ونزوئلا قربانی مطامع امپریالیستی

شباهنگ راد
February 02, 2019

ونزوئلا قربانی مطامع امپریالیستی

قدرت‏مداران بین المللی این‏بار توپِ تنش و هرج و مرج را در سرزمین ونزوئلا و آن‏هم به بهانۀ دفاع از دولت "مشروع" و "برقراری دمکراسی و آزادی" انداخته اند!

این اولین بار نیست که جهان شاهد چنین سیاست‏های سخیف و نابود کننده است. فیلم نامه ها و دلائل، تکراری‏ست. همواره یکی دیکتاتور و دیگری سمت و سوی اش، به "مردم" و به "سازندگی" جامعه است. با تنش و با راه اندازی جنگ‏های تخریبی در صدد پس زدن "دیکتاتورها" هستند؛ قرار است جهانِ نابرابر را با چنین گزینه هایی راست و ریز کنند. سیاستی که ثمره و ماحصل آن در برابر دنیای انسانی است. در حقیقت افکار هر دو و یا چند سوی حاکمیت و سرمایه، در خدمتِ سهم‏بری بیشتر و چنگ انداختن به قدرت استُ، دارند از جانِ مردم و از سرمایه های مملکت مایه می‏گذارند تا به اهداف منفعت طالبانۀشان دست یابند. با این اوصاف و پیشاپیش می‏توان گفت که بازندگان اصلیِ جنگ و دعوای بالائی‏ها در ونزوئلا چه کسانی هستند؛ می‏توان گفت که قربانیان حقیقی مردم اند و چیزی جز، دربدری، بدبختی و فلاکت بیش از این عایدشان نخواهد شد. در منطق حاکمان و سرمایه داران، نه نظر و نه رأی مردم به حساب می‏آید و نه توجه ای به نیازهای اولیۀشان می‏شود. چرا که همۀ سوی جدل، در تقابل با منافع میلیاردها انسان محروم، کارگر و زحمت‏کش سازمان داده شده است. پس، نه "سوسیالیسم" ادعایی «مادوروِ»ی جانشینِ «چاوز»، در خدمت به سازندگی و یا ساختن زندگی بهتر برای مردم - بوده و - می‏باشد و نه رئیس پارلمان و «گوایدو»ی عزل شده و انتخابی امریکا، قادر به باز گرداندن سرمایه های مملکت به صاحبان اصلی آن است.

 

به طور قطع زندگی مردمِ ونزوئلا بمانند زندگی دیگر توده های محرومِ جهان، دردآور و تکان‏دهنده است. فقر، گرانی و کوچ میلیون‏ها انسانِ ونزوئلائی به سرزمینی دیگر و آن‏هم به قصد زندگی "آرام‏تر"، حکایتِ حقیقی از دولتِ "سوسیالیسم"، «مادورو» دارد. حجم فسادِ دولتی، تورمِ سیزده هزار درصدی و بدبناله سرکوب اعتراضات مردمی، جامعۀ ونزوئلا را به چنین سمت و هرج و مرجی کشانده است. در بستر نارضایتی و به دلیل پشت کردن مردم به حاکمیت است که جناح‏های رقیب دولتی و آن‏هم با کمک قدرت‏های بزرگی هم‏چون امریکا فرصت یافته اند تا با طرح شعارهای دروغینی هم‏چون نابودی دیکتاتورها و برقراری دمکراسی، بر ناامنی و بر بی افقی جامعه بی افزایند. البته ونزوئلا از زمره تک نمونه ها نیست و از این‏دست موارد، در جهانِ بیش از هفت میلیاردی زیاد است. هر قارۀ جهان، پُر از لشکرکشی و پُر از جایگزینی عناصر و دولت‏های خودی در تقابل با دولت‏ها و جناح‏های رقیب است. هم زمان با فروپاشی دیوار برلین و هم‏چنین در دو و سه دهۀ اخیر و با بر سر میز گذاشتن سیاستِ "برقراری نظم نوین جهانی"، همه جا برای کارگران و زحمت‏کشان ناامن‏تر شده است؛ همه جا، جانیان بشریت تنش و جنگ براه انداخته اند تا جنبش‏های اعتراضی و رادیکالِ احتمالی را منکوب کنند. با راه اندازی انقلابات رنگی، قومی و قبیله ای، آرامش نیم بند را از میلیون‏ها انسان سلب کرده اند و بدنباله و با اتخاذ سیاست‏های کثیف، بذرِ انتخابِ، میان بد و بدتر را در درون جامعه پاشیده اند تا سیستم سرمایه داری دست نخُورده باقی بماند. وجود میلیون‏ها انسانِ بیکار و خروج میلیون‏ها تن دیگر برای یافتن زندگی در خور انسانی، بی آیندگی میلیون‏ها کودک کار و خیابانی، انتخابِ حایشه نشینی میلیون‏ها انسان و آن‏هم بدلیل ناتوانی از تأمین اولیۀ زندگی، تلف شدن میلیون‏ها تن دیگر در اثر جنگ‏های ارتجاعی و غیره، حاصلِ سیاست‏های مدعیان دروغینِ دست به دست شدن سرمایه های مملکت به جیب مردم است. شوربختانه گوشه ای از جهانِ سراسر مصبیت زده را نمی‏توان یافت که در اثر تنش و جنگ‏های ارتجاعی، آرام برای گذران زندگی میلیون‏ها انسان دردمند باشد. دودِ همۀ رقابت‏های بین بالائی‏ها و دار و دسته های‏شان، به چشم میلیون‏ها کارگر، زحمت‏کش، زنان، جوانان و کودکان رفته و خواهد رفت. چرا که سیستم حاکم بر جهان، سیستم سر کیسه کردن مردم و سیستم سمت و سو دادن زندگی انسان‏ها، به طرف زیر است؛ به این سبب که جنگ و دعوای آنان، جنگ و دعوای مردم نیست. از آنگولا، سودان، سومالی نیجریه و زیمبابوه گرفته، تا عراق، افغانستان، سوریه، لیبی، یمن و غیره، به میدان تعارض قدرت‏مداران بین المللی تبدیل شده است؛ دارند با راه اندازیِ تنش و جنگ، سیاست خود را به دیگر جوامع تحمیل می‏کنندُ، دارند با به فلاکت کشاندن بیش از پیش مردم، بر سود و بر سرمایه های نجومی شان می افزایند. همۀ جناح‏های امپریالیستی بهمراه دار و دسته های‏شان و آن‏هم بطور سازمانیافته در صحنه اند و دارند مردم را با اتخاذ شیوه های فریب‏کارانه پس می‏زنند و آواره می‏کنند.

