اخبار و گزارشات کارگری ١٤ اسفند ماه ١٣٩٨

اخبار کارگرى
March 04, 2020

اخبار و گزارشات کارگری ١٤ اسفند ماه ١٣٩٨

«با اتحاد پیروز میشویم، با افتراق شکست میخوریم»

- سومین روزاعتصاب وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

- اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری بندرامام  دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق

- اعتراض نسبت به عدم اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه 5 هزارنفر از کارکنان شرکتیِ وزارت بهداشت

- اعتراض به خطر ابتلای کارگران استان قزوین به ویروس کرونا با اضافه کاری اجباری  بجای کاهش ساعت کاری

- اعتراض کارگران جایگاه‌های سوخت سنندج   نسبت به افزایش کار روزانه بدون تامین تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه از سوی کارفرما

- اعتراض نسبت به سطح نازل وعدم پرداخت بموقع حقوق ونداشتن امنیت شغلی مربیان وکارگران خدماتی سازمان ورزش شهرداری تهران

- عدم پرداخت بموقع عیدی و حقوق رانندگان و کارگران شرکت واحد 

- اخراج 182 کارگر آژانس هواپیمایی علی بابا

- جان باختن یک کارگر آرماتور بند در بانه پس از 24 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ

- جان باختن یک کارگر دردشستان حین کار نصب دستگاه جرثقیل

*سومین روزاعتصاب وتجمع کارگران مجتمع پتروشیمی ایلام دراعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی

روز چهارشنبه 14 اسفند،برای سومین روز متوالی،جمعی از کارگران پتروشیمی ایلام(شرکت رامپکو) برای اعتراض به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی به اعتصابشان ادامه دادند ودراین مجتمع تجمع کردند.

تجمع کنندگان به پرداخت حقوق‌های علی الحساب، عدم پرداخت عیدی، سنوات، عدم تمدید قراردادها و...معترضند.

کارگران رامپکو(شرکت مهندسی ، نصب و نگهداری کارخانجات صنایع پتروشیمی)  نه تنها قراردادشان تمدید نشده بلکه حقوق ماه گذشته شان هم پرداخت نشده است ودر روزهای پایانی سال با مشکل بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی در حال دست و پنجه نرم کردن هستند.

یکی از کارگران شرکت پیمانکاری رامپکو به خبرنگار رسانه ای گفت: کارگران این شرکت ماه‌هاست که با مشکلات مواجه‌اند، اما با توجه به وضعیت نامناسب اقتصادی و مشکلات بازار کار، به ناچار مجبور به ادامه فعالیت شده‌اند.

وی افزود: شرکت رامپکو دو سال است که اقدام به عقد قرارداد با 186 نفر از نیروهای تعمیرات پتروشیمی کرده است و فعلا قرار داد جدید با کارگران منعقد نکرده و 17 ماه‌ است که حقوق کارگران تنها به صورت علی الحساب پرداخت شده است.

یکی دیگر ازکارگران مجتمع پتروشیمی ایلام گفت: هم اکنون 13 روز از اسفند می‌گذرد و کارگران فعلا حقوق بهمن ماه را دریافت نکرده‌اند در حالی که کارگران پتروشیمی حقوق و عیدی خود را دریافت کرده‌اند؛ این عدم پرداخت حقوق اجحاف در حق 186 کارگراین شرکت است.

وی افزود: ما به التفاوت حقوق 17 ماه گذشته نیز کماکان به کارکنان پرداخت نشده است، این در حالی است که وضعیت اقتصادی موجود فشار زیادی را به تمام جامعه از جمله کارگران این شرکت با توجه به نحوه پرداخت حقوق و مزایا وارد کرده و فشار روحی بسیاری را برای این کارگران به همراه داشته است.

یکی دیگر از کارگران رامپکو گفت: کارگران این شرکت از مبالغی که در اعیاد مختلف به کارگران شرکت پتروشیمی پرداخت می‌شود محروم هستند و همچنین عیدی و پاداش این نیروها نیز طی دو سال گذشته پرداخت نشده است.

