اخباروگزارشات کارگری ٢٩ آبان ماه ١٣٩٩

اخبار کارگرى
November 20, 2020

اخباروگزارشات کارگری ٢٩ آبان ماه ١٣٩٩

زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398

- زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398

- تجمع اعتراضی در خیابان دبیراعظم کرمانشاه

- خودسوزی ومرگ یک کارگر در کرمانشاه

- خودسوزی زن سرپرست خانواده در بندرعباس دراعتراض به تخریب آلونکش

- تجمع اعتراضی وکلای فارس نسبت به کسب ‌وکار تلقی شدن وکالت مقابل دفتر کانون وکلا در شیراز

- مرگ یک کارگرومصدومیت 4 نفر دیگر در حادثه انفجار وآتش سوزی  مجتمع پتروشیمی خارک - وخامت حال یکی از کارگران مصدوم

- جان باختن یک کارگرجوان درسراب براثر سقوط از ارتفاع

روزچهارشنبه 29 آبان 1398: زنده وجاوید باد یاد جان باختگان اعتراضات هفته آخرآبان ماه 1398

+بحث بر سر نارضایتی وتعیین محلی برای تجمع  و یا تفاوت معترض واغتشاشگر نیست بلکه بحث اصلی برسر اعتراض و تنفراست

 طی روزهای اخیرعلاوه بر راه اندازی بالماسکه ها در شهرها،بازار بحث درباره حق اعتراض،تعیین محلی برای تجمع واعتراض،اعتراض مدنی،فرق معترض واغتشاشگر و.....پس از تیراندازی های مستقیم بطرف تجمع کنندگان بی دفاع،از طرف جناح های مختلف حاکمیت گرم شده است.

آنها که پس از کشتار معترضین بفکر این بحث ها افتاده اند هنوز نفهمیده اند که زحمتکشان،جوانان وتجمع کنندگان نه تنها از وضعیت حاکم برکشور ناراضی هستند و به آن معترضند بلکه از مسببانشان متنفرند.آری از جناح های مختلف حاکمیت،صاحب منصبان،امامان جمعه و......متنفرند.

جان کلام!

بحث بر سر نارضایتی وتعیین محلی برای تجمع  و یا تفاوت معترض واغتشاشگر نیست بلکه بحث اصلی برسر اعتراض و تنفراست . جوانان وزحمتکشان از همه دست اندرکاران حاکمیت متنفرند.
+گزارشی درباره اعتراضات سنندجی ها نسبت به بهانه افزایش قیمت بنزین

اعتراضات در سنندج از روز شنبه بیست و پنجم آبان‌ماه به شکل گسترده‌ای آغاز شد، اولین جرقه اعتراضات در میدان اقبال با حضور جوانان با بستن خیابان‌های منتهی به میدان با شعار «اعتراض حق ماست» آغاز شد.

جوانان و سایر اقشار با بستن خیابان و با بوق زدن در میدان و خاموش کردن اتومبیل‌ها،اعتراض شکل گرفت، چنانچه خیابان‌های منتهی به میدان بسته شد و معترضین با نشستن در میدان و شعار نه به گرانی ادامه یافت.

بلافاصله نیروی انتظامی که به شکل وسیعی در میدان حاضر بودند سعی در پراکندن معترضان کردند و معترضین با شعار نیروی انتظامی حمایت، حمایت سعی در آرام کردن نیروهای انتظامی کردند.

اما نیروی انتظامی با حضور بیشتر در پراکندن معترضین و اینکه باید میدان را باز کنید با آنها مقابله کردند و چون توان به هم زدن تجمع را نداشتند به فاصله یک ربع نیروهای یگان ویژه و موتور سوارها در میدان حاضر شدند و با حمله به معترضین با باتوم سعی در پراکندن آنها کردند.

نیروهای یگان ویژه و موتور سوارها که در حیاط آموزش و پرورش در ابتدای خیابان ژاندارمری مستقر شده بودند با بلند شدن صدای شعارها و درگیری مردم با نیروی انتظامی از حیاط آموزش و پرورش خارج شده و به شکل گروهی وارد میدان شدند و پس از مدت کوتاهی با باتوم و سپس گاز اشک‌آور به معترضین حمله کردند و به شکل وحشیانه سوار بر موتور به سوی معترضین می‌آمدند و مستقیم با موتورهایشان سعی در زیر گرفتن معترضین داشتند.