 

براستی سئوال این است اگر قرار بود که جهان و یا گوشه ای از آن، توسط دولت‏مداران بزرگی هم‏چون ترامپ، مرکل، مکرون، پوتین و امثالهم، از شر دیکتاتورها و از شر نداری، فقر و بدبختی خلاص شود، آنوقت می‏توان - و یا می‏شود -، به سیاستِ طراحی شده در ونزوئلای شان "خوشبین" بود. دولت‏ها و عناصرِ وابسته بدانان نی‏آمده اند تا جهان را به مسیر آبادانی و سازندگی سوق دهند. در حقیقت عامل و عاملین چنین وضعیتِ در هم ریخته، طبقۀ سرمایه داری و دولت‏مردان بزرگ جهانی اند. به یُمن سلاح‏های پیشرفته و کشنده، سوار بر سرمایه های مملکت شده اند و دارند زندگی محروم‏ترین اقشار جامعه را به مسیر تباهیِ هر چه بیشتر سوق می‏دهند. هشدارهای‏شان به همدیگر دروغ، ریا و فاقدِ اعتبار است. همۀ آنان و علیرغم اختلافات صوری، وابسته به طبقۀ بالائی‏ها هستند و سیاست‏های‏شان، برابر با چپاول و برابر با غارت اموال عمومی‏ست. پیداست که دنیای بی نظم و در هم آشفته با انتخاب سیاست‏های مسببین چنین وضعیتی تغییر نخواهد کرد. در حیطه، در توان و در حقیقت در چنتۀ آنان نیست تا سازمانِ متناسب با جهان انسانی را پی ریزنند. کار و بارشان دزدی، تعرض به معیشت مردم  و گسترش فساد اداری‏ست. از قبلِ چنین اوضاعی قادر به ادامۀ حیات اند و بنابراین انتظار افق زندگی بهتر و آن‏هم با هر رنگ و لعاب و الفاظی، هم‏چون "سوسیالیسم" «مادورو»ئی و یا "دمکراسی و آزادی"خواهی «گوایدو»ئی، خیالی و پوچ است. سر و فکر هر دو، به بالائی‏ها وصل است و باید افکار و سازمان عریض و طویل آنان به زیر کشیده شود تا طمع و بوی سعادت و خوشبختی به مشام میلیون‏ها انسان دردمند ونزوئلا برسد.

 

به هر حال جامعۀ ونزوئلا بمانند دیگر جوامع پُر از تنش و جنگ، نیازمند عروج افکار و سازمانِ کمونیستی‏ست. تنها و تنها با سلب قدرت از جناح‏های متفاوت حاکمیت سرمایه داری‏ست که میلیون‏ها کارگر و زحمت‏کشِ ونزوئلا، از شر فقر، نگرانی و آواره گی رها خواهند شد. نوعِ بر سر کار آمدن و شکل حاکمیت همۀ عناصر و دولت‏ها، گواۀ این واقعیات است که این عناصر و دولت‏ها منتخب مردم نیستند و باید کنار گذاشته شوند. در حقیقت باید گفت که عنصر تحمیلی و یا انتخابی سرمایه، بدرد مردم نخواهند خُورد، به این علت که مردم انتخاب خودشانرا دارند و فقط و فقط از دلِ اعتراضات کارگری، توده ای و انقلاب است که سازمان‏ها و رهبران حقیقی قد علم خواهند نمود و سکان و هدایت جامعه را در دست خواهند گرفت.

 

2 فوریه 2019

13 بهمن 1397

 

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com