استفاده شیخ «حسن روحانی» از «تکنیک» دروغهای بزرگ«گوبلز»ای!
http://www.azadi-b.com/G/file/Drogh.hae.Hassan.Rohani.pdf
بهرام رحمانی
ژوزف گوبلز، وزیر تبلیغات دولت نازی هیتلر، هموار تاکید میکرد: «دروغ هر قدر بزرگتر باشد، باور آن برای تودههای مردم راحتتر است… دروغ را به حدی بزرگ بگویید که هیچکس جرئت و فکر تکذیب آن را نکند.» او میگفت: «بعضی مواقع دروغهایی میگفتم که خودم از آنها میترسیدم.»
بهگزارش مرکز آمار ایران در روز اول شهریور – شنبه ۲۲ اوت، نرخ تورم نقطهای در مرداد ماه ۱۳۹۹ به عدد ۳۰/۴ درصد رسیده است؛ بدین معنا که خانوارهای کشور بهطور میانگین ۳۰/۴ درصد بیشتر از مرداد ۱۳۹۸ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کردهاند.
نرخ تورم نقطهای مرداد ماه ۱۳۹۹ در مقایسه با ماه قبل ۳/۵ واحد درصد افزایش یافته است. نرخ تورم نقطهای گروه عمده «خوراکیها، آشامیدنیها و دخانیات» با افزایش پنج واحد درصدی به ۲۶ درصد و گروه «کالاهای غیر خوراکی و خدمات» با افزایش ۲/۸ واحد درصدی به ۳۲/۶ درصد رسیده است.
این در حالی است که شیخ حسن روحانی رییسجمهوری ایران در تازهترین اظهار نظر خود در خصوص اقتصاد کشور و آسیبهای وارد شده بر ان در اثر شیوع ویروس کرونا تاکید کرد که اقتصاد ایران در این برهه تنها ۳ درصد کوچک شده است!
از سوی دیگر فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران روز ۱۸ خرداد در صحن علنی مجلس اعلام کرده بود: «بیماری کرونا به ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی آسیب زده است و در این شرایط حتی اگر صادرات نفت ایران هم تحت تحریمهای آمریکا نباشد، همچنان دسترسی به همه منابع امکانپذیر نیست.»
به ادعای حسن روحانی اقتصاد این کشور در برابر مشکلات ناشی از شیوع کرونا تنها «سه درصد» آسیب دیده است.
این در حالی است که برآوردهای بهعمل آمده نشان میدهد، اقتصاد بسیاری از کشورهای دنیا دردوره کرونا تا ۲۰ درصد کوچک شده است.
از سوی دیگر فرهاد دژپسند وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران روز ۱۸ خرداد در صحن علنی مجلس اعلام کرده بود «بیماری کرونا به ۱۵ درصد تولید ناخالص داخلی آسیب زده است و در این شرایط حتی اگر صادرات نفت ایران هم تحت تحریمهای آمریکا نباشد، همچنان دسترسی به همه منابع امکانپذیر نیست.»
بنابر پیشبینی صندوق بینالمللی پول، تولید ناخالص داخلی ایران در سال جاری میلادی کمی بیش از ۴۳۹ میلیارد دلار خواهد بود که بدین ترتیب احتمالا زیان ناشی از کرونا بر اقتصاد ایران حدود ۶۶ میلیارد دلار برآورد میشود که تقریبا دو برابر کل بودجه عمومی دولت با احتساب نرخ آزاد ارز است.
اکنون بهنظر میرسد شیخ «حسن روحانی» با استفاده از تکنیک «دروغهای بزرگ» گوبلز، در دروغگویی با رهبرشان و سایر مقامات حکومتی وارد رقابت شدید شده است و مانند گوبلز فکر میکند دروغ هر چه بزرگتر باشد «هیچکس جرئت و فکر تکذیب آن را نکند.»
روحانی ادعا کرده که «پایین بودن» این میزان آسیب «نشان توانمندی دولت در ایستادگی در برابر این مشکل و مدیریت آن» است.
حسن روحانی، رییسجمهوری اسلامی ایران روز یکشنبه دوم شهریور – بیست و سوم اوت در جلسه هیات دولت که بهصورت ویدئو کنفرانس برگزار میشد، گزارشی از عملکرد هفت ساله خود به رهبرشان ارائه کرده است. او همچنین او وعده داده برای حدود ۳ میلیون نفر جمعیت ایران که مصرف برق آنها پایینتر از میانگین مصرف خانوار است، هزینه برق رایگان شود.