وی ادامه داد: با نزدیکی به پایان سال و افزایش هزینه خانواده‌ها، ضروری است پیگیری‌های لازم از سوی مسوولان مربوطه جهت پرداخت حقوق، عیدی و معوقات کارگران این شرکت انجام شود اما متاسفانه هیچ حمایتی از سوی مسوولان مربوطه از ما صورت نمی‌گیرد.

*اعتصاب وتجمع کارگران شهرداری بندرامام  دراعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق

روز چهارشنبه 14 اسفند، کارگران واحدهای ستادی و خدماتی شهرداری بندرامام دراستان خوزستان برای اعتراض به عدم پرداخت چند ماه حقوق دست از کار کشیده ومقابل ساختمان این شهرداری تجمع کردند.

*اعتراض نسبت به عدم اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه 5 هزارنفر از کارکنان شرکتیِ وزارت بهداشت

روز چهارشنبه 14 اسفند، اعتراض نسبت به عدم اعمال افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه 5 هزارنفر از کارکنان شرکتیِ وزارت بهداشت،رسانه ای شد.

جمعی از کارکنانِ شرکتیِ وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و مجموعه‌های وابسته به آن، مانندِ دانشگاه‌های علوم پزشکی با اعلام اجرای افزایش 50 درصدی امتیازات فصل دهم قانون مدیریت خدمات کشوری در حکم حقوقی اسفند ماه کارکنان قراردادی، رسمی و پیمانی این مجموعه، به خبرنگار رسانه ای گفتند:که این مورد در حکم حقوقی آنها اعمال نشده است.

آنها افزودند: تعداد کارکنان شرکتی وزارت بهداشت، بیش از 5 هزار نفر در سراسر کشور است؛ به همین خاطر آنها با ارسال پیامی به «سعید نمکی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نوشته‌اند: گویا از قلم جناب آقای نوبخت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و از ذهن شما افتاده‌ایم که افزایش 50 درصدی پرسنل بهداشت و درمان برای همه لحاظ شده به جز پرسنل شرکتی.

معترضان، یادآور شدند: کارکنان شرکتی زیر عنوان‌های شغلیِ پرستار، نیروی خدماتی و... در بیمارستان‌ها و ادرات وزارت بهداشت و مراکز وابسته به آن ، دوشادوش و پا به پای دیگر کادر درمان در برابر بحران کرونا ایستاده و در حال انجام وظیفه‌اند؛ اما تبعیضی که به وجود آمده، به یکباره عزت نفس این عزیران را هدف قرار داد و انگیزه ما را به نابودی کشانده است.

*اعتراض به خطر ابتلای کارگران استان قزوین به ویروس کرونا با اضافه کاری اجباری  بجای کاهش ساعت کاری

یک کارگر استان قزوین: کارگران در برخی واحدهای تولیدی استان قزوین به اجبار روزی 16ساعت طی روزهای متوالی به کار گرفته شده واین کارزیاد باعث ضعف سیستم ایمنی بدن آنها و مستعد شدن برای ابتلا به ویروس کرونا است.در صورت مخالفت کارگران با اضافه کاری تهدید به اخراج می‌شوند.

روز چهارشنبه 14 اسفند،یکی از کارگران استان قزوین به خبرنگار رسانه ای گفت: چرا ساعت کاری کارخانجات مانند ادارات کاهش نمی‌یابد تا از احتمال ابتلای این قشر به ویروس کرونا گرفته شود؟

وی اضافه کرد: کارگران استان قزوین چه فرقی با کارمندان دارند درحالیکه شرایط کاری آنها به لحاظ فیزیکی و روانی سخت‌تر از محیط‌های اداری است ؟

این کارگر گفت:با تصویب مدیریت ارشد استان، ساعت کار کارمندان به منظور پیشگیری از ویروس کرونا تا سه ساعت کاهش یافته اما در برخی واحدهای تولیدی و خدماتی استان نه تنها ساعت کاری کاهش نیافته بلکه کارگران مجبور به کار بیش از 12 ساعت در روز هستند.