سپس نیروهای پیاده یگان ویژه با باتوم به جان مردم افتادند و جوان و پیر و زن را مورد ضرب وشتم قرار دادند و آنها را به خیابان‌های منتهی به میدان پراکنده کردند.

بلافاصله ‌آنها دوباره از خیابان دیگری به میدان وارد می‌شدند و درگیری مجدا شروع شد، در این فاصله با ‌آمدن معاون فرماندار و سخنرانی برای معترضان،نیروهای یگان ویژه عقب نشینی کردند و معاون فرماندار نزدیک به نیم ساعت سعی در راضی کردن معترضان کرد که با شعار «دروغگو برو گمشو» معاون فرماندار را هو کردند و با هو کردن و دروغگو دروغگو گفتن معاون فرماندار از میدان رفت.

سپس ماشین آبپاش و نیروهای پیاده و موتورسوار به مردم حمله کردند و درگیری بسیار سنگینی در میدان شروع شد و تا ساعت نزدیک به دو بعد از ظهر تعیقب و گریز معترضین ادامه داشت.

معترضین در عقب نشینی از میدان به سوی سه راه شریف آباد و سه راه ادب رفتند و با سنگ به بانک‌ها حمله کردند و درگیری شدیدی در خیابان ششم بهمن شروع شد که تا نیمه شب ادامه داشت.

در آن سوی شهر در خیابان‌های فرح و فیض آباد و نبوت همزمان درگیری شدیدی میان مردم و نیروهای سرکوبگر آغاز شد چنانچه در خیابان نبوت و میدان نبوت به بانک‌ها و پمپ بنزین حمله کردند و پمپ بنزین سیلو که یکی از بزرگترین پمپ‌های شهر سنندج است را آتش زدند و دو بانک را هم به آتش کشیدند.

در محله فیض آباد و میدان فیض آباد هم درگیری سنگینی تا حوالی صبح روز یکشنبه بیست و ششم آبان‌ماه میان معترضین و نیروهای سرکوبگر رخ داد.

معترضین پمپ بنزین فیض آباد و سه بانک را به آتش کشیدند و تا صبح خیابان فیض آباد و میدان فیض آباد در دست معترضین بود و تمام سطح خیابان سنگ و شیشه و دود بود.

از دیگر سو معترضین درخیابان فرح تا حوالی صبح خیابان فرح و کارآموزی را در دست داشتند و با سوزاندن دو بانک در خیابان فرح و ولیعهد و مسدود کردن خیابان‌ها با آتش زدن لاستیک،  خیابان‌های فرح، ولیعهد و بیست و پنج شهریور را تا حوالی صبح در کنترل گرفتند و تمام سطح خیابان شیشه و سنگ بود و دودناشی از به آتش کشیدن لاستیک‌ها تمام منطقه را گرفته بود و نیروهای سرکوبگر جرات وارد شدن به خیابان فرح را نداشتند. چون اغلب آنها با سنگ به نیروی انتظامی حمله می‌کردند و با شعار مرگ بر دیکتاتور و بژی کوردستان با سنگ به نیروی یگان ویژه حمله می‌کردند و آنها با پرتاب گاز اشک‌آور سعی در پراکندن مردم داشتند که موفق نشدند و تا نزدیکی‌های صبح آنها جرات حضور در خیابان‌های فیض‌آباد، فرح‌ و بیست و پنج شهریور را نداشتند.

نیروهای یگان ویژه در ساختمان دخانیات نزدیک میدان اصلی شهر یا میدان بازار مستقر شده بودند که با شروع درگیری‌ها از آنجا خارج شده و به صف مردم حمله کردند.

معترضین را برای بازداشت موقت به میدان ورزشی امین سابق یا ملک نیا می‌بردند چیزی که بسیار مشهود بود تنفر عمیق اقشار مختلف مردم از نیروهای یگان ویژه بود و زن‌ها که در تمام صفوف حاضر بودند بلافاصله با دستگیری جوانان توسط نیروهای یگان ویژه سعی در پادرمیانی و اعتراض به دستگیری داشتند و بسیار فعال بودند.