روحانی ادعا کرده است: «در حالی که اقتصاد بسیاری از کشورهای بزرگ دنیا تا ۲۰ درصد کوچک شد اما اقتصاد ایران در برابر مشکلات ناشی از شیوع کرونا تنها ۳ درصد آسیب دید که این نشان توانمندی دولت در ایستادگی در برابر این مشکل و مدیریت آن است.»
او همچنین گفته است: «بیکاری در مجموع ۱.۱ دهم درصد کاهش هم یافته است.»؛ مرکز آمار ایران نرخ بیکاری در بهار امسال را ۹/۸ دهم درصد اعلام کرده است.
او در ادامه ادعاهای دروغین خود افزود: «دولت تدبیر و امید تنها دولتی بود که پس از انقلاب فعالیت خود را در شرایط رکود تورمی شدید آغاز کرد، اما به فاصله کوتاهی نرخ تورم را کاهش داده و برای اولین بار پس از ۲۶ سال آن را تک رقمی کرد، اظهار داشت: حدود ۳ سال پس از آغاز فعالیت خود با ثبت نرخ رشد اقتصادی ۱۴ درصدی در جایگاه نخست رشد اقتصادی دنیا قرار گرفت(خبرگزاری ایسنا)
روحانی به تک رقمیشدن تورم بهعنوان یکی از دستآوردهای هفت ساله دولت خود اشاره کرده است؛ بنابر اعلام مرکز آمار ایران نرخ تورم سالانه مرداد ماه ١٣٩٩ برای خانوارهای ایرانی به ۲۵/۸ درصد رسیده.
در بخش سخت و ساز، روحانی گفت: «در طول ۷ سال گذشته ۴/۵ میلیون واحد مسکن ساخته شده است.»
خامنهای نیز در همین جلسه گفت: «دولت قول ساخت ۶۰۰ هزار واحد مسکونی در آخرین سال فعالیت را داده است که تحقق این قول میتواند در زمینه حل مشکل مسکن موثر باشد.»
ادعاهای روحانی درباره ساخت مسکن در حالیست که کمبود مسکن یکی از معظلات اصلی خانوارهای ایرانی محسوب میشود و طی سالهای اخیر جهش قیمت مسکن و اجاره بها نجومی بوده است.
بانک مرکزی ایران اخیرا اعلام کرده، در تیر ماه امسال(۱۳۹۹) قیمت متوسط معامله هر متر مربع آپارتمان در تهران به حدود ۲۱ میلیون تومان رسید؛ تیر ماه سال پیش(۱۳۹۸) این سازمان، قیمت متوسط هر متر مربع خانه معامله شده در تهران را بیش از ۱۳ میلیون تومان اعلام کرده بود که با این احتساب طی یک سال نزدیک به ۵۷ درصد بر قیمتها افزوده شده است.
گزارش روحانی درباره «دستاوردهای» اقتصادی دولت او در حالیست که اقتصاد ایران این روزها، در بستر بیماری افتاده و در حال رفتن به کماست!
رکود و تورم از یکسو گریبانگیر خانوارهای ایرانیست و از طرفی دولت با کسری بودجه روبهروست؛ هر چند بخشی از آن را توانسته از طریق جذب نقدینگی در ماههای اخیر جبران کند.
اتاق بازرگانی حکومت اسلامی ایران اخیرا کسری بودجه دولت را ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان تخمین زده است.
با شدت گرفتن تحریمهای نفتی، ایران به دنبال منابع جایگزینی برای جبران کسری بودجه بود که از جمله میتوان به افزایش درآمدهای مالیاتی و عرضه سهامهای دولتی در بورس اشاره کرد.
بنابر اعلام سازمان بورس اوراق بهادار تهران از اول سال ۹۹ تاکنون ۱۱۰ هزار میلیارد تومان سرمایه جدید وارد بورس شده است.
دولت اسلامی ایران میگوید توانسته بخشی از کسری بودجه را از طریق عرضه سهامهای دولتی به بورس جبران کند.
محمدباقر نوبخت گفته است: «قریب به ۱۶ هزار میلیارد تومان در چهار ماه گذشته، توانستهایم سهام واگذار کنیم که تا حدودی کسری عدم تحقق درآمد ناشی از فروش نفت را جبران کرده است.»
از جمله اقداماتی که دولت برای جبران کسری بودجه به آن چشم دوخته افزایش درآمدهایی نظیر مالیات بر خانههای خالیست که شناسایی این خانهها یکی از موانع اصلی بر سر راه آن است.
دولت اسلامی ایران همچنین اخیرا فروش اوراق سلف نفتی را را مطرح کرده که سران سه قوه در حالی بررسی آن هستند؛ روحانی این طرح را «تودهنی به آمریکا» خوانده است.
