اخبار و گزارشات کارگری ١٣ فروردین ماه ١٣٩٩

اخبار کارگرى
April 01, 2020

اخبار و گزارشات کارگری ١٣ فروردین ماه ١٣٩٩

بازی با جان کارگران وخانواده هایشان را خاتمه دهید

ارزش جان آنها بیشتر از سود اندوزی کارفرمایان است

- عدم تصمیم گیری درباره زمان ازسر گیری کار درصنعت خودرو و قطعه سازی و نگرانی ابتلا به کووید 19 بالای سر صدها هزار کارگر وخانواده هایشان

- اعتراض کارگران ‌شرکت نفت و گاز اروندان نسبت به عدم رعایت استانداردهای بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا

- سخنان پرستاران درباره  شرایط طاقت فرسای کاری وحال وروز خود وخانواده

- بیانیه تشکلها و گروه های کارگری، فعالین کارگری دفاع از حقوق کودکان در مورد شورش در زندانها و فرار زندانیان به خاطر نجات جان خود

*عدم تصمیم گیری درباره زمان ازسر گیری کار درصنعت خودرو و قطعه سازی و نگرانی ابتلا به کووید 19 بالای سر صدها هزار کارگر وخانواده هایشان

علیرغم نامه نگاری های مدیران صنعت قطعه سازی با رئیس جمهور، وزیر صنعت، وزیر بهداشت، استاندار تهران و رئیس کمیته مبارزه با ویروس کرونا استان تهران برای ادامه  تعطیلات صنعت خودرو و قطعه سازی تا اوایل اردیبهشت ماه پس از تعطیلات نوروزی ،تا روز چهارشنبه 13 فروردین درباره زمان ازسر گیری کار درصنعت خودرو و قطعه سازی تصمیم گیری نشده است و صدها هزار کارگر وخانواده هایشان با نگرانی ابتلا به کووید 19 روزگار می گذرانند.

بنابه گزارشات رسانه ای شده،درنامه تاریخ 11فروردین به رئیس جمهور از جمله آمده است:

«با توجه به خطرات ناشی از سرایت بیماری کووید 19 در بین شاغلین خانواده بزرگ صنعت خودروسازی پس از بازگشت از تعطیلات با جمعیتی نزدیک به 70هزارنفر و پراکندگی جغرافیایی قطعه سازی در 15 استان کشور،خسارت جبران ناپذیری به نیروی انسانی کارآمد ومتخصص دراین بخش وارد می شود»

متن نامه به حسن روحانی:

بخش هایی از نامه  10 فروردین به وزیر صنعت بقرار زیراست:

«تعدادی از کارگران و کارکنان و مدیران صنعت قطعه سازی کشور آلوده به ویروس شده و به دلیل مشکلات بهداشتی و بیماری قادر به حضور در محل کار نخواهند بود و تعداد محدودی هم جان خود را از دست داده اند.

پس از برگشت کارکنان و کارگران قطه سازان پراکنده در 15 استان قطعه ساز کشور از تعطیلات نوروزی، بسیاری از ایشان ناقل بیماری هستند، حتی اگر علایم کرونا را نداشته باشند و حتی بر فرض غربالگری از سوی تمام قطعه سازان (که امری بعدی است) شناسایی نمی شوند و در روزهای شروع به کار و چه بسا ساعات اولیه، ویروس در فضای کوچک و به هم فشرده کارخانجات به سرعت منتشر شده و به خانواده ها و جامعه در زمانی اندک منتقل می شود و فاجعه ای انسانی رقم خواهد خورد.

در صورتیکه خودروسازان بنا به دستور مقامات حداقل 2 هفته تعطیل نکنند، قطعه سازان بر سر دو راهی " اجبار به تولید " برای عمل به تعهدات در قبال خودروسازان یا " توقف موقت تولید " بنا به مصالح داخلی بنگاهی گیر می کنند و اگر بخواهند آینده کاری خود را نزد خودروسازان خراب نکنند با انتخاب گزینه اول پرسنل را به اجبار برای حضور در محل کار فراخوان می کنند و نتیجه مشخص است.»

