نقش شعار در مبارزه سیاسی ،طبقاتی!

اسماعیل مولودی
September 13, 2019

نقش شعار در مبارزه سیاسی ،طبقاتی!


در هر جنبش طبقاتی ـ اجتماعی مسله توازن قوا و سازماندهی نیروی طبقاتی خود بدور یک شعار معین، مهم و اساسی است. اول می امسال کارگران و مردم آزادیخواه با شعار «نان، کار، آزادی» به میدان آمدند، حاکمیت سرمایه خطر را جدی گرفت، رهبران کارگری و فعالین اول می را دستگیر و تحت بازجویی و شکنجه قرار داده و امروز با حکم قوه قضائیه، زندانهای سنگین و شلاق زدن رهبران اعتراضات کارگری و اجتماعی دشمنی و قصاوت خود را نسبت به جامعه و رهبران کارگری و فعالین اجتماعی به نمایش گذاشته. از طرف جامعه و مبارزین شعار «نان، کار، آزادی» در تجمعات و اعتراضات امروز خود آنرا نشان میدهد پژواک آن جامعه را متوجه نقش و جایگاه یک شعار متحد کننده طبقاتی کرده و انرا لازمه ادامه اعتراضات خود میدانند. این شعار امروز به سمبل مبارزات در جامعه تبدیل شده. این شعار خواستگاه و نیازهای کارگران و مردم معترض را در خود فرموله کرده است و همین دارد آنها را بدور هم جمع میکند. امروز طبقه کارگر و مردم آزادیخواه ، دانشجویان مبارز، معلمان، باز نشستگان و بیکاران جامعه دارند زیر این شعار خواستهای طبقاتی خودرا مطرح میکنند و در هر تجمعی آنرا سر میدهند. همین باعث شده که فاشیسم اسلامی از زبان رئیس قوه قضاییه اش دشمنی خودرا با این شعار نشان دهد. زیرا این شعار اکثریت مردم جامعه را متحد میکند و بهمین خاطراین روزها قوه قضایی ایران از زبان سخنگویش ابراهیم ريیسی حکم قرون وسطی برای رهبران کارگری و فعالین جنبش اجتماعی را صادر میکند. ابراهیم رئیسی در حکمش که دقیقا خواست طبقه سرمایه دارحاکم را بیان کرده و میگوید پشت این شعار و خواست کارگران نیرویی دیگری خوابیده شعار« نان, کار, آزادی» برای دفاع از مزد کارگران نیست بلکه حمله به نظام است. .

خواست کارگران و مردم آزادیخواه و برابری طلب روشن است و در اول می بدرستی خودرا نمایان و فرموله کرده است(نان ، کار، آزادی) این خواست و این شعار امروز مورد تنفرطبقه حاکم علیه مردم مبارز در ایران است. یعنی کل حاکمیت با همه اعوان و انصارش در احکام دادگاهها که زیر نظر مستقیم رهبر و قوه قضاییه است دشمنی خودرا رو به جامعه نشان میدهد. اگر از این منظر به موقعیت امروز جنبش برابری طلبی در ایران نگاه کنیم، حاکمیت از ترس گسترش و عمیق شدن این شعار در جامعه به دست و پا افتاده ودر قامت قوه قضاییه میخواهد نشان دهد که هیچگونه رحمی به خواست آزادیخواهی در جامعه نخواهد کرد. طبق سیاست حاکمیت در ایران فقر باید بیداد کند و کار فقط برای کسانی است که دم نزنند و یوغ سرمایه را بر گرده خود بدون چون و چرا تحمل کنند.


موقعیت جنبش کارگری !

اگر از این منظر به موقعیت امروز جنبش کارگری و آزادیخواهی نگاه کنیم از دی ماه ۱۳۹۶ هر دوره رو به پیش میرود. اعتراضات از سطح مرگ بر رهبر و نابود باد رژیم اسلامی، فراتر رفته و در این دو سال خودرا زیر پرچم و شعار «نان، کار، آزادی» دارد متحد میکند. کارگران و مردم مبارز تلاش میکنند روشن خواست خودرا در جامعه جا بیاندازند و گذشته از خواست سرنگونی رژیم فاشیست ، آینده خودرا رو به جامعه نشان دهند. زیرا بوضوح روشن است در تعارضات اجتماعی هر طبقه ای تلاش میکند با شعار خود هم طبقه ای های خودرا متحد نگاه دارد. رژیم اسلامی در تلاش است هر ندای آزادی خواهی را در نطفه خفه کند و جنبش کارگری/ برابری طلبی تلاش دارد خود را متحد و گسترده تر کند. حکم قرون وسطایی قوه قضاییه نمونه بارز ترس حاکمیت از رهبران کارگری و فعالین و رهبران جنبش آزادیخواهی در ایران است. بهمین خاطر است که حکم قوه قضاییه باعث شکاف در بین طبقه حاکم شده، عده ای به این حکم اعتراض دارند، این حکم باعث شده نمایندگان مجلس اسلامی و بعضی از سران رژیم موضعی مخالف آن بگیرند اما ما میدانیم اعتراض آنها سر دفاع از رهبران کارگری نیست، بلکه از برای جلوگیری از رشد و گسترش مبارزات کارگران و مردم آزادیخواه است. در نتیجه امروز در رسانه ها اعلام شده

