پایان خلافت داعش ، پایان داعشیسم نیست!

حسن رحمان پناه
March 24, 2019

پایان خلافت داعش ، پایان داعشیسم نیست!

سخنگوی نیروهای دموکراتیک سوریه حذف کامل "خلافت" خودخوانده ی داعش و شکست صد در صد آن را اعلام کرد.
پس از هفته‌ها نبرد سخت و نفس گیر با آخرین باقی ماندە گروه تروریستی  "داعش" در روستای مرزی "باغوز" در استان دیرالزور سوریه، نیروهای دموکراتیک سوریه (SDF) روز شنبه رسما پایان عمر خلافت خودخوانده ی داعش را اعلام کردند. در بیانیه ی نیروهای دموکراتیک سوریه آمده است "که داعش در نبرد باغوز شکست خورد و به این ترتیب تنها بخش باقی مانده از خاک سوریه را از دست داد." خلافت گروه اسلامگرای تندرو و تروریست داعش که زمانی بر یک سوم عراق و سوریه حکومت می‌راند اکنون هیچ بخشی از خاک این دو کشور را در اختیار ندارد.
مصطفی بالی، سخنگوی (SDF) در پیامی توییتری اعلام کرد "نیروهای دموکراتیک سوریه حذف کامل "خلافت" خودخوانده ی داعش و شکست صد در صد آن را اعلام می‌کند. در این روز تاریخی، یاد هزاران شهید را که تلاش‌هایشان این پیروزی را رقم زد، گرامی می‌داریم."
سخنگوی نیروهای سوریە دمکراتیک همچنین در پیامی به زبان عربی اعلام کرد"باغوز آزاد شد. نبرد علیه داعش با پیروزی کامل به پایان رسید."
نیروهای دموکراتیک سوریه، ائتلافی از نیروهای عمدتا کرد با نیروهای عرب، آشوری، ارمنی و ترکمان و صدها جنگجوی خارجی از کشورهای همجوار و اروپا و جاهای دیگر بود کە از تجربە دمکراتیک "روژآوا" دفاع نمودند و قدرت های غربی، بویژە آمریکا نیز ناچار بە حمایت هوایی از آنان شدند و شکست بزرگترین گروە تروریستی قرن ٢١ را در تاریخ ثبت کردند. اما این پیروزی به آسانی به دست نیامد. طبق آمار نیروهای سوریە دمکراتیک در نبرد  با جنایتکاران داعش در طول ٥ سال گذشتە بیش از ١١ هزار رزمندە انقلابی زن و مرد در صفوف "ی پ گ "و همچنین "ی پ ژ" جان خود را دستمایە پیروزی اخیر نمودند .
اگر چە اکنون داعش بە لحاظ تسلط بر خاک و جغرافیا در عراق و سوریە شکست خوردە و مناطقی را در اختیار ندارد، اما افکار و عقاید "داعشیسم" و بنیادگرایی اسلامی، کماکان به وسعت خاورمیانە ، قسمت های وسیعی از قارە افریقا ، پاکستان ، افغانستان و بخشی از کشورهای اسیای کە جمعیت مسلمان نشین دارد و در رآس آنان جمهوری اسلامی حاکم بر ایران ، وجود دارد. داعشیسم از لجنزار دولت و مکان های حامی آن ، از قبیل دولت های عربستان سعودی ، ترکیە ، جمهوری اسلامی و ....تولید و باز تولید می شود و تامین مادی و فکری می گردد. فقر، بیکاری، سرکوب ، اختناق و دخالت مذهب در دولت ، آموزش و پرورش و امورات اجتماعی جامعە ، از عوامل اصلی وجود و رشد و گسترش "داعشیسم" هستند. بنیادگرائی مذهبی و داعشیسم محصول جامعە و مناسباتی است کە ناداری، نادانی، کوتەبینی و تعصب خرافی بیداد می کند و هیزم مادی و معنوی این ایدئولوژی برای رسیدن به جهان تخیلی آنان را چنین عواملی و دولت های حامی آنان و نظام گندیدە طبقاتی سرمایەداری فراهم میکند. برای نمونە در جامعە محدود و کوچکی همچون کردستان عراق کە هزینە سنگین انسانی و مادی در تصرف مناطق توسط داعش و در تقابل و جنگ با آنان پرداخت نمود و بویژه "ایزدیها" با قتل عام درندانە و "جاریە" گرفتە شدن هزاران زن و دخترشان در یورش داعش به مناطق مسکونیشان ، با داشتن بیش از پنج هزار مسجد و ساختن روزانە مساجد در شهر و روستاها و حضور و وجود مبلغین تندرو و بنیادگرا و تضعیف جبهە چپ ، آزادیخواهی و سکولاریسم طی سالهای اخیر و بویژە تحت حاکمیت احزاب ناسیونالیست و مذهبی، زمینە مادی رشد و گسترش داعشیسم بیشتر از هر زمانی فراهم شدە است.
مبارزە با افکار "داعشیسم" بخشی از مبارزە روزانە و جاری جهت جدائی دین از دولت ، برابری زن و مرد درهمە شئونات اقتصادی، اجتماعی، شغلی و خانوادگی ، نبرد بی امان و روزانه برای نان ، کار ، آزادی و تصرف سنگرهای این نگرش در سطح جامعە و دولت است. داعش در عراق و سوریە با تحمیل هزینە مادی و انسانی بسیار سنگین نه تنها بر این دو کشور ، بلکە بر کل بشریت شکست خورد ، اما داعشیسم کماکان پا برجاست. نبرد با داعشیسم نیازمند نیرو ،عزم ، ارادە ، تشکیلات ، اهداف و آرمان بسیار روشن تر و اگاهانه تر از آنچە هست کە رزمندگان "روژآوا" در نبرد زمینی به این گروە جنایتکار تحمیل نمودند.
شنبە ٢٣ مارس ٢٠١٩


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com