از ویژگی اعترضات اخیر حضور قشر کم درآمد و فقیر و همچنین نوجوانان چهارده و پانزده ساله بود که متاسفانه به دلیل نداشتن تجربه در فرار بسیاری از آنها دستگیر شدند و یا مورد ضرب و شتم قرار گرفتند.

روز شنبه بعد از حمله یگان ویژه به مردم در میدان اقبال جوانان در خیابان مولوی و اول ژاندرمری با انداختن کیسه‌های سیمان یک ساختمان نیمه‌ کاره، سر راه موتور سواران از نفوذ موتور سوارن به سنگرهای خودشان جلوگیری کردند و بسیاری از نیروهای یگان ویژه را حسابی کتک کاری کردند و زنان با جمع کردن سنگ‌ها برای معترضان پشتیبانی کاملی از حمله به نیروهای یگان ویژه می‌کردند و زد و خورد و درگیری تا ساعاتی از شب در آن منطقه ادامه داشت.

تک تیراندازها در محله چهارباغ و فیض آباد و بر روی بام ساختمان اداره برق مستقر شده بودند و هنگامی که مردم نیروهای یگان ویژه را مجبور به عقب نشینی کردند معترضین را نشانه می‌گرفتند و چند نفر را در سه راه برق زخمی کردند.

بنا به گفته‌ها همان روز و شب اول نزدیک به چهل و پنج مامور زخمی شده بودند و اولین شهید اعتراضات یک نوجوان چهارده ساله بود و در بیمارستان‌ها تعداد مجروحین به گفته شاهدان زیاد بود و حتی چشم یکی از مجروحین از حدقه در آمده بود.

عصر روز شنبه بیست و پنجم آبان‌ماه، خیابان ششم بهمن و سه راه ادب و خیابان شریف آباد هم همچون خیان‌های فرح و بیست و پنج شهریورو فیض آباد در دست معترضین بود و رفت و آمد بطور کامل متوقف و خیابان‌ها مسدود شده بود و از عصرروزشنبه اینترنت دیتا یا موبایل و شب هم اینترنت خانگی قطع شد.

در ادامه اعتراضات روز یکشنبه بیست و ششم آبان‌ماه، بار دیگر در خیابان‌های فرح، غفور و شریف آباد و فیض آباد درگیری‌ها با بستن مغازه ها و اعتصاب آغاز شد که با حمله نیروهای سرکوبگر در خیابان فرح به بازار تاناکورا که به شکل یکدست تعطیل شده بود،درگیری میان مردم و نیروهای سرکوب شکل گرفت چنانچه نیروهای یگان ویژه به شکل دسته جمعی همراه با نیروی موتور سوار و یک اتوبوس در خیابان‌ها گشت زنی می‌کردند و به تجمع بیش از سه نفر با ضرب و شتم و فحش و بد وبیراه حمله می‌کردند و در بازار تاناکورا پس از هو کردن ماموران از سوی صاحبان مغازه‌ها، به آنها حمله کردند و گاز اشک آور پرتاب کردند و جوانان را که سعی در مسدود کردن خیابان داشتند با باتوم مورد حمله قرار دادند و چند ماشین را با باتوم خرد کردند و به هر کس گوشی در دست داشت حمله می‌کردند و گوشی‌ها را می‌گرفتند و در نهایت موفق شدند حرکت مردمی را سرکوب کنند.

اما در آن سوی شهر در محله غفور مامورین به تذکر به مغازه دارها سعی کردند مغازه‌ها را باز کنند و اعتصاب مغازه‌داران را بشکنند که با مقاومت مغازه‌داران روبرو شدند و درگیری سنگینی میان آنها و نیروهای سرکوبگر رخ داد که عده‌ای هم بازداشت شدند واین درگیری از ساعت ده صبح تا یک بعد از ظهر ادامه داشت و انتهای خیابان حسن آباد و محله غفور با به آتش کشیدن سطل‌های اشغال و پرتاب سنگ و شکستن شیشه مغازها و شیشه ماشین‌ها از سوی نیروی سرکوبگر به شکل منطقه جنگی درآمده بود و معترضین سعی در به آتش کشیدن پمپ بنزین ابتدای شهر کشاورز که در انتهای خیابان غفور قرار دارد، که با مقاومت شدید نیروهای یگان ویژه مواجه شدند و در نهایت در ساعت یک بعد از ظهر اعتراضات در میان دود و آتش خاموش شد.

