تنظیم روابط با احزاب سیاسی، قطب چپ و وظایف ما

ئاسو سهامی
April 04, 2019

تنظیم روابط با احزاب سیاسی، قطب چپ و وظایف ما

کومه له بر طبق برنامه ی حزب کمونیست ایران برای پایان دادن به حاکمیت سیاسی و اقتصادی طبقه ی سرمایه دار و ایجاد یک جامعه سوسیالیستی مبارزه می کند. (برنامه کومه له برای حاکمیت مردم کردستان(.

حزب کمونیست ایران به مثابه حزبی مارکسیستی برای پایان دادن به حاکمیت سیاسی و اقتصادی طبقه ی سرمایه دار، برقراری حکومت کارگری و ایجاد یک جامعه سوسیالیستی مبارزه میکند. (برنامه حزب کمونیست ایران(

در روزهای اخیر و به دنبال انتشار قطعنامه پایانی 17 همین گردهمایی کمیته دیپلماسی احزاب و وجود امضای کومه له در زیر این قطعنامه، حزب کمونیست کارگری طی نوشته ای رهبری کومه له را بطور شتابزده و نا رفیقانه مورد نقد قرار داد. دبیرخانه کومه له نیز با انتشار اطلاعیه ای ضمن تکذیب این امضا، و اشاره به اینکه در سالهای اخیر در بسیاری از اجلاسهای آن شرکت نموده و بعضاً مواضع مشترکی را اتخاذ کرده است بدون توضیحی بیشتر به حزب کمونیست کارگری آنهم با ادبیاتی که در حزب کمونیست ایران بی سابقه بوده، پاسخ داده است!

تنظیم روابط با احزاب سیاسی

بی گمان هر حزب و سازمانی در جریان مبارزه ی خود به دنبال دوست و هم پیمانان خود میگردد و سعی میکند که به این طریق استراتژی خود را تحقق بخشد. کومه له - سازمان کردستان حزب کمونیست ایران همانند یک سازمان مسئول طی سالها مبارزه علیه رژیم اسلامی و بر مبنای برنامه ی حزب کمونیست ایران تلاش کرده و میکند که با استراتژی سوسیالیستی، حاکمیت شورایی مردم و کارگران و زحمتکشان را در کردستان تحقق بخشد. در این رابطه با توجه به جایگاه ویژه ی کومه له در حزب، این سازمان در کنگره ها و پلنوم های خود سیاستهای خود را برای دوره های آتی مشخص، و کمیته مرکزی منتخب نیز مؤظف به اجرا و پیشبرد این مصوبات است.

در همین راستا کومه له ضمن جستجوی دوست و همپیمانان خود در منطقه بر اساس استراتژی حزب کمونیست ایران، لازم است که با احزاب سیاسی در کردستان نیز روابط و همکاریهای موردی داشته باشد.

در کنگره ی 17 کومله در ژوئیه 2017 خطوط عمده ی سیاست کومه له در مورد این همکاریها تصویب گردید.

در این مصوبه ضمن تأکید بر اینکه کومه له پرچم مطالبات طبقه ی کارگر و مردم زحمتکش، زنان ستمدیده و جنبش سوسیالیستی را بر افراشته است، بنا به مسئولیتش در قبال جنبش انقلابی کردستان و به منظور بکارگیری ظرفیتهای اعتراضات موجود در جامعه بر علیه دولت مرکزی، رفع ستم ملی و محدود کردن امکان توطئه گری رژیم در میان احزاب و تأمین همکاری نیروهای سیاسی کردستان سیاستهای زیر را در دستور کار خود قرار می دهد.

1.ایجاد فضای دیالوگ و گفتگو/ تقویت روحیه نقد و روشنگری

  1. اجتناب از رویارویی مسلحانه
  2. احترام به حقوق و آزادی های دمکراتیک مردم
  3. اجتناب ار هر ارتباط جداگانه با رژیم
  4. به رسمیت شناختن اصل حاکمیت مردم
  5. همکاری نیروهای سیاسی در هر سطحی انجام بگیرد، لازم است در راستای منافع عمومی کارگران و مردم ستمدیده در سطح ایران و منطقه بوده و در جهت تقویت مبارزات جمعی و مستقیم آنها علیه جمهوری اسلامی و حکومتهای سرکوبگر در کشورهای منطقه انجام بگیرد.