آمارها چه میگویند:
«بیش از ۳۰ درصد مردم کشور گرسنهاند و نان برای خوردن ندارند»؛ «سالانه ۷۰۰ هزار نفر در ایران بهدلیل هزینههای درمان ورشکست میشوند»؛ «۲۵ درصد جمعیت شهری ایران حاشیهنشین هستند و ۱۰ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در سکونتگاههای غیررسمی شناسایی شدهاند»؛ «یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر در حاشیه شهر مشهد زندگی میکنند.»
«تبریز ۵۰۰ هزار نفر حاشیه نشین دارد»؛ «فقر، محرومیت اجتماعی، پایین بودن شاخصهای توسعه انسانی، بیبهره ماندن از خدمات شهری، پایین بودن سطح بهداشت عمومی و شیوع بیماریها از جمله مسائل حاشیه نشینی است، به طوری که ۹۴ درصد افراد ساکن در حاشیه شهرها اعلام کردهاند که از سطح پایین بهداشت برخوردارند.»
در ایران حدود ۱۹ میلیون حاشیهنشین داریم که خود پدیده حاشیهنشینی بهمعنای آن است که دستمزد و درآمد این عده تکافوی حداقل زندگی در داخل شهر را هم به آنان نمیدهد. یعنی این جدا از پدیده فقرای شهری و آن دسته از ساکنان شهرهاست که زیر خط فقر زندگی میکنند و باید به این آمار افزوده شود.
بنا به آمار وزارت کار ۴۰ درصد ساکنان شهرها و ۳۵ درصد ساکنان روستاها زیر خط فقر زندگی میکنند. تعیین این خط فقر بر مبنای دستمزد یک میلیون و دویست و پنجاه هزار تومان برای یک خانواده پنج نفری است.
دستکم به گفته آمارهای رسمی در کشور، حدود چهار میلیون معتاد داریم که بهمعنای درگیری خانواده این معتادان با اعتیاد و تبعات آن است. در کشور ۱۵ میلیون پرونده قضایی داریم یعنی از هر پنج نفر یک نفر با مسئله قضایی درگیر است. ضمن اینکه ۲۲۰ هزار زندانی ثابت و ۶۰۰ هزار زندانی غیرثابت در کشور داریم یعنی حدود ۸۰۰ هزار زندانی ثابت و غیرثابت.
سالی ۳۰ هزار تن در نتیجه تصادفات رانندگی کشته میشوند و در کنار این قطع نخاعیها نیز وجود دارند. هر قطع نخاعی ۲۰ تا ۳۰ نفر را بهطور میانگین بین ۳۰ تا ۴۰ سال مشغول بهخود میکند. اما این هنوز بخش کوچکی از هزینه تصادفهای رانندگی است. هزینه پرورش این افراد یعنی از ازدواج پدر و مادر، زایمان، خدمات درمانی، تحصیلات و آموزش و پرورش این ۳۰ هزارتن را که هر سال در تصادفات رانندگی کشته میشوند باید بهعنوان هزینه ملی به ضایعات تصادفات رانندگی افزود.
زنان سرپرست خانوار حدود ۲/۶ میلیون زن هستند یعنی سرپرست حدود ۱۳ درصد خانوارها را زنان تشکیل میدهند و …
همه این آمارهای تکاندهنده را نمیتوان به تحریمهای اقتصادی ایران توسط آمریکا ربط داد، بلکه نتیجه مستقیم اقتصاد تجاری و غیرتولیدی و اختلاسهای روزافزون است که بر جامعه ما حاکم شده و خواه و ناخواه به نارضایتی و مقاومت و شورش اجتماعی میانجامد.
نماینده فلاورجان در مجلس گفته است: «حدود یک و نیم تریلیون تومان» از ارزش بورس تهران که معادل «۲۵ درصد ارزش کل» آن است، «پودر شده و از دست رفته است.»
ناصر موسوی لارگانی در توئیتی که شامگاه شنبه اول شهریور منتشر کرد، این پول را «سرمایه مردم» خوانده و نوشته که «وعدهها و اقدامات» دولت «ثمر نداده است.»
این نماینده مجلس توضیح بیشتری درباره از دست رفتن این میزان از سرمایه در بورس نداده ولی اشاره او به سقوط پیاپی شاخص بورس تهران در روزهای اخیر است.
شاخص بورس تهران در ابتدای سال جاری حدود ۵۰۰ هزار واحد بود، اما در حالی که کشور با رکود تورمی مواجه است، به صورت شگفتانگیزی چهار برابر رشد کرد و در ۲۰ مرداد از مرز دو میلیون واحد گذشت و بعد از آن به سرعت شروع به سقوط کرد.
