در حمایت از منع ختنه کودکان و ملاحظاتی در موضوع ختنه کودکان

مقدمه:

متعاقب اعلام حکم دادگاهی در شهر کولن (آلمان) در منع ختنه کودکان، جنگی فرهنگی سیاسی در آلمان در گرفت (۱و ۲) و صحنه نبردی ایجاد شد برای نبرد مذهبیون اسلامی و یهودی و حامیانشان در حاکمیتهای دولتهای غربی با هواداران حقوق کودک و مبارزان راه جدائی مذهب از حیطه اجتماعی انسانها و من بسیار خوشحال شدم که نهاد کودکان مقدمند و فعالین کمونیزم کارگری در این کمپین مهم شرکت کرده اند.

بنا به آخرین گزارشات، پارلمان آلمان بر علیه حکم دادگاه کولن ، رای صادر کرده و به پزشکان اجازه داده که به این عمل “به شروطی” ادامه دهند. طبعا این نبرد همینجا خاتمه نخواهد یافت و بعنوان بخشی از نبرد تعیین کنده سالهای آینده بر علیه ارتجاع مذهبی در اروپا ادامه خواهد یافت.

نکته مهم برای ما کمونیستهای کارگری همینست که از انعکاس همین صحنه درون فضای فرهنگی سیاسی جامعه ایران و از مداخله گری در فضای فرهنگی سیاسی آلمان و اروپا ، حداکثر استفاده را ببریم و حقوق کودک را که بخشی چدائی ناپذیر از حقوق انسانی است به جلو بکشیم.

از این مقدمه عبور کنم و چند نکته را در مورد مسئله ختنه کودکان مطرح می کنم و امیدوارم برای خواننده عزیز قابل استفاده باشد:

(۱)سابقه ختنه کودکان بعنوان ابزار پیشگیری از بیماریها در تاریخ بشر

 

الف: ختنه پسران

ختنه کودکان سابقه بسیار طولانی دارد. ادیان “ابراهیمی” خصوصا یهودیت و اسلام این سنت هزاران ساله را تداوم دادند. در دستوراتشان اینکار را در مورد کودکان پسر بعنوان بخشی از شرط مسلمان بودن و یهودی بودن تثبیت کردند. اما چرا؟ چرا ختنه پسرها اینقدر مهم بود؟ مثل بسیاری از دستورات مذهبی در اون دوران ، دلایل تجربی برای این کار بود. انسانی که در بیابانها زندگی می کرد و چیزی بنام شستشوی بدن و حمام برایش وجود نداشت مرتب در معرض عفونتها بود. انسان به احتمال زیاد به تجربه و قبل از سازماندهی ادیان فوق دریافته بود که برداشتن بخشی از پوست آلت تناسلی در پیشگیری از بیماریهای عفونی پوستی و ادراری و احتمالا مقاربتی موثر است. مثل بسیاری از موارد دیگر برای حفظ این یافته، دستورات مذهبی را بکار گرفت تا بزور “گفته خداوند” این یافته را از نسلی به نسل دیگر ادامه دهد. این متد تحلیل که ریشه های بسیاری از سنتهای مذهبی را در نیاز تاریخی انسان ماقبل مدرن ببینیم و دنبالش برویم امروز بخشی از رفتار شناسی تکاملی است. و سنت ختنه پسران هم از این دیدگاه قابل توضیح است.

ب: ختنه دختران

ختنه دختران نیز از تاریخ دور می آید اما بنظز می رسد دلیل “بهداشتی” ندارد! بخشی از آلت تناسلی دختر مورد هدف است. که مسئولیت درک احساس لذت جنسی و ارضای جنسی را داراست. اینجا دیگر پوست آلت تناسلی هدف نیست بلکه خود مرکز عصبی-پوستی درک لذت جنسی هدف قرار می گیرد. علتش چیست؟ علت اینست که دیدگاهی بشدت عقی افتاده و مردسالار و بدوی معتقد بود که اصلا زن نباید خودش لذت جنسی ببرد بلکه موجودی است مادون مرد که برای تامین لذت جنسی مرد “آفریده شده”! این سنت هنوز در بخشی از فرهنگهای اسلام زده در افریقا و کشورهای عربی و برخی بحشهای جنوب ایران ظاهرا حفظ شده. ظاهرا بخش فرهنگی منطقه ای بیشتری دارد تا بخش صرفا مذهبی و پیشرفت جامعه انسانی تکلیفش را سریعتر دارد معلوم می کند و سریعتر در حال ذوب شدن و پایان یافتن است.

