ بیمه‌گرهای تکمیلی می‌داند و می‌گوید: گاهی تا ۸۰ روز طول می‌کشد تا هزینه درمان به بازنشسته بازگردد؛ بازنشسته‌ی حداقل‌بگیر از کجا بیاورد هزینه‌های گزاف درمان را بپردازد و بعد چگونه روزهای متمادی در انتظار واریز هزینه‌های درمان بماند؟!

محاسبه‌ی «سبد معیشت» چه فایده‌ای دارد؟!

موضوع دیگری که این فعال بازنشستگان به آن ورود می‌کند، بحثِ «معاش» است: خیلی عیان است که وقتی یک میلیون و ۲۰۰ یا یک میلیون و ۳۰۰ می‌گیری، نمی‌توانی از پس هزینه‌های حداقلی زندگی بربیایی؛ شورای عالی کار، کف هزینه‌های زندگی را ۳ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تعیین کرده؛ معنای این عدد این است که هر رقمی زیر آن، پایین‌تر از خط فقر است.

او اجرایی نشدن بند دوم ماده ۴۱ قانون کار یا ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی که مربوط به محاسبه‌ی هزینه‌های زندگی می‌شود را یک تعلل جدی می‌داند و می‌گوید: دو سال است که تحت فشار کارگران و بازنشستگان، سبد معیشت در شورای عالی کار محاسبه می‌شود اما متاسفانه هرگز از مرحله محاسبه به مرحله اجرا نمی‌رسد! انگار هدف، فقط آگاهی دادن است! شرکای اجتماعی کارگران –کارفرمایان و دولتی‌ها- باید به این سوال پاسخ دهند که صرف محاسبه سبد چه فایده‌ای دارد؟ وقتی پای محاسبات سبد معیشت حداقلی امضا می‌گذارند ولی حاضر نیستند این عدد را در مزد اِعمال کنند، به حال کارگر و بازنشسته چه سودی دارد؟!

تخلفات مکرر دولت در قبال تامین اجتماعی

 محمدی عدم پایبندی دولت به تعهداتی که در قبال سازمان تامین اجتماعی دارد را در افول سطح معیشتی و رفاهی کارگران بازنشسته، موثر می‌داند؛ او یادآور می‌شود: همانطور که علی اصغر بیات (رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته) گفته؛ دولت با قدرقدرتی ۲۴ تعهد اضافی روی دوش سازمان تامین اجتماعی انداخته و از سوی دیگر، ۱۸۰ هزار میلیارد تومان بدهی خود به این سازمان را نپرداخته؛ به همه اینها اضافه کنیم تلاش‌های اخیر برای چوب حراج زدن به دارایی‌های شستا را! دولت خیلی راحت از ضرورت خصوصی‌سازی شستا سخن می‌گوید؛ آنهم در شرایطی که اموال شستا هیچ ربطی به او ندارد و نمی‌تواند برای این اموال، تکلیف تعیین کند.

وی ادامه می‌دهد: دولت‌ها در مواقع اضطرار و کمبود بودجه مثل زمان جنگ، دست در جیب کارگران کرده‌اند و از صندوق تامین اجتماعی با طیب خاطر برداشت نموده‌اند؛ یعنی صندوقی که دولت برای آن حتی یک ریال هم هزینه نکرده، در معرض تهاجم خودِ دولت قرار می‌گیرد؛ صندوقی که کارگران کشور، هر ماه ۳۰ درصد از دستمزد خود را به امید آینده بهتر در آن ذخیره می‌کنند ولی کوچکترین اختیاری در مدیریت آن و سیاست‌گذاری‌ها ندارند. تمام اختیار تامین اجتماعی در دست بزرگترین بدهکار آن، یعنی دولت است! و این طنزِ تلخِ ماجراست.

«تورم» کمرشکن است

او  توجه دولت به معاش و رفاه بازنشستگان در شرایط ناگوار اقتصادی فعلی را یک ضرورتِ انکارناپذیر می‌داند و می‌افزاید: کافی‌ست نگاهی به جدول مرکز آمار که نرخ تغییرات قیمت خوراکی‌ها را در اسفند ۹۷ نسبت به اسفند ۹۶ منتشر کرده، بیندازیم؛ در این جدول پیاز ۵۵۲ درصد گران شده؛ رب گوجه فرنگی ۲۳۱ درصد، سیب ۱۸۴ درصد، گوشت گاو ۱۲۲ درصد، گوشت مرغ ۸۵ درصد و برنج ۴۵ درصد گران شده؛ معدل این افزایش قیمت‌ها، بالای ۱۰۰درصد است؛ در این شرایط، چگونه توقع دارند یک کارگر بازنشسته از پس همه هزینه‌های زندگی بربیاید؛ چگونه می‌تواند به ۳۶.۵ درصد افزایش پیشنهادی مستمری دلخوش باشد؟!