مردادماه گذشته اعلام شد که مردم ایران در سال جاری بیش از ۴۰ هزار میلیارد تومان در بورس سرمایهگذاری کردهاند و افت شاخص بورس میتواند بسیاری از شهروندان که به تازگی جذب این بازار شدهاند را متضرر کند.
همزمان با افزایش نگرانیها درباره تداوم سقوط شاخص بورس، محمود واعظی، رییس دفتر حسن روحانی گفته است «بازار در حال اصلاح است.»
او که شنبهشب در یک برنامه تلویزیونی سخن میگفت افزایش شاخص بورس به دو میلیون واحد را «یکباره» توصیف کرد و تاکید کرد که «دولت بورس را رها نخواهد کرد.»
اتاق بازرگانی ایران و ترکیه از کاهش ۹۹ درصدی صادرات نفتی ایران به ترکیه خبر میدهد. حجم مبادلات تجاری دو کشور به شدت کاهش یافته است. ترکیه با وجود تبلیغ برای صنعت گردشگری خود، مایل به پذیرش شهروندان ایران نیست.
مهرداد سعادت، رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه میگوید شیوع بیماری کرونا صادرات ایران به ترکیه را در مجموع حدود ۸۵ درصد کاهش داده است. اتاق بازرگانی ایران و ترکیه علت کاهش چشمگیر این مبادلات را کاهش ارزش صادرات کالایی ایران به ترکیه دانسته و مهمترین عامل آن را افت بیش از ۹۹ درصدی صادرات کالاهای نفتی ایران به این کشور عنوان کرده است.
روشن نیست که آیا توقف صادرات گاز ایران به ترکیه نیز در این محاسبه منظور شده است یا خیر. صدور گاز ایران به ترکیه ۱۲ فروردینماه پس از انفجار خط لوله انتقال گاز در خاک ترکیه متوقف شد و سه ماه بعد پس از تعمیرات این خط لوله، در تیرماه از سرگرفته شد.
در شش ماه نخست سال ۲۰۲۰ میلادی(بهمن تا تیر ماه) حجم مبادلات تجاری ایران و ترکیه، نسبت به مدت مشابه سال پیش ۷۳ درصد کاهش داشته است. بیشترین ارزش صادرات کالایی ایران به ترکیه مربوط به صادرات پلاستیک و اجزای آن بوده است. ایران در مجموع ۴۱۷ میلیون دلار از کل صادرات خود به ترکیه در آمد داشته است.
این در حالی است که ارزش صادرات ایران به ترکیه در مدت مشابه سال قبل، ماهانه حدود ۴۰۳ میلیون دلار بود.
حکومت اسلامگرای ترکیه که یکی از بزرگترین شرکاری تجاری حکومت اسلامی ایران بهشمار میرود، سال ۹۸ خورشیدی در مجموع ۶ میلیارد و ۴۶ میلیون دلار از ایران کالا وارد کرده بود.
نکته جالب توجه اینکه واردات کالایی ایران از ترکیه، در شش ماه نخست سال جاری میلادی تنها ۴۵ درصد کاهش داشته است. ایران کالاهایی از جمله دیگهای بخار آب گرم، ماشین آلات و وسایل مکانیکی، اجزا و قطعات آن را از ترکیه وارد کرده است.
رییس اتاق بازرگانی ایران و ترکیه اما میگوید پس از بازگشایی مجدد مرزها، تجارت دو کشور «افزایش شدیدی داشته و بازرگانان سعی میکنند تا کاهش حجم تجارت ناشی از کرونا را جبران کنند.»
ترکیه پس از شیوع گسترده ویروس کرونا در ایران مرزهای خود با ایران را بست. در حالیکه مرز هوایی دو کشور هنوز گشوده نشوده، گذرگاه زمینی بازرگان ۱۵ خرداد باز شد.
گمرک بازرگان در شمال آذربایجانغربی یکی از مبادی سهگانه تجارت مرزی ایران و ترکیه است که بهصورت شبانهروزی فعال است. این گذرگاه دروازه ورود ایران به کشورهای اروپایی بهشمار میرود و در فاصله یک کیلومتری شهر بازرگان از توابع شهرستان ماکو در آذربایجانغربی قرار دارد.
با گذشت دو ماه از بازگشایی مرز بازرگان، کامیونهای ایرانی همچنان روزها و گاه یک هفته در صفهای طولانی پشت این گذرگاه منتظر ورود به خاک ترکیه میمانند. ایران خواستار افزایش تعداد ساعات کاری گمرک ترکیه برای تسهیل ورود کامیونهای باری این کشور به خاک ترکیه است. مرز هوایی دو کشور نیز هنوز باز نشده است.