(ابراهیم رئیسی در پی واکنش‌های منفی به صدور احکام قضایی برای کارگران و فعالان کارگری و مدنی، دستور داد آراء برخی از پرونده‌های اخیر «به سرعت و تحت نظارت رئیس کل دادگستری تهران مورد تجدیدنظر و رسیدگی منصفانه قرار گیرد».

منبع رادیو فردا شهریور ۱۸, ۱۳۹۸

در جایی دیگر : محمد شریعتمداری در نامه خود نوشت: انتشار خبر صدور احکام سنگین برای برخی کارگران شرکت نیشکر هفت‌تپه شوک‌آفرین بود و اشاره کرد که در نشست هیات وزیران قرار شده بود کمیته ای از دو وزیر کار و دادگستری همراه با معاون حقوقی رئیس‌جمهوری، موضوع را پیگیری کند.

محمد شریعتمداری با اشاره به آنچه «ضرورت رویکرد منصفانه و مشفقانه با مسائل و اعتراض‌های کارگران از سوی متولیان امر» خواند، اعتراض کارگران را حق آنان دانست.

منبع رادیو فردا


همه این ها نشانگر یک واقعیت است که حاکمیت فاشیست ازترس اوج گیری مبارزات کارگری خدم و حشم خودرا بخط کرده که با اینکار خشم عمومی را پایین آورند. زیرا در چند روز اخیر اعتراضات گسترده تر شده و کارگران و مردم آزادیخواه به احکام قرون وسطی قوه قضاییه که بلند گوی رژیم فاشیست اسلامی است شدیدا اعتراض کرده اند و خواستار آزادی بیقید و شرط رهبران کارگری و فعالین جنبشهای اجتماعی هستند.

اینها نشانه های بارزی است از تغییر توازن قوا به نفع جنبش کارگری و فعالین جنبش اجتماعی است. اینها نمونه هایی است که مبارزات مردم زمین را زیر پای فاشیسم اسلامی داغ کرده است و این عالجنبانی که به حکم اعتراض کرده اند از ترسی سرنگونی و نابودی فاشیسم اسلامی دارند به همقطاران فاشیست خود ایراد میگیرند. اینجاست که ماشاهد هستیم از دیماه ۱۳۹۶ خورشیدی تا حال جنبش کارگری و مبارزاتی یک گام جدی به جلو رفته است. احکام قوه قضاییه سمبل نمایان ترس حاکمیت را به نمایش میگذارد. ما کارگران و مردم آزاده که اکثریت جامعه را تشکیل میدهیم میدانیم که رژیم فاشیست چقدر از اتحاد و همبستگی ما ضربه میبیند. ما علیرغم تمام اجحافات و ترور ها و شکنجه رهبرانمان به مبارزات خود ادامه میدهیم و برای سراسری کردن آن تلاش می نماییم. دلسوزی مسولین و جیره خواران فاشیسم اسلامی برای ما ارزشی ندارد. ما کارگران و مردم آزاده تا سرنگونی فاشیسم اسلامی در تلاش هستیم. مجازات رهبران کارگری و فعالین اجتماعی که در زندان هستند به اشد مجازات در حالی است که رژیم اسلامی در ایران زیر ضربه جنبش سرنگونی است و عکس العمل عصبی قوه قضاییه از زاویه ضعف و ترس از سرنگونی است و دست به اعمالی میزند علیه خود. این برای جنبش کارگری یک پیروز ی و یک قدم به پیش است.