وی اضافه کرد: این موضوع باعث ضعف سیستم ایمنی بدن آنها و مستعد شدن برای ابتلا به ویروس کرونا است.

این کارگر با تاکید بر اینکه سلامت کارگران استان در خطر ابتلا به ویروس کرونا قرار دارد، افزود: کارگران در برخی واحدهای تولیدی استان به اجبار روزی 16 ساعت طی روزهای متوالی به کار گرفته شده و در صورت مخالفت و نخواستن اضافه کاری تهدید به اخراج می‌شوند و باید نهادهای نظارتی و بازرسی به این موضوع به صورت جدی‌تر ورود کنند.

*اعتراض کارگران جایگاه‌های سوخت سنندج   نسبت به افزایش کار روزانه بدون تامین تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه از سوی کارفرما

کارگران جایگاه‌های سوخت سنندج  : روزانه در سرمای زمستان آنقدر کار می‌کنیم که پاهایمان را حس نمی‌کنیم. اغلب به علت زیاد روی پا ایستادن دچار مشکلات پا و کمردرد هستیم. حداقل انتظاری که داریم کاهش ساعات کاری و شیفتی کردن کارگران است.

روزچهارشنبه 14 اسفند،کارگران پمپ بنزین‌ سنندج در گفتگوبا خبرنگاررسانه ای  از عدم تامین تمهیدات بهداشتی و پیشگیرانه از سوی کارفرما خبر دادند.

آنها افزودند:اغلب کارگران در جایگاه‌های سوخت سنندج «پک‌های بهداشتی» ازجمله ماسک و محلول‌های ضدعفونی‌کننده دریافت نکرده‌اند.

این کارگران گفتند به روال ساعات کاری گذشته کار می‌کنند و در عین‌حال توصیه شده که رانندگان خودرو از ماشین پیاده نشوند و عملیات سوخت‌گیری توسط کارگران پمپ بنزین صورت بگیرد.

کارگران جایگاه سوخت سنندج در خاتمه گفتند: روزانه در سرمای زمستان آنقدر کار می‌کنیم که پاهایمان را حس نمی‌کنیم. اغلب به علت زیاد روی پا ایستادن دچار مشکلات پا و کمردرد هستیم. حداقل انتظاری که داریم کاهش ساعات کاری و شیفتی کردن کارگران است.

*اعتراض نسبت به سطح نازل وعدم پرداخت بموقع حقوق ونداشتن امنیت شغلی مربیان وکارگران خدماتی سازمان ورزش شهرداری تهران

روز چهارشنبه 14 اسفند،مربیان ورزش وکارگران خدماتی سازمان شهرداری تهران اعتراضشان را نسبت به سطح نازل حقوق وعدم پرداخت بموقع ونداشتن امنیت شغلی،رسانه ای کردند.

جمعی از مربیان ورزش سازمان شهرداری تهران ضمن اعتراض به شرایط شغلیشان،به خبرنگار رسانه ای گفتند:ما براساس سیستم کارمزدی حقوق می‌گیریم، یعنی از شهریه هر شاگرد در هر ماه، درصدی به ما تعلق می‌گیرد که برای برخی از ما، دستمزد حتی به یک میلیون و 500 هزار تومان هم نمی‌رسد. بیمه هم براساس حقوق ما به حساب تامین اجتماعی واریز می‌شود یعنی اگر دستمزدمان به حداقل حقوق کارگری نرسد، بیمه کامل به ما تعلق نمی‌گیرد.

این مربیان که طرف قرارداد با پیمانکار هستند و تعداد آنها در شهرداری‌های مناطق مختلف تهران زیاد است، افزودند: هنوز حقوق بهمن ماه را نگرفته‌ایم؛ همین دیروز(13 اسفند) حقوق دی ماه به حساب‌مان واریز شد؛ قراردادهای ما سه ماهه است و مزایای مزدی به ما تعلق نمی‌گیرد.

این مربیان از مراجعات مکرر به نهادهای مسئول خبر دادند و گفتند: به هر کجا مراجعه کرده‌ایم تا امروز به نتیجه‌ای نرسیدیم.