جلال ابراهیمی، رییس خانه اقتصاد ایران و ترکیه به خبرگزاری ایسنا گفته است صنعت توریسم و گردشگری ترکیه یکی از اصلیترین بخشهای تاثیرگذار اقتصاد این کشور است و ترکیه حتی علیرغم شیوع کرونا تلاش کرد در کوتاهترین زمان ممکن شرایط بازگشت توریستها به این کشور را فراهم کند اما مسافران ایرانی هنوز اجازه ندارند وارد ترکیه شوند.
ترکیه سال گذشته میلادی حدود ۴۵ میلیون گردشگر خارجی داشت و از صنعت توریسم بیش از ۲۴ میلیارد دلار درآمد ارزی کسب کرد. وزارت گردشگری ترکیه گردشگران ایرانی را دومین گروه بزرگ گردشگران خارجی شهر استانبول معرفی کرده بود.
اما حال جلال ابراهیمی به ایسنا گفته است: «تعداد زیادی از دانشجویان ایرانی یا افرادی که شغل یا سرمایهگذاری در ترکیه دارند، در هفتههای گذشته با مشکل جدی مواجه شدهاند تا جایی که تنها راه رفتوآمد آنها هواپیمایی قطر بوده که این شرکت نیز اصرار به فروش رفت و برگشت بلیط دارد و همین امر در کنار افزایش ساعت پروازها، هزینهای جدی برای ایرانیها بهوجود آورده است.»
با وجود رایزنیهای حکومت اسلامی ایران مرز هوایی دو کشور هنوز بسته است. رسانههای ایران که احتمال از سرگیری پروازهای ایران – ترکیه را از ۲۵ مرداد مطرح کرده بودند، حال اخبار تایید نشدهای از احتمال از سرگیری این پروازها از ۱۱ شهریور منتشر کردهاند.
رییس خانه اقتصاد ایران و ترکیه میگوید فراهم کردن شرایط سفر شهروندان ایرانی به ترکیه نیازمند «مذاکرات جدی میان مقامات ایران و ترکیه» است «تا همانطور که شهروندان بسیاری از کشورهای درگیر با کرونا به ترکیه سفر میکنند، شرایط برای شهروندان ایران نیز فراهم شود.»
همچنین به گزارش خبرگزاری کار ایران «ایلنا»، اتاق بازرگانی تهران با استناد به آمار رسمی ترکیه خبر داد که مبادلات تجاری ایران و ترکیه در نیمه نخست سال جاری میلادی با ٧٣ درصد کاهش از ٣ میلیارد و ٩٠٠ میلیون دلار به ١ میلیارد و ۶٩ میلیون دلار رسیده است.
طی این مدت صادرات ایران به ترکیه ٨۵ درصد و صادرات ترکیه به ایران ۴۵ درصد افت کردهاند. دلیل عمده افت صادرات ایران توقف کامل صادرات فرآوردههای نفتی این کشور به ترکیه است. بر اساس آمار رسمی دولت ترکیه صادرات فرآوردههای نفتی ایران به ترکیه بیش از ٩٩ درصد کاهش یافته است.
محمدباقر نوبخت روز شنبه اول شهریور -٢٢ اوت، در یک گفتوگوی تلویزیونی در شبکه خبر از شرایط سخت حاکم بر آخرین سال دولت گه بهگفته او در تاریخ معاصر ایران کم نظیر بوده است، سخن گفت. نوبخت گفت از دو سال قبل در تحریمی بیسابقه و کم نظیر بهسر میبریم. تفاوت تحریمهای گذشته با این تحریم موضوع نفت در برابر غذا بود. در تحریمهای جدید حتی اجازه فروش نفت برای تهیه غذا هم برای ما امکانپذیر نبود. حال با این فشار، به ورود ویروس کرونا هم برخوردیم. اما با این تفاسیرسال پایانی باید جمعبندی کنیم. منابع دولت تقلیل پیدا کرده و ما باید با برنامهریزی هزینههای خود را مدیریت کنیم.
محمدباقر نوبخت، رییس سازمان برنامه و بودجه گفت: «اگر قبلا نفت در برابر غذا را بهعنوان یک مجازات سنگین برای ایران اسلامی پذیرفته بودند؛ اما در شرایط کنونی نه تنها نفت را در ازای غذا که حتی در ازای دارو هم نمیتوانیم بفروشیم.»