کومله بر مبنای این مصوبه می تواند با احزاب سیاسی همکاری و رابطه داشته باشد و در موارد مشخص و تاکتیکی از طریق بیانیه و یا عمل مشترک در ارتباط با رویدادهای سیاسی مهم و در مواردی که ضرورت سیاسی ایجاب بکند، با احزاب سیاسی کردستان در کردستان مواضع مشترکی را اتخاذ کند.

کومله در طول تاریخ مبارزاتی خود ضمن احساس مسئولیت در قبال مردم کارگر و ستمدیده کردستان سعی کرده است ضمن شفافیت سیاسی، کم خطر ترین راه را در پیشبرد مبارزه خود اتخاذ کند و با توجه به تجارب گذشته جهت جلوگیری از هرگونه برخورد مسلحانه با احزاب کردی سعی کرده است با آنها روابط دیپلماتیک برقرار کرده و بعضاً در مواردی مانند فراخوان به اعتصاب عمومی و دعوت از مردم به عدم شرکت در انتخابات و غیره با احزاب سیاسی کردستان همکاری داشته باشد.

در اطلاعیه ی دبیرخانه کومه له آمده است که نوشتن اسم کومه له در پای قطعنامه ی اخیر از روی اشکال فنی بوده و سوء تفاهم در یک تماس تلفنی رفع شده است و نام کومه له از متن رسمی و انتشار یافته برداشته شده است.

تا همین امروز که این متن را می نویسم، متن قطعنامه تغییری نکرده و امضای کومه له کماکان در پای این قطعنامه موجود می باشد و این سوء تفاهم هنوز رفع نشده و بی شک همین امر ضربه ی بزرگی به اعتبار کومه له در جنبش کمونیستی ایران و منطقه خواهد زد و بر خلاف اطلاعیه ی دبیرخانه تنها یک سوء تفاهم ساده نیست.

سئوال اینجاست بنا به مصوبه ی کومه له در کنگره ی 17 کدام مصلحت و منفعت عمومی کارگران و مردم ستمدیده در سطح ایران و منطقه یعنی تقویت شدن مبارزات جمعی و مستقیم آنها علیه جمهوری اسلامی و حکومتهای سرکوبگر مردم کشورهای منطقه در بین بوده که کومه له را مجبور به  اتخاذ چند مورد مواضع مشترک با این نهاد ارتجاعی و احزاب ناسیونالیستی و اسلامی مانند (کومه ل اسلامی ، حزب اسلامی  کردستان، پژاک، حزب رزگاری، حزب سوسیال دمکرات کردستان و غیره) کرده است؟! آیا لازم نبود که دبیرخانه کومه له شفافتر در این مورد اعلام موضوع نماید؟

صرف نظر از اینکه به قطعنامه ی پایانی اجلاس کمیته ی دیپلماسی نقدهای بسیاری وارد است، و صرف نظر از اینکه نباید در جلسات کمیته ی دیپلماسی هیچ بیانیه ای از سوی کومه له امضاء شود، آنچه که برای نویسنده حائز اهمیت است اطلاعیه ی کمیته ی کردستان حزب کمونیست کارگری ایران است که به کومه له حمله ور شده، و نیز پاسخ نامناسب دبیرخانه ی کومه له به اطلاعیه ی مذکور است. با توجه به اینکه این شیوه ی برخورد کمونیست کارگری به کومه له و حزب کمونیست ایران تازگی ندارد و همیشه ما سعی کرده ایم که در فضایی سیاسی به آنها جواب بدهیم، اما در کمال ناباوری دبیرخانه ی کومه له نیز با همان ادبیات به کمونیست کارگری حمله ور شده است.

در این رابطه جا داشت دبیرخانه ی کومه له از کمیته ی دیپلماسی مشترک می خواست توضیح دهد که چرا و به چه دلیل از اسم کومه له سوء استفاده کرده، و نیز از این کمیته بخواهد ضمن عذر خواهی از کومه له و حزب کمونیست ایران، رسماً اطلاعیه ای رو به مردم کردستان در مورد این اشتباه تکنیکی ارائه دهد و متن را اصلاح نماید.

