در باب "طرح مدیریت" عبدالله مهتدی برای کردستان

نسان نودينيان
February 28, 2019

عبدالله مهتدی اخیرا در برنامه  سخنرانی (شنبه ١٦ دی ماه ١٣٩٧ در کلن آلمان) درباره استراتژی حزب کومه له یا  طرح مدیریت" در کردستان به چند مساله و فاکت اشاره کرده است که من به یکی دو فاکت از  طرح مدیریت" مورد نظر مهتدی اشاره ای میکنم.   

مهتدی از موضع «مردم کُرد» استراتژی مورد نظرش را بیان میکند. در صحبتهایش بارها میگوید ما "کُرد"ها. موضع قومی و قوم دوستی بودن نظریه غالب بر صحبتهای عبدالله مهتدی است. انگار او بدون هویت قومی نمیتواند انسان باشد، نمیتواند سیاستمدار و فعال باشد، به زعم او این کُرد و قومی بودن او است که تعین میکند در قبال شرایط سیاسی و متحول کنونی چه موضعی بگیرد!

عبدالله مهتدی  "نگران" از هم پاشیدن شیرازه جامعه است و میگوید با کدام استراتژی یا "طرح مدیریت" میتواند در مقابل ازهم پاشیدن شیرازه جامعه کردستان با تحولات زیرو رو کننده، جلوگیری کرد. او میگوید؛ آیا نیرویی هست که تا استقرار اولین مجلس  کنترل اوضاع را در دست داشته باشد. و او با طرح مجلس مورد نظرش (حتما چیزی شبیه مجلس اقلیم کردستان) زیرکانه میگوید هر کس بخواهد یا نخواهد او طرفدار این مجلس است. مهتدی میگوید دوره گذار را باید مدیریت کرد و برای این منظور به تهدید مسلح بودن احزاب و مردم اشاره میکند و خطر تخریب اماکن عمومی، مدارس و بانک ها و ادارات دولتی و نیروهای سپاه و ارتش توسط مردم ناراصی را پیش میکشد و نگران این است که با تحولات زیرو رو کننده مردم شهر را تخریب کنند و دولت مرکزی هم دخالت کند و شرایط سرکوب هم درست شود. مهتدی خواهان ایجاد ستاد نیروی پیشمرگ زیر نظارت مشترک احزاب است.

سناریو(از هم گسیختگی شیرازه جامعه) یکی از احتمالات در آینده اوضاع سیاسی در کردستان ایران است. مهتدی مردم را به از هم پاشیدن شیرازه جامعه متهم میکند،  اما ما میگوییم؛  وجود سازمانهای باند سیاهی امثال حزب کومه له خود فاکتور و احتمال شرایط سناریوی سیاه و از هم پاشیدن جامعه است. عملکرد و رفتار حزب کومه له از بدو تاسیس تا کنون هشداری است برای مردم در کردستان که نیروهای باند سیاهی امثال حزب مهتدی خطر جدی هستند. حزب مهتدی در چند سال گذشته با رفتارهای غیر متمدنانه و باند سیاهی تلاش کرده که با تشکیل انواع ائتلافهای طرفدار راه حل های امپریالیستی و در مماشات با باندهای سناریو سیاهی امثال سازگارها و خه بات و پمپئو و سپاه پاسداران و نیروهای حکومت اسلامی بعنوان سازمانی خطرناک و سناریو سیاهی در صف باشد. پرونده این حزب و تلاشهایشان برای حذف فیزیکی مخالفین، پرونده سناریو سیاهی اینها را قطور و سیاه کرده است.