نوبخت در ادامه گفت: «نمیتوانیم سختیها را بهطور واضح بیان کنیم، اما در تلاشیم که شرمنده مردم نشویم. همکاران دولتی دوران سخت و غیر رفاه کشور را تجربه کردهاند. شرمنده مردم هستیم که آنطور که باید طبق برنامه پیش نرفتیم.»
سعید نمکی، وزیر بهداشت: رییسجمهور این مملکت باید مراقب شکلگیری طغیان ناشی از فقر باشد!
نمکی در نشست اضطراری ستاد مبارزه با کرونا در تهران، ۱۷ تیر ماه بهدلیل افزایش چشمگیر آمارها در پایتخت برگزار شد، گفت «دلیل توقف محدودیتها جهل ما نبود بلکه ضعف ما و زانو زدن ما در مقابل اقتصادی بود که بیش از این پتانسیل و کشش نداشت.»
او با اشاره به مشکلات شدید اقتصادی و «خزانه خالی» دولت به دلیل تحریمهای آمریکا از حسن روحانی، رییس جمهور و نیروهای امنیتی خواسته «به معیشت و عدم شکلگیری طغیان فکر کنند.»
نمکی با هشدار درباره مشکلات شدید معیشتی مردم گفته «گزارشهای امنیتی برای ما میآید. اینکه دوستان از فقر و تهیدستی به سمت طغیان میروند جدی است.»
او در صحبتهای مفصل و به شدت «انتقادی» و «گلایهآمیز» خود گفته است که بهشدت تحت فشار بوده است. او از جمله گفته است:
*گلایه من این است که وقتی به مقامهای ارشد نظام آدرس غلط میدهیم، تصمیمگیریها غلط از آب در میآید… گلایه من این است که چرا (باید) زبان من به عنوان وزیر بهداشت در برابر یک مرجع عالیرتبه کند بشود، به علت استناد به برخی واژههای غیرکارشناسی.
*ما نمیتوانیم مردمان خسته و وامانده را برگردانیم به شعار در خانه بمانید… این واقعیتی است که باید پذیرفته شود. نه میشود مردم را با شعار در خانه نگه داشت و نه میشود کسبه را مجبور کرد که کسب و کار را تعطیل کنند.
*من مدتها جلوی دوربین نیامدم، چون هم قهر بودم، هم دلشکسته بودم و هم عصبانی.
*آمریکاییها به غیر از چند هزار میلیارد که برای معیشت مردمانشان هزینه کردند،۱۱۱ میلیارد دلار را فقط برای بخش سلامتشان هزینه و انگلیسیها ۲۰ میلیارد تنها برای بخش سلامت هزینه کردند در حالی که بنده از یک میلیاردی که مقام معظم رهبری فرمودند زیر ۳۰ درصدش را تا امروز توانستهام دریافت کنم.
*اینکه ما در بحران کرونا دچار خسران شدیم، نه اینکه ندانیم این بازگشایی آمار را افزایش خواهد داد نه اینکه نفهمیم وقتی مترو و اتوبوس یک سوم توان نقل و انتقال جمعیت را دارد با چنین پدیدهای مواجه نخواهیم شد، اینها جهل ما نبود بلکه ضعف ما و زانو زدن ما در مقابل اقتصادی بود که بیش از این پتانسیل و کشش نداشت.
*بنده در ۷ بهمن جلسهای برای قطع پروازهای چین برگزار کردم خیلی از افراد باور نمیکردند و به شوخی میگرفتند.
ما برنامه داریم اما عدهای دچار سهلانگاری شدند. این عده چه از مردم و چه از دوستان غیر مردم که در جایگاههای مختلف در بخش خصوصی یا دولتی نشستهاند، سبب شد این دستاورد عظیم ملی(روند مقابله با کرونا) ساده انگاشته شود.
*اقتصاددانان مملکت شما باید به من راهکار ارائه میکردید که من ببینم چگونه میتوانم مملکت را در شرایط سخت کرونا به گونهای اداره کنم که طغیان ناشی از فقر و گرسنگی نداشته باشم.
هشدار رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری گفته است: «سیستم درمانی ایران در معرض خطر فروپاشی است.»
پیام طبرسی، رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با هشدار نسبت به «خطر از همپاشیدگی ناگهانی سیستم درمانی» گفت که کادر درمانی و پرستاری بیمارستانها به شدت خسته و از لحاظ روحی و روانی بههم ریخته است و با ادامه روند فعلی، در پاییز و زمستان شمار مرگ و میر بر اثر کرونا خیلی بالاتر خواهد رفت.
