مسئول آلوده شدن آب شهر سنندج، خود حاکمیت رژیم اسلامی است

ناصر زمانی
November 14, 2020


در چند ماه اخیر طعم و بوی بد آب آشامیدنی، شهروندان را در شهرهای استان کردستان با نگرانی زیادی روبر کرده و همین چالش آب شرب طی هفته های اخیردر شهر سنندج به یکی دیگر از ده ها معضل شرایط سخت و معیشتی مردمان این استان افزوده و سلامت شهروندان و مردم محروم کردستان را با چالش و نگرانی زیادی روبر کرده است. هر چند میدانیم آلوده بودن و بوی نامطبوع آب شرب در استان کردستان و مشخصن در شهر سنندج در طی چند سال اخیر یکی بحث های چالشی در این شهر است و موجب نگرانی و سلامت بهداشتی شهروندان و فعالین محیط زیست و دیگر تشکل های مردمی در این شهر گردیده، اما باید گفت در طی این ماه آخیر آنچه در خود رسانهای دولتی از جمله ‶خبرگزاری مهر″ مربوط به استانها بدان اشاره گردیده، حاکی از آنست سرآغاز بوی نامطبوع و تغییر رنگ آب شرب در این استان از شهرستان بیجار شروع گردیده که همین امر باعث اعتراض ساکنین این شهرستان شده، در حالی که شرکت آبفا در استان کردستان مشکلات آب را تکذیب و انکار نموده که بعدها مشخص گردیده که چالش آلودگی آب نه تنها واقعیت عینی دارد بلکه علت آن در واقع به دلیل واژگون شدن تانکر حامل نفت در اطراف یکی از چاههای آب شیرین شهرستان بیجار باعث و بانی آلودگی و طعم و بوی بد آب شرب است. متاسفانه باید گفت بعد از چند روزی مردم شهرستان بانه نیز با همچین مشکلی در رابطه با آب آشامیدنی روبر می شوند تا جاییکه علیرغم انکار مسئولین از همچین معضلی و اعتراض مردم شهر بانه در این شهرستان، مشکل آلوده شدن آب رفع می شود. در کمال ناباوری هنوز خبر رفع مشکل آب در شهرستان بانه از اذهان عمومی پاک نشده بود که تغییر رنگ آب و طعم و بوی بد آن دامن شهروندان شهر سنندج را گرفت و این معضل زیست محیطی را وارد فاز جدیدی کرده است. خبرها حاکی از آن است که هنوز که هنوز است آب آشامیدنی بخشی از شهر سنندج به طرزعجیبی از نظر بو، طعم و مزه در وضعیت نرمالی نیست. علیرغم اینکه معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان کردستان در این مقطع زمانی در گفت و گو با ‶خبرنگار مهر″ اظهار نموده است:

«تغییرات دمای هوا و جابجا شدن آب مهمترین دلیلی است که باعث شده در بو و طعم آب شرب سنندج تغییراتی اتفاق افتد اما با این حال از لحاظ سلامت آب هیچ مشکلی وجود ندارد.»

مطمئنن مردم کردستان آگاهند که ادعای سالم بودن آب آشامیدنی با استناد به دلایل تغییرات آب و هوایی دروغی بیش نیست و این دلایل آمده در این اظهارات محلی از اعراب ندارد. تغییرات آب و هوایی نه تنها در این استان بلکه در دیگر بخش های ایران و بطور مشخص مناطق محروم مختص به امسال نمی باشد. تغییرات آب و هوایی هرساله اتفاق خواهد افتاد. اگر این استدلال درست باشد می بایست بعد از بیشتر از چهل سال حاکمیت رژیم اسلامی مردم کردستان هر ساله با چالش آب آشامیدنی روبر می شدند. اظهارات دروغین مسئولین و متولیان مربوطه نشان از آن دارد که این دلایل نه تنها بی پایه و اساس هستند بلکه سیاست پشت پرده ی همچین ادعاهای تنها و تنها در راستای آرام کردن خشم مردم در راه اندازی اعتراض برای خواست و مطالبات اولیه در این استان و بخصوص شرایط سخت و اسفبار شیوع کرونا بوده است. آنچه تا به امروز برای مردم کردستان معلوم گردیده در واقع آلوده شدن و غیر نرمال بودن طعم و بوی آب در واقع ناشی از معضل دیگری است که مسئولین مربوط تلاش دارند از دیده شهروندان مخفی نگهداشته شود. علیرغم اینکه بارها مسئولان مربوطه این استان، معضل آلودگی آب آشامیدنی را انکار نموده اند و بطور مشخص استاندار این استان سکوت اختیار کرده است. در حالیکه خبرها حاکی از آنست که دلایل متعددی از جمله: عدم تکمیل شدن پروژه های ناتمام آب و فاضلاب شهری و روستایی از طرف دولت، فاضلاب تعدادی از روستاها از جمله روستای سراب قامیش در حومه سد قشلاق سنندج که آب شرب و آشامیدنی این شهر از آن سد تامین می گردد، با ورود فاضلاب ها به دریاچه سد قشلاق و همچنین تعدادی از مرغداری ها نیز به مخزن این سد، موجب بوی نامطبوع و تغییر رنگ آب آشامیدنی، موجب بروز مشکلات و آلودگی زیست ‌محیطی برای آب شرب شهر سنندج شده و بخشی از ساکنین شهر سنندج را با خطر سلامت بهداشتی و نگرانی زیادی روبرو کرده است. بر همین مبنا لازم است گفته شود عدم تکمیل این دست از پروژه ها توسط خود مقامات دولتی از جمله دبیر کمیسیون بهداشت شورای اسلامی نه تنها اعلام گردیده بلکه بر غیر بهداشتی بودن آب شرب شهر سنندج صحه گذاشته شده است. این تناقضات در اظهارت مسئولین استان در واقع نواختن شیپور از سر گشادش است.