این دوران برای جنبش کارگری اگر چه دورانی سخت است که تعدادی از رهبرا ن کارگری زیر تیغ دشمن هستند ولی موفقیتی روشن برای مبارزات و جنبش رو به آینده ماست. ما میدانیم که سرمایه داری به راحتی تسلیم نمیشود و هر دفعه با ترفندی وارد میشود اگر قوه قضاییه احکام قرون وسطی به رهبران کارگری و جنبش اجتماعی صادر میکند. عده دیگر را راه انداخته اند که خودرا نرمتر نشان دهند. اما این روباه بازی های سرمایه داری برای جنبش اعتراضی و سرنگونی طلبی آشکار و عیان است. ما تلاش میکنیم با اتحاد و گستردگی مبارزات خود هر حلیه گری سرمایه را با اتحاد خود جواب دهیم. ما تلاشما ن برای اتحاد سراسری کارگران و مردم مبارز ایران علیه فاشیسم اسلامی سرمایه در ایران است. ما هستیم تکلیف فاشیسم حاکم را روشن میکنیم نه دارو دسته های نیولیبرال آمریکا یی، چینی، روسی، و اروپایی. مردم ایران است که حاکمیت رژیم اسلامی را به زیر میکشد. تنها نیروی تشکل و اتحاد ماست که سرنوشت مارا رقم میزند.


امروز در ایران دهها و صد ها اعتراضات کارگری و اجتماعی وجود دارد و نمایانگر عزم راسخ طبقه کارگر و مردم آزادیخواه است. برای نمونه به چند اعتراض اساسی اشاره میکنم.

کارگران کارخانه کنتورسازی الوند، اعتراض 100 کارگرلوله کشی بارانی ورمهنگ اطراف کامیاران، اعتراضات کارگران پروژه سد مخزنی عمارت در استان اردبیل، اعتراض کارگران و تکنیسین های تراکتور سازی تبریز، اعتراض به عدم پرداخت 2ماه حقوق کارگران شهرداری زابل، بیانیه کانون صنفی معلمان ایران (تهران) در اعتراض به صدور احکام سنگین برای فعالان مدنی، ادامه اعتراضات کارگران شهرداری یاسوج نسبت به عدم پرداخت ماه ها حقوق، ادامه اعتراضات کارگران کارخانه آذرآب نسبت به بلاتکلیفی شغلی ومعیشتی ، اعتراضات کارگران نگهداری خط و ابنیه فنی راه آهن کشور نسبت به عدم اجرای طرح تجمیع و طرح طبقه‌بندی مشاغل وپرداخت نشدن بموقع حقوق ادامه دارد، اعتراض رانندگان ماشین امداد و اتفاقات گاز استان فارس نسبت به پایمال شدن حق و حقوقشان، سندیکای کارگران شرکت واحد صدور احکام قرون وسطایی شلاق، زندان و تبعید علیه بازداشت شدگان روز جهانی کارگر را قویاً محکوم می کند، سندیکای کارگران فلزکارمکانیک ایران:از مبارزه دست نخواهیم کشید، بیانیه کانون نویسندگان ایران پیرامون احکام متهمان پرونده‌ی هفت تپه،


اینها نمونه هایی است که مبارزات مردم زمین را زیر پای فاشیسم اسلامی داغ کرده . این نقطه قوت ماست زیرا همین نمونه هایی که اشاره کردم نمونه ای برای شروعی که شعار« نان، کار، آزادی» که شعار رهبران اول می امسال بود، را به پرچم مبارزات خود تبدیل کنیم. زیرا این شعار در برگیرنده خواست اکثریت قریب به اتفاق مردم فقیر و مزدبگیر در جامعه ایران است. اینجاست باید به اهمیت شعار و نقش متحد کننده آن در جنبشهای اعتراضی و سرنگونی طلبی اهمیت داد. شعار «نان، کار، آزدی»

الف: خواست سرنگونی طلبی در بر دارد زیرا فاشیسم حاکم از هر نوع ندای آزادیخواهی در جامعه وحشت دارد.

ب: حاکمیت سرماه داری با توجه که وضعیت بیکاری که در جامعه در تمام سطوح وجود دارد، نمیتواند برای اکثریت مردم جامعه کار بیابد.

ج: با همه فساد و چپاولهایی که بین مسولین در جامعه هست، رژیم حاکم امکان تهیه مسکن مناسب برای اکثریت مردم جامعه را ندارد.

بهمین خاطر است که این شعار زبان گویا و روشن خواست دهها میلیون انسان ندار و مزدبگیر در جامعه امروز ایران است.

زنده با اتحاد و همبستگی ما تحت شعار «نان، کار، آزادی»


Esmail Moloudi Socionom & Samtalsterapeut Tel: 0046-704920349 www.emoloudi.blogspot.com


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com