هشدار رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، یکی بیمارستانهای اصلی بستری بیماران مبتلا به کرونا در تهران، در حالی بیان شده است که پیشتر ناهید خداکرمی، رییس کمیته سلامت شورای شهر تهران، نسبت به آغاز «موج سوم کرونا» در جریان برگزاری مراسم محرم هشدار داده بود.
او با بیان اینکه طی موج دوم تعداد جانباختگان کرونا در پایتخت به ۱۲۰ نفر در روز هم رسیده بود، گفت اگر پروتکلهای بهداشتی در محرم رعایت نشود ممکن است شاهد پیک سوم کرونا باشیم که بسیار شدیدتر از موج کنونی خواهد بود.
پیام طبرسی طی مصابهای با خبرگزاری ایسنا، ضمن اشاره به اینکه نیروها و کادر درمان بیمارستانها توان و نیروی ۶ ماه قبل را ندارند، تاکید کرد که در حال حاضر کادر درمان و پرستاران بعد از ماهها مبارزه با کرونا «آسیب دیده و ضربه خوردهاند، اکثر آنها مبتلا شده و درد بیماری را چشیدهاند، تعداد زیادی از دوستان خود را از دست دادهاند و برای رویارویی با بحران جدید روحیه قبل را ندارند.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری افزود که باید حواسمان باشد «خطر از همپاشیدگی ناگهانی سیستم درمانی وجود دارد و ممکن است با اعمال یک فشار سنگین، مجموعه کادر درمانی تاب و توان مراقبتی را از دست داده و نتواند موفقیتآمیز عمل کند.»
«اثرگذاری کرونا بر روابط خانوادگی کادر درمان» از جمله مواردی است که بهگفته پیام طبرسی، بحران کرونا بر زندگی شخصی و خانوادگی تمامی پرسنل درگیر این بیماری تحمیل کرده است.
او به «استرس، احساس عذاب وجدان ناشی از احتمال انتقال ویروس به اعضای خانواده، دوریهای طولانی مدت از اعضای خانواده، محدودیت استراحت برای مدتهای مدید، فشارهای روحی و روانی ناشی از وضعیت نابسامان بیماری و بیماران و همچنین فشار روحی ناشی از جانباختن دوستان و همکاران»، بهعنوان بخشی از این آثار اشاره کرد و گفت که در کنار همه اینها نمیتوان نقش مشکلات اقتصادی را نیز نادیده گرفت.
سعید نمکی وزیر بهداشت روز شنبه اول شهریور ماه شمار پزشکان و پرستاران جانباخته بر اثر کرونا در ایران را بیش از ۱۶۴ نفر اعلام کرد و گفت که علاوه بر این، گزارشهایی جدید از جانباختن کادر درمان به وزارت بهداشت رسیده که در حال بررسی آن هستیم.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با بحرانی توصیف کردن وضعیت ابتلا، بیماران بستری و مرگ و میر ناشی از کرونا، هشدار داد که یک ماه خیلی سخت در پیش است.
او گفت که بعد از برگزاری کنکور، درحال حاضر مراسم محرم در جریان است و سه روز تعطیلی هم در پیش است که این سه روز تعطیلی کابوس است، ضمن اینکه شهریور ماه نیز فصل سفر است و بسیاری از مردم قصد دارند در روزهای آتی سفر کنند.
رییس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری، با اشاره به اینکه اعمال محدودیتها در فروردین ماه از سوی دولت و رعایت پروتکلها از سوی مردم سبب کاهش شیوع کرونا در اردیبهشت شد، گفت که پس از آن عدهای فکر کردند کرونا در ایران کنترل شده است و «با بازگشاییهای زود هنگام، رهاسازی پروتکلها، خسته شدن مردم و عادی سازی کاذب شرایط»، از خرداد ماه موج دوم سختتر از موج اول آغاز شد.
او موفقیت برخی کشورها در مهار کرونا را ناشی از «موفقیت در رعایت پروتکلهای بهداشتی و اعمال نظارتهای سختگیرانه» خواند و افزود که ما اگر سیاستهای سختگیرانهتر اعمال کنیم موفق میشویم، ولی اگر با همین روش فعلی ادامه داده و کل فشار و بار بیماری را بر دوش سیستم درمان و پزشک و پرستاران بیاندازیم، موفق نخواهیم شد.
این مقام بیمارستان مسیح دانشوری تاکید کرد در شرایطی که هنوز واکسن و دارویی برای کرونا وجود ندارد و ۹۰ درصد بیمارانی که در آیسییو به زیر دستگاه میروند و ۵۰ درصد بیمارانی که کارشان به آیسییو میکشد، فوت میکنند، «عادیسازی» و «دادن امید واهی» به مردم خطرناک است.