همانطور شواهد نشان میدهد با توجه به شیوع بحران ویروس کرونا و اعلام وضعیت قرمز در شهر سنندج، شاهد تلفات هر روزه انسانی بوده و آمار مبتلایان و قربانیان این ویروس را روبه افزایش قرار داده. مساله نبود آب آشامیدنی سالم که روزمره باید در دسترس شهروندان جهت رعایت بهداشت به عنوان یکی از موارد پیشگری در رعایت پروتکل های پیشگیرنده در جلوگیری از انتشار ویروس نقش موثر و ضروری داشته باشد، می بینیم مردمان این شهر را با خطر جدی مواجه کرده، در حالیکه سازمان بهداشت جهانی آب ناسالم و آلوده به میکروب را یکی از عوامل بیماری از جمله حصبه، تب روده ای و تب مالت اعلام کرده و نشان داده در جریان این بیماری ها چگونه به بافت ها در سیستم عصبی، چشم و مغز آسیب های جدی وارد خواهد آورد که خود همین امر زمینه های لازم را برای هر چه بیشتر شیوع ویروس کرنا و آمار مبتلایان به این ویروس را صد چندان افزایش خواهد داد.

با توجه به اینکه دسترسی به آب سالم و دفع بهداشتی فاضلاب جزء نیازهای اولیه انسان در هر جامعه ای است می بینیم در استان کردستان و مشخصن در شهر سنندج کیفیت پایین آب شرب در این شرایط کرونایی کابوسی به دیگر معضلات اقتصادی و معیشتی توده های زحمتکش و ستمدیده افزوده است. بوی بد و نامطبوع آب لوله کشی شهری بخشی از مردم شهر سنندج را از نیاز اولیه خود محروم نموده و مردم را وادار کرده جهت تامین آب آشامیدنی سالم راهی چشمه های اطراف شهر نماید. هر چند بر این امر نیز آگاهیم که چالش آب سالم آشامیدنی معضل تنها استان کردستان نیست بلکه دیگر نقاط محروم در کشور ایران از جمله خوزستان، سیستان و بلوچستان و مناطق جنوبی نیز با همچین مشکلی دست به گریبانند، باید گفت فشارهای اقتصادی و معیشتی میلیونها کارگر و تودهای زحمتکش در کردستان، ویروس کرونا و نبود امکانات کافی پیشگیرنده و درمانی و بهداشتی و کمبود امکانات بیمارستانی در دسترس مردم در این بحران اقتصادی زندگی انسانهای را به کابوسی دردناک تبدیل کرده است. با توجه به اینکه مردمان ایران با مشکلات عدیده ای ستم طبقاتی، فقر، فحشا، بیکاری، عدم بیمه های اجتماعی برای احاد مردم و پایین بودن سطح دستمزدهای به مراتب پایین تر از خط فقر و دهها معضل دیگر دست و پنجه نرم میکنند باید گفت مردم کردستان در طول حاکمیت سلطنت پادشاهی ایران و بیش از چهل سال حاکمیت رژیم جنایتکار جمهوری اسلامی، علاوه بر ستم طبقاتی و موارد بر شمرده در بالا، نیز از ستم ملی رنج برده و همین امر باعث گردیده است به دلایل متعددی از عدم زیر ساخت های اقتصادی و امکانات رفاهی و عدم دهها پروژه که ناتمام مانده است زندگی اولیه انسانی شان را به جهنمی تبدیل کند و از کمبود امکان به انحاء مختلف رنج ببرند. تا جاییکه برای همه مبرهن است در همین استان بخش زیادی از سر بیکاری و اعمال سیاست های شوینیستی در راستای عدم اشتغال سازی، نبود پروژه های عمرانی و درصد روبه رشد افزایش آمار بیکاری، قشر وسیعی از جوانان اعم از سالخورده گان، جوانان تحصیل کرده و دانشگاهی از زن و مرد به کولبری در مرزهای میان ایران و عراق وادار نماید. همچنین آمار فقر و فحشا در این مناطق به مانند دیگر نقاط ایران سیر صعودی به خود گرفته و عرصه یک زندگی انسانی را به جهنمی برای مردم محروم و ستمدیده ی کردستان تبدیل کرده است.