قطب چپ و وظایف ما

همه ی فعالان سیاسی به این مسئله واقف هستند که روند تحولات جاری در ایران سیر سعودی پیدا کرده، مبارزات کارگری ایران وارد فاز دیگری شده است، و طبقه ی کارگر ایران علاوه برمطالبات اقتصادی خود، اکنون بر مطالبات سیاسی و اجتماعی نیز پافشاری می کند.درسالهای اخیر اعتراضات و مبارزات طبقه ی کارگر وسعت  یافته و در بسیاری مواقع جنبه سراسری پیدا کرده است. همبستگی معلمان، رانندگان کامیون و کامیون داران، اعتصاب کارگران راه آهن، اعتراض بازنشستگان و اعتصابات سراسری آنها، و همچنین همبستگی شان با کارگران هفت تپه و فولاد اهواز و بازتاب اجتماعی آن، پیشروی جنبش کارگری در این دوره محسوب می شود.

جنبش کارگری با به میدان آوردن زنان و همچنین رهبری جمعی، خصوصاً در جریان اعتصابات و اعتراضات کارگران هفت تپه و فولاد اهواز نشان داد که این ظرفیت را داراست که مبارزات خود را به شیویی شورایی به پیش ببرد.

شعار نان، کار، آزادی و یا آلترناتیو ما شوراست در مبارزات کارگران گویای این واقعیت است که طبقه ی کارگر با درک از شرایط موجود سعی در پیوند دادن جنبشهای اجتماعی دیگر مانند جنبش دانشجویی، معلمان و بازنشستگان با جنبش کارگریست.

همزمان نیز در خارج از کشور هر کدام از نیروهای اپوزیسیون، ضمن اینکه به دنبال هم پیمانان خود می گردند، در تلاشند که آلترناتیو مورد نظر خود برای آینده ی ایران را بسازند. بی شک احزاب چپ و کمونیست با درک درست از موقعیت چپ و جنبش کارگری ایران، به این نیاز که در تحولات آتی وجود یک قطب چپ با آلترناتیو سوسیالیستی یک ضرورت است پاسخ مثبت دادند. در مورد کردستان نیز نیروهای چپ و کمونیست حاضر در کردستان بعد از تلاش بی وقفه در آخرین کنفرانس خود در شهر کلن آلمان با انتشار بیانیه ای تحت عنوان " سرنگونی جمهوری اسلامی و استقرار حاکمیت شورایی وظیفه ی فوری ما است."  از کارگران، مردم آزادیخواه و برابری طلب در کردستان خواستند که خیزش انقلابی برای سرنگونی جمهوری اسلامی را همدوش و همراه مردم ایران با قدرت و قاطعیت به پیش ببرند و در این مسیر بر استقرار حاکمیت شورائی در کردستان و سراسر ایران بکوشند. همچنین همه ی آزادیخواهان و فعالین چپ و سوسیالیست را به پیوستن به این تلاش مشترک دعوت کردند.

ضمن تاکید بر این که ایجاد قطب چپ برای آینده ایران، یک ضرورت حیاتی و تاریخی برای طبقه ی کارگر و جنبش کارگری و سوسیالیستی است و علیرغم اینکه چه کسان یا احزابی در تشکیل این قطب چپ تلاش کرده و سهیم هستند اما این نکته را نباید فراموش کرد که این ظرف تنها مختص به یک یا چند حزب خاص نیست، بلکه متعلق به جنبش کارگری و تمامی پیشروان چپ و کمونیست میباشد و هیچ جریانی نباید و این حق را ندارد که به تنهایی در مورد ادامه کاری یا به شکست کشاندن آن تصمیم بگیرد.

فعالین جنبش کمونیستی و کارگری باید بر درک این نکته واقف باشند که قدرت ما در اتحاد و همبستگی ماست، لذا انتظار اینست که این فعالین چه در داخل و چه در خارج، فارغ از هر وابستگی سیاسی که به هرکدام از احزاب چپ و کمونیست موجود دارند، اجازه ندهند که صدور اطلاعیه ای از سوی این یا آن جریان در ادامه کاری و اهداف این چتر مشترک وقفه ایجاد کند. بایستی با نقد مسئولانه در فضایی کاملاً سیاسی و رفیقانه به مشکلات پیش آمده برخورد کرد.

بی گمان هر نوع سنگ اندازی در ادامه کاری همکاری و نزدیکی احزاب چپ و کمونیست محکوم است و جنبش کارگری و آیندگان در مورد خاطیان و یا حامیان این ضرورت اجتماعی قضاوت خواهند کرد.

هر چه آگاه تر باشید، آزادتر هستید. هرچه آزاد تر باشید مسئولیت پذیرتر هستید. (ناصر زمانی)

ئاسو سهامی

4/آپریل/2019

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com