بنابر پیشنهاد مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی، حداقل مستمری بازنشستگان در سال ۹۸ قرار است ۳۶.۵ درصد افزایش یابد؛ یعنی معادل افزایش حداقل حقوق کارگران؛ منتها این میزان افزایش باید به تصویب هیات دولت برسد؛ بازنشستگان امیدوارند این رویه در اردیبهشت ماه به سرانجام برسد و در همان ماه، افزایش مستمری اِعمال شود. با این همه، فعالان صنفی بازنشستگان معتقدند؛ ۳۶.۵ درصد به هیچ‌وجه کفافِ افزایش هزینه‌ها را که پس از افزایش قیمت دلار، سیر صعودی داشته، نمی‌دهد.

محمدی در عین حال معتقد است؛ در همه کشورهایی که مناسبات اقتصادی سرمایه‌داری حاکم است، «چانه‌زنی» و مذاکره‌ی دوجانبه یا سه‌جانبه تنها راه احقاق حقِ کارگران است؛ برای چانه‌زنی و مذاکره، نیاز به ابزار داریم و این ابزار از طریق تشکل‌یابی قدرتمند و مستقل کارگران فراهم می‌شود.

تشکلِ قوی، لازمه چانه‌زنی‌ست

او تاکید می‌کند: وقتی تشکلِ قدرتمند نداریم، یعنی قدرت مذاکره و چانه‌زنی نداریم و در همه بحث‌ها، مغبون می‌شویم؛ برای همین است که نمی‌توانیم بحث اعمال سبد معیشت در مزد و مستمری را که نص صریح ماده ۴۱ قانون کار و ماده ۹۶ قانون تامین اجتماعی است، به کرسی بنشانیم و همیشه دولتی‌ها و کارفرمایان از پایبندی به این الزامِ قانونی طفره می‌روند؛ هر سال به نحوی از انحاء.

این فعال کارگری ادامه می‌دهد: به همین دلیل است حالا که با چندبرابر شدن نرخ ارز، قدرت خرید کارگران به ماهی ۹۵ دلار تنزل یافته، بازهم ادعا می‌کند، قدرت خرید افزایش یافته! یعنی همین کاهش چشمگیر را به اسم افزایش به خوردمان می‌دهند. البته نمایندگان بازنشستگان همواره اعلام می‌کنند که از این روند، رضایت نداریم اما صرف اعلامِ عدم رضایت، چیزی را عوض نمی‌کند.

۱۸۰ هزار میلیارد تومان از پولِ عصا به دست‌ها در دست دولت!

به گفته‌ی محمدی، بازنشسته به دلیل شرایط خاص سنی و جسمانی، نیاز به مراقبت‌های خاص و ویژه دارد و باید بیشتر به «معیشت» و «درمانِ» او توجه شود؛ این درحالیست که ۱۸۰ هزار میلیارد تومان از پولِ همین عصا به دست‌ها در دست دولت است و اراده‌ای هم برای بازپس دادن این پول وجود ندارد!

او ادامه می‌دهد: این درست نیست که با پول این عصا به دست‌ها، دولت ارتزاق کند؛ در شرایطی که خود کارکنانِ تامین اجتماعی بهترین امکانات شغلی را دارند و سالهاست که «همسان‌سازی» برای آنها اجرا می‌شود، ادعا می‌کنند برای کارگران «منابع» نیست! می‌گویند همسان‌سازی قابل اجرا شدن نیست؛ به راستی چرا باید بیش از ۶۰ درصد مستمری‌بگیران حداقل‌بگیر باشند؟ چرا سطح دریافتی آنها را افزایش نمی‌دهند؟!

