محلات سنگرهایی که برای"تیمهای ضربت" فتح شدنی نیستند!

عبدل گلپریان
September 16, 2020

محلات سنگرهایی که برای"تیمهای ضربت" فتح شدنی نیستند!

روز دوشنبه ۲۴ شهریور محمد یزدی، فرمانده سپاه محمد رسول‌الله تهران، که گفته است با استفاده از ظرفیت پایگاه‌های بسیج، «تیم‌های ضربت» در محلات مختلف تهران تشکیل شده تا طرح «امنیت محله محور» را اجرایی کنند. فرماندهان سپاه پاسداران در ابتدا «شرارت‌های عناصر آمريکايی و ناامنی در شهرها » را توجیه تشکیل گشت‌های بسیج در محلات اعلام کردند ولی در اظهارنظرهای بعدی از تامین امنیت تهران و مقابله با جرائم «مقابله با سرقت و کیف‌قاپی» به عنوان هدف این گشت‌ها نام بردند.

 

اولین بار نیست که مقامات و کاربدستان دستگاه سرکوب سپاه پاسداران چنین گروهایی را برای مقابله با اعتراضات مردم راه اندازی میکنند. درهم ریختگی صفوف حکومتیان  و سپاه پاسداران، وحشت و هراسشان از اوج گیری اعتراضات میلیونی و سراسری و قرار گرفتنشان بر باروت اعتراضات مردم، آنان را بشدت دچار تناقض گویی کرده است. "شرارت‌های عناصر آمريکايی و ناامنی در شهرها" برای همه جمله شناخته شده ای است. این عبارت را دستگاههای حکومت برای حرکتهای اعتراضی مردم خشمگین و جوانان معترض بکار میبرند. فهمیدند خراب کرده اند و بلافاصله اصطلاح عوامفریبانه «مقابله با سرقت و کیف‌قاپی» را  اضافه کردند. این یعنی دستپاچگی، یعنی تشتت، یعنی سردرگمی و بهم ریختگی صفوف بالا و پایین حکومت اسلامی. 

 

راه‌اندازی این نوع گشت‌ها توسط سپاه پاسداران، ابتدا در اردیبهشت سال ۸۷، صورت گرفت که  گشت‌های امنیتی پنج نفره در هزار نقطه از محلات شهری کشور راه اندازی شد. هدف از این طرح مقابله و آمادگی از پیشی با خیزش مردم در سال ۸۸ بود. ( همان ایام نوار جلسه محرمانه فرماندهان سپاه تحت عنوان، "اگر چهار منطقه دیگر بدست مردم میافتاد حکومت در تهراق سقوط کرده بود منتشر شد." ) در سال‌های بعد این طرح گسترش یافت و درآذرماه سال ۹۶، سپاه پاسداران اعلام کرد که، "در قالب طرح «حماسه امنیت و خدمت»، گشت‌های محلات را در سراسر کشور راه‌اندازی می‌کند."

راه اندازی مجدد این طرح باز هم برای مقابله با اعتراضات مردم بر بستر زمینه های شروع اعتراضات دی ماه ۹۶ بود که مقامات حکومت و سپاه پاسداران آنرا بو کشیده بودند. میدانستند که محلات سنگرهای منتهی به میادین و خیابانها برای سازماندهی اعتراضات و تعرض به نیروهای حکومتی است. سپاه پاسداران و دیگر نهادهای وحشت زده رژیم تلاش کردد با نصب دوربین های مدار بسته هر رهگذری را زیر نظر بگیرند. بدنبال آن در شروع مجدد اعتراضات در آبان ۹۸ باز هم سنگر محلات اهمیت و ویژگی خود بعنوان مکانها  و مراکز تجمع، هدایت و سازماندهی اعتراضات را صد چندان نشان داد.

اکنون سپاه پاسداران و دیگر نیروهای سرکوب حکومت میکوشند این سنگر فتح نشدنی را فتح کنند. کمتر از سه ماه به یکساله شدن  خیزش آبان ۹۸ مانده است و طی همین یکسال، توده های معترض و خشمگین از سران و دم و دستگاه حکومت اسلامی، دمی دست از اعتراض و مبارزه نکشیده اند. اعتصابات بخشهای مختلف کارگری، اعتراضات هر روزه مردم برای دست یابی به خواستهایشان و دادخواهی خانواده های اعدام شده گان و خانواده های جانباختگان هواپیمای اکرائینی، همچنان با قدرت ادامه دارد.

خزعبلات و اراجیف نخ نمای فرمانده سپاه تحت عنوان، "مقابله با جرائم" و یا "مقابله با سرقت و کیف‌قاپی" در محلات، توجیه آبرو باخته حکومت اسلامی برای راه اندازی دسته جات سرکوب و باندهای قمه کش است که طی حرکتهای شکوهمند در ۹۶ و ۹۸ گوشمالی داده شدند تا جاییکه در آبان 98 به خلع سلاح برخی از مراکز و کلانتریهای حکومت منجر شد. اکنون و بعد از اعدام نوید افکاری که جهان برای نجات جان او بپا خاست و صدور احکام اعدام برای تنی چند از زندانیان سیاسی، خشم و انزجار مردم در سراسر کشور بمراتب دهها برابر کوبنده تر از پیش  در حال انفجار است. مردم با تمام قدرت در مقابل مجازات و احکام قرون وسطایی اعدام و قتل عمد دولتی ایستاده اند.

آنچه که در این طرح نخ نما و سوخته قابل تامل و توجه است این میباشد که محلات بعنوان سنگر و ستونی که حکومت اسلامی و دستگاه سرکوب سپاه از آن وحشت کرده اند را دوباره روی میز گذاشته اند. میکوشند با تمام قدرت به این سنگر غیر قابل نفوذ رخنه کنند. اکنون دیگر کار از این حرفها گذشته است. محلات، خیابانها، میادین، مراکز کارگری و دیگر مکانهای مختلف کار و زندگی مردم به سنگر مبارزه با یک حکومت زخم خورده و در حال سقوط تبدیل شده است.

مردم و جوانان با اتکا به شبکه ها و میدیای اجتماعی در حال سازماندهی حرکتهای اعتراضی و تدارک نیروی سازمانیافته در محلات برای تعرض بعدی هستند. تجارب تا کنونی بر بستر اعتراضات دو سال اخیر، برای جمع آوری کمک به زلزله زده گان، برای جمع آوری کمک به مبتلایان  ویروس کرونا، برای تعرض به نیروهای سرکوب حکومت و دهها حرکت و تجربه موفق دیگر نشان دادند که محلات، تشکیل شوراها و کمیته های محللات و گسترش و پیوند زنجیره ای این شوراها در ابعاد یک شهر میتواند در موفقیت و پیشبرد اعتراضات و مبارزه مردم نقش کلیدی ایفا میکند.   

دستگاه سرکوب و نیرویی که حکومت اسلامی برای کنترل بر محلات تدارک دیده است، درهم ریخته تر و  متشتت تر از آن است که بتواند به این سنگر تسخیر نشدنی دست یابد. اعتصابات سراسری کارگری، اعتصاب عمومی و شوراهای سازماندهی اعتراضات در محلات، سه حلقه اصلی و کلیدی برای بزیر کشیدن حکومت اسلامی است.

 

۲۶ شهریور ۹۹

۱۶ سپتامبر ۲۰۲۰

 

ایسکرا ۸ ۱۰۵

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com