مردم کردستان خوب میدانند که با تحولات زیرو رو کننده، با شروع پروسه سرنگونی در هماهنگی با مبارزات سراسری با دولت و ارگانهای اداری و سرکوبگرش چه رفتارهای مناسبی را بدست گیرند. کردستان ایران زمین بکری برای آزمون های باند سیاهی امثال مهتدی نیست. کردستان ایران زمین بکری برای استقرار و آزمون باندهای ناسیونالیست و احزاب قومی در اقلیم کردستان نیست. مردم کردستان بیش از ٤ دهه است که با سرخ بودنشان با شعارهای رادیکال و سوسیالیستی شان، با روز جهانی زن، با مراسمهای روز کارگر و با فستیوال کودکان، با اعتصابات عمومی، با اعتصابات شکوهمند معلمان در ابعاد وسیع، شناخته شده هستند. کردستان ایران میدان مذاکره و بند وبست احزاب مسلح نیست. مردم در کردستان ایران تجربه اداره شوراها، اداره محلات و شهرها را با سازماندهی از پایین در میان مردم و در شکل «بنکه های محلات» را دارند. تزهای باند سیاهی مهتدی نسخه ای است برای جنگ قومی و جنگ تقسیم قدرت و سیستم فدرالیسم.

پر واضح است؛ ((برآمد جنبش انقلابی و چشم انداز سقوط جمهوری اسلامی تقابل میان چپ و راست در سراسر ایران را قطبی­تر و برجسته­تر از گذشته میکند. در کردستان این رویاروئی عیان­تر و متحزب­تر از سایر مناطق است. اما در عین حال کردستان بخاطر وجود ستم ملی، سابقه مبارزه مسلحانه، متحزب بودن جامعه و وضعیت و تحرکات احزاب و نیروهای ناسیونالیست کرد در منطقه، و بخصوص فعالیت و نفوذ اجتماعی احزاب و نیروهای چپ دارای موقعیت ویژه و متفاوتی از سایر مناطق ایران است. در کردستان هم چپ اجتماعی و هم چپ سازمانیافته و متحزب یک نیروی قوی و تعیین کننده است.  

ناسیونالیسم کرد که اساسا بخاطر تجربه عراق رسواتر از گذشته شده است تلاش میکند از طریق بلوک بندی­ها و بندوبستهای منطقه ای با نیروها و دولتهای ارتجاعی و اتکا به نیروی نظامی موقعیتی پیدا کند. ناسیونالیسم کرد آینده خود را در یارکشی و صفبندیهای منطقه ای میجوید و امیدوار است در سناریوهای موزائیکی قومی- مذهبی جائی در قدرت سیاسی در کردستان و یا در ایران پیدا کند. این سناریو به معنی ادامه محرومیت و بیحقوقی مردم و دامن زدن به تفرقه و تبعیضات ملی- قومی- مذهبی، این بار تحت عنوان ناسیونالیسم و ملی­گرائی و قوم­پرستی است. فدرالیسم که از جانب نیروهای ناسیونالیست کرد نه تنها   قوم­پرستی و تفرقه­افکنی های قومی- ملی را پایان و حتی تخفیف نخواهد داد بلکه عملا به تشدید و نهادینه کردن قوم­گرائی و دامن زدن به تفرقه ملی میان مردم کردستان با سایر مناطق ایران منجر خواهد شد.))«بخشهایی از بیانیه حزب کمونیست کارگری در مورد  ویژگیهای سیاسی کردستان ایران»

از نطر ما اعمال حاکمیت در سطوح مختلف، از سطح محلی تا سراسری باید توسط شوراهای خود مردم انجام شود که همه هم به مثابه قانونگذار و هم مجری قانون عمل میکنند. اعمال قدرت شوراها بویژه در کردستان یک عامل تعیین کننده درمقابله با نیروهای راست و ناسیونالیست و تلاشهای آنان برای آلترناتیوسازی از بالای سر مردم خواهد بود.    (( و  از آنجا که رژیمهای سرکوبگر، حقوق و آزادیهای اولیه مردم کردستان را با لشکر کشی و زور و سرکوب پایمال می کنند، مردم حق دارند برای دفاع از خود دست به اسلحه ببرند و ازحقوق، حرمت و کرامت انسانی خود در مقابل هر نیروی سرکوبگری دفاع نمایند. حق دارند مسلح شوند و نیروی مسلح سازماندهی شده تحت هدایت نهادها و شوراهای مردمی را سازمان دهند. «بند ٩ از  بیانیه کنفرانس نیروهای چپ و کمونیست در کردستان».))

٦ اسفند ١٣٩٧

٢٥ فوریه ٢٠١٩

ایسکرا ۹۷۷

 

 

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com