به همان اندازه ستم طبقاتی در استان کردستان و مناطق کُردنشین به مانند دیگر نقاط ایران کاملن نمود عینی دارد و امری انکار ناپذیراست به این معنا با وجود بحران شیوع ویروس کرونا، مردم ستمدیده و حاشیه شهرها، کودکان خیابانی و میلیونها کارگر از جمله دستفروشان برای تامین هزینه‌های زندگی روزمره و امرار معاش ناچار هستند در هر شرایطی حتی با وجود خطر و شیوع کرونا کار ‌کنند. هر چند در اظهاراتی در مجله آکونومیست در باره ی شاخص امنیت بهداشت جهانی نشان داده شده که ایران حتا پیش از شیوع ویروس کرونا نیز در وضعیت بهداشتی مناسبی نبوده باید گفت شرایط نامناسب، عدم خدمات رفاهی و اجتماعی برای توده های ستمدیده و حاشیه نشین و مناطق محروم و سایه شوم ستم ملی در استان کردستان و مناطق کُردنشین واقع در غرب ایران و همچنین وجود آشکار ستم طبقاتی و عدم اقدامات لازم در این مناطق از بروز و پیشگیری شیوع کرونا، مشکلات اقتصادی، بهداشتی از جمله معضل آب آشامیدنی سالم جان میلیون ها آنسان را در خطر مرگ قرار داده است به این معنا برای طبقه زحمتکش جامعه حتا دسترسی به امکانات اولیه زندگی و وسایل پیشگیرنده ای و تمهیدات لازم از جمله ماسک و غیره، شکلی تمام عیار طبقاتی به خود گرفته است.

در همین رابطه در اعتراض به آلوده شدن آب شرب در شهر سنندج جمع زیادی از فعالین محیط زیست و گروه های کوهنوردی همرا با تعدادی دیگر از انسان های آگاه، فهیم و شریف این شهر در اقداماتی آگاهانه، انسانی و مسئولانه با راه انداختن کمپین مطالبه آب شرب مناسب و مطلوب شهر سنندج، خواستار جوابگویی مسئولین مربوطه در این استان شده اند. باید اذعان نمود همچین اقدام عاجلی نشان از درایت، فهم و آگاهی طیف وسیعی از انسان های دلسوز در عرصه های کار و فعالیت محیط زیست باید برشمرد. مطمئنن همچین کمپین های مردمی که دل در گرو فراهم نمودن یک زندگی انسانی سالم دارد و نگران شرایط زیستی جان هزاران انسان است و همزمان در حمایت از محیط زیست و طبیعت عرصه ای از مبارزات متحدانه و مطالباتی را نشان داده نه تنها ارزشمند است، بلکه وظیفه هر انسان آگاه، شریف و برابری طلبی است که از همچین کمپین ها که برخاسته از دل اقدامات مردمی، بر قدرت و نیروی هژمونی عظیم خود جهت رسیدن به خواست و مطالبات انسانی اتکاء دارد، باید راسخانه دفاع نماید. تاریخ به ما نشان داده است هر گاه نیروهای مردمی توانسته اند با ایجاد اتحاد در دل همبستگی تشکلات متحدانه با تکیه بر قدرت عظیم خود در عرصه مبارزات مختلف، همصدا و همگام بوده، توانسته اند با عزمی راسخ به خواست و مطالبات خود دست یابند. قطعن همیاری و همکاری در بکار گیری نیرو و پتانسیل ظرفیت های دیگر نیروهای پیشرو جامعه از جمله فعالین جنبش کارگری، جنبش زنان و دیگر جنبش های پیشرو در دل جامعه با اتکاء به سنت های مبارزاتی رادیکال، مردم کردستان در همبستگی و با تصمیم گیری های شورایی با دیگر نقاط ایران که با مشکل آب آشامیدنی روبر هستند، میتواند در راه رسیدن به خواست و مطالباتشان تمام ظرفیت های خود را بکار گرفته و اهدافشان را به سرانجام برسانند.

جا دارد از طرف خودم دست تک تک انسانهای که در این راستا از اقدامات و فعالیت صمیمانه و انسانی خود دست بر نداشته اند، را به گرمی بفشارم و با خسته نباشید به تمام این عزیزان آرزوی موفقیت برای رسیدن به خواست و مطالباتشان در راستای یک زندگی انسانی را خواستار شوم.

۱۳ نوامبر ۲۰۲۰

#انقلاب_كارگرى

https://t.me/enghelab_karegari

 

مسئول آلوده شدن آب شهر سنندج، خود حاکمیت رژیم اسلامی است


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com