متن نامه به وزیر صنعت:

*اعتراض کارگران ‌شرکت نفت و گاز اروندان نسبت به عدم رعایت استانداردهای بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا

کارگران ‌شرکت نفت و گاز اروندان زیر مجموعه شرکت ملی نفت ایران و فعال در میدان های نفتی و طرح های متعدد و نسبت به عدم رعایت استانداردهای بهداشتی برای مقابله با ویروس کرونا اعتراض کردند.

روز سه شنبه 12 فروردین،مسئول ایمنی شرکت نفت و گاز اروندان اهوازدر واکنش به اعتراض کارگران این شرکت  نسبت به عدم رعایت استانداردهای بهداشتی در این مجموعه نفتی به خبرنگار رسانه ای گفت: نیروها تا 20 درصد کاهش داده شده و نیروهای در معرض خطر شناسایی و به آنها مرخصی داده شده است.

وی افزود: در مبادی ورودی کادر بهداشتی مستقر شدند که نیروها را در بدو ورود از حیث علایم کرونا چک می‌کنند و نیروهای که علایمی داشته باشند به کلینک‌های پزشکی ارجاع داده می‌شوند.همچنین اقلام مورد نیاز بهداشتی مانند مواد ضدعفونی دست و سطوح، ماسک بهداشتی، دستکش خریداری شده و در اختیار پرسنل ها قرار داده شده است.

وی درباره حذف وعده غذای کارگران گفت:حذف وعده غذا به اجبار بوده و به خاطر اینکه غذا از رستوران‌های بیرون تهیه می شده و اکنون رستوران‌ها بسته هستند، امکان تهیه غذا وجود ندارد و از طرفی برای حفظ سلامت پرسنل و با همفکری پرسنل قرار شد نیروها غذا از منزل بیاورند.

*سخنان پرستاران درباره  شرایط طاقت فرسای کاری وحال وروز خود وخانواده

پرستار بیمارستان امام رضا تبریز در رابطه با سختی کارشان در این ایام گفت: سختی کار خیلی زیاد است که من به چند نمونه از آن اشاره می کنم؛ فشار روانی احتمال انتقال بیماری به خانواده هایمان بسیار زیاد است که ما را دچار نگرانی و اضطراب می کند. تحمل لباس هایی که می پوشیم واقعا خیلی سخت است و مخصوصا هم هوا رفته رفته گرم تر می شود که نمی توانیم با این لباس ها غذا بخوریم حتی نمی شود سرویس بهداشتی هم رفت.

وی ادامه می دهد: فکر کنید یک شیفت شب 12ساعته با این لباس ها بدون آب، غذا و با ماسک که خودش باعث تنگی نفس هست کار می کنیم؛ شیفت کاری مان خیلی فشرده است واقعا این چنین پیش برود بیشتر از این نمی توانیم کار کنیم و حتما باید به فکر نیروی جایگزین باشند.

این خانم پرستار ضمن تاکید به مردم بر ماندن در خانه،افزود: بیمار کرونایی از هر محدوده سنی بستری شده، پس مردم فکر نکنند که فقط سنین بالا مبتلا می شوند؛ حتی مرگ و میر در سنین پایین را هم داریم. چند روز قبل بیماران 17 و 28 ساله با تنگی نفس بیش از حد بستری کردیم.

وی ادامه داد: من تمام شیفتم را در بیمارستان هستم و از ابتدا با بیماران کرونایی کار کردم که برای تقویت روحیه هیچ کاری نیست واقعا هیچ کار! این سفرهای مردم را هم که می بینیم خستگی در تنمان می ماند.

این پرستارگفت: مردم فکر نکنند با ماسک یا دستکش بیرون می روند هیچ اتفاقی نمی افتد چرا که هر تجهیزات پزشکی یک ضریب شکستی دارد.

