کادر هم خط حمید تقوایی، ذوب شده در انقلابات بورژوایی!

مختار محمدى
February 26, 2020

کادر هم خط حمید تقوایی، ذوب شده در انقلابات بورژوایی!

 ناصر اصغری عضو مرکزیت حزب کمونیست کارگری ایران، نمونه تیپیک کادرهای تربیت شده در مکتب فکری سیاسی حمید تقوایی است. اگر کسی میخواهد بیگانگی و تفاوت خط مشی ناظر بر حزب کمونیست کارگری ایران را با خط مشی منصور حکمت و کمونیسم کارگری مقایسه کند، سه بخش نوشته اخیر ناصر اصغری نمونه شفافی برای چنین قضاوتی به دست داده است. اصغری نکات متعدد و جعل و تحریفات زیادی را به نوشته رحمان حسین زاده در نقد دیدگاه حمید تقوایی نسبت داده است و چنان سطحی و بیموردند، شخصا پاسخ به همه آنها را ضروری نمیدانم. آنچه در سه بخش نوشته  اخیر ناصر اصغری محوری است، ذوب شدن فکری و سیاسی او در انقلابات بورژوایی مثلا نه چند دهه اخیر، بلکه در کل تاریخ انقلابات بورژوایی در سیصد ساله عروج سرمایه داری  است.
اصغری ذوب شده در افکار تقوایی، در مقابل یادآوری این فاکت بسیار واقعی از نوشته بیست سال قبل منصور حکمت  در نقد حمید تقوایی که تاکید کرده، "جنبش سرنگونی و انقلاب به هم گره نخورده اند"!، یا فاکت " کارگران کمونيست خواهان انقلابند. اما کدام انقلاب؟" از نوشته درخشان کارگران و انقلاب منصور حکمت که در مقابل لیدرش قرار داده میشود، درست مثل عناصر سطحی بورژوا پوپولیستهای متعصب، برای توجیه "انقلابیگری بورژوایی" حمید تقوایی به ما "تاریخ" درس میدهد. مینویسد مگر آنچه در سال " ۱۷۸۹ - ۱۸۳۰ - ۱۸۴۸ - ۱۹۰۵ - و فوریه ۱۹۱۷ - در روسیه و فرانسه و اروپا ... اتفاق افتاد، انقلاب نبودند؟!  و اصغری از خود راضی با این تاریخ نگاری مثل اینکه انتظار دارد، فعالین کمونیست کارگری امثال من باید دست به دهان شده از این همه معلومات! و مسکوت بمانیم و از این ببعد "با مقوله انقلاب مخالفت نکنیم"!!!. به نظرم نه هر فعال کمونیست کارگری، به نظرم هرکسی که اندکی با سوسیالیسم آشنا باشد، متوجه است این درجه از سطحی گری، این درجه بی اطلاعی از وقوع انقلابات و کارکرد آنها در مقاطع تاریخی، اجتماعی بسیار متفاوت و نحوه برخورد متفاوت کمونیستها بنا به شرایط تاریخی مشخص به این انقلابات، به قول معروف "مرغ پخته را به خنده میاندازد". به اصغری همین را یادآوری میکنم، مواردی را که شما یادآور شدید، انقلاب بودند، انقلابات بورژوایی قبل از انقلاب اکتبر!، انقلاباتی بودند در مقابل نظم کهن فئودالی و یا بورژوا فئودالی که جنبه های ترقیخواهانه و به اصطلاح دمکراتیک داشتند و به این اعتبار کمونیستها مشروط از آنها حمایت کردند، اما اصغری گرامی حس تناسب خوب چیزی است که انسان از آن بهره مند باشد، مواردی را که شما ذکر کردید، در قرن ۱۸ و ۱۹ و حداکثر در دو دهه اول قرن بیستم اتفاق افتادند. خبر داری طفلکی لنین بیش از صد سال قبل و در تمایز با این انقلابات بورژوایی از همان آغاز قرن بیستم گفت، "عصر ما عصر انقلابات پرولتری است". میدانی لنین با تزهای آوریلش تاکید کرد که نباید در دولت کرنسکی برآمده از "انقلاب بورژوا دمکراتیک" فوریه ۱۹۱۷ شریک شد و باید علیه آن و برای سرنگونی آن کوشید و همین کار را کرد، تا انقلاب کارگری اکتبر اتفاق بیفتد!. تاسف بار اینست این نوشته های بغایت سطحی به نام دفاع از "کمونیسم کارگری" منتشر میشود. سایت روزنه  حزب کمونیست کارگری ایران با برجستگی برایش پخش میکنند. سئوال من اینست آیا در آن حزب یک نفر آشنا به مارکسیسم انقلابی و کمونیسم کارگری باقی نمانده است، که به اصغری ها در آن حزب یادآور شود،در همان آغاز کار، چهل سال قبل، منصور حکمت به این دلیل "اسطوره بورژوازی ملی و مترقی" را نوشت که گفته باشد دوران "انقلابات بورژوایی مترقی با عناوینی مثل دمکرتیک، خلقی، توده ای، و..." که کمونیستها مشروط از آنها دفاع کنند، بسر رسیده است!. کسی نیست به او بگوید، از روز اول مارکسیسم انقلابی و کمونیسم کارگری به ما یاد داد که در "انقلاب همگانی" ذوب نمی شویم. کسی نیست به او بگوید با تاکیدات بر "فاز اول انقلاب و ... " در تقسیم بندی کذایی انقلاب مرحله ای مورد نقد مارکسیسم انقلابی چه برسد کمونیسم کارگری ذوب شدی  و این بیگانه با کل دیدگاهی است که منصور حکمت پرچمدارش بوده و برنامه دنیای بهترکه هنوز آذین بند سردر حزبت است براین پایه استوار است.
نوشته سه بخشی ناصر اصغری بی اما و اگر و بی نقاب خط مشی و سیاست بورژوایی فرموله شده توسط لیدر حزب کمونیست کارگری ایران و به ویژه در برخورد به مقوله انقلاب را برملا میکند. در مقابل این دیدگاه توجه علاقمندان را به مطالعه مطلب با ارزش منصور حکمت به نام "کارگران و انقلاب" جلب میکنم، که در فایل جداگانه منتشرش میکنم.
۲۵ فوریه ۲۰۲۰
***


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com