فاجعه مهیب بیروت، نفسها را در سینه حبس کرد!

ناصر بابامیری
August 06, 2020

فاجعه مهیب بیروت، نفسها را در سینه حبس کرد!


عصر سه شنبه 4 آگوست در یکی از بزرگترین بندرگاههای تجاری بیروت پایتخت لبنان، انفجار مهیبی رویداد که متاسفانه بخشی از شهر را با خاک یکسان کرد! تا کنون میزان تلفات جانی تخمینی از میزان کشتگان و زخمیها اینگونه رصد شده که بالغ بر 130 نفر کشته و صدها نفر زیر آوار مفقود و پنج هزار زخمی است اما نشانه ها حاکی از اینست آمار تلفات بسیار بالاتر باشد. ضمنا تا کنون بنا به آمار رسمی دولت بیش از 300 هزار خانوار در این شهر بی سرپناه شده اند. هر چند تا کنون بروشنی از دلایل وقوع این فاجعه پرده برداشته نشده اما از این عیان تر حاکمان بیروت هم نظیر سایر شرکایشان آنچه برایشان به ذره اهمیت و ارزش ندارد جان انسانهاست! وقتی نزدیک به سه هزار تن نیترات آمونیوم در مکان غیراستاندار آنهم در نزدیکی محل زندگی صدها هزار انسان روی هم تلنبار و انبار میگردد و حتی اگر فرض بر این باشد عاملی از بیرون موجب انفجار آن نگردد، باز میتواند بدلیل کثرت انباشت این مواد بسیار خطرناک در چنین مکانی غیر ایمنی سونامی بیافریند. این عمل دولتها هر چند پروژهای سوداگرانه آنها را تامین کند، بازی کردن به زندگی انسانها اگر نیست، پس چیست!؟ در همان گام نخست قبل از ایجاد "کمیته حقیقت یاب!" روشن است سوداگرانی مقصرند که این مبنع را به عنوان بمبی در کنار گوش شهر کاشته اند و میدانسته اند هر آن احتمال آن هست بدون اینکه کسی چاشنی آنرا بزند با یک جرقه نصف شهر را به فنا ببرد!
اما این انفجار در دل اوضاع و شرایطی رخ داده که هنوز هم که هنوز است دولت سرکوبگر لبنان از مخاطرات ناشی از خیزش صدها هزار نفری توده های بپاخاسته خلاصی نیافته. خیزشی که همزمان با خیزش عراق در روز 3 آبانماه سال 98 اکثر شهرها از جمله: بیروت،طرابلس، صیدا، صور، نبتیه، بلعبک و جل ادیب که بخشی از آنها شیعه نشین و تحت کنترل حزب الله هستند وسیعا خیابانها را تسخیر کردند. خیزشی که بخاطر گسترش روز افزون فقر و عدم استانداردهای حداقل زندگیست شروع شد، اما در همان ساعتهای اول اعتراضات با یورش اراذل و اوباش "جنبش" امل و حزب الله مورد سرکوب وحشیانه قرار گرفت. خیزشی که کیفیتا آنرا از سایر اعتراضات چهل سال گذشته متمایز میکرد. خیزشی که جامعه را بنوعی حول مبارزه علیه فقر، گرانی و فساد قطبی نمود. خیزشی اکثریت عظیم اقشار ناراضی و حاشیه نشینان شهری را بخود جلب کرد. خیزشی که میزان مشارکت فعالانه بیکاران اعم از جوانان و خصوصا زنان در آن بسیار چشم گیر بود. و مضاف بر اینها یک ویژگی برجسته دیگر آن عبور کردن از همه گروه و دستجات فرقه ای ایدئولوژیک و مذهبی بود که در ایجاد و اعمال چنین وضعیت وخامتبار بر اکثریت جامعه سهیم بودند، از جنبش امل و حزب الله گرفته تا سعد الحریری و میشل عون و غیره ذالک.
دولت سرکوبگر میشل العون با حمایت شرکای غربی خود اعم از آمریکا به این امید واهی دلبسته بود شاید با ائتلاف و جابجای مهرها و تغییر در کابینه اعم از کاندیدای مورد حمایت حسن نصرالله، حسان دیاب بجای سعد الحریری، بنفع حزب الله لبنان و "جنبش" امل در اواخر سال 2019، بتواند در سال 2020 تناسب قوایی جهت رویاروی با مبارزات مردم ایجاد کند و آنانرا به عقب بنشاند اما نه تنها اوضاع به میل ایشان و نیروی موئتلفه پیش نرفت بلکه برغم مخاطرات سونامی کرونا باز میادین شهرهای بزرگ اعم از بیروت و طرابلس تا شهر صیدون در جنوب لبنان تا وقوع چنین حادثه ای تکان دهنده بارها و بارها صحنه اعتراضات مداوم مردم ناراضی علیه رژیم لبنان بوده، و نیروهای سرکوبگر نیز علیه آنان آماده باش در شهرها قشون کشیده اند و به شیوه وحشیانه مورد هجوم گلوله و گاز اشک قرار گرفته اند.
حزب الله لبنان و علی العموم اسلامیستها خصوصا از عموزاده های تروریست خود در ایران طی این چهار دهه یقینا اولین درسی که گرفته اند اینست چگونه در بحرانها، کشتار کنند، سونامی مرگبار علیه مبارزات توده ای جهت اغفال افکار عمومی را بکار بگیرند. اما دیگر این رویدادهای هولناک هم خواه قطبهای تروریستی در آن نقش داشته باشند یا نه، بعید بنظر می رسد بتواند جلودار مبارزه مردم بپاخاسته و عصیان آنان علیه رژیمهای سرمایه دار نظیر لنبان و سایر شرکای سود جویشان در منطقه گردد که یکی یکی رژیم هایشان در سراشیبی سقوط افتاده اند.
در پایان جا دارد به خانواده و بستگان جانباختگان این انفجار وحشتناک تسلیت گفت و برای همه مصدومین این فاجعه هولناک شهر بیروت نیز آرزوی بهبودی کرد.

05.08.2020


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com