از روز دوشنبه بیست و هفتم آبان‌ماه، درگیری‌های پراکنده‌ ای در سطح شهر وجود داشت و نیروهای سرگوبگر اجازه تجمع به بیش از سه نفر را نمی‎دادند و در صورت مقاومت به شدت با باتوم به جان آنان می‌افتادند و در سطح شهر مانور نیروهای موتور سوار و ماشین‌های پر از نیروهای ویژه، جو سنگینی را بخصوص در روزهای دوشنبه تا پنجشنبه بوجود آورده بود و نیروهای سرکوبگر به شکل فله‌ایی در سطح خیابان‌ها و ورودی بانک‌ها و پمپ بنزین‌ها مشغول گشت‌زنی بودند.

+گزارشی درباره تجمع 27 آبان ماه دانشجویان دانشگاه تهران به بهانه اعتراض به افزایش قیمت بنزین وبازداشت تعدادی از دانشجویان

/بنا به اخبار واصله روز دوشنبه 27آبان دانشجویان دانشگاه تهران دست به تجمعی در اعتراض به افزایش سه برابر بنزین، وضعیت فاجعه بار معیشتی و سرکوب های سنگین زدند. این تجمع که عصر روز دوشنبه شکل گرفت تا 8شب ادامه یافت و با نزدیک شدن به ساعات تاریکی شب، چندین آمبولانس حاوی نیروهای لباس شخصی وارد دانشگاه شدند و تعدادی از دانشجویان را دستگیر و داخل آمبولانس کردند. در ادامه جهت خروج از دانشگاه درب منتهی به خیابان 16 آذر را گشوده و باقی دانشجویان را از آن طریق از دانشگاه بیرون می رانند و سپس تعدادی از دانشجویان را نیز بیرون از دانشگاه دستگیر میکنند.

/بنا به این اخبار برخی از این دانشجویان به زندان فشافویه و تعدادی نیز به زندان اوین منتقل شده اند. آمار تعداد بازداشتیان عصر دوشنبه در دانشگاه تهران 40 تا 50 تن عنوان شده است که از این تعداد پنج تن از دانشجویان علامه میباشند اما از هویت این دانشجویان اطلاع دقیقی در دست نیست. علاوه بر این پنج تن دیگر از دانشجویان دانشگاه علامه خارج از تجمع بازداشت شده اند.

/همچنین بنا به این اخبار طی سه روز گذشته با بسیاری از دانشجویان و خانواده های ایشان توسط نهادهای امنیتی تماس تهدید آمیز گرفته شده که اگر در محیط دانشگاه دیده شوند دستگیر خواهند شد. همچنین به خانه شخصی تعدادی از دانشجویان جهت بازداشت مراجعه شده است.

*تجمع اعتراضی در خیابان دبیراعظم کرمانشاه

عصر روز چهارشنبه 28 آبان، مامورین اجرائیات شهرداری کرمانشاه در رابطه با ممنوعیت فعالیت کسبه و بازاریان از ساعت 18 به بعد با کسبه خیابان دبیراعظم کرمانشاه ،یکی از مراکز اصلی خرید شهر کرمانشاه،درگیر شدند که با اعتراض ومقاوت آنها روبروگشتند.

این اعتراض کسبه با حمایت جمعی از اهالی محل همراه شد وتجمع بزرگی شکل گرفت.

*خودسوزی ومرگ یک کارگر در کرمانشاه

روز پنج شنبه 29 آبان،یک کارگر45 ساله اقدام به خودسوزی در چهارراه رشیدی کلانشهر کرمانشاه می کند وپس از انتقال به بیمارستان جانش را ازدست می دهد.

گزارشات منتشره در رسانه ها وشبکه های اجتماعی ازاعتراض این کارگراز روی استیصالحکایت می کنند.ازجمله اینکه کفاش دوره‌گردی امروز به‌خاطر  نداشتن بیمه تامین اجتماعی و هزینه‌های سنگین داروهای مادرش، جلوی اداره بیمه کرمانشاه خودسوزی کرد.