(۲)ختنه پسرها و یافته های پزشکی مدرن:

فرهنگهای اسلامی و یهودی از حاملان “سنت ختنه پسرها” در دوران کودکی بوده اند. در شرق اسلام زده، این سنت مذهبی حاضر بوده و حاضر است و در غرب هم تسلط فرهنگ یهودی و کنترل مالی اقتصادی وسیع صهیونیستها در نظام سیاسی غرب، از عواملی است که حتی بر نظامهای پزشکی مدرن فشار سیاسی و فرهنگی آورده و پزشکی مدرن را در خدمت ” ختنه بهداشتی” و توجیه “علمی ختنه” دهه ها ریا، بکار گرفته بود. پزشکان و جوامعه پزشکی بعنوان بخش تحصیل کرده جامعه، مجبور بودند به “سنتها” گردن بگذارند و حتی در مراکز علمی، مدتها تبلیغ می شد که ختنه ، سودهای پزشکی و بهداشتی دارد. هم اکنون هم هرجا دست مذهب بیشتر باز است، مراکز دانشگاهی هم به پزشکان آموزش می دهند که ختنه کنند و ختنه را توجیه کنند.

اجازه بدهید چند نکته در موضوع ختنه در آمریکا و نظرات مجامع پزشکی آمریکا ارائه بدهم(۳و۴و۵و۶):

“طبق آمار منتشر شده در آمریکا:

در حال حاضر در امریکا بیش از یک ملیون کودک ختنه می شوند. نرخ ختنه بعد از جنگ جهانی دوم به سرعت رشد کرد. از سالهای بعد جنگ دوم نرخ مردهای ختنه شده فقط ۳۴ در صد بود اما در سال ۱۹۶۰، این نرخ به ۸۰ در صد رسید! در دو دهه اخیر این نرخ در حال کاهش است. در سال ۱۹۹۲، حدود ۷۷ در صد مردها ختنه شده بودند و نرخ ختنه نوزادان در حال سقوط است هر چند که در اقلیتهای نژادی و فرهنگی مثل یهودیها و مسلمانها همچنان بالاست.

الف: سودهای ختنه نوزادان:

بنا به تحقیقات، ختنه نوزادان پسر سودهائی در بر  داشته است:

ختنه نوزادان باعث کاهش عفونتهای ادراری سال اول تولد به میزان یک در صد و کاهش سرطان آلت تناسلی مرد به میزان دو دهم در صد ، گزارش شده است. بعلاوه ختنه باعث کاهش عفونتهای مقاربتی گزارش شده که البته معلوم نیست اگر رعایتهای بهداشتی هنگام مقاربت شود، نتیجه بدون ختنه فرقی داشته باشد.احتمال داده شده که ختنه باعث کاهش انتقال ویرس ایدز و ویروسهای عامل سرطانهای دهانه رحم در خانمها هم می شود. اثر “مثبت ختنه” در بهبود عملکرد جنسی پیشنهاد شده اما تحقیقی مستقل آنرا تایید نکرده است.”

ب:عوارض ختنه نوزادان:

عوارض ختنه نوزادان بنا به آمار مختلف بین یم دهم در صد تا ۳۵ در صد گزارش شده.مهمترین این عوارض عبارتست از عفونت،خونریزی و عدم ختنه کامل. در تحقیق دیگر، هر ۴۷۶ نفر تا ۱۰۰ تفری که در سن نوزادی ختنه می شوند، یکی دچار عارضه می شود.خفونت مجرای ادراری و تنگی مجرای اداری از عوارض شایع تر ختنه نوزادان می باشد. مرگ بخاطر ختنه نوزادن، در حدود یک نفر از ۵۰۰ هزار نفر گزارش شده است.

(۳)کانسنسوس جامعه پزشکان کشورهای غربی در مورد ختنه کودکان پسر:

در حال حاضر، جوامع پزشکی اطفال در کشورهای غربی، عموما بر این اعتقاد هستند که ختنه روتین نوزادان و گودکان پسر، هیچ توجیه علمی ندارد. به زبان دیگر ، هیچ تحقیق علمی تایید نمی کند که تمامی نوزادان و کودکان پسر باید ختنه شوند. بعلاوه، ضررهای اینکار از جهت پزشکی بمراتب بیش از سودهای ادعائی آن ارزیابی شده است.

در مورد آدمهای بالغ هم ، توصیه پزشکی بخصوصی در تایید این عمل نیست و بیشتر حق انتخاب را به افراد داده اند و توصیه کرده اند که در هر مورد مشخص فرد با کمک پزشک ، سود یا ضرر را ارزیابی کند و تصمیم بگیرد.