او در پایان می‌گوید: نه تنها اراده‌ای برای اجرای «همسان‌سازی» و ارتقای معاش بازنشستگان در کار نیست، بلکه با افزایش دو سطحی مستمری‌ها و کاهش ناقابلِ سایر سطوح، سعی دارند مستمری‌بگیرانِ سایر سطوح را نیز به حداقل‌بگیر تبدیل کنند! که این خود، اجحافِ مضاعف است!

*بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی کارگران کانال سد “نهب”

پس از پایان تعطیلات نوروزی سال 98، خبرهایی منتشر شد که کارگران کانال سد “نهب” از پیش از عید دارای معوقاتی بوده اند که هنوز به طور کامل پرداخت نشده است و گویا این قصه پردرد مشکلات کارگری مشخص نیست که قرار است چه زمانی درمان شود!

پرداخت نشدن معوقات ۵ ماهه کارگران کانال سدنهب کم بود تعطیلی بی دلیل کانال سد نهب هم به آن اضافه شد!

با توجه به عدم پرداخت ۵ ماهه حقوق و عیدی، سنوات کارگران کانال سد نهب، ۳۷ روز پیامک برای برخی از کارگران کانال ارسال می شود که دال بر تعطیلی این کارگاه دارد!

بنظر می رسد با این رویه پیمانکار قصد تعدیل نیرو را دارد.

وقتی معوقات کارگران پرداخت نشده این چه بی عدالتی است که دامن گیر کارگران این کانال شده؟!

تکلیف حقوق و مزایای ۳۷ روزه کارگران بی گناه چه می شود؟!

عده ای از کارگران مشغول کارند و عده ای کماکان پیامک تعطیلی دریافت می کنند!

کارگران از مسئولین استان و شهرستان تنها خواستار پیگیری حقوق و مزایای کارگران هستند، پیگیری بلاتکلیفی ۳۷ روزه کارگران پیشکش

برگرفته ازسایت اتحادیه آزاد کارگران ایران

*اهالی روستای باغچمک بم با تجمع مانع اجرای حکم قضایی لایه روبی قنات حسینیه شدند

روز چهارشنبه چهارم اردیبهشت ماه،جمعی از اهالی روستای باغچمک بم باشرکت فعال زنان وعلیرغم حضور نیروهای انتظامی ،اجرای حکم قضایی لایه روبی قنات حسینیه شدند.

 درهمین رابطه یکی از اهالی روستا در گفت‌وگو با خبرنگاریک رسانه محلی،هدف از این تجمع اعتراضی را اعلام مخالفت اهالی روستا با پیشروی و لایه‌روبی این قنات به سمت سفره‌های آب زیرزمینی این روستا را بیان کرد و گفت: قنات حسینیه که مظهر آن در روستای حافظ‌آباد بم و دارای مالکین خصوصی است؛ مادرچاهها و یکی از رشته‌های زیرزمینی آن پس از مسافت چند کیلومتر به حوالی روستای باغچمک می‌رسد و مردم این روستا معتقدند که مالکین این قنات بایستی به جای پیشروی به سمت روستا به سمت رودخانه می‌رفتند. چراکه این اقدام آنها منابع آبی کشاورزی روستا را تهدید می‌کند و در آینده نخلستانها و مزارع آن خشک می‌شود.

*سوختگی 3کارگر جوان در حادثه آتش سوزی کانکس کارگری در خیابان مولوی تهران

چهارشنبه شب(4اردیبهشت)، 3کارگر حدودا20ساله در حادثه آتش سوزی کانکس کارگری یک مجتمع در دست ساخت واقع در خیابان مولوی تهران از ناحیه دست و صورت دچار جراحت و مصدومیت شدند.

به گزارش5اردیبهشت پایگاه خبری 125،مجید نیکبخت فرمانده آتش نشانان اعزامی در این باره گفت: در یک مجتمع مسکونی در حال ساخت یک دستگاه کانکس کارگری به متراژ 10 متر مربع برای استراحت کارگران ساختمانی قرار داشت که شب گذشته به دلیل نامشخصی آتش گرفت به طوری که هنگام حضور آتش نشانان در محل حادثه، شعله های سرکش آتش از داخل این اتاقک به آسمان زبانه می کشید.

وی افزود: هنگام وقوع این آتش سوزی سه کارگر حدودا 20 ساله در داخل این کانکس حضور داشتند که به سرعت از داخل کانکس خارج شدند ولی با توجه به شدت آتش سوزی، هرسه نفر از ناحیه دست و صورت دچار جراحت و مصدومیت شدند.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com