*خودسوزی زن سرپرست خانواده در بندرعباس دراعتراض به تخریب آلونکش

روز چهارشنبه 28 آبان، ماموران شهرداری به همراه ماموران یگان حفاظت مسکن دست به تخریب آلونک یک زن 35 ساله وبچه هایش واقع درمنطقه 3 بندرعباس می زنند وسرپناهشان را تخریب می کنند.

این زن سرپرست خانواده برای اعتراض به این عمل وحشیانه وغیرانسانی اقدام  به خودسوزی می کند و به بیمارستان منتقل می شود.

این زن سرپرست خانواده  دچار  سوختگی 18 درصد ی درناحیه قفسه سینه و دست شده است.

*تجمع اعتراضی وکلای فارس نسبت به کسب ‌وکار تلقی شدن وکالت مقابل دفتر کانون وکلا در شیراز

روز پنج شنبه 29 آبان،جمعی از وکلای استان فارس برای نمایش گذاشتن اعتراضشان نسبت به کسب ‌وکار تلقی شدن وکالت دست به تجمع مقابل  ساختمان دفتر کانون وکلا درکلانشهر شیراز زدند.

یکی از وکلای حاضر درتجمع به خبرنگار رسانه ای گفت: اساساً تشریفات نائل شدن به حرفه وکالت و نوع خدمات ارائه شده توسط کانون وکلا هیچ سنخیتی با تعاریف ارائه شده از کسب‌ وکار ندارد.

وی افزود: کسب وکار تابع قواعد بازار و مبتنی بر کسب سود کاسب است در حالی که در حرفه وکالت وکیل به دنبال سود و احقاق حق موکل است. کدام کسب‌وکار در کشور وجود دارد که به صورت رسمی و در قالب یکی از ارکان صنف به افراد کمتر برخوردار جامعه خدمات رایگان ارائه دهد در حالی که اداره معاضدت کانون‌های وکلا سالانه به تعداد زیادی از هموطنان عزیز خدمات حقوقی رایگان ارائه می‌دهند.

این عضو کانون وکلای دادگستری فارس گفت: لازم است نگاه قانونگذاران به حوزه وکالت که ارتباط مستقیم با تظلم خواهی و دادگستری، حقوق و عدالت دارد، نگاهی غیربازاری و از باب تکریم و به دور از مسائلی که خلاف شأن وکیل و دادگستری است، باشد.

*مرگ یک کارگرومصدومیت 4 نفر دیگر در حادثه انفجار وآتش سوزی  مجتمع پتروشیمی خارک - وخامت حال یکی از کارگران مصدوم

عصر روز پنج شنبه 29 آبان،یک کارگر در در حادثه انفجار وآتش سوزی  مجتمع پتروشیمی خارک جانش را ازدست داد و4 کارگر دیگر مصدوم شدند که حال یکی از مصدومین وخیم گزارش شده است.

فرماندار بوشهردر تشریح جزئیات حادثه آتش‌سوزی پتروشیمی خارک به خبرنگاران گفت: عصر امروز بر اثر انفجار در قسمتی از پتروشیمی جزیره خارک، این مجتمع دچار آتش‌سوزی شد.

وی افزود: در این حادثه  یک نفر جان خود را از دست داد و چهار نفر مصدوم شدند که حال یکی از نیروها وخیم گزارش شده و با استفاده از بالگرد به بیمارستان سوختگی گناوه اعزام شده است.

وی در باره علت حادثه گفت: قسمتی از پتروشیمی که در حالت اورهال و خاموش بوده، توسط تعدادی از نیروها در حال تعمیر و جوشکاری بوده که بر اثر انتشار گاز در فضا، انفجار صورت می‌گیرد.

*جان باختن یک کارگرجوان درسراب براثر سقوط از ارتفاع

عصر روز پنج شنبه 29 آبان،یک کارگر 25 ساله حین کار جوشکاری در ساختمانی واقع درشهر سراب استان آذربایجان شرقی براثر سقوط از ارتفاع جان باخت.

akhbarkargari2468@gmail.com

 


 
 

  Share/Save/Bookmark 

 
 

     مطالب مرتبط

 
   
 

Copyright © 2006 azadi-b.com