وی ادامه داد: ما که با تجهیزات کامل کار می کنیم باز هم از کادرمان مبتلا می شوند، پس مردم فکر نکنند با ماشین بیرون می روند هیچ اتفاقی نمی افتد. خطر مبتلا شدن به بیماری خیلی زیاد است؛ مردم باید در خانه بمانند.

این خانم پرستار درادامه گفت: افرادی که ناقل بیماری هستند می توانند تا 14 روز هیچ علائمی نداشته باشند و اینکه با تب سنج مردم را کنترل می کنند اصلا نمی توانند افراد ناقل را شناسایی کنند چرا که ممکن است ویروس در بدن فرد سالم باشد که برای خودش مشکل ایجاد نکند ولی به فرد ضعیف تر منتقل کند و این زنجیره ادامه یابد.

وی با اشاره به اینکه کرونا علائمی مثل تب، سرفه خشک، گلودرد و تنگی نفس دارد که خیلی مسری تر از ویروس های دیگر است و به این دلیل مشکل ساز شده است،افزود: از مردم خواهش می کنم اگر تنگی نفس شدید ندارند با علائم ساده که نشان از سرماخوردگی است به  مراکز درگیر با کرونا تشریف نیاورند حتی اگر کرونا هم نداشته باشند در بیمارستان احتمال آلوده شدنشان خیلی زیاد است، چون درمان تایید شده ای برای این ویروس وجود ندارد با رعایت نکات بهداشتی و مصرف مایعات گرم و فراوان، علائم بهبود پیدا می کنند.

اودرخاتمه گفت: عاجزانه از مردم خواهش می کنیم در خانه خودشان بمانند؛ ما به خاطر آنان از جان خودمان می گذریم مردم هم به خاطر ما در خانه بمانند.

پرستار بیمارستان عالی نسب تبریزگفت: محبوس ماندن در زیر این لباس ها، خیس عرق شدن، تنگی نفس و ناتوانی در خوردن و آشامیدن ابتدایی ترین مشکلات کار است.

وی افزود: استرس و نگرانی مبتلا شدن به بیماری مرحله دوم کار است، باید با بیمارانی کار کنی که می دانی کرونا مثبت هستند و هر لحظه امکان دارد به طریقی تو هم مبتلا شوی و یا تبدیل به یک ناقل خاموش شوی، اما سخت تر از همه، دیدن ضجه و ناله بیمارانی است که از درد شدید کل بدن و به خصوص درد قفسه سینه فریاد می کشند.

این آقای پرستارگفت: اکثر بیماران بالای 60 سال سن دارند ولی افراد جوان نیز دیده می شود پس لطفا مردم به نکات بهداشتی دقت کنند و از خانه خود خارج نشوند.

وی درادامه گفت: عده ای خیلی دیر به بیمارستان می آیند یا آورده می شوند، چون از نامیده شدن به عنوان بیمار کرونایی شرم و یا عار دارند و زمانی می آیند که دیر است؛ اگر مردم علائم شدید کرونا دارند باید زودتر به مراکز درمانی مراجعه کنند.

وی در مورد روحیه کادر درمانی گفت: غم دیدن مرگ کسانی که قربانی ندانم کاری دیگران می شوند و تو نمی توانی کاری برایشان بکنی، خیلی سخت است.

پرستار بیمارستان سینا تبریز نیزگفت: از سختی کار در این ایام هر چقدر بگوییم باز هم کم گفتیم؛ ترس و اضطرابی که بیشترش در مورد خانواده مان است، چون ممکن است ما ناقل باشیم.

اوافزود: دید مردم نسبت به ما آزار دهنده است، این که اکثرا از ما فراری هستند برای مثال تاکسی ها سمت بیمارستان ما نمی آیند یا در محیط کار همسرم به شوخی می گویند: «تو مرخصی بگیر و یه چند روزی نیا» بالاخره این حرف ها تاثیر بدی دارد و روحیه کاری مان را خراب می کند.

