بمناسبت سالگرد آبان ٩٨

نسان نودينيان
October 07, 2020

بمناسبت سالگرد آبان ٩٨

معیشت و تامین زندگی  به مساله مهم و اول برای مردم و جامعه تبدیل شده است. اعتراض به زندگی در فقر و غیر انسانی وسیع و گسترده در ابعاد میلیونی در جریان است. ویژه طبقه معینی نیست، طبقات و قشرهای اجتماعی وسیعی از کارگران، معلمین، پرستاران، بیکاران، دانشجویان و اقشار کم درآمد جامعه را در بر میگیرد.

گرانی بیداد میکند؛ مرغ کیلویی ۲۲ هزار تومان شده و تخم مرغ شانه‌ای ۳۸ هزار تومان و سیب زمینی کیلویی ۴ هزار تومان شده است. در یکسال گذشته قیمت گوشت ده هزار تومان گران شده. هر کیلو گوشت گوسفندی (لاشه) از ٤٩هزار تومان به ٦٠هزار تومان و قیمت هر کیلو گوشت گوسفندی( ران بدون چربی) از ٦٣ هزار تومان به ٧٤بهرسیده است.

حقوق یک کارمند و کارگر با شغل ثابت در سال ۹۴ معادل ۲ سکه بود اما الان معادل یک ربع سکه شده است.

مردم  توان خرید گوشی و تبلت را ندارند. هزینه خرید با درآمد ماهانه و تامین سفره روزانه کار شاق و سخت مردم شده است. محرومیت از تحصیل چند میلیون دانش آموز که باید از طریق اونلاین تحصیل کنند در معرض خطر جدی قرار گرفته است.

شش ماهه اول سال ٩٩گرانترین سال در ٣٠ سال گذشته گزارش شده.

راه رفتن و زندگی سخت شده و زمخت!  اما، گرانی و فشار بحران مالی که بر دوش کارگران و مردم سنگینی میکند رمق و شور مبارزه را از آنها  نگرفته است. جامعه ایران  با شور و شوق بالایی درگیر مبارزه علنی برای زندگی بهتر است! مردم میخواهند زنده بمانند. زنده ماندن به معنی تامین معاش و حقوق برای زندگی بهتر است. مردم میخواهند در مقابل هجوم بی رحمانه هیئت حاکمه و صاحبان قدرت خود را حفظ کنند، تعرض بکنند و مطالبات و تامین زندگی را تحمیل کنند. 

در طول سالهای گذشته مردم در ایران در اشکال مختلف مبارزه کرده اند. پیشرفتهای قابل اتکایی داشته اند. اکنون مکانیسم زنده بودن به یک فرهنگ جمعی و مبارزاتی  تبدیل شده.

اعتصاب و تجمع های اعتراضی کارگران و معلمان، پرستاران و بازنشسته ها و دانشجویان

تجارب خوب و قابل اتکایی در شکل دادن به سنت اعتراض جمعی است .

 

مردم میدانند؛ نیازهای انسانی و واقعی آنها سلب شده. در حدود نه ماه گذشته تا کنون بیماری کرونا جان هزاران نفر از آنها را گرفته است. قرنطینه بدو تامین معاش را تجربه میکنند. بحران کرونا زندگی هزاران نفر را متلاشی کرده است. مردم میدانند؛  حقوق و معاششان زیر  چند برابری خط فقر است. فرزندان تحصیل کرده  آنها فاقد فرصت شغلی هستند، دسته دسته کارگران بیکار میشوند،  مراکز کار و کارخانه ها تعطیل میشوند، حق مسکن و مزایای پزشکی و دارو و معالجات سر به فلک کشیده، قدرت خرید کمتر و کمتر شده، سفره های مردم رنگین نیست.   مردم اینها را میدانند. برای خلاصی از دست نظام جمهوری اسلامی بارها دست به اعترض و مبارزه زده اند. مردم اعتراضات توده ای و کوبنده در دی ماه ٩٦،  اعتراضات ٩٧ و آبان ماه ٩٨  علیه گرانی و دی ماه ٩٨ را تحربه کرده اند.

 مبارزه برای زندگی انسانی و رهایی از شر حکومت اسلامی همگانی است. اعتصابات و مبارزات کارگران بشکل مداوم و رو در رویی آنها با حکومت اسلامی و کارفرماها و بخش خصوصی و دولت در اشکال سراسری و در مراکز تولیدی در جریان است. اعتصات  و تجمعات بیش از سه ماه کارگران نیشکر هفت تپه، اعتصاب سراسری کارگران پیمانی صنعت نفت در بیش از سی مرکز صنعتی و همزمانی این اعتصابات اشکال سراسری مبارزاتی  است که در جریان هستند.

شرایط کنونی تند پیچ مبارزه برای معیشت و زندگی بهتر است.

مردم در ایران دوره بسیار سخت  و پر از تنش و اعتراض را تجربه میکنند.

دوره خوشبینی و اتکا به تجمع وسیع و توده ای، اعتماد و باور بقدرت اعتراض جمعی تجریه میشود. این دستاورد مهمی است.

هیچکس تردید ندارد که حکومت و اقتصاد سرمایه داری در ایران دچار یک بحران عمیق است و جامعه ایران در آستانه تحولات سیاسی تعیین کننده ای قرار گرفته است

در آستانه سالگرد اعتراضات کوبنده و سراسری کارگران و مردم در آبان ماه ٩٨ هستیم. باید از هم اکنون آماده باشییم. اعتراضات آبان و دی ماه ٩٨  با مبارزه خیابانی علیه گرانی شروع شد. به شعار نابود باد حکومت اسلامی رسید. مردم در چند شهر کردستان با شور و شوق زیاد با اعتراضات کوبنده در آبان و دی ماه ٩٨در خیابانها بودند. زنان و جوانان نقش مهم و تعین کننده ای داشتند. حضور زنان بسیار برجسته و پُررنگ بود. به این دلیل به لیدر اعتراضات تبدیل شدند. در اینروزها که به آبان نزدیک میشویم لازم است بفکر سازماندهی شبکه و کانالهای تلگرامی در جهت سازمان دهی در محلات و شبکه های وسیع اعتراضی باشیم و  خود را آماده کنیم. هر تک جرقه و بمیدان آمدن مردم میتواند شروع دوره نوینی از اعتراضات در گرامیداشت اعتراضات آبان و دی ماه ٩٨ باشد.

١٦ مهر ١٣٩٩

٧ اکتبر ٢٠٢٠

ایسکرا ۱ ۱۰٦


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com