جبهه متحد کرد هم در حال رنگ عوض کردن

همایون گدازگر
February 06, 2019

جبهه متحد کرد هم در حال رنگ عوض کردن

 

جنب و جوش اجتماعی در ایران و به میدان آمدن توده های به جان آمده برای سرنگونی رژیم ارتجاعی اسلامی، خیلی ازهمکاران و وابستگان رژیم رابه تکاپو برای نجات آینده خود انداخته است. جبهه متحد کرد، این تشکل همیشه متحد جمهوری اسلامی هم در این اواخر با بو کشیدن تحولات پیش رو و همچنین با آگاهی از اوضاع ویژه کردستان در فکر رنگ عوض کردن است. مصاحبه  رحیم فرهمند دبیر جبهه متحد کرد با رادیو “ کردانه “ نشانه شروع تلاش همکاران جمهوری اسلامی در کردستان برای منطبق کردن خود با شرایط و تحولات پیش رو است. 


دبیر جبهه متحد کرد در مصاحبه با رادیو کوردانه اظهار داشت که : “کردها دارای صدای واحد نیستند و بعلت حوادث سال‌های ۵۷ و ۵۸ و ۶۰ بین آنها چند دستگی وجود دارد “.

این شیادان و پشتیبانان فتوای لشکر کشی امامشان به کردستان در سال ۵۸ و شریک جرم قتل عام زاندانیان سیاسی در سال ۶۰ فکر می کنند جامعه دچار فراموشی شده است و یا اسناد تاریخ معاصر درمورد نوکرمنشی اینها را آب برده است که چنین بی محابا زبان به سخن می گشایند.

سرکوبگری و جنایت  ۴۰ ساله جمهوری اسلامی در کردستان تنها با  مشارکت وهمیاری این “دلسوزان” دروغین اتحاد مردم در کردستان متحقق شده است.  بررسی تاریخ ۴ دهه گذشته اینها از تاریخ جمهوری اسلامی جداناپذیر است.   ۴دهه خوشخدمتی بی دریغ  این طیف مزدور، گاهی در لباس نماینده مجلس، گاه اصولگرا و گاه اصلاح طلب،  و زمانی در شغل سرمایه دارو دکتر و ژرنالیست لکه ننگی است بر پیشانی ناسیونالیستهای مجاز درون جمهوری اسلامی.  سهم خواهی این بخش از سرمایه داران کردستان از دولت جمهوری اسلامی  برای چپاول و غارت جامعه را مردم کردستان خوب می شناسند.


رحیم فرهمند در مصاحبه با رادیو کردانه، جبهه متحد را طرفدار استقرار دموکراسی و یکپارچگی ایران معرفی می کند و می‌گوید همانطور که قاضی محمد و قاسملو گفته اند، در ایران  “کسی از کردها ایرانی تر نیست “.  انتقاد دبیر جبهه متحد کرد از جمهوری اسلامی اشکال در نظام مدیریت سیاسی است.  او هم چنین نقش خود شان را میانجیگری بین دولت و مخالفین کرد خارج از ایران و  کاتالیزاتور بین مردم و حاکمیت معرفی می کند.

 

اما دو باره مردم کردستان بیاد دارند که این طیف از مزدوران جمهوری اسلامی درکردستان از رهبر اصولگرایشان (بها ادب) گرفته تا خیل اصلاح طلب های نان به نرخ روز خور، همگی چه در سمت نمایندگی مجلس و یا در لباس وکیل و قاضی و دکتر و ژورنالیست مشغول جاسوسی و به دام انداختن جوانان کردستان و سپردن آنها به جوخه های مرگ رژیم کثیف اسلامی بوده اند.  در فردای سرنگونی جمهوری اسلامی، هنگامیکه دریای جنایات ۴۰ ساله جمهوری اسلامی از زبان قربانیان آن بر ملا می شود، دموکراسی خواهان جمع شده در دکان جبهه متحد کرد همراه بازوی نظامیشان  پیشمرگان مسلمان کرد (جاشها) باید برای جوابگوی در مقابل سرکوب و کشتارجمهوری اسلامی در کردستان بر صندلی متهم بنشینند.


با اینحال  اگر غرو لند کنونی ناسیونالیستهای درون حکومت اسلامی در برابر رژیم ناشی از وضعییت سیاسی و مبارزاتی کنونی جامعه علیه جمهوری اسلامی است، اما تمایل نشان دادن آنها به ارتباط و نزدیکی با احزاب ناسیونالیست مخالف جمهوری اسلامی در خارج دارای پیشینه ای طولانی تر است.  اینها دو بخش یک جنبش در کردستان ایران هستند که همواره بشیوه نهان و آشکار با یکدیگر در ارتباط بوده‌اند واز همدیگر نیرو می گیرند. تشکل‌های سیاسی از قبیل جبهه متحد کرد برخلاف ادعاهایشان نه کاتالیزاتور بین مردم و حکومت بلکه همواره واسطه و دلال بین جمهوری اسلامی و احزاب مسلح ناسیونالیست کرد بوده اند.  این دو بخش از جنبش ناسیونالیستی در کردستان ایران دارای اهداف و استراتژی مشترک هستند.  احزاب دمکرات و شعبه های جدا شده از کومه له برای بدست  گرقتن گوشه ای از قدرت درکردستان حتی حاضر بوده اند به ماندگاری  جمهوری اسلامی رضایت بدهند. ناسیونالیستهای درون حکومتی هم طی سالیان دراز از هر طریقی مشغول گدایی پست و مقام و اداره بخشی از کردستان از جمهوری اسلامی بوده اند.


اما جمهوری اسلامی واقف است که اینها قادر به کنترل فوران خشم ونفرت جامعه کردستان از جمهوری اسلامی نیستند بهمین دلیل خو‌د رأسا کار سرکوب اعتراض و مبارزه مردم را در کردستان بعهده گرفته است و جواب هر اعتراض و دادخواهی را با زندان و تهدید می دهد.  گذشته از این،  همه شواهد نشان می دهد که اوضاع فرق کرده است. به مصاف طلبیدن رژیم جمهوری اسلامی در بعد سراسری ‌و سرایت آن به کردستان در دل تحولات آتی شرایطی پیش خواهد آورد که کارگران و مردم تحت ستم در کردستان برای جارو  کردن جمهوری اسلامی و تحقق جامعه ای آزاد و برابر از مرز توهمات به قدرت رسیدن احزاب ناسیونالیست مجاز و غیر مجاز در کردستان عبور کنند و سرنوشت  جامعه را خود بدست بگیرند.  طغیان جامعه کردستان برای عبور از جمهوری اسلامی باید از طرف کمونیستها و آزادیخواهان رهبری شود و به احزاب مسلح و ناسیونالیست کرد و سرمایه داران خودی فرصت سوار شدن بر مقدرات مردم ستمدیده کردستان را ندهد.

همایون گدازگر

۱۴ بهمن ۹۷


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com