این خانم پرستاردر ادامه گفت: تحمل لباس ها با گرم شدن هوا سخت است که عرق می کنیم و موقع خروج از بیمارستان لرز می گیریم. من حدود یک ماه است سرما خوردگی ام خوب نمی شود؛ این ماسک ها باعث سردرد، تنگی نفس و تپش قلب می شوند، پس مردم هم حال ما را مراعات کنند و از خانه خود خارج نشوند.

وی افزود:در بیمارستان سینا تبریز محدوده سنی بیماران حدود 30 سال به بالا است ولی سنین کمتر هم دیده می شود.

این پرستار همچنین گفت: شعار همیشگی مان، در خانه بمانید است برای اینکه محیط خانه امن تر و قابل کنترل است؛ وسایل ها در خانه محدود است و می توان ضد عفونی کرد و تا عاملی از بیرون باعث کثیفی وسایل ها نشود ضد عفونی مجدد ضروری نیست.

وی افزود: گوشی، کارت بانکی و پول خطرناک ترین وسایل هستند که مردم خیلی استفاده می کنند و باید ضدعفونی شوند.

این پرستار درخاتمه گفت : طبق نظر محققان کسانی که کرونا گرفته و بهبود یافته اند ممکن است دوباره به این ویروس مبتلا شوند؛ کسانی که مبتلا می شوند و بهبود می یابند در آینده دچار بیماری های مزمن ریه می شوند پس مردم باید به نکات بهداشتی عمل کنند و در خانه بمانند.

*بیانیه تشکلها و گروه های کارگری، فعالین کارگری دفاع از حقوق کودکان در مورد شورش در زندانها و فرار زندانیان به خاطر نجات جان خود

وضعیت زندانها در سراسر ایران خطرناک است و جان صدها هزار زندانی به خاطر ورود ویروس کرونا به داخل زندانها در خطر جدی می باشد .

سران حکومت عامدانه هیچ اقدامی برای ممانعت از سرایت ویروس کرونا به داخل کشور را به عمل نیاورند و آگاهانه اقدام  به پنهانکاری و دروغگویی کردند تا اینک به یک فاجعه انسانی در سطح جامعه تبدیل گردیده است.  در مورد زندانیان نیز همان سیاست را پیشه کرده و کمر به کشتار آنان بسته اند.

زندانیان برای نجات جان خود تاکنون در زندانهای خرم آباد، الیگودرز، سقز، مهاباد، شیراز و اهواز دست به شورش زده و درب زندانها را شکسته و فرار کرده اند. در جریان این شورش ها و فرار از زندانها، سرکوبگران بی رحمانه با شلیک مستقیم گلوله، تعدادی از زندانیان را به قتل رسانده و ده ها نفر  نیز زخمی کر اند.

سرکوب و کشتار زندانیان عاصی و شورشی باید وسیعا محکوم گردد و آزادی زندانیان در این شرایط باید به یک خواست سراسری تبدیل شود.

به خطر انداختن جان انسانها، چه کسانی که در جامعه آزاد هستند و چه کسانی که به هر دلیلی مجرم و یا متهم شناخته شده اند، از طرف هر دولت و هر حکومتی، اقدامی ضد انسانی است و باید به آن اعتراض کرد.

شورش و فرار زندانیان برای نجات جان خود، یک واکنش کاملا طبیعی و به حق و بجاست. همچنانکه عکس العمل هر انسان دیگری و هر موجود زنده دیگری در مواجهه با خطر، فرار و دوری از آن است.

باید خواهان آزادی فوری و بی قید و شرط زندانیان سیاسی و مرخصی زندانیان جرائم عادی تا پایان بحران کرونا در جامعه شویم.

 از حق حیات زندانیان دفاع کنیم.

1- انجمن صنفي کارگران برق و فلزکار کرمانشاه

2- تشکل برای کودکان

3- گروهی از خبازان مریوان

4- گروهی از فعالین کارگری سنندج

فعالین کارگری:

محمود صالحی

یدی صمدی

13فروردین99

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com