(۴)چرا باید با ختنه کودکان مخالفت کرد؟

الف:بعد تاثیر بهداشتی ختنه پسران:

برخی از موضع اینکه ختنه کودکان پسر، باعث عارضه شده مخالف اینکار هستند. این دلیل قانع کننده ای است. بخصوص که ختنه را در چهارچوب واقعی آن یعنی ختنه روتین برای کودکان در اشل ملیونی اعمال می کنند. همانطور که توضیح داده شد، برای ختنه پسرها سودهائی هم پیدا شده. همینطور از موضع داشتن عارضه، خوب بسیاری اعمال دیگر و درمانهای پیشگیری کننده مثل واکسیناسیون هم می تواند خطرناک باشد . از این زوایه باید تحقیق ادامه یابد و این جامعه علمی است که باید نظر نهائی تحقیقاتی بدهد و جامعه رویش تصمیم نهائی را بگیرد.تا همین لحظه، همانطور که گفتم کانسنسوس جامعه پزشکی اطفال، ختنه روتین را نمی پذیرد.

اما نفس اینکه ختنه در دوران نوزادی توسط مذاهب اسلام و یهودیت “توصیه شده”، خودش موضوع جداگانه ای است. بفرض که ختنه حتی در اینده ، سودش بیشتر تشخیص داده شود! چرا باید در دوران نوزادی انجام شود؟ دورانی که توان نوزاد بسیار پائینتر است و امکان خطر ناشی از خونریزی و عفونت بسیار بالاتر! جالبست که اکثریت ختنه های مذهبی در چند روز ابتدای تولد توصیه می شوند و این خودش به فاکتور خطر و ضرر می افزاید.

ب: بعد قانونی و حقوقی ختنه پسران:

انسان به بدن خودش حاکم است و این حق اولیه، تنها در صورتی شکسته می شود که جانش در خطر باشد و خودش توان تصمیم گیری نداشته باشد. اگر جامعه پزشکی به این نتیجه می رسید که سود ختنه روتین بیشتر از ضررش هست، مثل سایر موارد، جامعه و والدین باید ختنه روتین را دنبال می کردند. بواقع امر حاکمیت به بدن کودک تحت شعاع حق حیاتش قرار می گرفت و ختنه پسزان توجیه پذیر می شد. اما همین کانسنسوس پزشکان، به صراحت این عمل را نادرست اعلام کرده.

ج: بعد سیاسی و فرهنگی ختنه پسران:

همانطور که ذکر شد، ختنه پسران در حال حاضر توسط مافیای مذهب (نوع اسلامی و نوع یهودیش) تبلیغ می شود و تحت فشار این مافیای جهانی متاسفانه ملیونها کودک آنهم در روزهای اول تولد مورد این عمل جنایتکارانه قرار می گیرند. در ایران که کشوری اسلام زده است متاسفانه این “سنت محمدی” به شکل وسیعی در فرهنگ جا افتاده. مشکل در ایران از آلمان و کشورهای غربی بسیار وسیعتر و عمیقتر است. شرکت در کمپین بر علیه این عمل مذهبی در اروپا و پیروز شدن در اون مبارزه حتما تاثیرات ثانویه در ایران و کشورهای اسلام زده هم خواهد داشت. بدن و روان کودک را باید از زیر دست مذهب و مافیای عقب افتاده اش رهانید. جامعه پزشکان و مردم باید عقب افتادگی این عمل را و ضدیتش را با منطق و عقل سالم و علم ببینند و چرخش جامعه به سمت انسان محوری و خردگرائی تسریع شود.

کمپین مبارزه بر علیه ختنه کودکان پسر، بخش دیگری از مداخله جوئی کمونیزم کارگریست برای حمایت از کودکان که سرمایه های واقعی جامعه انسانی هستند. به این عرصه از پیکار بپیوندیم.

منابع دیگر:

(۱)نهاد کودکان مقدمند: ختنه کودکان باید فورا ممنوع گردد!

http://rowzane.com/index.php/annonce-archiev/64-koodak/10546-1391-04-31-13-05-48

(۲)مینا احدی: ممنوعیت ختنه کودکان پسر آری یا نه؟ رفتار با کودکان شاخص انسانیت یک جامعه است

http://rowzane.com/index.php/articles-archiev/47-mina-a/10555-1391-04-31-15-57-29

(۳)موضع مخالف آکادمی طب اطفال آمریکا در مورد ختنه کودکان

http://www.sciencedaily.com/releases/1999/03/990302063210.htm

(۴)موضع “مشروط”  آکادمی پرشکان خانواده آمریکا در موضوع ختنه نوزادان:

http://www.aafp.org/online/en/home/clinical/clinicalrecs/children/circumcision.html

http://www.circumstitions.com/AAFP.html

(۵)موضع مخالف سازمان حقوق کودک در امریکا بر علیه ختنه کودکان

http://www.icgi.org/2011/03/us-doctors-told-to-put-down-the-knife/

(۶)موضع مخالف کالج جراحان استرالیادر موضوع ختنه پسرها

http://www.nocirc.org/position/racp2002.php