طبرسی با بیان اینکه در حال حاضر تنها ریسمان نجات پیشگیری است، گفت که جامعه پزشکی از مردم انتظار دارد به بهانه خستگی، رعایت پروتکلها را رها نکنند و از مسئولان هم انتظار میرود سختگیرانهتر عمل کنند؛ چراکه اعمال سیاستها به حالت سهل ممتنع و آزمون و خطایی، حالت بازدارندگی ندارد و مطمئنا به کنترل و مهار کرونا منجر نخواهد شد.
دزدیهای میلیاردی در حکومت اسلامی، رنگ عوض کرده و اینبار بهنام افراد کارتنخواب اقدام به صادرات میلیاردها دلار کردهاند؛ اما یک دلار هم به کشور بازنگشته است.
بهگزارش خبرگزاری امنیتی تسنیم، عبدالناصر همتی رییس کل بانک مرکزی در برنامه تیتر سیما گفت: برخی از افرادی که اسامیشان را به قوه قضاییه دادهایم، افراد ضعیف و حتی کارتن خواب هستند که کارت یکبار مصرف بازرگانی گرفتهاند و دیگران از کارت بازرگانیشان استفاده کردهاند.
رییس کل بانک مرکزی گفت: در طول دو سال گذشته ۲۷ میلیارد دلار بازنگشته بود که دلایل مختلفی دارد، مثلا همین ۲۵۰ نفر اسمی که به قوه قضاییه ارائه شده برخی از آنها افراد ضعیف و حتی کارتنخواب هستند که کارت یکبار مصرف بازرگانی گرفتهاند و افراد دیگری از کارت ملی و کارت بازرگانی آنها استفاده کردند.
او بدون نام بردن از افرادی که بهنام کارتنخوابها، این پولها را خارج کردهاند افزود: از ۶/۸ میلیارد یورو، لیستی که به قوه قضاییه دادهایم، در بیشتر آنها مجموعههایی کالاها را میگرفتند و با کارت بازرگانی این افراد صادر میکردند…
احمد توکلی عضو مجمع تشخیص مصلحات نظام، رییس پیشین مرکز پژشهای مجلس شورای اسلامی و نمانیده سابق مجلس شورای است. او سخنگوی دولت محمدعلی رجایی و وزیر کار و امور اجتماعی کابینه الو میرحسین موسوی بود. او اکنون این چنین اقرار کرده است: «بهطور کلی باید گفت که این قبیل بیاعتمادیها و ایجاد چنین شرایطی، نتیجه تراکم مسائل و انباشت دلخوریهای بسیار است. امروز شرایط بهواسطه همین تراکم و انباشت هزار و یک معضل، چنان شده که هرچه بگوییم، مردم میگویند که «دروغ است»! باید بپذیریم که ما به مردم دروغ گفتیم که حالا مردم به این نتیجه رسیده و به ما میگویند «دروغگو»!»
او افزود: «ما شدهایم چوپان دروغگو و باید بپذیریم که اعتماد مردم به ما مسئولان در قیاس با گذشته بسیار کمتر شده است و در این میان اسلام را هم بدنام کردیم.»
روحانی در حالی آشکارا این دروغها را شاخدار را بیشرمانه و وقیحانه به زبان میآورد که بهگفته خود مقامات وزارت کار و صنعت در شش ماه گذشته بیش از ۶ میلیون نفر در اثر تعطیلی و کرونا نیمه وقت یا بیکار شدهاند. به لحاظ اقتصادی و معشیتی اکثریت مردم ایران در تنگنا قرار دارند آن موقع رییس دولت دزدان برای رضایت رییس حکومت و رهبر جانیشان؛ خامنهای، گزارشات ساختگی و سراپا دروغ را ارائه میدهد. این نوع تقلاهایی حکومت دزدان و آدمکشان اسلامی سرمایهداری هیچ شهروند آگاهی نمیپذیرد و هر چه نفرتشان از این حاکمیت متعفن بیشتر و بیشتر میشود.
روحانی و بهٔطور کلی همه سران و مقامات سیاسی و نظامی و قضایی حکومت اسلامی، نشان داده که در استفاده از تاکتیک فریب افکار عمومی و سانسور و سرکوب و ترور خبره و متخصص است!
حکومت اسلامی ایران در کلیت خود «شرم بشریت» و یک «آبسه چرکین متعفن و مسری و خطرناک» است که با مسکن بهبود نمییابد بههمین دلیل باید این حکومت با یک عمل جراحی دور انداخته شود تا بیشتر از این جامعه ما را آلوده نکند!
دوشنبه سوم شهریور ۱۳۹۹ – بیست و چهارم اوت ۲۰۲۰