زنان متصدی سازمان ورزش نیز که کارهای خدماتی را انجام می‌دهند و اکثراً سرپرست خانوار هستند نیز وضعیت مناسبی ندارند و دستمزدشان بسیار پایین است.

آنها خواستار تغییر شرایط کاری، نحوه پرداخت و چیدمان قراردادهای شغلی خود هستند و می‌گویند با این رویه کنونی، نمی‌توانیم هزینه‌های زندگی خود را تامین کنیم. در عین حال از امنیت شغلی نیز بهره‌ای نداریم.

*عدم پرداخت بموقع عیدی و حقوق رانندگان و کارگران شرکت واحد 

دستمزد رانندگان و کارگران شرکت واحد بر اساس عرف چند دهه  اخیر بطور مرتب در روز بیست و هفتم هر ماه پرداخت می‌گردد همچنین عیدی سالانه این کارگران در دوازدهم اسفند ماه واریز می شده است و کارگران شرایط هزینه‌های زندگی‌شان و اقساط بانکی  و... خود را بر مبنای تاریخ‌های ذکر شده  پرداخت می‌کنند.

متاسفانه در دو ماهه  گذشته حقوق کارگران با دو روز تاخیر پرداخت گردیده است و با وجود اینکه امروز چهاردهم دو روز است که از موعد پرداخت عیدی گذشته، هنوز عیدی پرداخت نشده است. این در حالی است که رانندگان زحمتکش شرکت واحد با وجود شیوع ویروس کرونا و خطرات شغلی‌شان با توجه با تماس نزدیک روزانه با صدها نفر همچنین عدم تحویل تجهیزات مراقبتی به رانندگان از سوی مدیریت همچنان با از خودگذشتگی خود و خانواده‌هایشان را به خطر انداخته  به شهروندان بی کم و کاست سرویس می‌دهند. تاخیر در پرداخت حقوق و عیدی موجب نگرانی  جدی رانندگان و کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران شده است و در صورت ادامه این روند بروز موجی از  اعتراضات کارگری در شرکت واحد پیش‌بینی می‌شود.

در سال 83 تاخیر در پرداخت حقوق آخر سال همچنین عیدی موجب بروز اعتراضات وسیع شد تا جاییکه ترمینال کاوه در میدان انقلاب بسته و ترافیک خیابان‌های اطراف را فراگرفت.

سندیکا نسبت به تاخیرهای پیش آمده در پرداخت حقوق و عیدی به مدیریت شرکت واحد هشدار جدی می‌دهد و اعلام می‌کند در صورت ادامه این روند باید شاهد اعتراضات وسیع و توقف اتوبوس‌ها در شرکت واحد باشند.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه

*اخراج 182 کارگر آژانس هواپیمایی علی بابا

روز چهارشنبه 14 اسفند،مدیرعامل آژانس هواپیمایی علی بابا از اخراج 182 کارگرش خبرداد.

بنا به گزارشات منتشره،مدیر عامل علی بابا  بطور مستقیم وغیر مستقیم علت اخراج را کاهش سفرهای توریستی به ایران بدنبال قتل موشکی وشیوع کرونا اعلام کرد.

*جان باختن یک کارگر آرماتور بند در بانه پس از 24 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ

روز سه شنبه 13 اسفند،یک کارگر 32ساله آرماتور بند بنام  خالد رحیم زاده از اهالی روستای بله سه ن  شهرستان بانه حین کار دچار برق گرفتگی شد و پس از 24 ساعت دست وپنجه نرم کردن با مرگ دربیمارستان بر اثر شدت جراحات وارده جان باخت.

*جان باختن یک کارگر دردشستان حین کار نصب دستگاه جرثقیل

روز چهارشنبه 14 اسفند،یک کارگر 39 ساله حین کار نصب دستگاه جرثقیل در تلمبه خانه ایستگاه پمپاژ شرکت آب رسانی دشستان در استان بوشهر بین ریل جرثقیل و تابلو برق گیر کرده و به علت جراحات وارده از ناحیه سینه و شکم در دم جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com